X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    No nic zadzwoniłam do kolezanki że nie mogę jej zatrudnić ale podałam powód że mojej firmy nie stać na kolejnego pracownika według dokumentów no i mi trzasnelam słuchawka z fochem że jestem swinia

no i masz...jeśli ktoś się w ten sposób zachowuje, to mogłabyś się różnych akcji spodziewać. Dla mnie bezczelne zachowanie, namawia cię do oszustwa i jeszcze focha strzela, że ty z radości nie skaczesz pod niebo.
    Przekaż koleżance, że sobie fikcyjnie może firmę założyć i będzie miała świadczenia, nikt jej nie zabroni.
    Takich "znajomych" to lepiej nie mieć w ogóle, więc niewiele tracisz...

moremi, Rysiowa, wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to i tak super kurcze taka ciemna karnacja to rewelacja opalać się kiedyś nie będzie musiał.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    widze ze jesli ktos sie udziela malo tak jak ja to jest ignorowany pisalam juz 2 razy o natsepnej wizycie pobgrubiona czcionka i tak mnie nikt nie dopisal milego dnia dziewczyny i szczesliwego rozwiazania ale ja uciekam z tego watku

Jakbyś była w temacie wątku to wiedzialabys że jest tylko jedna osoba zajmująca się prowadzeniem całej listy i tą osobą jestem ja. W związku z tym mam prawo coś przeoczyć, zwłaszcza jeśli np. Jest tak ze wchodzę na forum i mam do nadrobienia kilka stron (wszak nie siedzę na forum 24h/dobe!) To nie trudno o to. Czasem bywa też tak, że zapisuję wizytę, później okazuje się że mi np. Nie wczytalo strony i tak było w Twoim przypadku, byłam przekonana że Cię wpisałam a jednak nie załadowalo strony a ja się nie zzorientowałam. Przykro mi. Jeśli jednak jest to powód do tego by nie udzielać się na forum to już nie wiem co powiedzieć. To nie jest tak, że to olewka. Tylko jest nas tu grubo kilkadziesiąt osób i w gruncie rzeczy można cos przeoczyć. Sorry, dziewczyny serio to jest powód żeby odchodzić z wątku???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 17:17

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis napisałam ci piękny poemat na ten temat ale może i dobrze że się skasował bo wymagał cenzury ;) . Napisze w skrócie. Dziewczyna ma chyba problem egzystencjalno-hormonalny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 18:13

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, spokojnie, nie ma co się denerwować, ani po jednej, ani po drugiej stronie.
    Agusia, rozumiem, że mogłaś być poddenerwowana (ale serio to tylko zwyczajna lista, a nie certyfikat macierzyństwa;)
    ale Invis ogarnia to sama (za co jej chwała, bo nie każdemu by się chciało non stop to przeglądać, przecież to jej dobra wola). Zawsze zamiast spektakularnie odchodzić, warto może napisać prv wiadomość?

Nie wprowadzajmy niefajnej atmosfery, już tu raz było o odchodzeniu z grupy, bo za dużo piszemy o badaniach prenatalnych (sic!).

moremi, Pani Moł lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:04

moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prowadzić tę stronę to na prawdę nie problem dla mnie, ale serio, czasami strasznie łatwo coś przeoczyć.. nawet przy pogrubionej czcionce (choć ona niesamowicie pomaga np. gdy nie mam dużo czasu).

I też wydaje mi się, że akurat te terminy wizyt nie są tak mega ważne, chyba że chcemy podejrzeć kiedy która ma, lub czy ktoś ma w ten sam dzień co my... ale wiadomo, że prywatnie każda wie, kiedy ma wizyty, więc mimo że staram się nie pomijać nikogo, nie sądziłam że będzie to problemem.

moremi lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie do konca tak mialo wygladac po protu czuje sie ze jak cos rzadko napisze bo nie mam czasu za bardzo to jestem troche pomijana za brak czestego udzialu

a kaczuszka widze ze lubisz jechac odrazu po ludziach wiec nie oceniaj kogos jak nie znasz i tyle

