X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata ja wczoraj jadąc tramwajem widziała scenkę młodej gówniary bo mogła mieć max 17 lat. Weszła do zatłoczonego tramwaju płaska jak deska i nagle wyciąga i pokazuje test ciążowy do góry i krzyczy jestem w 4 tygodniu ciąży proszę mi ustąpić miejsca. Każdy tylko spojrzał i odwrócił się w drugą stronę. Mi się śmiać chciało z niej. A ta oburzona że ludzie tacy wredni są.
    Ja tam grzecznie stoję w kolejkach narazie nie czuje potrzeby żeby korzystać z przywilejów i faktycznie tak jak piszesz jest to takie miłe jak sama ekspedientka zaprosi do siebie poza kolejnością i fajnie że się takie zdarzają bo nie raz stałam w markecie po zakupy w mega kolejce i nikt ciężarnych nie wołał do przodu a stało ich kilka wtedy.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nie wpadłabym na to, żeby machać ludziom przed oczami testem ciążowym albo kartą ciąży.. :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 19 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja też nie hihihi tylko to mało latka była naogladalam się pewnie szkoły na tvn i teraz wielka dorosła:p
    Mnie osobiście przeraża młodzież

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja też jestem urzędasem ale po przeciwnej stronie Polski ;-) W pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 3 mce przed porodem, kontroli nie miałam, mam nadzieję, że tym razem też mnie ominie, póki co wciąż pracuję.

c55fflw18twvhf6h.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    A więc moja zmiana zdanie co do tego co będzie sprawdziła się. Na 90% będzie dziewczynka :)
    Niestety, była taka ruchliwa, że tylko jedno zdjęcie mamy :D Co do płci to Nam pokazała tylko syndrom/efekt hamburgera, bo więcej nie zdołała uchwycić :D
    No i znów Maleństwo jest większe o tydzień :)

annggela, Sunshine_111, Mama2kituszek, Charlutek lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w szkole, póki co chodzę, ale od wakacji biorę zwolnienie i juz po nich nie wracam.
    Co do badań u mnie prenatalne w 13-tym ok Pappa na razie ok. Czekam teraz na USG 1 czerwca, a później na połówkowe. może się wyjaśni kt tam mieszka. Była sugestia na chłopca ale nogi dzidzia miała skrzyżowane i w sumie więcej zgadywania.

Dziś pierwszy dzień 15 tego tygodnia i pwooli czekam na ruchy. Mam nadzieję, ze w najbliższych 2 tygodniach poczuję moją kruszynkę.

Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko ok. Przed nami trudne gorące miesiące pocieszam się, że dobrze że na II trymestr a nie na III.

Co do przywilejów - tak jak mówicie miło jest jak ktoś sam nas poprosi, a nie na bezczela machać testem. Są sklepy gdzie zawsze mamy z dziećmi i kobiety w ciąży są proszone poza kolejką.

Największy problem jaki mam w tej chwili to opiętość ubrann z mojej szafy - niekoniecznie chcę podkreślać w szkole brzuszek, ale coś widze że już długo się ten myk nie uda.

Pozdrawiam Was i życzę Wam samych przyjemności w dzisiejszym piąteczku :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka, ja się w luźnych ciuchach źle czuję i wyglądam jak w namiocie i unikam jak ognia :) Dla mnie w ciąży oversize to pierwszy krok do depresji chyba :)

pieluszkowazabawa,
    nie no ta historia jest szalenie zabawna, ale serio doceńcie pomysłowość dziewczyny Co z tego, że płaska jak decha, może źle się czuła i chciała usiąść, a że nikt by jej nie uwierzył, że jest w ciąży to wzięła test ;)

