Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które biorą heparynę
powiedzcie mi gdzie trzymacie zastrzyki w taką upalną pogodę? u mnie w najchłodniejszym miejscu w domu w szafce jest 26 stopni
i zastanawiam się czy trzymać je tam czy w lodówce...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
pieluszkowazabawa wrote:Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza
W ciąży niby normalne jest, że ciśnienie mamy podwyższone w stosunku do tego co przed ciążą, ale u Ciebie faktycznie spore. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, czasem lepiej dmuchać na zimne, będzie dobrze
Ja na wtorkowej wizycie miałam mierzone ciśnienie i miałam ok. 120/60 czyli w końcu jak normalny człowieka zwykle przed ciążą miałam np. 105/50, pulsu nie pamiętam.
Kaczorka przypomniał mi się zabobon z kształtem brzucha, że właśnie na dziewczynki są brzuszki bardziej rozlane, otulające całą talię, a chłopaki są kulkoweOczywiście też traktuję to z przymrużeniem oka
Invis i pozostałe dziewczyny, które wstawiły fotki - piękne brzusiePrzepraszam, że nie wymieniam nicków, ale ostatnio moje zamotanie jest nasilone.
-
Kaczorka wrote:Holibka - też o tym słyszałam
Ja ze swoją figurą gruszki, kilkoma nadprogramowymi kilogramami i rozlanym brzuchem czuję się jak taka spuchnięta foka. I jeszcze drugi podbrudek mi się robi!!
Kobito nie pisz takich rzeczy po popadne w depresję że słonica jestem!!!
Stanowczo stwierdzam że trochę nad wyrost się dobijasz
Ja wciagu 4 lat starań i leczenia podskoczylam ponad 10kg ale zdążyłam to zaakceptować ijakos pewniej i ładniej się czulammoremi lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka86 wrote:Kobito nie pisz takich rzeczy po popadne w depresję że słonica jestem!!!
Stanowczo stwierdzam że trochę nad wyrost się dobijasz
Ja wciagu 4 lat starań i leczenia podskoczylam ponad 10kg ale zdążyłam to zaakceptować ijakos pewniej i ładniej się czulam
No mam 170 cm wzrostu i obecnie 82,2 kg. Rozmiar tyłka 44i w miarę wąskie ramiona.
Z boku wyglądam całkiem nieźleale nie mogę chodzić bokiem :p
dianna lubi tę wiadomość
-
Xaxa wrote:Dziewczyny, które biorą heparynę
powiedzcie mi gdzie trzymacie zastrzyki w taką upalną pogodę? u mnie w najchłodniejszym miejscu w domu w szafce jest 26 stopni
i zastanawiam się czy trzymać je tam czy w lodówce...
Ja mam w szafce i wydaje mi się, że jest tam w miarę chłodno :> Ale sprawdzę na wszelki wypadek jak wrócę do domu :>
Też bym wrzuciła fotę brzucha, ale na moich fotach brzucha nie widać, mimo że na żywo jestMoże robię zdjęcia ze złej perspektywy hmm
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
No więc ciśnienie do kontroli 5 razy dziennie w poniedziałek wizyta u gin ale mam prywatna więc tam powiem co i jak a w piątek do normalnego gin mam swojego już wizytę. I mam unikać słońca i to moja reakcja była hehe bardzo śmieszne przecież lato nadciąga i same słońce bedzie
-
Antonna ja mieszkam na poddaszu to normalnie w upał w mieszkaniu mam 30 stopni
myślałam, że w szafce w najchłodniejszym pokoju nie ma 25 a tu zonk...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Kaczorka ja mam szerokie ramiona i szeroki tyłek i też najlepiej wyglądam z boku, chociaż z moim aktualnym brzuszkiem to już nie tak idealnie
Również segreguję ciuchy... już 2 pary dżinsów spakowałam i trochę bluzek
Ostatnio byłam na ciuchu i upolowałam 2 długie ciążowe sukienki (czarna obcisła bawełniana i taka mgiełkowa, będzie idealna na wierzch na tą czarną, np. na sesję brzuszkowąi świetnej jakości żółciutką kurtkę przeciwdeszczową z Nexta
wszystko za 30zł, z czego 1 kiecka była z oryginalną metką sklepową
-
Ja swoje zastrzyki trzymam w szafce normalnie, u mnie domu póki co nawet przy takich upalach jeszcze chłodno. Ale boję się co to będzie w lato, bo mamy salon z trzema ogromnymi drzwiami/oknami tarasowymi. Na szczęście słońce wpada do nas do g.15, a rano można się podratowac roletami antywlamaniowymi. Ale co toto bedzie to sie okaże... ja nienawidzę upałów
-
dziewczyny piękne macie brzuszki:)))) Wreszcie jest co pokazywać
))) Jak cyknę sobie to i ja pokażę.
