X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cały dzień pada deszcz :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    MadziaLenka gratulacje.
    Czyli mamy przewagę dziewczynek narazie :)

Oj chciałabym dołączyć do grona z dziewczynkami, ale jeszcze nic nie wiem :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps mama2kituszek, wczoraj próbowałam odpisać na temat kontroli z ZUS ale mi internet zginął :( ja przeszłam jedna kontrole. W ubiegłym roku, latem, dowiedziałam sie ze jestem w ciazy. Stało sie to niedługo po podpisaniu umowy o prace z moim byłym pracodawca, wczesniej pracowałam na zleceniu bo studiowałam, jak tylko w czerwcu skończyłam podpisaliśmy umowę o prace. O ciaze sie nie staraliśmy, ale tez nke zabezpieczaliśmy - wiec bardzo sie ucieszyliśmy z faktu ze zostaniemy rodzicami. Planowałam powiedzieć w pracy na jesieni, jednak po miesiącu zaczęłam plamić i dostałam l4. Okazało sie ze ciąża jest zagrożona. Posłusznie leżałam przez miesiac ale niestety ciąża sie nie utrzymała. Po zabiegu wrocilam do pracy - czyli na zwolnieniu byłam łącznie 1,5 miesiąca. Po jakimś czasie dostałam pismo z ZUS ze nie należą mi sie świadczenia bo to podejrzane ze dostałam umowę o prace i od razu zaszłam w ciaze. I to jeszcze z TAKIM wynagrodzeniem. ZUS odmówił wypłaty świadczenia za pol miesiąca. Odwołaliśmy sie ze stosem dokumentów, dowodów pracy, zaświadczeń o certyfikatach poświadczających moje kompetencje - to było w grudniu. Nadal nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Zastanawiam sie czy jakbym nie straciła tej ciazy, czyli miałabym juz dziecko w tym momencie, ZUS w dalszym ciagu nie wypłaciłby mi świadczeń, pomimo tego ze wszystko było uczciwe, zgodnie z prawem (pracowałam w firmie w Warszawie, nie mam zadnych powiązań z szefem ani z kimkolwiek z tej firmy). Co wiecej, w lutym podpisałam umowę o prace z innym pracodawca, w poprzedniej firmie złożyłam wypowiedzenie. Jak zaczęłam prace u nowego pracodawcy okazało sie ze jestem w coazy (tym razem cudowna wpadka, bo zabezpieczaliśmy sie, widocznie los tal chciał). Moj lekarz powiedział, ze ze względu na poprzednie niepowodzenie zaleca zwolnienie i odpoczynek. Zaryzykowałam jednak i podjęłam sie tej pracy. Jednak jest dosc stresująca i zamierzam niedługo pojsc na zwolnienie, bo dobro dziecka jest dla mnie najwazniejsze i nie wyobrażam sobie, żebym znowu miała przechodzić to co wtedy, zrobię wszystko zeby sie udało. Ale czy szanowny ZUS to zrozumie? Czy znowu instytucja wysnuje wątpliwości i podejrzenia i bedziemy miec kolejna sprawę? Nie wiem. Postanowiłam ze nie bede sie tym martwić teraz. Dziecko jest najwazniejsze. A jesli ZUS uważa ze kobiety zachodzą w ciaze specjalnie po to, zeby wyłudzać zasiłki, to to jest żałosne. A czasem tak to wyglada:/

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUS zwyczajnie nie ufa ludziom. Ale wynika to z faktu, że wielu ludzi siedzi niesłusznie na chorobowym. Jednakże ciężarne powinni zostawić w spokoju moim zdaniem. A Ty Aasha masz rację - nie martw się tym teraz. Co ma być to będzie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis znowu migrena, jestem w pracy i musialam sie poratowac Apapem, pewnie glowa zupelnie nie przestanie, ale moze troche zlagodzi :(

