X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - ja się wczoraj stresowałam mimo, że nie miałam specjalnego powodu. Więc rozumiem doskonale fakt, że się boisz. Mam nadzieję, że maluszek Cię pozytywnie zaskoczy :)

A u nas od wczoraj muchy atakują!! Głupie chyba wiosnę poczuły :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    Dooti Antoś to imię mojego drugiego synka :)

Strasznie mi się to imię podoba <3, a dla dziewczynki mam wybrane Helenka, po mojej ukochanej babuni. :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Invis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny! Trzymam kciuki za Was wszystkie :* nie stresujcie się, wiem że nie jest łatwo ale musimy myśleć pozytywnie.

Ja się fatalnie czuję od rana do nocy bez wyjątku... z małymi przerwami... poza tym trochę głupieje w domu odkąd poszłam na L4 i jakieś doły mam.

No nic, milego dnia dziewczyny :*

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kaczorka jesten dokładnie tak jak ty w ciąży więc powinnam dziś mieć podobne wiadomości do twoich, a wiecie nie robiłam bety od tygodnia i to dodatkowo mnie stresuje bo nie wiem czego się spodziewać, dobra kończę bo ten wątek za chwilę będzie nazywał się problemy bajki a nie listopadowe szczesciary

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - to witaj w klubie ;) Mi albo jest cały dzień niedobrze albo dokucza mi ból głowy.. Od niedawna mam problemy z kręgosłupem szyjnym i albo mnie boli w okolicach prawego barku albo prawa strona głowy :/ Zniechęca do wszystkiego.
    Ale mówi się trudno - za kilka tygodni nudności miną i zostanie tylko ten kręgosłup ;P

A za niedługo pogoda się poprawi, będzie cieplej, więcej słońca. Jakieś spacery będzie można urządzać ;) To i humor powinien być lepszy!

Heh, zaczynają mi ogórki kiszone chodzić po głowie.. A kiedyś się z tego śmiałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:35

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - to witaj w klubie ;) Mi albo jest cały dzień niedobrze albo dokucza mi ból głowy.. Od niedawna mam problemy z kręgosłupem szyjnym i albo mnie boli w okolicach prawego barku albo prawa strona głowy :/ Zniechęca do wszystkiego.
    Ale mówi się trudno - za kilka tygodni nudności miną i zostanie tylko ten kręgosłup ;P

A za niedługo pogoda się poprawi, będzie cieplej, więcej słońca. Jakieś spacery będzie można urządzać ;) To i humor powinien być lepszy!

Heh, zaczynają mi ogórki kiszone chodzić po głowie.. A kiedyś się z tego śmiałam :P

No to Ci zazdroszczę bo mi prawie żadne jedzenie teraz nie wchodzi. Jakieś suche kanapki jednoskładnikowe, typu: bułka + ser żólty i tyle. Mam nadzieję że się to zmieni bo muszę jakoś dzidziula odżywiać :)

Mnie strasznie boli kręgosłup. Dzisiaj spałam pierwszą noc w mojej poduszce - rogalu i rewelacja! Naprawdę polecam. Wstałam trochę mniej połamana i zdecydowanie lepiej mi się spało.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No to Ci zazdroszczę bo mi prawie żadne jedzenie teraz nie wchodzi. Jakieś suche kanapki jednoskładnikowe, typu: bułka + ser żólty i tyle. Mam nadzieję że się to zmieni bo muszę jakoś dzidziula odżywiać :)

Mnie strasznie boli kręgosłup. Dzisiaj spałam pierwszą noc w mojej poduszce - rogalu i rewelacja! Naprawdę polecam. Wstałam trochę mniej połamana i zdecydowanie lepiej mi się spało.

Mi dobrze robi suchy hot-dog francuski z parówką ;) i ogólnie wszystko co słone lub kwaśne :P

Ooo, to już masz tą poduchę?? Super!! Ja jeszcze trochę poczekam z zamawianiem ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mam. W sumie nawet gdybym nie była w ciąży to bym ją sobie kupiła, od dawna nosiłam się z zamiarem :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Leana Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    Może miała zły dzień i akurat na Ciebie wypadło. Jak jesteś z niej zadowolona tak ogólnie to może daj jej jeszcze szansę. Zobaczysz jaka będzie na następnej wizycie.

Z tym eutyroxem to najbardziej podstawowy sztuczny hormon tarczycy, wystepuje też w wersji Letrox (bez glutenu), a 25 to taka dawka początkowa. Trzeba badać regularnie poziom tsh żeby zobaczyć jak orgranizm reaguje na lek. Ważne żeby brać na czczo, ja niczym nie popijam i dopiero min. po 30 minutach śnaidanie.

Ja polecam Ci wybrać się do endokrynologa - raczej musisz prywatnie, bo terminy na nfz to jakieś żarty są. W Krakowie to i prywatnie terminy są dość długie ale można powołać się na ciążę to Ci powinni termin znaleźć.

Powodzenia. Jak masz jakieś jeszcze wątpliwośći pytaj, co wiem to się podzielę :).

dzięki :) mam nadzieję, że ta dawka u mnie wystarczy, wiem, że muszę iść do endo, a w moim regionie to nawet prywatnie terminy odległe;/ dzisiaj popiłam trzema łykami wody :) a jaką Ty masz dawkę ? zaczęłaś leczyć tarczycę jeszcze przed zajściem w ciąże?

