Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pieluszkowazabawa wrote:Zuza słaba lista troszke i duzo rzeczy nie potrzebnych na niej. mozna ja okroic i bedzie super
No ja na pewno wszystkiego nie kupię, chociażby tych nieszczęsnych kaftanikówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:08
-
Zuza no wlasnie tak jeszcze a aptecznych rzeczach taki sa co nie uzywa sie. JA wydrukowalam chyba z 20 list i jeszcze dopytywalam kolezanek i klientek w sklepie i po weryfikacji tego wszystkiego dopiero stworzylam liste do domu i do szpitala dla mamy i dziecka
-
wichrowe_wzgórza wrote:Teraz to już wszystko wiesz
Ja z ciekawości chętnie pochodzę
Ja też! Zwłaszcza, że będą zajęcia z chustowania i cała obsługa noworodka - na pewno przyda się to też bardzo mojemu mężowi. Liczę, że będzie mu prościej pomagać mi przy i po porodzie -
pieluszkowazabawa wrote:Zuza no wlasnie tak jeszcze a aptecznych rzeczach taki sa co nie uzywa sie. JA wydrukowalam chyba z 20 list i jeszcze dopytywalam kolezanek i klientek w sklepie i po weryfikacji tego wszystkiego dopiero stworzylam liste do domu i do szpitala dla mamy i dziecka
Jak chodzi o apteczkę, to mam sąsiadkę farmaceutkę, która jest mamą - od niej dopiero będę mieć dobrą, sprawdzoną listę -
UBRANIA:
7 bodów (krótki i długi rękaw)
2 czapeczki (ciepła i lżejsza)
2 pary niedrapek
3 pary skarpetek
2 kaftaniki (to do szpitala)
1 sweterek
1 bluza
5 pajacyków
1 kombinezon
3 bluzeczki
3 spodnie
rozmiar 56 -
matko faceci to maja czasami pomysły!!!!!
Wpadł chwile temu mój i przejęty mówi:
-kochanie zrób liste do szpitala co potrzebne jest i to pilnie
Ja: ale jakiego szpitala???
M: no Twojego!!!!
Ja: Ale ja sie do szpitala nie wybieram
M: to juz na przyszlosc bo gdyby wiesz cos bylo nei tak to co ja potem zrobie?? Co mam ci wtedy zapakowac majtki koronkowe a moze koszule przezroczysta jakas??
Ja: ale nic sie nie stanie przeciez wsyztsko jest w najlepszym porzadku i ja sie nigdzie nie wybieram
M: masz zrobic i juz
I poszedł przejetywichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ten zus jest straszny... Wszczal mi postepowanie czy wogole pracowalam czy nie mialam lewej umowy... Jestem na l4 bo musze a nie bo chce ahh niepotrzebny stres tylko mam. Musze udowidnic, ze pracowalam wiem, ze to zrobie bo jest duzo dokumentow podpisanych przeze mnie i duzo swiadkow ale i tak stres strasznu... Jak oni moga cos takiego ciezarnym robic?
-
Zuza2323 wrote:Ten zus jest straszny... Wszczal mi postepowanie czy wogole pracowalam czy nie mialam lewej umowy... Jestem na l4 bo musze a nie bo chce ahh niepotrzebny stres tylko mam. Musze udowidnic, ze pracowalam wiem, ze to zrobie bo jest duzo dokumentow podpisanych przeze mnie i duzo swiadkow ale i tak stres strasznu... Jak oni moga cos takiego ciezarnym robic?
-
matko ile kontroli dobrze ze nie pomogłam tej mojej pseudo kolezance bo by mnie nerwy dobiły chyba
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
no własnie mój zazwyczaj tez jest taki eee jeszcze jest czas i wszystko na ostatnią chwile załatwia dlatego dzisiaj w szok wpadłam co wymyslil
-
Ale masz z tym Zusem . Ja tyle razy byłam na L4 ciążowym i nigdy nie miałam takich akcji ;/
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hej dziewczyny,
Co do wyprawki to ja nakupowalam juz sporo ciuszkow. Nie moge sie powstrzymac jak cos fajnego znajde i kupuje w roznych rozmiarach az do 12 miesiecy. U nas rozmiary sa podawane na ubrankach troche inaczej, zaczyna sie od malutkich ciuszkow na wczesniaki, potem jest 'newborn' i na miesiace 0-3. Najczesciej sa komplety body + spodenki lub pajace. Kaftaniki trudno dostac, ale jakos znalazlam i mam kilka.
Wogole w Stanach to z uzywaniem czapeczek i skarpetek jest inaczej, czesto w sklepach czy na dworze sa dzieci bez czapeczek i skarpetek, a mowie to o sytuacji gdzie np. na plazy jest slonce ponad 30 stopni i dziecko jest bez nakrycia glowy a rodzice w czapkach lub kapeluszach, albo w bardzo chlodnym sklepie , gdzie malutkie dziecko ubrane na krotki rekawek, a rodzice w dlugim.
Pozatym mam juz zestaw poscieli do lozeczka i karuzele, ale wieksze zakupy zostawiam na czas az skoncze 24 tydzien.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Hej, na temat ZUS juz sie kiedyś wypowiadałam, najgorsze jest to, ze nawet jak to my mamy racje to sprawy potrafią trwać latami ;/ jesli chodzi o rzeczy dla Maluszka to póki co mam 4 bodziaki i pajacyk, korci mnie kupowanie ale poczekam do sierpnia, wtedy zacznę. Ja dzis spędzam dzien u teściów, byłam na mieście i obkupilam sie w Top Secret
nic z ciążowych rzeczy, ale wg mnie w wielu "nieciazowych" wyglada sie bardzo dobrze z brzuszkiem
mowie o "górach", bo spodnie czy spódnice, to wiadomo, ze w zwykłych jest problem z zapięciem
ps. Moja gin powiedziała, ze alternatywa dla zastrzyków z heparyny w brzuch jest ramie - przestawiłam sie od kilku dni, bo cieżko było chwycić brzuszek i powiem Wam ze lepiej sie czuje z kluciem ręki. Tylko te siniaki
-
Ja patrzyłam na sukienki na Zalando, i tam nawet szczupłe laski w tych fasonach wyglądają jak Buki
Albo trzeba rozciągliwe kupować, albo nie wiemWg mnie średnio wygląda kiecka odcięta pod cyckami, która dołem powiewa, bo się namiot straszny robi, powinny być chociaż nieco bardziej przy ciele.
Mam taką z H&M, zwykła mała czarna, odcięta pod biustem, a do ciąży jak znalazł.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023