X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny jak u Was z wymiarami maleństwa? wczoraj trochę się przestraszyłam, wszystkie wymiary niby ok tylko kość udowa młodsza o tydzień???? 3tyg temu na prenatalnych była młodsza o 4 dni, 2 tyg temu była idealna co do wieku ciąży a teraz... boję się czy dziecko rośnie prawidłowo... przez to waga malucha też jest mniejsza o 4 dni :/
    Już o tym raz pisałam, bo w internecie można znaleźć informacje, że krótsza kość udowa to objaw zespołu Downa. Bzdury niesamowite. Nie ma żadnych medycznych opracowań na ten temat, bo mimo niewysokiego wzrostu ludzi z zd, początkowo nie ma żadnych fizycznych różnic między dziećmi zdrowymi, a chorymi. Piszę o tym, żebyś nie panikowała tak jak ja w poprzedniej ciąży.
    Mój synek też od początku miał krótszą kość udową i tak zostało do końca.
    Po prostu ma taką budowę. Teraz to mu się wyrównało, ale wcześniej np. bodziak na 74 cm, a spodenki na 68, a czasami nawet na 62.
    I zapewniam, że rozwija się prawidłowo, intelektualnie i fizycznie nawet sporo powyżej normy.
    Ale rozumiem niepokój. Sporo nocy przeplakalam zanim mój lekarz nie ustawił mnie do pionu. Głowa do góry i przestań się zamartwiać. Kilka dni różnicy to nie jest źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 20:22

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa możesz się bawić w takie podchody z zusem,ale czy jesteś przygotowana na to, że ZUS może złożyć zawiadomienie o przestępstwie? A wtedy się ​nie wywiniesz ani ty, ani koleżanka. Będą przesłuchiwani twoi pracownicy, sprawdzane wszystkie dokumenty i komuś na 100% się wymknie, że laska nie pracowała nawet jednego dnia.
    Po co ci to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 13:03

Holibka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Co do tej wrażliwości chłopców to fakt - widzę to po swoim mężu i bracie ;) ja aż tyle przytulania nie potrzebowałam i dalej nie potrzebuję :p

Ja też to widzę po otaczających mnie mężczyznach :) Ja też nigdy nie byłam taką przytulaśną przylepą ;)

mietata u mnie to ja będę z dzieckiem układać lego, bo sama to uwielbiam. U moich rodziców czeka wiaderko moich klocków z dzieciństwa :D już zacieram ręce :D
    Mąż za to będzie z synem grał w fifę i biegał za piłką na dworze ;) Już teraz muszę z nim mecze oglądać, bo przecież maluch z brzucha też ogląda...

W ogóle to chciałabym tu pochwalić mojego męża, bo wczoraj pięknie posprzątał nasze mieszkanie, poświęcił na to cały dzień, ja tylko wieczorem mu trochę towarzyszyłam i pomogłam w pierdołach :) Rozpiera mnie duma.

Co tam dziś u was w kuchennych inspiracjach? U mnie na śniadanie kolorowe kanapki z pomidorem, jajkiem, kroplą keczupu i szczypiorkiem, na drugie śniadanie jogurt z płatkami, a na obiad pomidorówka ;) Nie mam pomysłu na kolację, może racuszki z jabłkami na zsiadłym mleku?

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak na razie ujawniło się w naszym wątku 6 chłopców i 3 dziewczynki :D Także póki co mamy przewagę siusiaków, zobaczymy jak to będzie na końcu :)

Ja intensywnie zaczynam myśleć nad imieniem. Wiem, że jeśli już wybiorę jakieś imię na 100%, łatwiej oswoję się z tym, że będzie synek. Póki co mamy tego Mieszka na pierwszej pozycji, ale nadal dumam i dumam. Problem w tym, że bardzo niewiele męskich imion mi się podoba :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszlam na grupe na fb ciążową i sie przerazilam maluchy takie jakies wielkie sie teraz rodza po 4 kg i wiecej mało jest takich 3100g np ja sobie nei wyobrazam jak wypchne takiego malucha ponad 4 kg az mnie zabolalo wszystko.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy u znajomych w gościach, bo miesiąc temu urodziła im się córeczka i dostaliśmy 3 ogromne torby ubranek, większość oczywiście różowa, wiec mam nadzieje, ze u nas jednak będzie dziewczynka :p. Koleżanka się śmiała, ze co miesiąc będzie takie torby dla nas pakowała ;)

Z ważnych rzeczy to dzisiaj zdecydowaliśmy się na położna, długo się wahałam, notes jestem zdania, ze mi się należy i tyle. Jednak z naszego towarzystwa w tym roku urodziło już 6 dziewczyn, wiec info mam w miarę aktualne i wszystkie mówią o zbawiennym wpływie położnej. Niektóre pierwsze dziecko rodziły bez, a przy drugim się dopiero zdecydowały, ale mówią ze to ogromna różnica i podobno dzięki temu, ze położna cały czas czuwa, informuje co i jak, to poród przebiega sprawnie, bez pęknięć itp... wiec mąż stwierdził, ze "przezorny zawsze ubezpieczony" i wszyscy będziemy spokojniejsi wiedząc, ze położna tam będzie i zawsze możemy na nią liczyć ;)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    weszlam na grupe na fb ciążową i sie przerazilam maluchy takie jakies wielkie sie teraz rodza po 4 kg i wiecej mało jest takich 3100g np ja sobie nei wyobrazam jak wypchne takiego malucha ponad 4 kg az mnie zabolalo wszystko.

