Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:Aasha, moja znajoma w uda się kłuła...
) ja na razie zostanę chyba przy ramieniu, ale jak mowie - cos za cos - przez to wyglądam jak ofiara przemocy rodzinnej
-
Ja na l4 jestem praktycznie od poczatku ciazy poszlam na zwolnienie na koniec marca bo krwawilam za kazdym razem w pracy. No to wlasnie jest najgorsze, ze nie wiadomo ile to bedzie trwac bo na tlumaczenie sie jest 7 dni a oni nie maja zadnych ograniczen... Bylam juz dzisiaj zalatwiac zeznania swiadkow i dokumentacji medycznej ale jeszcze dosc troche mi tego zostalo a najgorsze jest to, ze moja szefowa wyjechala i wraca dopiero za 3 tygodnie a ona tez dostala pismo i bede musiala czekac az wroci i zeznania zlozy.
-
Aasha wrote:Tez jakis pomysł, ale uda sa jednak bardziej wrażliwe na ból (przynajmniej w przypadku depilacji
) ja na razie zostanę chyba przy ramieniu, ale jak mowie - cos za cos - przez to wyglądam jak ofiara przemocy rodzinnej
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja jeszcze daję radę się wkłuwać w brzuch, blisko pępka. A co sądzicie o wkłuwaniu się gdzieś w boczki? Muszę podpytać lekarza przy następnej wizycie, ale to dopiero za około 3 tygodnie.
Ja właśnie stworzyłam swoją pierwszą wersję listy wyprawkowej. Cóż, na samą listę chyba nie za wcześnie?Kierowałam się trochę doświadczeniem (tego co mi się przydało a co nie, co się sprawdziło, itd.) ale jestem przekonana że jeszcze nie jedną pozycję zmienię lub dopiszę
-
Postanowilam poduelic sie z Wami moim brzuchem
nie wiem czy dobrze wstawie focie, bo robie to pierwszy raz:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3312d57a4852.jpg
Myslalam, ze w ogole nie rosnie... a jednakJooozefka, Zuza2323, madzialenka84, antonna, Sunshine_111, Kaczuszka86, Pani Moł, Zuza91, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis wrote:Ja jeszcze daję radę się wkłuwać w brzuch, blisko pępka. A co sądzicie o wkłuwaniu się gdzieś w boczki? Muszę podpytać lekarza przy następnej wizycie, ale to dopiero za około 3 tygodnie.
Ja właśnie stworzyłam swoją pierwszą wersję listy wyprawkowej. Cóż, na samą listę chyba nie za wcześnie?Kierowałam się trochę doświadczeniem (tego co mi się przydało a co nie, co się sprawdziło, itd.) ale jestem przekonana że jeszcze nie jedną pozycję zmienię lub dopiszę
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis wrote:Ja jeszcze daję radę się wkłuwać w brzuch, blisko pępka. A co sądzicie o wkłuwaniu się gdzieś w boczki? Muszę podpytać lekarza przy następnej wizycie, ale to dopiero za około 3 tygodnie.
Znajoma robiła już w późniejszej czasie w Boczki bo brzuch był calu sztywny i bez tkanki tłuszczowej.
Ja robię sobie nisko to mam mniejsze siniaki a jak robiłam obok pępka to placki sine na pół brzucha. Ja to gdzie nie przyłoże igły ro aż mnie skóra parzy i nie mogę się przebić
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Dziewczynki kłujące się heparyną... badałyście anty Xa? ja mam zbadać jutro rano ale nie wiem czy musi być na czczo, zapomniałam zapytać... muszę szybko działać bo powoli się wszystko komplikuje, prawdopodobnie dawka heparyny jest już za mała, maluszek zaczął wolniej rosnąć
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
ja nie robilam badan az tak szczegolowych bo biore heparyne troche nad wyrost, tak na wszelki wielki. tyle co w szpitalu robili mi czynniki krzepniecia itp to było wszystko ok.
