Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Dziewczyny, ucieszyłam się z Waszych pięknych brzuszków. Choć było to też trochę egoistyczne - mi wyskoczył brzuch dosłownie z dnia na dzień i trochę się tym zmartwiłam, że tak szybko. I też jest rozlany, jakby macica wypchnęła mi żołądek, wątrobę i inne narządy na wszystkie strony...
Mama2kituszek - polecam skonsultować z ginekologiem. Nie wiem jak w ciąży ale przed ciążą miałam taki objaw i choć dr google powiedział mi, że to może być zapalenie pęcherza (też bolał mnie brzuch a właściwie jajnik z jednej strony, najbardziej pod koniec sikania), to okazało się, że to krwiak na jajniku. Trzymam kciuki, żeby było to coś błahego. -
Mama2kituszek wrote:
Co do heparyny, to dobrze Xaxa, że zwróciłaś na to uwagę, jakoś bym o tym nie pomyślała. Kupiłam wczoraj tańszy zamiennik neoparine za jakieś 4zł/10 szt. Jestem ciekawa jak igły...? Ktos uzywał? Na razie wykończę clexane
Ja używam neoparinco do igieł to ciężko mi stwierdzić jak w porównaniu z clexane bo tych sama sobie nie wstrzykiwałam ale podobno neoparin ma gorsze
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Sunshine ja biorę zastrzyk z Clexane zawsze rano, zawsze o tej samej porze. Jak pytałam lekarza czy są jakieś zalecenia co do godziny, to mówił że to nie ma znaczenia.
A ja byłam dzisiaj na dłuuuugiej wizycie u mojej Pani ginekolog w Polsce (u której nie byłam aż 7 tygodni już). Wizyta była długa, ponieważ oprócz dość długiego badania (ale o tym zaraz), mój mąż jak nigdy miał do ginki milion pytań (np. Co mogę jeść, czego nie powinnam robić, czy w tym szpitalu jest znieczulenie, czy można prywatną położną, i wiele innych różnych...dziwnych pytań w sumie, o które wystarczyłoby aby zapytał mnie
).
Miałam konsultację wyników które robiłam ostatnio, i po powtórzonej glukozie na czczo, dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej na konsultację, ponieważ Pani dr niezbyt podobał się mój lekko podwyższony cukier.
Badanie USG było długie, ponieważ poprosiłam Panią dr o obejrzenie i zmierzneie szyjki i jest ładnie zamknięta, ma jakieś 4 cm. Oglądała też niby położenie łożyska, słuchaliśmy serduszka i najdłużej chyba... upewnialismy się co do płci! Powiem Wam, że dwa razy z roznych stron oglądaliśmy dokładnie bejbika między nóżkami i Pani dr twierdzi, że lekarz z prenatalnych sie nie myli, i ona potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.
Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 00:00
Asia_89, madzialenka84, Sunshine_111, moremi, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInvis wrote:
potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.
Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...
Wiesz bo to chyba jest taki efekt pierwszego dziecka , jak ma się już dziecko danej płci to człowiek ma mniejszy lęk przed tym co go czeka, nie boimy się tego co znamy, ja jestem z kolei bardziej gotowa na chłopca niż dziewczynkę- jak zaczęłam o tym mysleć częściej i chyba dlatego też nie chce wiedzieć. Mamy też podobną (większą niż mniejszą) różnicę miedzy jednym i drugim i jakoś bardziej pewnie nam by pasowała ta sama płeć. Oczywiście to mój sposób myślenia ale może masz podobnie
-
Dzień dobry:)
Byłam wczoraj bratanice zobaczyć kurcze jakie melenkie dzieciątko aż nie realne że taki ktoś jest w nas. Szok.
I ufff chyba chrzestna będzie moja siostra więc 500 w kieszeni hihihi :p nie no żartuje nie o to tu chodzi ale mi już wystarczy chrzesniakow.
