Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:E tam nie wierze ze ktos tam zagladal
. Dziewczyny zwykle w dniu wizyty pisza ze ida i potem wynik. No ale jak ci sie chce
...
Btw. juz raz prosilam ale tez przeoczylas wiec moe terazzmien mi prosze date porodu na 20.11 [\b]
Nie, nie przeoczyłam, już dawno zmieniłam Ci termin porodu- dokładnie wtedy, gdy o to prosiłas. Zaglądaj proszę regularnie.
A jeśli chodzi o terminy wizyt to wszystkie tego chcialysmy, ale wiecie... jak dla mnie to może tego nie być, widzę że nagle okazuje się że jest to totalnie zbędne, a ja głupia upieram się żeby to robić, bo nie mam życia prywatnego i w ogóle mi się nudziDzięki...
Biedroneczka83, moremi, Aasienkaa lubią tę wiadomość
-
Invis wrote:Nie, nie przeoczyłam, już dawno zmieniłam Ci termin porodu- dokładnie wtedy, gdy o to prosiłas. Zaglądaj proszę regularnie.
A jeśli chodzi o terminy wizyt to wszystkie tego chcialysmy, ale wiecie... jak dla mnie to może tego nie być, widzę że nagle okazuje się że jest to totalnie zbędne, a ja głupia upieram się żeby to robić, bo nie mam życia prywatnego i w ogóle mi się nudziDzięki...
Tzn wiesz to moja opinia ale moze ktos korzystal
Ale TP sa wazne
O to wybacz. Sprawdzalam niedawno i wydawalo mi sie ze nie bylo mnie 20go. -
Justine wrote:Dziewczyny, pytanie: czy macie już widoczne brzuszki?
Kiedy zaczęło Wam wypychać brzuszek? Ja sobie mówię, że jeszcze za wcześnie, ale tak już czekam i czekam...
Ja mam bardzo widoczny i jest juz ze tak poiwiem napiety.
Wczoraj byliym na imprezie i mialam na sobie ponczo! I wyobrazcie sobie, ze ludzie i tak moj brzuch zauwazyli!
Ale JUSTINE w drugiej ciazy widac szybciej brzuch. Ciesz sie ze jeszcze nei masz to moze duzy nie urosnie.Justine lubi tę wiadomość
-
Tak teraz patrze to ja nastepna wizyte bede miec dopeiro w 18tc (17+2) wiec juz chyba wypatrzymy plec.
Powiem wam, ze nie chcialam znac plci i tym razem miec przy porodzie niespodzianke. Ale moj maz potrafi na usg wypatrzyc tez co tam dziecko ma miedzy nogami i uznaje to ze niesprawiedliwewiec tez chce wiedziec co powie lekarz.
-
Justine kilka stron dalej wstawiałysmy swoje brzucholki:)
A my od rana się jodujemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77161b30584c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 10:49
-
PsotkaKotka mój też zaproponował żeby była niespodzianka ale byliśmy kupić prezent w smyku i odrazu obejrzeliśmy ubranka i co albo dla chłopca albo dla dziewczynki nic pośredniego nie było. I wyszło na moje i będziemy chcieli znać
-
pieluszkowazabawa wrote:PsotkaKotka mój też zaproponował żeby była niespodzianka ale byliśmy kupić prezent w smyku i odrazu obejrzeliśmy ubranka i co albo dla chłopca albo dla dziewczynki nic pośredniego nie było. I wyszło na moje i będziemy chcieli znać
Ale wiesz co. Na poczatku to jest przeciez bez znaczenia co ubierasz dziecku przez pierwsze nawet pare miesiecy, juz nei wspominajac o pierwszych paru tygodniach. Ja zaluje ze przy pierwszym dziecku nie zrobilismy sobei niespodzianki, ale maz tez wypatrzyl na usg fujarke i mi o tym powiedzial.
Wiec przemysl jeszcze. Wiem, ze to kusi ale taka niespodzianka tez jest super i napewno o wiele wiecjej emocji niz jak ci pani doktor powie podczas badania ze chlopczyk albo dziewczynka
-
Pieluszkowazabawa - narobiłaś mi ochoty na wizytę nad morzem..
za 2 tygodnie mamy wolny weekend i jak będzie pogoda to chyba się wybierzemy.
