X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Dziewczyny, ucieszyłam się z Waszych pięknych brzuszków :). Choć było to też trochę egoistyczne - mi wyskoczył brzuch dosłownie z dnia na dzień i trochę się tym zmartwiłam, że tak szybko. I też jest rozlany, jakby macica wypchnęła mi żołądek, wątrobę i inne narządy na wszystkie strony...

Mama2kituszek - polecam skonsultować z ginekologiem. Nie wiem jak w ciąży ale przed ciążą miałam taki objaw i choć dr google powiedział mi, że to może być zapalenie pęcherza (też bolał mnie brzuch a właściwie jajnik z jednej strony, najbardziej pod koniec sikania), to okazało się, że to krwiak na jajniku. Trzymam kciuki, żeby było to coś błahego.

0d1y9jcgfiocpria.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój brzuch wciąż jak ciąża spożywcza, zazdraszczam ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Co do heparyny, to dobrze Xaxa, że zwróciłaś na to uwagę, jakoś bym o tym nie pomyślała. Kupiłam wczoraj tańszy zamiennik neoparine za jakieś 4zł/10 szt. Jestem ciekawa jak igły...? Ktos uzywał? Na razie wykończę clexane

Ja używam neoparin :) co do igieł to ciężko mi stwierdzić jak w porównaniu z clexane bo tych sama sobie nie wstrzykiwałam ale podobno neoparin ma gorsze :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja biorę zastrzyk z Clexane zawsze rano, zawsze o tej samej porze. Jak pytałam lekarza czy są jakieś zalecenia co do godziny, to mówił że to nie ma znaczenia.

A ja byłam dzisiaj na dłuuuugiej wizycie u mojej Pani ginekolog w Polsce (u której nie byłam aż 7 tygodni już :P). Wizyta była długa, ponieważ oprócz dość długiego badania (ale o tym zaraz), mój mąż jak nigdy miał do ginki milion pytań (np. Co mogę jeść, czego nie powinnam robić, czy w tym szpitalu jest znieczulenie, czy można prywatną położną, i wiele innych różnych...dziwnych pytań w sumie, o które wystarczyłoby aby zapytał mnie :D).

Miałam konsultację wyników które robiłam ostatnio, i po powtórzonej glukozie na czczo, dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej na konsultację, ponieważ Pani dr niezbyt podobał się mój lekko podwyższony cukier.

Badanie USG było długie, ponieważ poprosiłam Panią dr o obejrzenie i zmierzneie szyjki i jest ładnie zamknięta, ma jakieś 4 cm. Oglądała też niby położenie łożyska, słuchaliśmy serduszka i najdłużej chyba... upewnialismy się co do płci! Powiem Wam, że dwa razy z roznych stron oglądaliśmy dokładnie bejbika między nóżkami i Pani dr twierdzi, że lekarz z prenatalnych sie nie myli, i ona potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.

Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 00:00

Asia_89, madzialenka84, Sunshine_111, moremi, Zuza2323 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.

Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...:)

Wiesz bo to chyba jest taki efekt pierwszego dziecka , jak ma się już dziecko danej płci to człowiek ma mniejszy lęk przed tym co go czeka, nie boimy się tego co znamy, ja jestem z kolei bardziej gotowa na chłopca niż dziewczynkę- jak zaczęłam o tym mysleć częściej i chyba dlatego też nie chce wiedzieć. Mamy też podobną (większą niż mniejszą) różnicę miedzy jednym i drugim i jakoś bardziej pewnie nam by pasowała ta sama płeć. Oczywiście to mój sposób myślenia ale może masz podobnie

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Byłam wczoraj bratanice zobaczyć kurcze jakie melenkie dzieciątko aż nie realne że taki ktoś jest w nas. Szok.
    I ufff chyba chrzestna będzie moja siostra więc 500 w kieszeni hihihi :p nie no żartuje nie o to tu chodzi ale mi już wystarczy chrzesniakow.
    Też macie takie dziwne sny??? Ja jestem dzisiaj tak nie wyspana że szok co chwile się budziłam a to z krzykiem a to spocona cała np obłęd jakiś