Ja się świetnie czuję w ciąży, ale takie fajne gesty, że ktoś ustąpi, są szalenie miłe i poprawiają humor. Gdybym jednak się źle czuła, robiłoby mi się słabo np w metrze, nie miałabym problemu żeby podejść i poprosić o ustąpienie miejsca. Nie widzę w tym nic nienaturalnego. Przecież nie każdy jest dobrze wychowany, a ci dobrze wychowani czasami nie mają ciężarnej w zasięgu wzroku.
    Mój brzuch nie jest jakiś gigantyczny, mam taką kulkę z przodu, która widzę idzie coraz bardziej w górę. Mocno mnie wysadziło do przodu, że tak się wyrażę i widać na km że to ciąża a nie obfity obiad u cioci.
    Szalenie kobieco się czuję w tym stanie i z przyjemnością brzuch na plan pierwszy daję.

W końcu wczoraj też zmieniłam biustonosz na 70 G, jest ciut luźno, ale idealnie fiszbiny leżą i nie wpijają mi się w piersi. Kupiłam świetny model z miseczką z gąbki, ładnie trzyma i jeszcze sobie popracuje z tym biustem. Koszt 150 zł więc jestem w miarę zadowolona.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak uczysz młodzież to masz mega wyzwanie patrząc na to co się dzieje teraz w szkołach. Młodzież jest czasami nieobliczalna przykład ostatni filmik gimnazjalistów co pobity koleżankę. Do

Straszne to co się dzieje. Mam nadzieję że jak nasze dzieci będą w tym wieku będą mądrzejsze

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzasnelam fotkę w koszuli nocnej ale to mój brzuch

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8ccab45d8ba.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:42

Zuza91, antonna, Mama2kituszek, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze do góry nogami się wstawila:/

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Iwonka jak uczysz młodzież to masz mega wyzwanie patrząc na to co się dzieje teraz w szkołach. Młodzież jest czasami nieobliczalna przykład ostatni filmik gimnazjalistów co pobity koleżankę. Do

Straszne to co się dzieje. Mam nadzieję że jak nasze dzieci będą w tym wieku będą mądrzejsze

Niestety, ale tak jest. Straszna dla mnie jest agresja dziewcząt, która kiedyś była rzadkością. Ja pracuj w placówce społecznej wiec tu jest trochę inaczej bo jednak to dzieci rodziców z kasą, mniej liczne klasy, ale poziom zachowania wielu uczniów pozaostawia wiele do życzenia.

Do mietata:
    Ja nie nosze luźnych ciuchów jak worki, bardziej zakładam kamizelkę czy sweterek rozpinany. Nie lubię luźnych fasonów. Ale o ile na ulicy chętnie chwalę się brzuszkiem to w szkole nie bardzo jak dla mnie to pasuje. Poza tym na razie jeszcze jestem w stanie to jakoś zatuszować pewnie za parę tygodni będzie to i tak niemożliwe, ale na szczęście skończy się już rok szkolny i nie będę musiała <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 19 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie wiem czy takie dzieci nie są jeszcze gorsze nic im pewnie nie można powiedzieć bo zaraz naskarzyc bogatego Tatusiowi który aferę zrobi w szkole.
    Ja stara nie jestem bo w sierpniu kończę 30 lat ale za moich czasów nie było aż takich scen owszem były spiecia no ale do przezycia

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dzieciaki z rodzin z kasą są chyba jeszcze bardziej roszczeniowe i szukają szalonych pomysłów na zabicie nudy. Oczywiście wszystko zależy od wychowania i podejścia rodziców i nie chce wrzucić wszystkich do jednego wora. Mąż prowadzi dodatkowe zajęcia sportowe dla dzieci i od razu mówi że widać co i jak. Dobitnie ostatnio powiedział że on jest od trenowania a nie wychowywania ich dzieci i że ci co nie potrafią się zachować i prowokują bójki nie będą brać udziału w zajęciach. Mówił że od razu widać któremu dziecku rodzice poświęcają uwagę a które są trochę pozostawione same sobie

