Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jeszcze a propos fotelików, podobno dzieć może w nim max 2h wysiedzieć. Nie mamy takich większych dystansów do pokonania, więc luz, ale zastanawiam się co robi się w przypadku dalszych podróży. Przerwa co 2h na pół godziny żeby dziecia płasko ułożyć? Macie jakieś doświadczenie, pomysł? pytam z ciekawości.
-
Wolfmama wrote:Hej,chce sie z Wami przywitać
napisz coś o sobie
Mietata Ty serio z tymi ubrankami?teraz ubranka dla chłopców robią takie piękne! Wydają.mi się nawet ładniejsze niż dla dziewczynek
Ale z koszulami do porodu/szpitala to muszę Ci przyznać rację. Chociaż ja swoje po porodzie byłam zmuszona wyrzucić, nie nadawaly się już do niczego, także moim zdaniem na to nie warto się wykosztowywac
-
Ja taka typowa do karmienia kupiłam przy Lilce i powiem wam szału nie było hehehe olewam to biore zwykłą poprotu z guziczkami na środku bo te specjalne sie odpinaja i kicha jak cycki wyłaża
wiadomo z dziwczynami było lato upał miałam tez na ramiączkach i stanik miekki sportowy dało rade :0
teraz jesien zobaczymy jakie temperatury beda i czy juz szpital bedzie sie ogrzewał :0 -
Jeden z tańszych i bezpiecznych to np. http://osiemgwiazdek.pl/maxi-cosi-city.html
Caretero niestety słabo wypada w testach zderzeniowych.
Adaptery są potrzebne wyłącznie do wózka, ale moim zdaniem są całkowicie zbędne jeżeli fotelik ma służyć wyłącznie sporadycznie.
Co do dłuższych podróży to najlepiej robić przerwy po tych 2-3 godzinach. Zazwyczaj i tak na początku jest to stały rytm karmienia z więc się robi wtedy przerwę. Ja zazwyczaj wykorzystuję ten czas na przewinięcie, nakarmienie, odbicie.mietata lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bedzie dobrze ja czekałam tzn nie czekałam na tel z kliniki i uff nie zadzwonił wiec ok jest ale wiadomo stresik był
Kochana a masz zalecone jakies dodatkowe badania, czy na Usg cos wyszło nie tak ???
dzięki profilówka zmieniona na potrzebe kinder niespodzianki -
Wolfmama wrote:Biedroneczka,ale masz super profilowe !
Czy sa mamy z jakimis komplikacjami czy same szczesciary ?
U nas ryzyko T21ale mocno złapałam nadzieje za reke i jej nie wypuszczam !!!!
Jesteś pewna, że to duże ryzyko, czasami niepotrzebnie panikujemy nad całkiem niskim ryzykiem (bo poszło w setki a nie w tysiące). Jeśli napiszesz coś więcej to będziemy Cię mogły jakoś pocieszyć, wesprzeć. Wiele z nas już po badaniach genetycznych, pappa i testach wolnego płodowego dna, także mamy przerobione trochę wynikówWolfmama lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83, w moim przypadku szukam czegoś uniwersalnego, nie mam samochodu, to ma być do innych samochodów.
Moremi dzięki za poradę. Chyba coś takiego kupimy, bo mi się w tej działce serio nie chce szukać i porównywać. CO innego gdybym na codzień używała, a tak od święta to wystarczy aż nadto. -
Ten trochę droższy, ale świetnie wypada pod względem bezpieczeństwa http://www.tylem.pl/tylko-tylem-rwf/tylem-rwf-0-13/recaro-fotelik-young-profi-plus.html
I to by było tyle z poleceń. Nic tańszego wartego uwagi nie znalazłam. W każdym razie można za 400 zł kupić fotelik, który posłuży co najmniej do roku.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
no i o to mi chodziło, dzięki. Może Invis wrzuci to na pierwszą stronę, chociaż podejrzewam, że niewiele jest takich niesamochodowych, którym to może się przydać, ale warto gdzieś to zawiesić
Kaczorka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Mietata fajne koszule i śmiać się zaczęłam jak zobaczyłam granatowa bo mam identyczna kolekcje "rajskie ptaszkow" w swoim sklepie hehehe rożek, podusie i kocyk nawet przytulanka misio-szmatka jest i też mam z granatem :p
-
Co do o9szul to moje koleżanki mówią że ta pierwsza nadaje się tylko do śmieci uprawiane krwią i od maluszka jak kładą na piersi odrazu po porodzie. Na salach niby tak gorąco że tylko krótki rękaw wchodzi w grę.
-
W moim szpitalu nie można w swojej. Dostaje się jednorazową. Po porodzie dopiero można oglądać rewię mody.
Ja miałam koszule z dobranocki, ale tylko jedną, a do tego pidżamy z tej firmy i noszę je do tej pory. Też nie znoszę infantylnych koszul do karmienia.
Ale zwykłe pidżamy że snoopym z hm są moimi ulubionymi-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja mialam badania 1trym w czwarte i na dzien dzisiejszy jest tak:
Crl 69mm
Kosc nosowa - jest
Kosc udowa -ok
Kregoslup -ok
Budowa serca - ok
Przeplywy- ok
Tetno - ok
NT 5mm
Ryzyko T21 1:11
Wiec no jednak bardzo duze...w piatek mam wyniki krwi pappa. Ale zapisalam sie do innego specjalisty na wtorek na powtorke bo nie wytrzymam ! Bo ten ani jednego cienia nadziei nie dal, dupek !