Sluchajcie czy można używać samoopalacza w ciąży? Latem zawsze używałam, żeby sie lepiej poczuc i nie straszyć ludzi;) Jestem biala jak mąka od tego niewychodzenia z domu..I żle wyglądam, bo jeszcze tego fryzjera nie zaliczyłam:-P
Co do heparyny, to dobrze Xaxa, że zwróciłaś na to uwagę, jakoś bym o tym nie pomyślała. Kupiłam wczoraj tańszy zamiennik neoparine za jakieś 4zł/10 szt. Jestem ciekawa jak igły...? Ktos uzywał? Na razie wykończę clexane
Przed chwilą wciągnęłam kapuchę kiszoną, która ledwo co kupiłam. Nie mogłam sie powtrzymać. Holibka u mnie te same smaki co u Ciebie, czyli na chlopca, choć w 12 tc niby dziewczynka;) Zobaczymy:) Słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć, choć zawsze je lubilam. Co to się z człowiekiem porobilo;)
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Zdechne zaraz!!! Kurde jak gorąco 35 stopni mój termometr pokazuje.
Idę dzisiaj zobaczyć pierwszy raz córcie mojego brata. Kupiłam dzisiaj taka słodka sukienusie, bluzeczki i album mój pierwszy rok życia. Wpisałam dedykacje. Po drodze wezmę ze sklepu kocyk podusie i jakiegoś miśka hand made.
Wczoraj mówię do mojego że mam nadzieję że na chrzestny chyba nikogo z nas nie wezmą bo ja mam już 4 a mój 2 chrzesniakow także jak przyjdą komunie to jesteśmy spłukani:p:p a w przyszłym roku mamy 3 komunie chrzesniakow i nasz ślub kościelny z weselemmoremi lubi tę wiadomość
-
Kwaśne i słone to chyba każda babka w ciąży lubi
u mnie ponoć córa i też mnie od słodyczy odrzuca. Do tej pory czekolada mogłaby nie istnieć
Chociaż myślę, że z tymi smakami. to indywidualna sprawa a nie kwestia płci
Kusicie dziewczyny tym ciuchlandemu nas tego sporo, ale ja się nie rozeznaję, który jest dobry.
Pieluszkowazabawa - tak myślałam, że czeka Cię kontrola ciśnienia.
A w lato to odpoczynek w cieniu drzew -
Mam nadzieję że to jednorazowe będzie z tym ciśnieniem bo nigdy nie miałam problemów ale no tak starość zaczyna dopadać:p:p
-
Ja też muszę kontrolować ciśnienie 3x dziennie. U lekarza miałam wysokie aż zastanawiał się czy nie wysłać mnie do szpitala. Ale to chyba stres był + musiałam kawałek dojść. Po ponad miesiącu mierzenia okazało się że moje ciśnienie jest niskie, co też nie jest dobre. Najniższe miałam 77/67. Lekarz radził, by używać możliwie dużo soli jodowanej, podobnie jak endokrynolog, więc chyba coś w tym jest?Syn
-
Czesc dziewczyny!
Ja sie doczekalam wyników DNA z krwi.
Nie ma podejrzen zespolu Downa i innych trisomii no i znamy plec.
Bedzie dziewczynka!
Proszę o wpisanie na listę to jest na 100%
Przeczucie sie sprawdzilo i zgadza sie z kalendarzem chinskimWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 16:37
Asia_89, NIEPOKORNA, Kaczorka, moremi, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Sunshine_111, Charlutek, Rysiowa, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Hej, u mnie tez upał ale na szczęście mieszkam w kamienicy wiec i tak leżę pod kocykiem
zdecydowanie wole taka pogodę niż te ulewy jak ostatnio. Przyszły wyniki pappa - ryzyko zd 1:15000, pozostałe trisomnie <1:20000
za tydzien wizytka, ciekawe czy poznamy płeć. Ps. U mnie brzuszek minimalnie znaczyła odstawać ale przy Waszych to jest malutki. A jem duzo, dziec tez rosnie normalnie. Myślicie ze to przez to ze duzo ćwiczyłam przed ciąża i mam dosc silne mięśnie brzucha? Bo jak nie to nie wiem. W pracy wie tylko szef a reszta raczej sie nawet nie domyśla bo serio nie widac. Hm...