Przekonuje się co raz częściej że walka i praca o pieniądze = mniej czasu dla siebie i rodziny. Mam tylko nadzieję że nam uda się znaleźć złoty środek w tym szaleństwie :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 15 tc :) już po śniadaniu :p

P.s. Nie patrzcie na wystrój :) jestem u teściowej w bardzo starym domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d522599dfe3.jpg

antonna, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3feb38421da3.jpg

U mnie dzisiaj tak :)
    Stwierdzam, że brak mi dużego lustra w domu.. :p

Kaczuszka86, antonna, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym wolala zeby mnie z dzieckiem w kasie przepuszczali niz w ciazy. Czasem nie ma wyjscia i trzeba z dzieckiem do sklepu a jak zacznie maluszek plakac to niefajnie albo 2latek wrzeszczy ze chce soczek i wez mu wytlumacz ze jeszcze 8 osob przed nami....

Co do tych dziewczyn co sie pobily. Ja tam uwazam, ze jedna i druga to patologia jak zasluzyla to dostala po ryju i koniec i malo mnei to obchodzi. I sadze tez ze keidys bylo tak samo tylko nei bylo fb i yt i nie bylo tego tak widac ale wiem co opowiadal ami siostra, "stara" pankowa.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę liczyć na poradę kulinarną? :D

Nie jadłam nigdy szparagów, bo mi nie smakowały, ale od początku ciąży chodziły za mną szparagi zielone. Kupiłam i teraz zaczyna się problem... :D

Jak je przyrządzacie i z czym podajecie? Z puree ziemniaczanym? :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92, szaaaaragi, uwielbiam!

najlepsze risotto z zielonym pesto i dodajesz szparagi, można umrzeć z rozkoszy (robisz bulion, potem normalnie przygotowujesz risotto, pod koniec dodajesz podgotowane szparagi pokronone na małe kawałki, i 2 łyzeczki pesto zielonego, trochę parmezanu)

podgotowujesz szparagi, potem wrzucasz na patelnię na masełko z migdałami

zawijasz szparagi w szynkę parmeńską, posypujesz parmezanem i do piekarnika na 200 stopni na 10 minut

omlet można ze szparagami zrobić, kaszę bulgur z pesto i szparagami, zupę krem, milion opcji :)

ps. ziemniaki mi do tego kompletnie nie pasują.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 10:43

Pani Moł lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - ja szparagi gotuję krótko w wodzie z łyżeczką masła, cukru i szczyptą soli, a potem zapiekam chwilę w piekarniku z mozarellą, cebulką, bazylią i co mi jeszcze w łapy wpadnie - pomidor/papryka. Przed gotowaniem obetnij końcówki zdrewniałe, bo będą łykowate i niefajne :) albo robię sos do makaronu ze szparagów na śmietanie ze szpinakiem i czosnkiem. Albo zuuupkęęę <3
    Teraz muszę popylać po szparagi!

Gram w kwartecie smyczkowym o dziś mamy próbę i gramy ślub - ciekawa jestem czy dzidziuś już słyszy??? Ciekawa jestem czy jakoś zareaguje :)

moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Mogę liczyć na poradę kulinarną? :D

Nie jadłam nigdy szparagów, bo mi nie smakowały, ale od początku ciąży chodziły za mną szparagi zielone. Kupiłam i teraz zaczyna się problem... :D

Jak je przyrządzacie i z czym podajecie? Z puree ziemniaczanym? :D

Z puree??? Nieeee. Zwykle ziemniaki ugotowane albo w skorkach. Do tego koniecznie sos holenderski.
    Zielone tz trzeba obierac czasem nawet dosc grubo. Ale obieraj tylko tak mniej wiecej polowe tego szparaga, gory nie musisz. Gotuj w malej ilosci wody (a najlepiej na parze) przez ok 10-15min - sprawdz widelcem poprostu czy sa miekkie. Do tego mozesz podac plaster szynki lub jajeczko sadzone.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