A przepływy miałaś sprawdzane?
-
no dziewczyny poprostu trzeba spróbowac w udo i się przekonać. ja póki co zostaje na brzuchu bo tu i tam mam troche tłuszczyku
Przepływy tylko na genetycznym, teraz dopiero na połówkowym będę miała sprawdzane a te dopiero 21 czerwca
w czwartek idę do hematologa ale boję się żeby do tego czasu było wszystko ok
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Dziewczynki kłujące się heparyną... badałyście anty Xa? ja mam zbadać jutro rano ale nie wiem czy musi być na czczo, zapomniałam zapytać... muszę szybko działać bo powoli się wszystko komplikuje, prawdopodobnie dawka heparyny jest już za mała, maluszek zaczął wolniej rosnąć
Co to znaczy, że zaczął wolniej rosnąć?
-
nick nieaktualnyA ja nigdy nie badałam tej krzepliwości. Jak widzę, że tyle dziewczyn w ciąży heparynę stosuje to aż mi dziwnie, że mi tego nie badali.
Co do wyprawki i torby szpitalnej, niezbędnika kosmetyczno-medycznego czy wyposażenia pokoju są strasznie fajne listy do zestawienia na Pintereście. Listy edytowalne są w darmowej apce Moja Ciąża - fajna ta aplikacja! Dużo info o tym, co u dzidzi na poszczególnych etapach i naprawdę przydatne te listy, można wpisywać hafmonogram wizyt itp. -
Co do wyprawki to:
- Szcztki do wlosow nie uzylam ani razu
- Nie smarowalam dziecka nigdy zadnymi oliwkami ani balsamami
- Nie uzywalam plynow do kapieli
- Octaniseptu nie mialam.Pepek odpadl po 6 dniach chyba. Badania wykazuja, ze tak naprawde po Octanisepcie ranka goi sie dluzej i bardziej paprze.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Xaxa wrote:Przepływy tylko na genetycznym, teraz dopiero na połówkowym będę miała sprawdzane a te dopiero 21 czerwca
w czwartek idę do hematologa ale boję się żeby do tego czasu było wszystko ok
to skoro lekarz ocenił ze zaczoł wolniej rosnąć to mógł na usg zerknąć na przepływ. Lekarz wogole wytłumaczył ci dlaczego tak ocenił? ze niby waga ponizej siatki centylowej ?
od razu przypomniała mi się dziewczyna z która byłam w szpitalu. Na usg lekarz oceniał że dziecko przez 5 tyg prawie nie urosło ,waga prawie taka sama, mały brzuszek itp. w sensie ze hipotrofia. w szpitalu przez tydzien badali ktg i co dwa dni na usg przepływy i było ok. waga oceniana na 2950-3000 g dzien po badaniu dziecko sie urodziło 3200 i bez zadnych cech hipotrofii.
nick nieaktualnyWichrowe - co do ukrywania ciąży - ja bym pękła chyba jak przedmuchany balon jakbym trzymała sekret przez tyle miesięcy!!
eksplodowałabym. I tak starałam się nie mówić rodzicom czy teściom zanim zobaczyłam serduszko bijące, ale dłużej bym nie utrzymała japy zwartej
i faktycznie tak jest, że tylko chwilę trwają rozmowy o ciąży. Dziś gdy byli u nas znajomi to poszczuli mnie piwkami, ech! Alkusem nie jestem, ale ochota na piweczko w te upały jest! Nawet pepsi light pijąc miałam trochę wyrzut sumienia.
-
pieluszkowazabawa wrote:zuza no to super bo polowa tych rzeczy tam to ani sie nie przyda a mozna za to inne wstawic tam
Przyda/nieprzyda ciężko stwierdzić. Lista zrobiona przez szkołę rodzenia o całkiem dobrych opiniach, więc coś tam pewnie wiedząChociaż wiadomo - życie zweryfikuje, a każda mama i tak wyboerze listę rzeczy wg uznania