• mietata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:06

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Ja mam wizytę o 15, ale nie będę się tutaj udzielać przed, bo nadrabiając tych kilka stron zaczęłam się denerwować.Więc dziś się odcinam od Was, żeby spokojnie poczekać do wizyty ;) Spałam bardzo dobrze, zero koszmarów i snów związanych z USG. Później się odezwę ;)

Rysiowa lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Hey. Ja mam wizytę o 15, ale nie będę się tutaj udzielać przed, bo nadrabiając tych kilka stron zaczęłam się denerwować.Więc dziś się odcinam od Was, żeby spokojnie poczekać do wizyty ;) Spałam bardzo dobrze, zero koszmarów i snów związanych z USG. Później się odezwę ;)

To czekamy na dobre wieści po 15 :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leana wrote:
    dzięki :) mam nadzieję, że ta dawka u mnie wystarczy, wiem, że muszę iść do endo, a w moim regionie to nawet prywatnie terminy odległe;/ dzisiaj popiłam trzema łykami wody :) a jaką Ty masz dawkę ? zaczęłaś leczyć tarczycę jeszcze przed zajściem w ciąże?

Ja mam hashimoto zdjagnozowane 3 lata temu. Teraz w ciązy mam podniesioną dawkę na 150 ale to strasznie wysoka dawka jak na moją wagę - mniejszej nie mogę, bo tsh w góre idzie od razu.

Ale u Ciebie może się skończyć na tej 25 - trzeba sprawdzać tsh regularnie najlepiej razem z ft3 i ft4, bo lubi się zmieniać. Nie wiem jak to w ciązy wygląda, bo to moja pierwsza ale u mnie w przeciągu miesiąca ciązy z 0,8 na 2,9 poszło. W przyszłym tygodniu sprawdzę jak na nowej dawce.

Dlatego najważniejsze brać lek i badać regularnie tsh.

A z tym endokrynologiem to spróbuj powołać się na ciążę, że potrzebujesz pilnej konsultacji to Cię powinni do kogoś dopisać choć najlepiej żeby to był sensowny endokrynolog polecany przez dziewczynay z problemami tarczycy.

Miłego dnia dziewczyny i owocnych wizyt dzisiaj :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnych dni życzy Mamuska Październikowa 2016 :)

Bajkaaa, antonna, Rysiowa lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z domu się przejść bo na urlopie jestem i ledwo doczłapałam do rodziców. Wszystko mi się dzieje teraz, słabo mi i niedobrze. A jeszcze wieczorem jęczałam mężowi że objawy mnie opuściły. Hehe, nie dogodzi mi ;).

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę. Boje się jak cholerę. Czy tam w ogóle coś jest? To czekanie jest najgorsze. .. a wizyta o 14.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Kaczorka - widzę że mamy podobne smaki. Ja kiszone ogórki mam w lodówce w zapasie. Ale jak zjem za dużo to mi się odbijają. W sumie generalnie wszystko mi się odbija. Również pochłaniam wszystko co słone i kwaśne. Pochłaniam to za dużo powiedziane, bo nie mogę zjeść dużo, ale muszę często.

Dziś obudziłam się o 4 rano, oczywiście głodna. Ale wypiłam szklankę wody i wytrzymałam do rana.

Odnośnie smaków które za mną chodzą: sałatka wielowarzywna i papryka w occie. Sałatkę zrobię dziś po wizycie, jak wszystko będzie ok, a paprykę zamówiłam u teściowej.

Odnośnie tarczycy - u mnie przy 2,174 tsh gin kazał brać euthyrox n25, powiedział że to za wysoki poziom na ciążę. Przed ciążą też zbijaliśmy do 1,2.
    Moja koleżanka z hashimoto ma dwóch wcześniaków, i to takich konkretnie wczesnych. Prawdopodobnie winna tarczyca. Na szczęście chłopaki zdrowe.

Też się stresuję przed wizytą. Żeby nie było pustego jaja, tego się bardzo obawiam. Ale jestem też dobrej myśli. Musi być dobrze i już.

Uspokajają mnie obolałe piersi i ciągłe lekkie mulenie w brzuchu, wiecie o co chodzi, no i moje zachcianki. Gin powiedział, że jak piersi bolą to jest objaw prawdopodobny i bardzo dobrze, że mnie bolą na tym etapie.

Wczoraj odebrałam pierwszą ciążową bluzkę i jest super, nawet bez ciąży można w niej śmigać :) Nie jest namiotem :D

Odnośnie siedzenia w domu - ja się lepiej czuję jak chodzę do pracy, bo w domu jestem jakaś niemrawa i robię się "chorsza" ;)

No i dziś witam 8 tydzień :)

Dziewczyny jak wasza waga? U mnie w tym tygodniu delikatnie podskoczyła, generalnie jestem jakieś 0,4kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 12:04

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj gin mówił, że jak są nudności to bardzo dobrze. Niby dobrze a niedobrze :p bo ciężko z tym żyć!

Holibka - ale mi narobiłaś smaka na sałatkę jarzynową!!

U mnie waga poleciała w górę przed samą ciążą.. I teraz też rośnie :/ pewnie woda się zatrzymuje. Wszystko wina tych hormonów!

Hehe, ja wg USG już wczoraj przywitałam 8 tydzień ;) a według aplikacji dopiero jutro :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja mam jutro wizytę. Boje się jak cholerę. Czy tam w ogóle coś jest? To czekanie jest najgorsze. .. a wizyta o 14.

Będzie dobrze:)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