X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dooti - Kochana, pytałam wczoraj specjalnie ginekologa o te opóźnienia i on powiedział, że na tym etapie te kilka dni różnicy to nic złego :) że później maluszki szybko nadrabiają. Więc uszka do góry, nie płacz :* rozmawiaj ze swoim Antosiem, myśl pozytywnie a zobaczysz, że na następnej wizycie będzie już super :)

Kochana, dziękuję :*

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to pokazałam wczoraj mężowi te poduchy dla ciężarnych i stwierdził, że też chce taką :p
    Jak wszystko będzie ok to w kwietniu sobie taką zamówię :)

Tymczasem się zastanawiam jak to zrobić, żeby iść na głodnego na badania.. jak ja już o 5 jestem tak głodna, że mnie mdli. A co dopiero do 8 czekać?!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja właśnie wcinam śniadanko w pracy i pije kawkę. Postawiłam na czyustą miche przez cały czas!!!

Po 8 idę na powtórke bety ale wyniki jutro ok 11 :( znowu tyle czekania... ech...

Miłego dnia dziewczyny!

😇😁😇😇😁
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś okropne sny miałam masakra ale to stres przed wizytą... Co prawda i tak nie mam na nic wpływu ale i tak się stresuje... A na dodatek nie śpię od 5... Masakra. ..
    Na dodatek widziałam duże zamieszanie w badaniach i prawdopodobnie będę musiała dopłacać do badań albo kłócić się w przychodni... A uwierzcie mi nie chce mi się płacić kolejne 200 zł za badania które mi zdublowali... I chciałam zaoszczędzić a wyjdzie ze zapłacę dwa razy tyle... :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti Antoś to imię mojego drugiego synka :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A w ogóle to pokazałam wczoraj mężowi te poduchy dla ciężarnych i stwierdził, że też chce taką :p
    Jak wszystko będzie ok to w kwietniu sobie taką zamówię :)

Tymczasem się zastanawiam jak to zrobić, żeby iść na głodnego na badania.. jak ja już o 5 jestem tak głodna, że mnie mdli. A co dopiero do 8 czekać?!

Co do badań to fakt jest to ciężko do zrobienia... Jeszcze jeśli można by skorzystać z tego że ciężarne bez kolejki... Ale raczej e takiej ciąży to nikt nie wpuszcza bez kolejki...
    Zaopatrz się w wodę i myślę że dasz radę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak czytam o tych pakietach badań dla kobiet w ciąży i chyba pojadę do jakiegoś punktu Diagnostyki i się dopytam. Bo prawie wszystko w tym jest - poza tarczycą. I mają tylko IgM na różyczkę i toksoplazmozę a gdzie jest oznaczenie IgG?
    Orientowała się już któraś z Was w tym temacie?
    A może coś wiecie na temat karty stałego klienta u nich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 07:36

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyka ma kartę stałego klienta daje to 5 % rabatu, nie wiem co to za pakiety mają bo u mnie w jednym punkcie jest -30% na wszystkie badania więc tam poszłam zrobić te różyczki itp no i wyniki na necie miałam tego samego dnia, plusem karty stałego klienta jest to że masz dostęp do wszystkich badań które u nich kiedykolwiek robiłaś

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę tych punktów pobrań mają.. wolałbym ten w mojej przychodni, ale tam jest tylko 2 razy w tygodniu, więc musiałabym się gdzie indziej dowiedzieć więcej.
    A badań mam całą listę! Przeciwciała, morfologia, mocz, glukoza, kiła, różyczka, toksoplazmoza, HIV, HCV, TSH, FT3, FT4.
    Tylko grupa krwi mi odpadła, bo mi kiedyś w szpitalu zrobili i dali świstek ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja właśnie to robiłam w poniedziałek... Ale jeśli masz możliwość żeby na NFZ ci lekarz dał te badania to skorzystaj bo sporo kosztują te badania, no chyba że finansowo źle u ciebie nie jest :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a kartę dostaniesz tylko tam gdzie jest napisane laboratorium diagnostyka, bo u mnie prawie e każdej przychodni diagnostyka też robi badania ale to mają umowy z przychodniami.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, gratuluje dobrych wizyt. Mało sie udzielam bo na tym etapie nie wiem co pisać, wizyt nie mam, badań żadnych tez. Nawet nie znam pomiarów mojej kruszynki bo lekarz nic mi nie podał :/ muszę za jakiś czas sie umówić do lekarza bo tu kartę zakładają od 12 tyg. Jak narazie to mam lekkie zawroty głowy. Dzis jest u mnie szaro, buro i ponuro wiec nie mam pomysłów jak spędzić czas z synkiem.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - no właśnie pierwszą możliwą wizytę na NFZ miałabym dopiero 6.04, a to trochę późno.. Poświęcę się i zapłacę ;) Na szczęście w kolejnych etapach ciąży badań jest mniej i wizyt mniej, więc chyba wydolę finansowo.
    Zawsze sobie tłumaczę, że przed zajściem w ciążę się nie wykosztowałam, bo obyło się bez leczenia specjalnego, bez badań. To teraz nadrobię. Aczkolwiek jak czytam, że niektóre dziewczyny by dobry samochód kupiły za tą wydaną kasę to ja chyba musiałabym za to gromadkę dzieci urodzić :P

annggela - to się musisz cierpliwością wykazać.. masakra! Nie mają litości dla kobiet w ciąży!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz każdy ma inne podejście :) Ja to nawet mogę zapłacić Dziś drugi raz za te badania byle by okazało się że dziecko żyje i ma się dobrze, Jezu co ja mam w głowie przez te cholerne badania... Naprawdę oszaleje do tej wizyty, nie umiem miejsca sobie znałesc.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po wizycie mieszane uczucia. Ciaza o tydzien mlodsza niz z om. Na razie tylko pecherzyk. Mam przyjsc za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy. Staram sie myslec pozytywnie, ale ostatnio tez tak bylo i nie skonczylo sie dobrze.

Gratuluje wam dziewczyny pieknych sedruszek :) a za mnie, prosze potrzymajcie chwile kciuki.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana, czekam do jutra do 11 na wyniki. Proszę o kciuki!!

Leslie- najgorsze jest to czekanie i niewiedza... sama nie wiesz czego się spodziewać :(

😇😁😇😇😁
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - a na którą masz dzisiaj wizytę?? Będę mocno trzymać kciuki :)

Leslie - a na jakim etapie ciąży jesteś?? Już tu dziś pisałam, że wczoraj pytałam ginekologa o te opóźnienia i mówił, że na tym etapie to tydzień czasu to prawie tyle co nic i że nie należy się przejmować, bo maluchy szybko nadrabiają :)

Zgredek - zaciskam kciuka, żeby jutro był piękny wynik bety :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek12 kciuki mocno zaciśnięte!

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny trzymam tak samo mocno kciuki za was i wasze fasolki jak wy za mnie:) Ja mam na 15 i kurcze nie umiem się wyluzowac, najchętniej poszlabym spać do 12 potem bym wstała umyla się ubrała i poszła do lekarza ale nie zasne już mimo iż noc znowu miałam kiepską jeśli chodzi o sen, u mnie nie ma opcji żeby ciąża była młodsza bo już tydzień temu mi potwierdziła że jest dokładnie jak wg om, więc jeśli dziś mi powie że jest młodsza tzn ze przestało się rozwijać Boże ile ja mam tragicznych scenariuszy w głowie masakra... Na dodatek tego wszystkiego głową mnie boli...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