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis miałam podobne odczucia co do płci jak się dowiedzieliśmy. Niby nic na 100 % ale lekarz był pewny. Każdego dnia cieszyłam się bardziej i teraz już jestem ja i mój niuniunio :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba powoli zaczynają się "muśnięcia" w brzuchu, jeszcze nie jestem do końca pewna to czy to to , czy jednak perystaltyka która ostatnio się poprawiła, więc jestem podręcznikową pacjentka. ruchy: 16-18 tydz przy C2. Czuję się tez dużo lepiej , mdłości prawie ustąpiły, mniej wzdęć, jeszcze tylko ten posmak w buzi zniknie i będzie cacy

Wysłany: 20 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o synku tym bardziej że chłopca u nas w rodzinie nie ma...no ale chyba powinnam się nastawić inaczej. Ciekawe czy w poniedziałek prywatny podejzy kto tam jest ale nie nastawiam sie bo to dopiero 13 tydzień. Czekam już z utęsknieniem na poniedziałek żeby mi pomierzył maluszka czy wszystko jest wporzadku.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 20 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie orientujecie się czy jeśli ta od prenatalne chyba wypisala mi skierowanie na połowów na NFZ to mogę je zrealizować gdzie indziej czy tylko u niej??? Jak to jest???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka może być tak jak mówisz. Głupio się przyznać, ale jak po badaniu pojechaliśmy do mojej mamy to miałam taką minę, że mama myślała że coś się stało. :P

I to z jednej strony bardzo głupie, bo ja się tak naprawdę z tego cieszę z kilku powodów, tylko chyba to bardziej jakiś strach przed nieznanym. Ale ma to w naszej sytuacji dużo plusów, także oby tylko było zdrowe i się cieszyć :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem niestety bo ja prenatalne i połowkowe będę mieć w tym samym miejscu. A i zapewne połówkę zrobi mi też lekarz prowadzący

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama2kituszek - chyba czeka Cię jednak konsultacja z ginem. Mnie przy siusianiu ciśnie i trochę boli, ale tylko cewka moczowa. I to wtedy, gdy dużo piję wody.

My się na początku na chłopca nastawialiśmy, ale jak doktor powiedział, że na 90% jest dziewczynka to moje serduszko się ucieszyło :)
    Tylko mąż chyba bardziej chciał pierwszego syna, bo twierdzi, że są łatwiejsi w obsłudze :p

Ja chrześniaka mam jednego. Mieszka na drugim końcu Polski, więc za często się nie widujemy. I najczęściej bawię się w dobrą ciocię z udziałem Poczty Polskiej ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis na pocieszenie od koleżanek co mają chłopców słyszałam że większość z nich to mamusine przylepy :) ja bardziej obawiałem się obsługi i pielęgnacji chłopca ale teściowa ma 4 synów to napewno podpowie mi co i jak :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje odnośnie zastrzyków - będę brać rano :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak czytam odnośnie płci. Ja z kolei mam dwóch synów i moje marzenie to córka, ale raczej szanse większe są na 3-go syna. Będzie czas na przyzwyczajenie jak sie potwierdzi i tyle :-) Najważniejsze aby wszystko było ok.

moremi lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 20 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadwoniłam do innego punktu zeby zobaczc czy moge z tamtym skierowaniem isc gdzie indziej zrobic te polowkowe i teoretycznie moge ale mam zle wypisane skierowanie i musza mi poprawic najszybciej w poniedzialek bede mogla a zostaly dwa miejsca i wredna baba z rejestracji nei chciala mnie zapisac w kolejke:/ Kazala mi poprawic skierowanie najpierw i mowie jej ze w poniedzialek przyniose osobiscie poprawione skierowanie wymienilam oczywiscie dlaczego mam na NFZ itd ale nie bo nie. No co za wredna małpa.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Scarlet Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy już o tym był ale w Biedronce są poduszki do spania dla mam .Ja zakupiłam świetnie się z nią śpi :-)

Scarlet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie sama szyje takie rzeczy ale narazie to moj z ta poducha śpi mi jakos nie wygodnie jest.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam wczoraj do pepco i jest promocja na body, 5.99 zl l/szt. Nawet ładne :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