X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek trzymam kciuki! Daj znać po wizycie!

Dziewczyny, czy działa Wam Wasz wykres wagi? Bo mój się zepsuł i widzę ciągle "Ładuję wykres..".

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16. tygodniu ;)

Charlutek, trzymam kciuki za wizytę!
    A właściwie dlaczego się robi to badanie? Mi nic o nim lekarz nie mówił...
    Dziewczyny, Wy też robicie test potrójny? Wyczytałam, że on ma tylko 60% wiarygodności...
    Mam nadzieję, że obejdzie się bez niepotrzebnych badań inwazyjnych! Na pewno będzie dobrze :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Kaczuszka86 zdradzisz nam skąd pochodzisz?

Moja mama jest węgierka :) ja wsumie tylko dokumenty mam węgierskie bo tam obywatelstwo jest po mamie a wtedy można było pozatym wybrać jedno a teraz w niczym mi to nie przeszkadza. Urodziłam się w Polsce i mam tatę Polaka. Zadko mówię o swoich korzeniach bo aż wstyd się przyznać ale po węgiersku nie mówię :( za to moje dziecię będzie z dziadkiem i babcia rozmawiać napewno po węgiersku :)

jacky88, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek nie martw się, skoro na usg bylo ok to może rzeczywiście chodzi tylko o omówienie wyników. Ja swój pappa mogłam odebrać tylko po konsultacji z genetykiem. Trzymam mocno kciuki &&&

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam miec ten test potrojny po co nie wiem tak sobei wymyslila moja lekarz z prenatalnych jak dala skierowanie to wzielam ale nie ufam tej babce ani troszke. Dlatego robie tez prywatnie prenatalne i polowkowe u lekarza ktoremu ufam.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• agagaga Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek trzymamy kciuki. Dziewczyny zastanawiam się po co lekarze Wam zalecają ten test. Mi gin mówił, że odchodzi sie od niego bo jest mało skuteczny. Robi się go ewentualnie wtedy, gdy kobieta przegapiła termin na test Pappa. Macie jakieś inne informacje na ten temat?

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam info na szybko, to faktycznie - albo jak się przegapiło pappę, albo jak są wskazania do rozszerzonej diagnostyki.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny, czy działa Wam Wasz wykres wagi? Bo mój się zepsuł i widzę ciągle "Ładuję wykres..".

To był tylko błąd u mnie i sama go sobie naprawiłam. To forum jest okropnie zarządzane :/ W styczniu pisałam im o innym błędzie na forum, który mnie wkurza (to niedziałające przełączanie stron na dole strony, podczas przeglądania postów jakiegoś użytkownika). I co, czy ktoś to naprawił? Palcem nie kiwnęli :P A to już ponad 1,5 roku nie działa. A NAPRAWIĆ TO MOŻNA W 5 MINUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A działa Wam wyszukiwanie? Ja tu nie mam żadnego abonamentu czy coś, ale nie wyszukuje mi w tematach i postach NIGDY NICZEGO, choćbym pełen temat przekleiła ;] Strasznie to irytujące, bo jakoś nie mam ochoty przekopywać się przez 20 storn tematów..

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A działa Wam wyszukiwanie? Ja tu nie mam żadnego abonamentu czy coś, ale nie wyszukuje mi w tematach i postach NIGDY NICZEGO, choćbym pełen temat przekleiła ;] Strasznie to irytujące, bo jakoś nie mam ochoty przekopywać się przez 20 storn tematów..

