X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    E tam nie wierze ze ktos tam zagladal ;). Dziewczyny zwykle w dniu wizyty pisza ze ida i potem wynik. No ale jak ci sie chce ;)...

Btw. juz raz prosilam ale tez przeoczylas wiec moe teraz :) zmien mi prosze date porodu na 20.11 [\b]

Nie, nie przeoczyłam, już dawno zmieniłam Ci termin porodu- dokładnie wtedy, gdy o to prosiłas. Zaglądaj proszę regularnie.

A jeśli chodzi o terminy wizyt to wszystkie tego chcialysmy, ale wiecie... jak dla mnie to może tego nie być, widzę że nagle okazuje się że jest to totalnie zbędne, a ja głupia upieram się żeby to robić, bo nie mam życia prywatnego i w ogóle mi się nudzi :D Dzięki...

Biedroneczka83, moremi, Aasienkaa lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy okazji poproszę o zmianę tp na 24 listopada ;) [b/]

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja też przy okazji poproszę o zmianę tp na 24 listopada ;) [b/]

Zmienione

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Nie, nie przeoczyłam, już dawno zmieniłam Ci termin porodu- dokładnie wtedy, gdy o to prosiłas. Zaglądaj proszę regularnie.

A jeśli chodzi o terminy wizyt to wszystkie tego chcialysmy, ale wiecie... jak dla mnie to może tego nie być, widzę że nagle okazuje się że jest to totalnie zbędne, a ja głupia upieram się żeby to robić, bo nie mam życia prywatnego i w ogóle mi się nudzi :D Dzięki...

Tzn wiesz to moja opinia ale moze ktos korzystal :D
    Ale TP sa wazne

O to wybacz. Sprawdzalam niedawno i wydawalo mi sie ze nie bylo mnie 20go.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam czasami zaglądam na listę z terminami wizyt :) tak z ciekawości :)
    Niedługo posypią się nam połówkowe to będzie można śledzić i kibicować, by było równie dobrze jak na prenatalnych! :)

Biedroneczka83, Enna lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dziewczyny, pytanie: czy macie już widoczne brzuszki? :) Kiedy zaczęło Wam wypychać brzuszek? Ja sobie mówię, że jeszcze za wcześnie, ale tak już czekam i czekam...

Ja mam bardzo widoczny i jest juz ze tak poiwiem napiety.

Wczoraj byliym na imprezie i mialam na sobie ponczo! I wyobrazcie sobie, ze ludzie i tak moj brzuch zauwazyli!

Ale JUSTINE w drugiej ciazy widac szybciej brzuch. Ciesz sie ze jeszcze nei masz to moze duzy nie urosnie.

Justine lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz patrze to ja nastepna wizyte bede miec dopeiro w 18tc (17+2) wiec juz chyba wypatrzymy plec.

Powiem wam, ze nie chcialam znac plci i tym razem miec przy porodzie niespodzianke. Ale moj maz potrafi na usg wypatrzyc tez co tam dziecko ma miedzy nogami i uznaje to ze niesprawiedliwe :P wiec tez chce wiedziec co powie lekarz.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine kilka stron dalej wstawiałysmy swoje brzucholki:)
    A my od rana się jodujemy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77161b30584c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 10:49

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Justine kilka stron dalej wstawia łysy swoje brzucholki:)
    A my od rana się jodujemy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77161b30584c.jpg

Ale Ci zazdroszczę <3

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 21 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka mój też zaproponował żeby była niespodzianka ale byliśmy kupić prezent w smyku i odrazu obejrzeliśmy ubranka i co albo dla chłopca albo dla dziewczynki nic pośredniego nie było. I wyszło na moje i będziemy chcieli znać

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    PsotkaKotka mój też zaproponował żeby była niespodzianka ale byliśmy kupić prezent w smyku i odrazu obejrzeliśmy ubranka i co albo dla chłopca albo dla dziewczynki nic pośredniego nie było. I wyszło na moje i będziemy chcieli znać

Ale wiesz co. Na poczatku to jest przeciez bez znaczenia co ubierasz dziecku przez pierwsze nawet pare miesiecy, juz nei wspominajac o pierwszych paru tygodniach. Ja zaluje ze przy pierwszym dziecku nie zrobilismy sobei niespodzianki, ale maz tez wypatrzyl na usg fujarke i mi o tym powiedzial.
    Wiec przemysl jeszcze ;). Wiem, ze to kusi ale taka niespodzianka tez jest super i napewno o wiele wiecjej emocji niz jak ci pani doktor powie podczas badania ze chlopczyk albo dziewczynka :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - narobiłaś mi ochoty na wizytę nad morzem.. ;) za 2 tygodnie mamy wolny weekend i jak będzie pogoda to chyba się wybierzemy.