A w nocy miala taka sytuacje, obudzilam sie na siku z pelnym pecherzem, ale jak doszlo do oprozniania, to najpierw wogole nie chcialo leciec, a potem wycieklo po kropelce, przestrzaszylam sie ze to infekcja pecherza, ale kolejne oddawanie moczu byly i sa juz normalne.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej, u mnie tez upał ale na szczęście mieszkam w kamienicy wiec i tak leżę pod kocykiem :) zdecydowanie wole taka pogodę niż te ulewy jak ostatnio. Przyszły wyniki pappa - ryzyko zd 1:15000, pozostałe trisomnie <1:20000 :) za tydzien wizytka, ciekawe czy poznamy płeć. Ps. U mnie brzuszek minimalnie znaczyła odstawać ale przy Waszych to jest malutki. A jem duzo, dziec tez rosnie normalnie. Myślicie ze to przez to ze duzo ćwiczyłam przed ciąża i mam dosc silne mięśnie brzucha? Bo jak nie to nie wiem. W pracy wie tylko szef a reszta raczej sie nawet nie domyśla bo serio nie widac. Hm...
    W pierwszej ciąży dopiero w 5 miesiącu zaczął mi odstawać, a i to wiele osób się nawet nie zorientowało. Później dosłownie przez noc od razu mi bęben wyskoczył.
    Szwagierka za to w pracy do końca 6 miesiąca ukrywała, ale jej się ten brzuch "rozlał". Mi poszedł do przodu.
    Teoretycznie mogłabym potwierdzić te przesądy, bo u niej córka, u mnie syn. Ale... U mojej mamy w obu ciążach brzuch do przodu, a mam brata.
    Kalendarz chiński w tamtej ciąży tak sobie się sprawdził, a to dlatego, że w trakcie cyklu miałam urodziny​.
    Brzuszki macie super :-)
    Uwierzycie, że nie mogę selfie zrobić, bo nie mam telefonu do tego? (jakiś czas temu do rozmów zamieniłam telefon na klawiszowca, a do internetu kupiłam tablet). Ciężko się selfie tabletem robi :-D
    Będę musiała na męża poczekać, żeby mi fotkę zrobił :-) a on dopiero w niedzielę w nocy wróci.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    No więc ciśnienie do kontroli 5 razy dziennie w poniedziałek wizyta u gin ale mam prywatna więc tam powiem co i jak a w piątek do normalnego gin mam swojego już wizytę. I mam unikać słońca i to moja reakcja była hehe bardzo śmieszne przecież lato nadciąga i same słońce bedzie

Z drugiej strony ... te apteczne elektroniczne ciśnieniomierze strasznie potrafią kłamać, kiedyś z mężem testowalismy porownujac z tradydycyjnym i nawet o 20 się wartości różniły...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja dziś czekałam na wyniki tego posiewu moczu i nie ma! Czyli najwcześniej w poniedziałek zacznę w ogóle coś robić z tą infekcją. Załamka!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja to z tymi zwolnieniami poszalałam w ostatnim czasie. Najpierw jedna operacja i 2 miesiące zwolnienia. Po kilku miesiącach druga i tu znów prawie miesiąc L4. Zaraz później jakaś zaraza mnie dopadła i 3 tyg. na zwolnieniu. Jesienią pierwsza ciąża i 1.5 miesiąca na L4 (poronienie). I po 2 miesiącach kolejna ciąża :p
    Przez ostatnie 2 lata miałam wrażenie, że więcej na L4 i na urlopie byłam niż w pracy.. :p
    Ale co poradzić, że jak się człowiek zacznie sypać to już leci hurtowo ;)

A co do ZUS to mam jedno spostrzeżenie - im więcej się krzyczy tym szybciej się załatwi sprawę.

Madzialenka - z tym pęcherzem to ja mam tak w ciągu dnia. Ciśnie mnie niemiłosiernie a jak już pójdę na kibelek to niby się wysiusiam, ale zaraz znów zaczyna cisnąć.
    Już się pić boję, bo nigdzie się ruszyć nie mogę!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o której godzinie brać w ciąży heparynę - Clexane?
    Lekarz mi nic nie mówił, przy staraniach zawsze brałam rano, a właśnie w necie gdzieś znalazłam, że lepiej wieczorem...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kłuje wieczorem ale to chyba nie ma większego znaczenia bo tez nie dostałam zaleceń co do godziny

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę rano po sniadaniu, zawsze o tej samej porze.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Kurczę a ja dziś czekałam na wyniki tego posiewu moczu i nie ma! Czyli najwcześniej w poniedziałek zacznę w ogóle coś robić z tą infekcją. Załamka!

a kiedy dałaś ?
    na posiewy 3 pełne dni to absolutne minimum a jak coś wyhodują to i do około tygodnia można czekać ;/

