X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą heparynę :) powiedzcie mi gdzie trzymacie zastrzyki w taką upalną pogodę? u mnie w najchłodniejszym miejscu w domu w szafce jest 26 stopni :( i zastanawiam się czy trzymać je tam czy w lodówce...

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie potrafię zrobić sobie dobrego zdjęcia w lustrze :-)
    Mój brzuszek wygląda tak, w 15+0 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/899629837199.jpg

antonna, Zuza91, Zuza2323, NIEPOKORNA, Jooozefka, Aasienkaa, Rysiowa lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Wracam z apteki byłam kupić babci ciśnieniomierz i pani chcąc zademonstrować jak działa zmierzyli mi ciśnienie i co odesłała mnie do przychodni bo to obok. Moje ciśnienie 158/93 puls 120. A ja się normalnie czuje no ale czekam w kolejce u lekarza

W ciąży niby normalne jest, że ciśnienie mamy podwyższone w stosunku do tego co przed ciążą, ale u Ciebie faktycznie spore. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, czasem lepiej dmuchać na zimne, będzie dobrze :)

Ja na wtorkowej wizycie miałam mierzone ciśnienie i miałam ok. 120/60 czyli w końcu jak normalny człowiek ;) a zwykle przed ciążą miałam np. 105/50, pulsu nie pamiętam.

Kaczorka przypomniał mi się zabobon z kształtem brzucha, że właśnie na dziewczynki są brzuszki bardziej rozlane, otulające całą talię, a chłopaki są kulkowe ;) Oczywiście też traktuję to z przymrużeniem oka ;)

Invis i pozostałe dziewczyny, które wstawiły fotki - piękne brzusie :) Przepraszam, że nie wymieniam nicków, ale ostatnio moje zamotanie jest nasilone.

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - też o tym słyszałam ;)

Ja ze swoją figurą gruszki, kilkoma nadprogramowymi kilogramami i rozlanym brzuchem czuję się jak taka spuchnięta foka. I jeszcze drugi podbrudek mi się robi!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Holibka - też o tym słyszałam ;)

Ja ze swoją figurą gruszki, kilkoma nadprogramowymi kilogramami i rozlanym brzuchem czuję się jak taka spuchnięta foka. I jeszcze drugi podbrudek mi się robi!!

Kobito nie pisz takich rzeczy po popadne w depresję że słonica jestem!!!
    Stanowczo stwierdzam że trochę nad wyrost się dobijasz :)
    Ja wciagu 4 lat starań i leczenia podskoczylam ponad 10kg ale zdążyłam to zaakceptować ijakos pewniej i ładniej się czulam :)

moremi lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Kobito nie pisz takich rzeczy po popadne w depresję że słonica jestem!!!
    Stanowczo stwierdzam że trochę nad wyrost się dobijasz :)
    Ja wciagu 4 lat starań i leczenia podskoczylam ponad 10kg ale zdążyłam to zaakceptować ijakos pewniej i ładniej się czulam :)

No mam 170 cm wzrostu i obecnie 82,2 kg. Rozmiar tyłka 44 :/ i w miarę wąskie ramiona.
    Z boku wyglądam całkiem nieźle ;) ale nie mogę chodzić bokiem :p

dianna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny, które biorą heparynę :) powiedzcie mi gdzie trzymacie zastrzyki w taką upalną pogodę? u mnie w najchłodniejszym miejscu w domu w szafce jest 26 stopni :( i zastanawiam się czy trzymać je tam czy w lodówce...

Ja mam w szafce i wydaje mi się, że jest tam w miarę chłodno :> Ale sprawdzę na wszelki wypadek jak wrócę do domu :>

Też bym wrzuciła fotę brzucha, ale na moich fotach brzucha nie widać, mimo że na żywo jest :D Może robię zdjęcia ze złej perspektywy hmm

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ciśnienie do kontroli 5 razy dziennie w poniedziałek wizyta u gin ale mam prywatna więc tam powiem co i jak a w piątek do normalnego gin mam swojego już wizytę. I mam unikać słońca i to moja reakcja była hehe bardzo śmieszne przecież lato nadciąga i same słońce bedzie

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ja mieszkam na poddaszu to normalnie w upał w mieszkaniu mam 30 stopni :P myślałam, że w szafce w najchłodniejszym pokoju nie ma 25 a tu zonk...

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Holibka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja mam szerokie ramiona i szeroki tyłek i też najlepiej wyglądam z boku, chociaż z moim aktualnym brzuszkiem to już nie tak idealnie :P

Również segreguję ciuchy... już 2 pary dżinsów spakowałam i trochę bluzek :(

Ostatnio byłam na ciuchu i upolowałam 2 długie ciążowe sukienki (czarna obcisła bawełniana i taka mgiełkowa, będzie idealna na wierzch na tą czarną, np. na sesję brzuszkową ;) i świetnej jakości żółciutką kurtkę przeciwdeszczową z Nexta :) wszystko za 30zł, z czego 1 kiecka była z oryginalną metką sklepową :D

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje zastrzyki trzymam w szafce normalnie, u mnie domu póki co nawet przy takich upalach jeszcze chłodno. Ale boję się co to będzie w lato, bo mamy salon z trzema ogromnymi drzwiami/oknami tarasowymi. Na szczęście słońce wpada do nas do g.15, a rano można się podratowac roletami antywlamaniowymi. Ale co toto bedzie to sie okaże... ja nienawidzę upałów :(

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piękne macie brzuszki:)))) Wreszcie jest co pokazywać:)))) Jak cyknę sobie to i ja pokażę.

