Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:a propos ruchów, dziewczyny, które już były w ciąży, czy to prawda, że przy łożysku na przedniej ścianie później czuje się ruchy?nie wiem, może macie jakieś porównanie ?-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziewczynki, ja wierze, ze bedzie dobrze, dziekuje za mile slowa ☺ ❤
a jak sie czujecie w te cieple dni ?
Ja zakupilam super sandaly wiec spychniete nogi mi nie straszne hehe.
Aaaa wiecie ci w biedronce sa fajne leginy ciazowe i spodnieZuza91, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Karola ja wstępnie myślę o maxi cosi dużo osób używa i jest zadowolona więc nie widzę potrzeby kupowania fotelika droższego niż ten. Ale jeszcze czas więc na spokojnie nic nie szukam
Karola___ lubi tę wiadomość
-
Ja mam na przedniej, a niespodziewanie czuje wyraznie od 14+4 tc. W ogole moj Maluch jest jakis bardzo aktywny. Widzę też jak mi w tym miejscu brzuszek drży, a i upodobal sobie prawą stronę. Jestem b szczupla albo i chuda, może dlatego tak szybko?
Mietata ja mam ten fotelik maxi cosi citi po Małej.Tylko pasami go przypinalam.
Jutro mam nadprogramową wizytę, przez tą niską szyjkę i bóle przy siusianiu, trochę się denerwuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 22:22
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Wolfmama, witam na forum i również trzymam kciuki za Ciebie:-) Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze.. A z jakiego miasta jestes? Moze ktoras z nas polecilaby Ci dobrego lekarza? Może po prostu lekarz źle zmierzył?
Mama2kituszek, w Twoim przypadku to drugie dziecko więc chyba trochę inaczej. Ja też chuda jestem a nic kompletnie nie czuję, no może czuję, ale nie wiem, że to to
Czytałam, że jak jest łożysko z przodu to tym bardziej później czuje się ruchy. w pierwszej ciąży.
-
Ja jestem spod Poznania i właśnie we wtorek jade do specjalisty ze szpitala poznanskiego na Polnej. Ten byl straszny gbur i osioł. Mam nadzieje ze zle wymierzyl i jade sie upewnic
dziekuje za kciuki to bardzo mile, ciesze sie, ze do Was dołączyłam ❤
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
-
Fotelik MC Citi jest jednym z lepszych. Naprawdę można wybrać coś dobrego jakościowo i nie za miliony monet.
Ja akurat mam rocznego klippan kiss 2, więc ten będzie dla malucha, a dla starszaka kupimy nowego rwf do 25 kg tyłem. Zastanawiamy się nad diono radian 5 (całe 400 zł!), ale trzeba go przymierzyć do samochodu i dziecka. Jeżeli można zaoszczędzić, to dlaczego nie. Chociaż wydaje mi się, że jednak trzeba będzie zainwestować sporo więcej w inny. Zobaczymy. Trochę czasu jest.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Karola__ wrote:to ja mam pytanie do dziewczyn, które korzystają z samochodów regularnie, macie już jakiś fotelik samochodowy wybrany ?
Ja jeszcze nie mam nic wybranego tak konkretnie, dopiero będę się rozglądać. Na pewno chciałabym jakiś z bazą Isofix, ale żeby też była możliwość wpięcia w stelaż wózka. Dopiero będę się rozglądać, ale jak już coś wybiorę to na pewno się podzielę swoim wyborem, zresztą myślę że jeszcze wszystkie wrócimy do tego (jakże ważnego) tematu
Wolfmama wrote:Dziewczynki, ja wierze, ze bedzie dobrze, dziekuje za mile slowa ☺ ❤
a jak sie czujecie w te cieple dni ?
Ja zakupilam super sandaly wiec spychniete nogi mi nie straszne hehe.
Aaaa wiecie ci w biedronce sa fajne leginy ciazowe i spodnie
Ja się czuję w końcu dobrzeNie licząc tego, że nadal gdy np. zbyt długo stoję, np. w kolejce to momentalnie słabo mi się robi. Ale poza tym- w końcu ok! (Długo wymiotowałam i czułam się O-K-R-O-P-N-I-E , na szczęście to już chyba przeszłość)
Jeśli chodzi o Twoje wyniki dot. NT, to trzymam kciuki aby na kolejnych badaniach na które się wybierasz (powtórka, u kogoś innego?) było już ok. A jeśli nie, to tak jak pisały dziewczyny, nie oznacza to urodzenie chorego dziecka. Masz tu nasze wsparcie i kciuki
Jeśli chodzi o ruchy i łożysko, to nie mam pojęcia na jakiej ścianie miałam w pierwszej ciąży, ale ruchy poczułam około 16-17 tygodnia. W tej ciąży na tylnej ścianie na pewno, i ruchy od skończonego 16 tygodnia.Karola___ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, myślałam sobie dzisiaj nad tymi "naszymi wizytami" na liście i jeśli nie macie nic przeciwko, to usunę to. Rzeczywiście i ja będę miała mniej roboty przy tym, i będzie mniej spiny jeśli znowu kogoś pominę. Tym bardziej, że widzę że dla wielu osób wydaje się to zbędne. Co myślicie?
Blondik, moremi lubią tę wiadomość
-
Invis, jestem za:-)
Wolfmama, ja jestem z Poznania!!! Bardzo bardzo polecam tego, u ktorego ja bylam, dr Szymańskiego z MedArt, bardzo dokladny, bylam godzine, bo chcial miec pewnosc, ze ma idealne ulozenie dziecka do zmierzenia NT wlasnie. A do kogo idziesz?
Wolfmama, pamiętaj tylko, że miarodajne jest NT do 13+6 tc, potem nie ma sensu tego mierzyć. Możesz powtórzyć badanie ale przy NT na tym poziomie niestety trudno o pomyłkę, chyba, że lekarz jakiś totalny konował i nie mierzył tego co potrzeba (to że gbur, to jeszcze nie znaczy, że źle zmierzył...)
Dlatego dobrze wybierać tych lekarzy z certyfikatem, przynajmniej nie mamy wątpliwości, czy wszystko dobrze pomierzone i nie trzeba 2 razy takich wizyt robić.
jeśli zrobisz drugi pomiar i tamten okaże się błędny to pamiętaj, że ryzyko wad liczą łącznie z pappa i usg, więc upewnij się, że zrobią ci wyliczenia z tego poprawnego usg (jeśli tamto było źle wykonane, możesz je zabrać na wizytę u nowego lekarza)
kciuki! -
Ja bym się czuła świetnie, gdyby nie fakt, że nigdzie się na dłużej nie mogę ruszyć, bo zaraz mi się sikać chce..
Przed wyjściem z domu nie mogę nic pić ze 2-3h, bo inaczej zaraz czuję ucisk na pęcherz i cewkę moczową
A że teraz ciepło i ciągle piję wodę to latam do WC średnio co 20-30 minut.
Invis - listę możesz usunąć
Na ruchy ponoć jest czas do 22 tygodnia. Więc czekam cierpliwie -
Kaczorka, a nie masz problemów z pęcherzem przypadkiem? Bo wiesz, to może być jakaś utajona infekcja, boleć nie musi żeby było jakieś zakażenie. bieganie co 20 min do toalety na tym etapie to chyba nie jest do końca normalne
tak to chyba pod koniec jest? Oczywiście nie wciskam ci tu że masz jakiś problem, tak tylko się zastanawiam.