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    a kiedy dałaś ?
    na posiewy 3 pełne dni to absolutne minimum a jak coś wyhodują to i do około tygodnia można czekać ;/

W środę. Mowili, że 2-3 dni, miałam nadzieję, że jednak 2, i przed weekendem coś będę wiedzieć.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne brzuszki! i nie powiem duze :P ostatnio zalilam się Wam, ze brzuch mi sie zmniejszyl - teraz to cofam, wygladam dzisiaj mega ciazowo. i mam wlasnie taki rozlanu ten brzuchol. zawsze mialam boczki i nie moglam poszczycić sie talia osy, ale teraz wygladam jakbym naprawde opone targala ze soba. mam nadzieje, ze jak brzuch pojdzie do przodu to troche sie te proporcje wyrownaja, bo nie czuje sie zbyt atrakcyjnie :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne Wasze brzuszki:) jeszcze troche a stop nie bedziemy widzialy :p

A to moj brzuchol :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b8c75c51746.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 19:23

antonna, Kaczuszka86, czarnulka24, Zuza2323, Asia_89 lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękności te brzuchalki :)
    Mój to tak wyskoczył w około tydzień :) praktycznie z dnia ma dzień przestałam się mieścić w spodenki bo i w biodra poszło.
    Każda ciąża jest inna i każdy brzuch też będzie inny.poprzednim razem to prawie do 21 tc nie było nic widać a teraz już w 15 coś urosło. Szybko urośnie i szybko zejdzie :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, ale paskudnie Cię potraktowali!!! Myślalam, że w takich wypadkach najważniejsze jest oświadczenie pracodawcy, że zaoferowanie Ci umowy o pracę wynikało z ich woli i że bylo nastepstwem ukonczenia przez Ciebie studiów. No brak słów. Czyli jakbys tamtą ciaże szczęsliwie donosiła to pozostalabyś bez niczego...
    Kaczorka, u mnie wlaśnie bylo podobnie, dlatego gdzieś przez skórę czułam, że będą chcieli mnie sprawdzić, prędzej czy później....

Dziewczyny mam zmartwienie... Od około tygodnia podczas oddawania moczu boli mnie brzuch, cały, nie cewka, tak, że aż się zginam. Trwa to jeszcze chwilę po wysikaniu. Martwie sie czy nie jest to jakis patologiczny objaw? Czy któraś z Was też tak ma??? Miałam nadzieję, że to tylko tymczasowe, no ale jednak za każdym razem boli.

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek, taki objaw to lepiej z lekarzem niż z internetem konsultować. Tzn rozumiem, że szukasz pocieszenia, ale lepiej to skonsultować bo jeśli ci nawet ktoś napisze, że "luz to tylko macica się rozciąga" to pewnie i tak cię nie uspokoi :)

Dziewczyny macie cudne brzuchy. Ja nie wiem, wszyscy mówią o tym, że im późno ciąże było widać, ale przecież po waszych zdjęciach widać, że 4 miesiąc to jest już normalnie widoczna ciąża.
    Ja dalej żyję w swoim lukrowanym świecie, dziś mi kasjer z Biedronki powiedział, żeby nie dźwigała tyle, że mi nie wolno i że on mi nie sprzeda tego płynu do płukania, trochę pożartowaliśmy, że ja się dopiero nadźwigam za kilka miesięcy, no super to miłe było.
    A dziś w tramwaju to ja ustąpiłam miejsca bo stał starszy pan o lasce i nie chciał tego mojego miejsca i ktoś inny w końcu mu ustąpił. On taki był wdzięczny, że się rozgadał, opowiadał o tym jak był powstańcem w czasie wojny i czego to oni nie przeżywali, mówię wam, co za dzień.

Rysiowa, dianna, Invis, Asia_89, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, o której godzinie brać w ciąży heparynę - Clexane?
    Lekarz mi nic nie mówił, przy staraniach zawsze brałam rano, a właśnie w necie gdzieś znalazłam, że lepiej wieczorem...
    Ja biorę rano. Niektóre dziewczyny mają zalecenia od lekarza kontrolowac to i właśnie badanie się robi 4h po podaniu heparyny. Ale jeżeli lekarz nic nie mówił to mozesz brać wieczorem. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