G..no działa :P

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka mówisz i masz, będzie niespodzianka :)

Ja już powoli spędzam coraz więcej czasu na wybieraniu wyprawki. Nie mam jeszcze odwagi kupienia czegokolwiek, ale są to dla mnie tak trudne wybory (z powodu dużego wyboru dosłownie wszystkiego :D) że stwierdziłam że już sobie powybieram, a później zamówię. Sama zresztą nie wiem. Co prawda obiecałam sobie że jak skończę urządzać naszą sypialnię (W której aktualnie mam swój "warsztat" w którym maluję meble) i znajdzie się tam komoda, to zacznę już zbierać ubranka. Zresztą jeszcze czekam ostatecznie na połówkowe na potwierdzenie płci, które odbędzie się dopiero 19 czerwca.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    kameelka mówisz i masz, będzie niespodzianka :)

Ja już powoli spędzam coraz więcej czasu na wybieraniu wyprawki. Nie mam jeszcze odwagi kupienia czegokolwiek, ale są to dla mnie tak trudne wybory (z powodu dużego wyboru dosłownie wszystkiego :D) że stwierdziłam że już sobie powybieram, a później zamówię. Sama zresztą nie wiem. Co prawda obiecałam sobie że jak skończę urządzać naszą sypialnię (W której aktualnie mam swój "warsztat" w którym maluję meble) i znajdzie się tam komoda, to zacznę już zbierać ubranka. Zresztą jeszcze czekam ostatecznie na połówkowe na potwierdzenie płci, które odbędzie się dopiero 19 czerwca.

To masz całkiem inaczej niż ja ;) Mąż już kupił wózek, a ja mam kupione na promocjach body z długim i krótkim rękawkiem i flanelki do otulania bobasa :) Wszystko we wzory "unisex", bo oczywiście co do płci nie ma na razie pewności.

W Smyku na promocji kupiłam też piękny rożek w chmurki, a na AliExpress ładne kocyki za grosze -zobaczymy jeszcze, jak z jakością, ale myślę, że będzie dobrze (moja znajoma chyba wszystko kupuje na AliExpress i podsyła mi linki do sprawdzonych sprzedawców :)).

Nie wierzę w jakieś zabobony typu zapeszanie itd. Niektóre dziewczyny czekają z wyprawką nawet do 8 miesiąca. Ale fakt faktem, z drugiej strony mnie poniosło i kupiłam już sporo rzeczy, a nie jestem jeszcze nawet w połowie ciaży ;) Jednak obiecałam sobie, że będę kupować tak wcześnie tylko i wyłącznie rzeczy na turbo promocjach, żeby nie wyskoczyć z całej kasy ;)

Prawdziwy shopping zacznie się dopiero, jak poznamy płeć! <3

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam ostatnio obok sklepu dla dzieci i doszłam do wniosku, że na te małe ubranka patrzę kompletnie beznamiętnie.
    Jednak poronienie dało mi w kość, ciągle mam poczucie takiej nierealności tego, co się dzieje, i niepewności... Nawet nie myślę o zakupach. Mam wrażenie, że one się same zjawią jak będzie trzeba.
    Dziś idziemy na spotkanie w gronie przyjaciół i modlę się, żeby nikt niczego nie zauważył.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko jedne spodenki- półśpioszki szare z łatkami na kolankach w roz. 56 :D Powoli, nie ma co się też zbytnio śpieszyć, dużo czasu jeszcze jest.

No i nie chodzi o zabobony przede wszystkim. Może bardziej o to, że to nadal jeszcze dość wczesna ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 10:17

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dziś idziemy na spotkanie w gronie przyjaciół i modlę się, żeby nikt niczego nie zauważył.

Zakamuflujesz się w jakiś worek i będzie dobrze :P
    a tak serio, nadal tak obsesyjnie ukrywasz ciążę?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jako bardziej doświadczone mi podpowiecie co do ubranek, bo w internecie na każdej stronie piszą inaczej :)
    Jakie ubranka kupujecie, czyli body, pajace itp., w jakich mniej więcej ilościach i od jakiego rozmiaru. Bo z mężem kompletnie zieloni, nawet rodzeństwa żadne z nas nie ma:p.
    A u moich koleżanek maluchy rodziły się wszystkie na wiosnę lub w lato i pod to kompletowali wyprawkę.
    Wczoraj czytałam jakiś obszerny artykuł o rodzajach materacy dla maluszków i po prostu jest ich tyle, ze czuje się zagubiona:) a chciałabym stworzyć listę rzecz, które musimy kupić

