X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra, jak byla w ciazy z blizniakami, miala problemy z zebami. dentystka bala sie dac jej znieczulenie i wiercila jej bez.. siostra mowila, ze bol byl o wiele gorszy niz porod ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    apropos dentysty... isc na kontrle nawet jak noc nie boli? jak myslicie?
    Iść! Mnie nic nie bolało, a okazało sie, ze mam 3 zeby do zrobienia :/ podobno w ciazy bardziej sie psują.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    moja siostra, jak byla w ciazy z blizniakami, miala problemy z zebami. dentystka bala sie dac jej znieczulenie i wiercila jej bez.. siostra mowila, ze bol byl o wiele gorszy niz porod ;)
    Sa teraz znieczulenia bez adrenaliny, bezpieczne dla kobiet w ciazy.:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie dostałam wyniki PAPPy i wszystko w porządku...uff...wyniki bardzo niskie...ale pamiętam jak któraś z Was mówiła coś o ilości wolnej bety czy pappy...nie pamiętam a płci :)
    podpowiecie...oczywiście jest mi to obojętne czy będzie dziewczynka czy chłopczyk ale tak z ciekawości chciałabym się dowiedzieć...bo następne usg będę miała dopiero połówkowe około 22 tyg :)

wichrowe_wzgórza, moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa bliżej 0,5 MoM - chlopak, bliżej 1,5 - dziewczyna ;)

Do dentysty koniecznie, chore zęby mogą szkód narobić, a są znieczulenia dobre dla ciężarnych

Jooozefka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj gin mówiła, ze do dentysty w ciąży powinno się nawet 3 razy iść. Także się nie zastanawiaj :)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam :P ale wszelkie problemy znajduję sama, czasem dentystka jest w szoku jakie drobiazgi ;) tak że chyba chwilowo nie potrzebuję :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny właśnie dostałam wyniki PAPPy i wszystko w porządku...uff...wyniki bardzo niskie...ale pamiętam jak któraś z Was mówiła coś o ilości wolnej bety czy pappy...nie pamiętam a płci :)
    podpowiecie...oczywiście jest mi to obojętne czy będzie dziewczynka czy chłopczyk ale tak z ciekawości chciałabym się dowiedzieć...bo następne usg będę miała dopiero połówkowe około 22 tyg :)
    Przy mlodszej mialam 1,22 wiec by siesie zgadzalo. Ze starszajutro jeszcze tych badan nie robili

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Ja mialam 0.62, a ma byc dziewczynka ;)

moremi lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie dostalam wiadomosc od ginekologa, ze maja moje ostatnie wyniki krwi (robilam test potrojny) i ze ma sie zglosic na rozmowe. Jutro na 10 mam termin. Test ten wykazuje miedzy innymi rozszczep kregoslupa... strasznie sie boje, ale z drugiej strony czytalam, ze wyniki tego testu czesto wychodza falszywie i ze juz sie go w zasadzie nie stosuje, co mnie troche uspokoilo. Nie wiem co myslec...

Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze!

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy taki temat nie pojawil sie ostatnio, ale na pewno czesc z was zna profil na instagramie/fb - mamaginekolog. Jak w weekend stracila dziecko chyba juz w 24tc to tak strasznie mi bylo smutno i przykro przez caly dzien :( tak mnie to zdolowalo, ze tak naprawde w kazdym momencie cos moze pojsc nie tak, ehh.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na spotkanu z dzidziusiem. Rośnie dobrze.

Czekałam na potwierdzenie, że będzie synuś a dzidzia zmieniła płeć od ostatniego USG i bardziej wygląda na dziewczynkę. Ciekawe co będzie na następnym spotkaniu.
    Waży już 16 dag.

Termin z USG przesunął się na 13 listopada.