Też macie takie dziwne sny??? Ja jestem dzisiaj tak nie wyspana że szok co chwile się budziłam a to z krzykiem a to spocona cała np obłęd jakiś -
Invis miałam podobne odczucia co do płci jak się dowiedzieliśmy. Niby nic na 100 % ale lekarz był pewny. Każdego dnia cieszyłam się bardziej i teraz już jestem ja i mój niuniunio
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyu mnie chyba powoli zaczynają się "muśnięcia" w brzuchu, jeszcze nie jestem do końca pewna to czy to to , czy jednak perystaltyka która ostatnio się poprawiła, więc jestem podręcznikową pacjentka. ruchy: 16-18 tydz przy C2. Czuję się tez dużo lepiej , mdłości prawie ustąpiły, mniej wzdęć, jeszcze tylko ten posmak w buzi zniknie i będzie cacy
-
Ja marzę o synku tym bardziej że chłopca u nas w rodzinie nie ma...no ale chyba powinnam się nastawić inaczej. Ciekawe czy w poniedziałek prywatny podejzy kto tam jest ale nie nastawiam sie bo to dopiero 13 tydzień. Czekam już z utęsknieniem na poniedziałek żeby mi pomierzył maluszka czy wszystko jest wporzadku.
-
A właśnie orientujecie się czy jeśli ta od prenatalne chyba wypisala mi skierowanie na połowów na NFZ to mogę je zrealizować gdzie indziej czy tylko u niej??? Jak to jest???
-
kameelka może być tak jak mówisz. Głupio się przyznać, ale jak po badaniu pojechaliśmy do mojej mamy to miałam taką minę, że mama myślała że coś się stało.
I to z jednej strony bardzo głupie, bo ja się tak naprawdę z tego cieszę z kilku powodów, tylko chyba to bardziej jakiś strach przed nieznanym. Ale ma to w naszej sytuacji dużo plusów, także oby tylko było zdrowe i się cieszyć
-
Niewiem niestety bo ja prenatalne i połowkowe będę mieć w tym samym miejscu. A i zapewne połówkę zrobi mi też lekarz prowadzący
mama2kituszek - chyba czeka Cię jednak konsultacja z ginem. Mnie przy siusianiu ciśnie i trochę boli, ale tylko cewka moczowa. I to wtedy, gdy dużo piję wody.
My się na początku na chłopca nastawialiśmy, ale jak doktor powiedział, że na 90% jest dziewczynka to moje serduszko się ucieszyło
Tylko mąż chyba bardziej chciał pierwszego syna, bo twierdzi, że są łatwiejsi w obsłudze :p
Ja chrześniaka mam jednego. Mieszka na drugim końcu Polski, więc za często się nie widujemy. I najczęściej bawię się w dobrą ciocię z udziałem Poczty Polskiej
-
Invis na pocieszenie od koleżanek co mają chłopców słyszałam że większość z nich to mamusine przylepy
ja bardziej obawiałem się obsługi i pielęgnacji chłopca ale teściowa ma 4 synów to napewno podpowie mi co i jak
No własnie tak czytam odnośnie płci. Ja z kolei mam dwóch synów i moje marzenie to córka, ale raczej szanse większe są na 3-go syna. Będzie czas na przyzwyczajenie jak sie potwierdzi i tyle
Najważniejsze aby wszystko było ok.
moremi lubi tę wiadomość
-
zadwoniłam do innego punktu zeby zobaczc czy moge z tamtym skierowaniem isc gdzie indziej zrobic te polowkowe i teoretycznie moge ale mam zle wypisane skierowanie i musza mi poprawic najszybciej w poniedzialek bede mogla a zostaly dwa miejsca i wredna baba z rejestracji nei chciala mnie zapisac w kolejke:/ Kazala mi poprawic skierowanie najpierw i mowie jej ze w poniedzialek przyniose osobiscie poprawione skierowanie wymienilam oczywiscie dlaczego mam na NFZ itd ale nie bo nie. No co za wredna małpa.