Też zauważyłam, że dzieci się teraz jakieś większe rodzą :) Moja córka ważyła 3460g, ciekawa jestem jak to będzie z synkiem. Jeśli pójdzie po mężu to będzie słabo, bo urodził się jako prawie 5kg klocek :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie u nas tez problem z imieniem dla dziewczynki mezowi sie podoba strasznie Matylda a mi nie bardzo i jeszcze pare mamy ELIZA, MAJA, WIKTORIA I LILIANA i jak tu wybrac wrr

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]

Wysłany: 20 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ałłłłłaaaa 5 kg to juz bym chyba błagała o cc nie wyobrazam sobie urodzic dziecka 4 kg naprawde. Wczoraj patrzylam tak na ta mala mojego brata ale ona miala 3 kg wiec drobniutka i juz mi sie wydawalo nierealne urodzic takie maleństwo

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa - co do zatrudnienia znajomej zgadzam się w 100% z Mietatą. Jest to wyłudzenie za które wszyscy placimy a ZUS to na tyle drobiazgowa instytucja, że na bank to wywęszą i będziecie obydwie tego żałowały, jak nadejdą konsekwencje.

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Invis ałłłłłaaaa 5 kg to juz bym chyba błagała o cc nie wyobrazam sobie urodzic dziecka 4 kg naprawde. Wczoraj patrzylam tak na ta mala mojego brata ale ona miala 3 kg wiec drobniutka i juz mi sie wydawalo nierealne urodzic takie maleństwo

No moja gin powiedziała, że jeżeli dziecko będzie ważyć w okolicach 4,5kg to na pewno nikt nie będzie kazał mi rodzić naturalnie, tylko cc :P Zobaczymy jak to będzie :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - mój cały czas powtarza, że będzie uczył grać córkę w PES'a.. I że będzie razem z nim kibicować jego ulubionej drużynie.
    Nie chcę go martwić, ale jak pójdzie po mamusi to będzie omijać piłkę szerokim łukiem :p

Mi chyba nie grozi duże dziecko. Nie ma tyle miejsca, żeby się rozwinąć. Ogólnie dzieci kobiet z moją wadą macicy rodzą się mniejsze. Może i dobrze ;)
    Ale moja mama 15 lat temu jakoś urodziła ponad 4kg dziecko ;) i to SN. Zajęło jej to tylko 3-4h.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Już o tym raz pisałam, bo w internecie można znaleźć informacje, że krótsza kość udowa to objaw zespołu Downa. Bzdury niesamowite. Nie ma żadnych medycznych opracowań na ten temat, bo mimo niewysokiego wzrostu ludzi z zd, początkowo nie ma żadnych fizycznych różnic między dziećmi zdrowymi, a chorymi. Piszę o tym, żebyś nie panikowała tak jak ja w poprzedniej ciąży.
    Mój synek też od początku miał krótszą kość udową i tak zostało do końca.
    Po prostu ma taką budowę. Teraz to mu się wyrównało, ale wcześniej np. bodziak na 74 cm, a spodenki na 68, a czasami nawet na 62.
    I zapewniam, że rozwija się prawidłowo, intelektualnie i fizycznie sweter sporo powyżej normy.
    Ale rozumiem niepokój. Sporo nocy przeplakalam zanim mój lekarz nie ustawił mnie do pionu. Głowa do góry i przestań się zamartwiać. Kilka dni różnicy to nie jest źle.

Dzięki :) o zd raczej się nie boję, robiłam pappa i wygląda wszystko bardzo dobrze :) Bardziej się boję czy maluch rośnie ze względu na moją trombofilię :( czy są dobre przepływy, czy otrzymuje odpowiednią ilość substancji odżywczych itp :/

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Wysłany: 20 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zadzwoniłam do kolezanki że nie mogę jej zatrudnić ale podałam powód że mojej firmy nie stać na kolejnego pracownika według dokumentów no i mi trzasnelam słuchawka z fochem że jestem swinia

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    No nic zadzwoniłam do kolezanki że nie mogę jej zatrudnić ale podałam powód że mojej firmy nie stać na kolejnego pracownika według dokumentów no i mi trzasnelam słuchawka z fochem że jestem swinia

Nie przejmuj się, jak przemyśli to zrozumie, bo i tak w sumie prosiła o wiele moim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 14:12

Invis lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Przejdzie jej. A Ty przynajmniej nie będziesz narażona na niepotrzebny stres.
    Swoją drogą - jak wiedziała, że w przyszłości może spodziewać się dziecka, to mogła pomyśleć o jakiejś legalnej formie zatrudnienia.

moremi lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto juz czuje ruchy? :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Dziewczyny kto juz czuje ruchy? :)
    Ja :)

sara9555 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze jesli ktos sie udziela malo tak jak ja to jest ignorowany pisalam juz 2 razy o natsepnej wizycie pobgrubiona czcionka i tak mnie nikt nie dopisal milego dnia dziewczyny i szczesliwego rozwiazania ale ja uciekam z tego watku

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    mietata czyli co Twoj maluszek moze byc np "mulatem" czy oboje jestescie ze tak napisze biali jak sciany?? Kurcze podobaja mi sie takie opalone dzieciaczki u nas na dzielnicy jest wlasnie para mieszana on polak ona z kenni pochodzi a ich synek rewelacja jest taki sliczny te krecone wloski i piekne czarne oczka no miód malina
    nieeee..aż tak egzotyczny to nie będzie, no może raczej dobrze opalony o czarnych oczach i rzęsach jak u krowy :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