Co do płci to ja zawsze chciałam mieć niespodziankę a jak już zaszłam w ciążę to szybko zmieniłam zdanie :p

karola205 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sc dziewczyny. Ja termin porodu mam na 3 listopada

oczekująca94
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja mam bardzo widoczny i jest juz ze tak poiwiem napiety.

Wczoraj byliym na imprezie i mialam na sobie ponczo! I wyobrazcie sobie, ze ludzie i tak moj brzuch zauwazyli!

Ale JUSTINE w drugiej ciazy widac szybciej brzuch. Ciesz sie ze jeszcze nei masz to moze duzy nie urosnie.

ale moment wyskoczenia brzucha nie ma nic wspólnego z jego późniejszą wielkością. U każdego inaczej widać, to zależy od wzrostu, wagi i figury, gdzie ta macica sobie miejsce znajdzie.
    Mi w sumie wyskoczył na przełomie 13/14 tc, po prostu mała jestem i chyba w tyłku musiałaby się macica schować żeby nie było widać ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 21 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak tylko ja jestem z tych co chłopiec to chłopiec dziewczynka to dziewczynka bym się wkurzylam jakby mi ktoś ubrał syna w baletnice bądź córkę w samochody. Prowadzę sklep z akcesoriami dziecięcymi koce poduszki zabawki i inne pierdoly i to już zboczenie jest u mnie hehehe.
    Szukam takich uniwersalnych ubranek ale kurcze nie ma nic takiego

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do niesamochodowych dziewczyn. Jak rozwiązujecie sprawę fotelika? orientowałam się trochę i zarówno w taxi jak i wynajętym samochodzie jest opcja fotelika dla dziecka więc własnego nie potrzeba. DO domu ze szpitala będzie wracali taksówką, na wszelkie wizyty lekarskie taxi albo spacer, w odwiedziny do rodziny na początek samochód wypożyczony potem pociąg jak dzieć podrośnie.
    Czy w takim razie jest w ogóle sens kupować fotelik? Rozumiem jak ktoś ma samochód i tam na stałe instaluje fotelik, ale w naszym wypadku zakup jakiegoś maxi cosi za 800 zł mija się chyba z celem?
    Tak się zastanawiam jak będzie z wyjściem ze szpitala, przecież jak biorę taksówkę, to nie ma sensu brać swojego fotelika, do tego mieszkam 3km od szpitala, w którym będę rodzić...

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    No niby tak tylko ja jestem z tych co chłopiec to chłopiec dziewczynka to dziewczynka bym się wkurzylam jakby mi ktoś ubrał syna w baletnice bądź córkę w samochody. Prowadzę sklep z akcesoriami dziecięcymi koce poduszki zabawki i inne pierdoly i to już zboczenie jest u mnie hehehe.
    Szukam takich uniwersalnych ubranek ale kurcze nie ma nic takiego

Rozumiem zboczenie zawodowe, ale no nie rozumiem kobiet, które kupują całą wyprawkę dla noworodka od nowa, bo miały pierwszą dziewczynkę a teraz mają chłopca i przecież w różowe body nie ubiorą....Takiemu dziecku to obojętne czy ma żółte, różowe czy niebieskie ciuchy, ważne żeby były czyste i wygodne :)
    A mojemu synowi pozwolę bawić się i klockami i lalkami, na co będzie miał ochotę. Kupię mu małą kuchnię, niech się uczy gotować, sprzątać i dziećmi zajmować :)
    Może się w przyszłości nawet projektowaniem mody zająć, u nas i tak się piłki nożnej nie ogląda, a mój chłop nie ma fizia na punkcie samochodów ;) Taaaak jesteśmy ta zła ideologia gender ;)

Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Psocia ja licze ze mi usg zrobi jak pójde 2 czerwca to bedzie 16 tydzien i mam nadzieje ze maluszek pokaże co ma miedzy nogami heheh

piszecie o brzuchach ja mam wiekszy wieczorem ale szału nie ma narazie heheh a teraz jak oprawiło sie samopoczucie ruchów jeszcze nie czuje to tak dziwnie mi jest a wizyta za 2 tyg :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIETATa zadfzwon do jakiejs centrali wczesniej i sie dowiedz ktora taxa ma fotelik. Ja bym nie kupowala na twoim miejscu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