X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Dziewczyny, ucieszyłam się z Waszych pięknych brzuszków :). Choć było to też trochę egoistyczne - mi wyskoczył brzuch dosłownie z dnia na dzień i trochę się tym zmartwiłam, że tak szybko. I też jest rozlany, jakby macica wypchnęła mi żołądek, wątrobę i inne narządy na wszystkie strony...

Mama2kituszek - polecam skonsultować z ginekologiem. Nie wiem jak w ciąży ale przed ciążą miałam taki objaw i choć dr google powiedział mi, że to może być zapalenie pęcherza (też bolał mnie brzuch a właściwie jajnik z jednej strony, najbardziej pod koniec sikania), to okazało się, że to krwiak na jajniku. Trzymam kciuki, żeby było to coś błahego.

0d1y9jcgfiocpria.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój brzuch wciąż jak ciąża spożywcza, zazdraszczam ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Co do heparyny, to dobrze Xaxa, że zwróciłaś na to uwagę, jakoś bym o tym nie pomyślała. Kupiłam wczoraj tańszy zamiennik neoparine za jakieś 4zł/10 szt. Jestem ciekawa jak igły...? Ktos uzywał? Na razie wykończę clexane

Ja używam neoparin :) co do igieł to ciężko mi stwierdzić jak w porównaniu z clexane bo tych sama sobie nie wstrzykiwałam ale podobno neoparin ma gorsze :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja biorę zastrzyk z Clexane zawsze rano, zawsze o tej samej porze. Jak pytałam lekarza czy są jakieś zalecenia co do godziny, to mówił że to nie ma znaczenia.

A ja byłam dzisiaj na dłuuuugiej wizycie u mojej Pani ginekolog w Polsce (u której nie byłam aż 7 tygodni już :P). Wizyta była długa, ponieważ oprócz dość długiego badania (ale o tym zaraz), mój mąż jak nigdy miał do ginki milion pytań (np. Co mogę jeść, czego nie powinnam robić, czy w tym szpitalu jest znieczulenie, czy można prywatną położną, i wiele innych różnych...dziwnych pytań w sumie, o które wystarczyłoby aby zapytał mnie :D).

Miałam konsultację wyników które robiłam ostatnio, i po powtórzonej glukozie na czczo, dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej na konsultację, ponieważ Pani dr niezbyt podobał się mój lekko podwyższony cukier.

Badanie USG było długie, ponieważ poprosiłam Panią dr o obejrzenie i zmierzneie szyjki i jest ładnie zamknięta, ma jakieś 4 cm. Oglądała też niby położenie łożyska, słuchaliśmy serduszka i najdłużej chyba... upewnialismy się co do płci! Powiem Wam, że dwa razy z roznych stron oglądaliśmy dokładnie bejbika między nóżkami i Pani dr twierdzi, że lekarz z prenatalnych sie nie myli, i ona potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.

Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 00:00

Asia_89, madzialenka84, Sunshine_111, moremi, Zuza2323 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

potwierdza chłopca. Dwa razy sprawdzała, i sprawdzała też czy to nie pepowina- ale to jednak siusiak.

Synek. Szczerze mówiąc bardzo nastawialam się na córkę, ale trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do myśli o chłopcu chyba...:)

Wiesz bo to chyba jest taki efekt pierwszego dziecka , jak ma się już dziecko danej płci to człowiek ma mniejszy lęk przed tym co go czeka, nie boimy się tego co znamy, ja jestem z kolei bardziej gotowa na chłopca niż dziewczynkę- jak zaczęłam o tym mysleć częściej i chyba dlatego też nie chce wiedzieć. Mamy też podobną (większą niż mniejszą) różnicę miedzy jednym i drugim i jakoś bardziej pewnie nam by pasowała ta sama płeć. Oczywiście to mój sposób myślenia ale może masz podobnie

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Byłam wczoraj bratanice zobaczyć kurcze jakie melenkie dzieciątko aż nie realne że taki ktoś jest w nas. Szok.
    I ufff chyba chrzestna będzie moja siostra więc 500 w kieszeni hihihi :p nie no żartuje nie o to tu chodzi ale mi już wystarczy chrzesniakow.
    Też macie takie dziwne sny??? Ja jestem dzisiaj tak nie wyspana że szok co chwile się budziłam a to z krzykiem a to spocona cała np obłęd jakiś