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek trzymam kciuki :)
    Zuza jakbyś miała sprawdzone linki do Ali to daj znać chętnie coś podejrze. Do tej pory zamawiałam głównie rzeczy do paznokci i byłam zadowolona.
    Ja myśle, ze zacznę tak na poważnie kompletować w lipcu/ sierpniu. Niedługo zaczną się tez letnie promocje to warto skorzystać. Teraz było tez pełno z okazji dnia dziecka ale to za wczesnie. A z Ali to już powoli można zamawiać bo raz idzie miesiąc a czasem 2.

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Może jako bardziej doświadczone mi podpowiecie co do ubranek, bo w internecie na każdej stronie piszą inaczej :)
    Jakie ubranka kupujecie, czyli body, pajace itp., w jakich mniej więcej ilościach i od jakiego rozmiaru. Bo z mężem kompletnie zieloni, nawet rodzeństwa żadne z nas nie ma:p.
    A u moich koleżanek maluchy rodziły się wszystkie na wiosnę lub w lato i pod to kompletowali wyprawkę.
    Wczoraj czytałam jakiś obszerny artykuł o rodzajach materacy dla maluszków i po prostu jest ich tyle, ze czuje się zagubiona:) a chciałabym stworzyć listę rzecz, które musimy kupić

Wszystko we wszystkich ilosciach hehe. A rozmiary od 56 mielismy. U nas akurat drugie dziecko wczesniak i topilo sie w 56, nawet w niektorych 50. Teraz napewno szukamy tych 50, bo w drugiej ciazy nie bylismy przygotowani, ze dziecko urodzi sie tak szybko, a teraz wiem, ze bedzie jeszcze szybciej.

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - u mnie sprawdziły się body na krótki rękaw + pajace zapinane na całej długości z przodu (te na ukos były dla mnie nieporęczne, ciężko dziecko w to wsadzić, ale co kto lubi). Miałam też sporo body na długi rękaw, ale powiem szczerze że po prostu ciężej je się zakłada na te wiotkie rączki. Zaczęłam od rozmiaru 56, mały urodził się 51cm, więc trochę w nich pochodził, ale powiem szczerze że ubranka lepiej mieć luźniejsze niż na styk. Body + pajac to była u mnie podstawa, miałam jeszcze dużo pięknych, ale zupełnie niepraktycznych ciuszków, nie polecam. Dobrze mieć jakiś komplet kaftanik + półśpioszki gdzie można ściągnąć sam dół np. przy badaniu bioderek. Skarpety ciągle spadały więc wolałam ciuchy z całymi stopkami niż spodnie+skarpety. U mnie trzeba było sporo, bo co raz to kupy to siku to się ulało i przebierałam kilka razy dziennie.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:

Ja co prawda nie mam w tym jeszcze dośiadczenia, ale po wypytaniu koleżanek, które rodziły w zimie, kupuję w rozmiarze 56 jakoś po 3-5 sztuk body z długim i krótkim rękawem, z 4 pajace rozpinane na nogach, dwie pary półśpiochów (w Smyku są fajne, bo "rosną" razem z dzieckiem, fajnie się rozciągają), flanelowy otulaczek x2 (mam z AliExpress), ciepły rożek do spania, skarpetki, z 2 cienkie czapeczki i jedną grubą, ciepły kocyk. Nie wiem, czy brać jeszcze jakiś kombinezon, ale na pewno coś ciepłego jeszcze by się przydało.

Też się zastanawiam, co jeszcze, ale ubranek na pewno nie będę kupować za dużo w rozmiarze 56 (zawsze można dokupić), bo dzieciaki czasem już po miesiącu przechodzą na rozmiar 62, który z kolei "trwa" do 3 miesiąca lub dłużej, a przynajmniej tak się dzieje wśród moich znajomych ;)

Podobno warto mieć też na wszelki wypadek jakiś komplet w rozmiarze 50, gdyby dziecko urodziło się malutkie.

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