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 uwierz, że u nas nie ma pomijania lub faworyzowania kogokolwiek. Jeśli pomijam jakieś zapisy na liście, to nigdy nie robię tego celowo... tylko z wyżej wymienionych powodów. Btw, jest wiele osób które nie udzielają się regularnie, nic nie szkodzi, każdy udziela się ile i kiedy chce :)

moremi lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram to co mówi Invis - ja tez nie wpadam codziennie i nie marudzę. Fajnie, że moge poczytac, poradzic sie. Czasem sama coś źle wpisze bo pogrubione nie wyjdzie i nikt nie krzyczy. Traktuje to miejsce jako odskocznię od codzienności, miłe miejsce gdzie mozna sie podzielic wrażeniami, obawami, radościami i równiez smutkami, a grono fajnych kolezanek cos tam zawsze nam naskrobie i od razu jest lepiej :-) <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    to nie do konca tak mialo wygladac po protu czuje sie ze jak cos rzadko napisze bo nie mam czasu za bardzo to jestem troche pomijana za brak czestego udzialu

a kaczuszka widze ze lubisz jechac odrazu po ludziach wiec nie oceniaj kogos jak nie znasz i tyle

Ty oceniłeś nas pierwsza. Wyluzuj proszę bo Invis stara się jak może żeby wszystko dograć a tu że odrazu zlewka. Napisałaś to bardzo w sposób roszczeniowy i pretensjonalny a można było to załatwić chociażby wiadomością do Invis. Aby wymagać od innych najpierw trzeba zacząć od siebie. Miłego wieczoru dziewczyny

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dzięki :) o zd raczej się nie boję, robiłam pappa i wygląda wszystko bardzo dobrze :) Bardziej się boję czy maluch rośnie ze względu na moją trombofilię :( czy są dobre przepływy, czy otrzymuje odpowiednią ilość substancji odżywczych itp :/
    Gdyby się źle rozwijał z tego powodu, to by ogólnie był mniejszy, a nie tylko kość udowa. Nawet o tym nie myśl. Poza tym lekarz by cię poinformował, gdyby zauważył nieprawidłowości. Naprawdę parę dni w jedną, czy drugą nie jest tragedią. U mnie wychodziło trochę więcej różnicy i jest ok.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę nie pisać kiedy mam wizyty, bo tak jak dziewczyny napisały - pamiętam swoje terminy i mam kalendarz.
    A właśnie. Wczoraj byłam u lekarza na nfz i jest wszystko super. Płeć nadal nieznana, ale lekarz obstawia dziewczynkę. Oczywiście traktuję to bardzo na luzie i spokojnie czekam do kolejnej wizyty.

Asia_89, Invis, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to też rybka te terminy czy mam wpisane czy nie więc luzik z mojej strony:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi dziękuję :) wiem, że i tak na nic za bardzo nie mam wpływu, zostaje tylko czekać, brać ładnie leki i modlić się :) a jeżeli mogę zapytać... na podobnym etapie były różnice czy później?

Co do płci to u mnie jest wesoło, dalej nie wiadomo :P niby coś wystaje ale jest za krótkie żeby powiedzieć że to chłopak :P

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w ogole nie wiem po co te daty tych wizyt sa na forum :P. Ja tam sobie w kalendarzu zapisuje. I napewno nie sprawdzam kto jakiego dnia ma wizyte ;) i nie sadze ze kogos obchodzi kiedy jest moja. Jedynie daty porodow uwazam za istotne.

Rysiowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku te wizyty były istotne, przy tych jednych z najważniejszych wizyt. Kibicowalysmy sobie wtedy wzajemnie, trzymalysmy kciuki i to było fajne :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Moremi dziękuję :) wiem, że i tak na nic za bardzo nie mam wpływu, zostaje tylko czekać, brać ładnie leki i modlić się :) a jeżeli mogę zapytać... na podobnym etapie były różnice czy później?

Co do płci to u mnie jest wesoło, dalej nie wiadomo :P niby coś wystaje ale jest za krótkie żeby powiedzieć że to chłopak :P
    Od początku do końca kość udowa była krótsza niż wynikało to z OM. Z tego co kojarzę to w którymś momencie było kilkanaście dni różnicy.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Na początku te wizyty były istotne, przy tych jednych z najważniejszych wizyt. Kibicowalysmy sobie wtedy wzajemnie, trzymalysmy kciuki i to było fajne :)

E tam nie wierze ze ktos tam zagladal ;). Dziewczyny zwykle w dniu wizyty pisza ze ida i potem wynik. No ale jak ci sie chce ;)...

Btw. juz raz prosilam ale tez przeoczylas wiec moe teraz :) zmien mi prosze date porodu na 20.11 [\b]

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie: czy macie już widoczne brzuszki? :) Kiedy zaczęło Wam wypychać brzuszek? Ja sobie mówię, że jeszcze za wcześnie, ale tak już czekam i czekam...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