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis miałam podobne odczucia co do płci jak się dowiedzieliśmy. Niby nic na 100 % ale lekarz był pewny. Każdego dnia cieszyłam się bardziej i teraz już jestem ja i mój niuniunio :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba powoli zaczynają się "muśnięcia" w brzuchu, jeszcze nie jestem do końca pewna to czy to to , czy jednak perystaltyka która ostatnio się poprawiła, więc jestem podręcznikową pacjentka. ruchy: 16-18 tydz przy C2. Czuję się tez dużo lepiej , mdłości prawie ustąpiły, mniej wzdęć, jeszcze tylko ten posmak w buzi zniknie i będzie cacy

Wysłany: 20 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o synku tym bardziej że chłopca u nas w rodzinie nie ma...no ale chyba powinnam się nastawić inaczej. Ciekawe czy w poniedziałek prywatny podejzy kto tam jest ale nie nastawiam sie bo to dopiero 13 tydzień. Czekam już z utęsknieniem na poniedziałek żeby mi pomierzył maluszka czy wszystko jest wporzadku.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 20 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie orientujecie się czy jeśli ta od prenatalne chyba wypisala mi skierowanie na połowów na NFZ to mogę je zrealizować gdzie indziej czy tylko u niej??? Jak to jest???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka może być tak jak mówisz. Głupio się przyznać, ale jak po badaniu pojechaliśmy do mojej mamy to miałam taką minę, że mama myślała że coś się stało. :P

I to z jednej strony bardzo głupie, bo ja się tak naprawdę z tego cieszę z kilku powodów, tylko chyba to bardziej jakiś strach przed nieznanym. Ale ma to w naszej sytuacji dużo plusów, także oby tylko było zdrowe i się cieszyć :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem niestety bo ja prenatalne i połowkowe będę mieć w tym samym miejscu. A i zapewne połówkę zrobi mi też lekarz prowadzący

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama2kituszek - chyba czeka Cię jednak konsultacja z ginem. Mnie przy siusianiu ciśnie i trochę boli, ale tylko cewka moczowa. I to wtedy, gdy dużo piję wody.

My się na początku na chłopca nastawialiśmy, ale jak doktor powiedział, że na 90% jest dziewczynka to moje serduszko się ucieszyło :)
    Tylko mąż chyba bardziej chciał pierwszego syna, bo twierdzi, że są łatwiejsi w obsłudze :p

Ja chrześniaka mam jednego. Mieszka na drugim końcu Polski, więc za często się nie widujemy. I najczęściej bawię się w dobrą ciocię z udziałem Poczty Polskiej ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis na pocieszenie od koleżanek co mają chłopców słyszałam że większość z nich to mamusine przylepy :) ja bardziej obawiałem się obsługi i pielęgnacji chłopca ale teściowa ma 4 synów to napewno podpowie mi co i jak :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje odnośnie zastrzyków - będę brać rano :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak czytam odnośnie płci. Ja z kolei mam dwóch synów i moje marzenie to córka, ale raczej szanse większe są na 3-go syna. Będzie czas na przyzwyczajenie jak sie potwierdzi i tyle :-) Najważniejsze aby wszystko było ok.

moremi lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 20 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadwoniłam do innego punktu zeby zobaczc czy moge z tamtym skierowaniem isc gdzie indziej zrobic te polowkowe i teoretycznie moge ale mam zle wypisane skierowanie i musza mi poprawic najszybciej w poniedzialek bede mogla a zostaly dwa miejsca i wredna baba z rejestracji nei chciala mnie zapisac w kolejke:/ Kazala mi poprawic skierowanie najpierw i mowie jej ze w poniedzialek przyniose osobiscie poprawione skierowanie wymienilam oczywiscie dlaczego mam na NFZ itd ale nie bo nie. No co za wredna małpa.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Scarlet Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy już o tym był ale w Biedronce są poduszki do spania dla mam .Ja zakupiłam świetnie się z nią śpi :-)

Scarlet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie sama szyje takie rzeczy ale narazie to moj z ta poducha śpi mi jakos nie wygodnie jest.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam wczoraj do pepco i jest promocja na body, 5.99 zl l/szt. Nawet ładne :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