Sluchajcie czy można używać samoopalacza w ciąży? Latem zawsze używałam, żeby sie lepiej poczuc i nie straszyć ludzi;) Jestem biala jak mąka od tego niewychodzenia z domu..:( I żle wyglądam, bo jeszcze tego fryzjera nie zaliczyłam:-P

Co do heparyny, to dobrze Xaxa, że zwróciłaś na to uwagę, jakoś bym o tym nie pomyślała. Kupiłam wczoraj tańszy zamiennik neoparine za jakieś 4zł/10 szt. Jestem ciekawa jak igły...? Ktos uzywał? Na razie wykończę clexane

Przed chwilą wciągnęłam kapuchę kiszoną, która ledwo co kupiłam. Nie mogłam sie powtrzymać. Holibka u mnie te same smaki co u Ciebie, czyli na chlopca, choć w 12 tc niby dziewczynka;) Zobaczymy:) Słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć, choć zawsze je lubilam. Co to się z człowiekiem porobilo;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 19 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdechne zaraz!!! Kurde jak gorąco 35 stopni mój termometr pokazuje.

Idę dzisiaj zobaczyć pierwszy raz córcie mojego brata. Kupiłam dzisiaj taka słodka sukienusie, bluzeczki i album mój pierwszy rok życia. Wpisałam dedykacje. Po drodze wezmę ze sklepu kocyk podusie i jakiegoś miśka hand made.
    Wczoraj mówię do mojego że mam nadzieję że na chrzestny chyba nikogo z nas nie wezmą bo ja mam już 4 a mój 2 chrzesniakow także jak przyjdą komunie to jesteśmy spłukani:p:p a w przyszłym roku mamy 3 komunie chrzesniakow i nasz ślub kościelny z weselem

moremi lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwaśne i słone to chyba każda babka w ciąży lubi ;) u mnie ponoć córa i też mnie od słodyczy odrzuca. Do tej pory czekolada mogłaby nie istnieć ;)
    Chociaż myślę, że z tymi smakami. to indywidualna sprawa a nie kwestia płci :)

Kusicie dziewczyny tym ciuchlandem ;) u nas tego sporo, ale ja się nie rozeznaję, który jest dobry.

Pieluszkowazabawa - tak myślałam, że czeka Cię kontrola ciśnienia.
    A w lato to odpoczynek w cieniu drzew :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, nie zazdroszcze tych wydatków!

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 19 maja 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to jednorazowe będzie z tym ciśnieniem bo nigdy nie miałam problemów ale no tak starość zaczyna dopadać:p:p

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę kontrolować ciśnienie 3x dziennie. U lekarza miałam wysokie aż zastanawiał się czy nie wysłać mnie do szpitala. Ale to chyba stres był + musiałam kawałek dojść. Po ponad miesiącu mierzenia okazało się że moje ciśnienie jest niskie, co też nie jest dobre. Najniższe miałam 77/67. Lekarz radził, by używać możliwie dużo soli jodowanej, podobnie jak endokrynolog, więc chyba coś w tym jest?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Ja sie doczekalam wyników DNA z krwi.
    Nie ma podejrzen zespolu Downa i innych trisomii no i znamy plec.

Bedzie dziewczynka!

Proszę o wpisanie na listę to jest na 100%

Przeczucie sie sprawdzilo i zgadza sie z kalendarzem chinskim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 16:37

Asia_89, NIEPOKORNA, Kaczorka, moremi, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Sunshine_111, Charlutek, Rysiowa, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 19 maja 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaLenka gratulacje.
    Czyli mamy przewagę dziewczynek narazie :)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Aasha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie tez upał ale na szczęście mieszkam w kamienicy wiec i tak leżę pod kocykiem :) zdecydowanie wole taka pogodę niż te ulewy jak ostatnio. Przyszły wyniki pappa - ryzyko zd 1:15000, pozostałe trisomnie <1:20000 :) za tydzien wizytka, ciekawe czy poznamy płeć. Ps. U mnie brzuszek minimalnie znaczyła odstawać ale przy Waszych to jest malutki. A jem duzo, dziec tez rosnie normalnie. Myślicie ze to przez to ze duzo ćwiczyłam przed ciąża i mam dosc silne mięśnie brzucha? Bo jak nie to nie wiem. W pracy wie tylko szef a reszta raczej sie nawet nie domyśla bo serio nie widac. Hm...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