Co do płci to ja zawsze chciałam mieć niespodziankę a jak już zaszłam w ciążę to szybko zmieniłam zdanie :pkarola205 lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Ja mam bardzo widoczny i jest juz ze tak poiwiem napiety.
Wczoraj byliym na imprezie i mialam na sobie ponczo! I wyobrazcie sobie, ze ludzie i tak moj brzuch zauwazyli!
Ale JUSTINE w drugiej ciazy widac szybciej brzuch. Ciesz sie ze jeszcze nei masz to moze duzy nie urosnie.
ale moment wyskoczenia brzucha nie ma nic wspólnego z jego późniejszą wielkością. U każdego inaczej widać, to zależy od wzrostu, wagi i figury, gdzie ta macica sobie miejsce znajdzie.
Mi w sumie wyskoczył na przełomie 13/14 tc, po prostu mała jestem i chyba w tyłku musiałaby się macica schować żeby nie było widać
-
No niby tak tylko ja jestem z tych co chłopiec to chłopiec dziewczynka to dziewczynka bym się wkurzylam jakby mi ktoś ubrał syna w baletnice bądź córkę w samochody. Prowadzę sklep z akcesoriami dziecięcymi koce poduszki zabawki i inne pierdoly i to już zboczenie jest u mnie hehehe.
Szukam takich uniwersalnych ubranek ale kurcze nie ma nic takiego -
Mam pytanko do niesamochodowych dziewczyn. Jak rozwiązujecie sprawę fotelika? orientowałam się trochę i zarówno w taxi jak i wynajętym samochodzie jest opcja fotelika dla dziecka więc własnego nie potrzeba. DO domu ze szpitala będzie wracali taksówką, na wszelkie wizyty lekarskie taxi albo spacer, w odwiedziny do rodziny na początek samochód wypożyczony potem pociąg jak dzieć podrośnie.
Czy w takim razie jest w ogóle sens kupować fotelik? Rozumiem jak ktoś ma samochód i tam na stałe instaluje fotelik, ale w naszym wypadku zakup jakiegoś maxi cosi za 800 zł mija się chyba z celem?
Tak się zastanawiam jak będzie z wyjściem ze szpitala, przecież jak biorę taksówkę, to nie ma sensu brać swojego fotelika, do tego mieszkam 3km od szpitala, w którym będę rodzić... -
pieluszkowazabawa wrote:No niby tak tylko ja jestem z tych co chłopiec to chłopiec dziewczynka to dziewczynka bym się wkurzylam jakby mi ktoś ubrał syna w baletnice bądź córkę w samochody. Prowadzę sklep z akcesoriami dziecięcymi koce poduszki zabawki i inne pierdoly i to już zboczenie jest u mnie hehehe.
Szukam takich uniwersalnych ubranek ale kurcze nie ma nic takiego
Rozumiem zboczenie zawodowe, ale no nie rozumiem kobiet, które kupują całą wyprawkę dla noworodka od nowa, bo miały pierwszą dziewczynkę a teraz mają chłopca i przecież w różowe body nie ubiorą....Takiemu dziecku to obojętne czy ma żółte, różowe czy niebieskie ciuchy, ważne żeby były czyste i wygodne
A mojemu synowi pozwolę bawić się i klockami i lalkami, na co będzie miał ochotę. Kupię mu małą kuchnię, niech się uczy gotować, sprzątać i dziećmi zajmować
Może się w przyszłości nawet projektowaniem mody zająć, u nas i tak się piłki nożnej nie ogląda, a mój chłop nie ma fizia na punkcie samochodówTaaaak jesteśmy ta zła ideologia gender
Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Psocia ja licze ze mi usg zrobi jak pójde 2 czerwca to bedzie 16 tydzien i mam nadzieje ze maluszek pokaże co ma miedzy nogami heheh
piszecie o brzuchach ja mam wiekszy wieczorem ale szału nie ma narazie heheh a teraz jak oprawiło sie samopoczucie ruchów jeszcze nie czuje to tak dziwnie mi jest a wizyta za 2 tyg