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 20:57

Jooozefka, Aasha, Asia_89, czarnulka24, Charlutek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Nie wiem czy taki temat nie pojawil sie ostatnio, ale na pewno czesc z was zna profil na instagramie/fb - mamaginekolog. Jak w weekend stracila dziecko chyba juz w 24tc to tak strasznie mi bylo smutno i przykro przez caly dzien :( tak mnie to zdolowalo, ze tak naprawde w kazdym momencie cos moze pojsc nie tak, ehh.

Tak, już dziewczyny o tym pisały. Ja dowiedziałam się właśnie z forum. Również śledzę jej bloga już od dłuższego czasu, uważam, że odwala kawał dobrej roboty. Jak przeczytałam tą informację, to najpierw mnie zmroziło, a potem się strasznie popłakałam - z całej tej niesprawiedliwości ... Ale jednak takie jest życie, bardzo mądrze zresztą napisała - przed najważniejszymi skrzyżowaniami nie ma drogowskazów.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów , przez chwile wydawało mi sie że coś tam czuję tydzień temu... ale chyba jednak to omamy były. Więc czekamy dalej, łożysko na ścianie przedniej więc to też pewnie robi swoje.

Charlutek strasznie późno te wyniki? nie ma co gdybać trzeba odebrać wynik i zobaczyć o co chodzi

Też pierwsze słyszę o tym aby narodowość była powodem zakończenia ciąży, myślę że źle zrozumiała a powód jest zupełnie inny.

My po co miesięcznej wizycie, całe 220g człowieka. Invis w kwestii płci możesz przy mnie postawić "NIESPODZIANKA" takie z nas dziwaki że nie nadal nie chcemy wiedzieć.
    Połówkowe za 2 tyg tj 19+4 tak sobie życzył "doktór" wykonać.

Aasha, Asia_89 lubią tę wiadomość

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:

Dokładnie. Z tym, że u niej od początku ta ciąża była bardzo zagrożona. Pisała, że to cud będzie jak mały się urodzi :-( Strata ogromna. Nie życzę nikomu.

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. W sumie po ostatniej wizycie zapomniałam się pochwalić, ale mamy piękną fotkę naszego maleństwa z czwartku <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff599a4b1fda.jpg

Jooozefka, Asia_89, Iw-onka, Majblanca, Zuza91, Mama2kituszek, annggela, Kaczorka, moremi, Katarzyna87, Invis, sara9555 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Pappa bliżej 0,5 MoM - chlopak, bliżej 1,5 - dziewczyna ;)

Do dentysty koniecznie, chore zęby mogą szkód narobić, a są znieczulenia dobre dla ciężarnych

O to u mnie równo 1.5...kolejna dziewucha się szykuje :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

My po co miesięcznej wizycie, całe 220g człowieka. Invis w kwestii płci możesz przy mnie postawić "NIESPODZIANKA" takie z nas dziwaki że nie nadal nie chcemy wiedzieć.
    Połówkowe za 2 tyg tj 19+4 tak sobie życzył "doktór" wykonać.[/QUOTE]

Ja tez kiedys rozwazalam taka opcje, zeby poczekac z niespodzianka do porodu, ale jednak ciekawosc zwyciezyla i poznalam bardzo wczesnie plec z badan DNA.

Ja bede miec polowkowe 19+1 ( i tak przesunelam, bo chcieli mi juz robic w 18+1).

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ps. W sumie po ostatniej wizycie zapomniałam się pochwalić, ale mamy piękną fotkę naszego maleństwa z czwartku <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff599a4b1fda.jpg

rzeczywiście fantastyczna!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:

Ja tez kiedys rozwazalam taka opcje, zeby poczekac z niespodzianka do porodu, ale jednak ciekawosc zwyciezyla i poznalam bardzo wczesnie plec z badan DNA.

Ja bede miec polowkowe 19+1 ( i tak przesunelam, bo chcieli mi juz robic w 18+1).

mi właśnie jakoś ta ciekawość nie doskwiera:)...na razie:)?! teraz to głównie interesuje mnie czy wszystko ok:) przyjmę co dadzą;)
    U nas Dr lubi miedzy 18-20 hbd robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:20

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