X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata ja wczoraj jadąc tramwajem widziała scenkę młodej gówniary bo mogła mieć max 17 lat. Weszła do zatłoczonego tramwaju płaska jak deska i nagle wyciąga i pokazuje test ciążowy do góry i krzyczy jestem w 4 tygodniu ciąży proszę mi ustąpić miejsca. Każdy tylko spojrzał i odwrócił się w drugą stronę. Mi się śmiać chciało z niej. A ta oburzona że ludzie tacy wredni są.
    Ja tam grzecznie stoję w kolejkach narazie nie czuje potrzeby żeby korzystać z przywilejów i faktycznie tak jak piszesz jest to takie miłe jak sama ekspedientka zaprosi do siebie poza kolejnością i fajnie że się takie zdarzają bo nie raz stałam w markecie po zakupy w mega kolejce i nikt ciężarnych nie wołał do przodu a stało ich kilka wtedy.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nie wpadłabym na to, żeby machać ludziom przed oczami testem ciążowym albo kartą ciąży.. :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 19 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja też nie hihihi tylko to mało latka była naogladalam się pewnie szkoły na tvn i teraz wielka dorosła:p
    Mnie osobiście przeraża młodzież

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja też jestem urzędasem ale po przeciwnej stronie Polski ;-) W pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 3 mce przed porodem, kontroli nie miałam, mam nadzieję, że tym razem też mnie ominie, póki co wciąż pracuję.

c55fflw18twvhf6h.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    A więc moja zmiana zdanie co do tego co będzie sprawdziła się. Na 90% będzie dziewczynka :)
    Niestety, była taka ruchliwa, że tylko jedno zdjęcie mamy :D Co do płci to Nam pokazała tylko syndrom/efekt hamburgera, bo więcej nie zdołała uchwycić :D
    No i znów Maleństwo jest większe o tydzień :)

annggela, Sunshine_111, Mama2kituszek, Charlutek lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w szkole, póki co chodzę, ale od wakacji biorę zwolnienie i juz po nich nie wracam.
    Co do badań u mnie prenatalne w 13-tym ok Pappa na razie ok. Czekam teraz na USG 1 czerwca, a później na połówkowe. może się wyjaśni kt tam mieszka. Była sugestia na chłopca ale nogi dzidzia miała skrzyżowane i w sumie więcej zgadywania.

Dziś pierwszy dzień 15 tego tygodnia i pwooli czekam na ruchy. Mam nadzieję, ze w najbliższych 2 tygodniach poczuję moją kruszynkę.

Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko ok. Przed nami trudne gorące miesiące pocieszam się, że dobrze że na II trymestr a nie na III.

Co do przywilejów - tak jak mówicie miło jest jak ktoś sam nas poprosi, a nie na bezczela machać testem. Są sklepy gdzie zawsze mamy z dziećmi i kobiety w ciąży są proszone poza kolejką.

Największy problem jaki mam w tej chwili to opiętość ubrann z mojej szafy - niekoniecznie chcę podkreślać w szkole brzuszek, ale coś widze że już długo się ten myk nie uda.

Pozdrawiam Was i życzę Wam samych przyjemności w dzisiejszym piąteczku :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka, ja się w luźnych ciuchach źle czuję i wyglądam jak w namiocie i unikam jak ognia :) Dla mnie w ciąży oversize to pierwszy krok do depresji chyba :)

pieluszkowazabawa,
    nie no ta historia jest szalenie zabawna, ale serio doceńcie pomysłowość dziewczyny Co z tego, że płaska jak decha, może źle się czuła i chciała usiąść, a że nikt by jej nie uwierzył, że jest w ciąży to wzięła test ;)

Ja się świetnie czuję w ciąży, ale takie fajne gesty, że ktoś ustąpi, są szalenie miłe i poprawiają humor. Gdybym jednak się źle czuła, robiłoby mi się słabo np w metrze, nie miałabym problemu żeby podejść i poprosić o ustąpienie miejsca. Nie widzę w tym nic nienaturalnego. Przecież nie każdy jest dobrze wychowany, a ci dobrze wychowani czasami nie mają ciężarnej w zasięgu wzroku.
    Mój brzuch nie jest jakiś gigantyczny, mam taką kulkę z przodu, która widzę idzie coraz bardziej w górę. Mocno mnie wysadziło do przodu, że tak się wyrażę i widać na km że to ciąża a nie obfity obiad u cioci.
    Szalenie kobieco się czuję w tym stanie i z przyjemnością brzuch na plan pierwszy daję.

W końcu wczoraj też zmieniłam biustonosz na 70 G, jest ciut luźno, ale idealnie fiszbiny leżą i nie wpijają mi się w piersi. Kupiłam świetny model z miseczką z gąbki, ładnie trzyma i jeszcze sobie popracuje z tym biustem. Koszt 150 zł więc jestem w miarę zadowolona.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak uczysz młodzież to masz mega wyzwanie patrząc na to co się dzieje teraz w szkołach. Młodzież jest czasami nieobliczalna przykład ostatni filmik gimnazjalistów co pobity koleżankę. Do

Straszne to co się dzieje. Mam nadzieję że jak nasze dzieci będą w tym wieku będą mądrzejsze

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzasnelam fotkę w koszuli nocnej ale to mój brzuch

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8ccab45d8ba.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:42

Zuza91, antonna, Mama2kituszek, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 19 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze do góry nogami się wstawila:/

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Iwonka jak uczysz młodzież to masz mega wyzwanie patrząc na to co się dzieje teraz w szkołach. Młodzież jest czasami nieobliczalna przykład ostatni filmik gimnazjalistów co pobity koleżankę. Do

Straszne to co się dzieje. Mam nadzieję że jak nasze dzieci będą w tym wieku będą mądrzejsze

Niestety, ale tak jest. Straszna dla mnie jest agresja dziewcząt, która kiedyś była rzadkością. Ja pracuj w placówce społecznej wiec tu jest trochę inaczej bo jednak to dzieci rodziców z kasą, mniej liczne klasy, ale poziom zachowania wielu uczniów pozaostawia wiele do życzenia.

Do mietata:
    Ja nie nosze luźnych ciuchów jak worki, bardziej zakładam kamizelkę czy sweterek rozpinany. Nie lubię luźnych fasonów. Ale o ile na ulicy chętnie chwalę się brzuszkiem to w szkole nie bardzo jak dla mnie to pasuje. Poza tym na razie jeszcze jestem w stanie to jakoś zatuszować pewnie za parę tygodni będzie to i tak niemożliwe, ale na szczęście skończy się już rok szkolny i nie będę musiała <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 19 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie wiem czy takie dzieci nie są jeszcze gorsze nic im pewnie nie można powiedzieć bo zaraz naskarzyc bogatego Tatusiowi który aferę zrobi w szkole.
    Ja stara nie jestem bo w sierpniu kończę 30 lat ale za moich czasów nie było aż takich scen owszem były spiecia no ale do przezycia

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dzieciaki z rodzin z kasą są chyba jeszcze bardziej roszczeniowe i szukają szalonych pomysłów na zabicie nudy. Oczywiście wszystko zależy od wychowania i podejścia rodziców i nie chce wrzucić wszystkich do jednego wora. Mąż prowadzi dodatkowe zajęcia sportowe dla dzieci i od razu mówi że widać co i jak. Dobitnie ostatnio powiedział że on jest od trenowania a nie wychowywania ich dzieci i że ci co nie potrafią się zachować i prowokują bójki nie będą brać udziału w zajęciach. Mówił że od razu widać któremu dziecku rodzice poświęcają uwagę a które są trochę pozostawione same sobie

Przekonuje się co raz częściej że walka i praca o pieniądze = mniej czasu dla siebie i rodziny. Mam tylko nadzieję że nam uda się znaleźć złoty środek w tym szaleństwie :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 15 tc :) już po śniadaniu :p

P.s. Nie patrzcie na wystrój :) jestem u teściowej w bardzo starym domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d522599dfe3.jpg

antonna, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3feb38421da3.jpg

U mnie dzisiaj tak :)
    Stwierdzam, że brak mi dużego lustra w domu.. :p

Kaczuszka86, antonna, Mama2kituszek, czarnulka24, Charlutek, Aasienkaa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym wolala zeby mnie z dzieckiem w kasie przepuszczali niz w ciazy. Czasem nie ma wyjscia i trzeba z dzieckiem do sklepu a jak zacznie maluszek plakac to niefajnie albo 2latek wrzeszczy ze chce soczek i wez mu wytlumacz ze jeszcze 8 osob przed nami....

Co do tych dziewczyn co sie pobily. Ja tam uwazam, ze jedna i druga to patologia jak zasluzyla to dostala po ryju i koniec i malo mnei to obchodzi. I sadze tez ze keidys bylo tak samo tylko nei bylo fb i yt i nie bylo tego tak widac ale wiem co opowiadal ami siostra, "stara" pankowa.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę liczyć na poradę kulinarną? :D

Nie jadłam nigdy szparagów, bo mi nie smakowały, ale od początku ciąży chodziły za mną szparagi zielone. Kupiłam i teraz zaczyna się problem... :D

Jak je przyrządzacie i z czym podajecie? Z puree ziemniaczanym? :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92, szaaaaragi, uwielbiam!

najlepsze risotto z zielonym pesto i dodajesz szparagi, można umrzeć z rozkoszy (robisz bulion, potem normalnie przygotowujesz risotto, pod koniec dodajesz podgotowane szparagi pokronone na małe kawałki, i 2 łyzeczki pesto zielonego, trochę parmezanu)

podgotowujesz szparagi, potem wrzucasz na patelnię na masełko z migdałami

zawijasz szparagi w szynkę parmeńską, posypujesz parmezanem i do piekarnika na 200 stopni na 10 minut

omlet można ze szparagami zrobić, kaszę bulgur z pesto i szparagami, zupę krem, milion opcji :)

ps. ziemniaki mi do tego kompletnie nie pasują.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 10:43

Pani Moł lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - ja szparagi gotuję krótko w wodzie z łyżeczką masła, cukru i szczyptą soli, a potem zapiekam chwilę w piekarniku z mozarellą, cebulką, bazylią i co mi jeszcze w łapy wpadnie - pomidor/papryka. Przed gotowaniem obetnij końcówki zdrewniałe, bo będą łykowate i niefajne :) albo robię sos do makaronu ze szparagów na śmietanie ze szpinakiem i czosnkiem. Albo zuuupkęęę <3
    Teraz muszę popylać po szparagi!

Gram w kwartecie smyczkowym o dziś mamy próbę i gramy ślub - ciekawa jestem czy dzidziuś już słyszy??? Ciekawa jestem czy jakoś zareaguje :)

moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Mogę liczyć na poradę kulinarną? :D

Nie jadłam nigdy szparagów, bo mi nie smakowały, ale od początku ciąży chodziły za mną szparagi zielone. Kupiłam i teraz zaczyna się problem... :D

Jak je przyrządzacie i z czym podajecie? Z puree ziemniaczanym? :D

Z puree??? Nieeee. Zwykle ziemniaki ugotowane albo w skorkach. Do tego koniecznie sos holenderski.
    Zielone tz trzeba obierac czasem nawet dosc grubo. Ale obieraj tylko tak mniej wiecej polowe tego szparaga, gory nie musisz. Gotuj w malej ilosci wody (a najlepiej na parze) przez ok 10-15min - sprawdz widelcem poprostu czy sa miekkie. Do tego mozesz podac plaster szynki lub jajeczko sadzone.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