X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, moja znajoma w uda się kłuła...

Aasha lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Aasha, moja znajoma w uda się kłuła...
    Tez jakis pomysł, ale uda sa jednak bardziej wrażliwe na ból (przynajmniej w przypadku depilacji :P) ja na razie zostanę chyba przy ramieniu, ale jak mowie - cos za cos - przez to wyglądam jak ofiara przemocy rodzinnej :P

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 jestem praktycznie od poczatku ciazy poszlam na zwolnienie na koniec marca bo krwawilam za kazdym razem w pracy. No to wlasnie jest najgorsze, ze nie wiadomo ile to bedzie trwac bo na tlumaczenie sie jest 7 dni a oni nie maja zadnych ograniczen... Bylam juz dzisiaj zalatwiac zeznania swiadkow i dokumentacji medycznej ale jeszcze dosc troche mi tego zostalo a najgorsze jest to, ze moja szefowa wyjechala i wraca dopiero za 3 tygodnie a ona tez dostala pismo i bede musiala czekac az wroci i zeznania zlozy.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Tez jakis pomysł, ale uda sa jednak bardziej wrażliwe na ból (przynajmniej w przypadku depilacji :P) ja na razie zostanę chyba przy ramieniu, ale jak mowie - cos za cos - przez to wyglądam jak ofiara przemocy rodzinnej :P
    Mi akurat lekarz nie pozwalał ani w ramię, ani w udo, bo mówił, że w te miejsca nie ma takiej skuteczności. A naprawdę miałam ogromny problem z wbijaniem igły w brzuch z uwagi na niewielką ilość tkanki tłuszczowej i później napięty brzuch.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze daję radę się wkłuwać w brzuch, blisko pępka. A co sądzicie o wkłuwaniu się gdzieś w boczki? Muszę podpytać lekarza przy następnej wizycie, ale to dopiero za około 3 tygodnie.

Ja właśnie stworzyłam swoją pierwszą wersję listy wyprawkowej. Cóż, na samą listę chyba nie za wcześnie? :D Kierowałam się trochę doświadczeniem (tego co mi się przydało a co nie, co się sprawdziło, itd.) ale jestem przekonana że jeszcze nie jedną pozycję zmienię lub dopiszę :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam poduelic sie z Wami moim brzuchem :) nie wiem czy dobrze wstawie focie, bo robie to pierwszy raz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3312d57a4852.jpg

Myslalam, ze w ogole nie rosnie... a jednak ;)

Jooozefka, Zuza2323, madzialenka84, antonna, Sunshine_111, Kaczuszka86, Pani Moł, Zuza91, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja jeszcze daję radę się wkłuwać w brzuch, blisko pępka. A co sądzicie o wkłuwaniu się gdzieś w boczki? Muszę podpytać lekarza przy następnej wizycie, ale to dopiero za około 3 tygodnie.

Ja właśnie stworzyłam swoją pierwszą wersję listy wyprawkowej. Cóż, na samą listę chyba nie za wcześnie? :D Kierowałam się trochę doświadczeniem (tego co mi się przydało a co nie, co się sprawdziło, itd.) ale jestem przekonana że jeszcze nie jedną pozycję zmienię lub dopiszę :)
    ja dostalam listę od kolezanki, ktora rodzila w styczniu, wiec bede sie nia sugerowala. ale na pewno dodam jeszcze swoje trzy grosze

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Znajoma robiła już w późniejszej czasie w Boczki bo brzuch był calu sztywny i bez tkanki tłuszczowej.
    Ja robię sobie nisko to mam mniejsze siniaki a jak robiłam obok pępka to placki sine na pół brzucha. Ja to gdzie nie przyłoże igły ro aż mnie skóra parzy i nie mogę się przebić :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kłujące się heparyną... badałyście anty Xa? ja mam zbadać jutro rano ale nie wiem czy musi być na czczo, zapomniałam zapytać... muszę szybko działać bo powoli się wszystko komplikuje, prawdopodobnie dawka heparyny jest już za mała, maluszek zaczął wolniej rosnąć :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robilam badan az tak szczegolowych bo biore heparyne troche nad wyrost, tak na wszelki wielki. tyle co w szpitalu robili mi czynniki krzepniecia itp to było wszystko ok.

A przepływy miałaś sprawdzane?

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Mnie boczki strasznie bola zastanawiam sie nad udami

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny poprostu trzeba spróbowac w udo i się przekonać. ja póki co zostaje na brzuchu bo tu i tam mam troche tłuszczyku ;)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy tylko na genetycznym, teraz dopiero na połówkowym będę miała sprawdzane a te dopiero 21 czerwca :/ w czwartek idę do hematologa ale boję się żeby do tego czasu było wszystko ok

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• antonna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kłuje się w boczki. Tam najmniej boli i trochę tego tłuszczu udaje mi się zebrać. Ja mam badana tylko krzepliwość co wizytę i cały czas mam Aptt 26 s, wiec lekarka każe mi brać te zastrzyki.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczynki kłujące się heparyną... badałyście anty Xa? ja mam zbadać jutro rano ale nie wiem czy musi być na czczo, zapomniałam zapytać... muszę szybko działać bo powoli się wszystko komplikuje, prawdopodobnie dawka heparyny jest już za mała, maluszek zaczął wolniej rosnąć :(

Co to znaczy, że zaczął wolniej rosnąć?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie badałam tej krzepliwości. Jak widzę, że tyle dziewczyn w ciąży heparynę stosuje to aż mi dziwnie, że mi tego nie badali.

Co do wyprawki i torby szpitalnej, niezbędnika kosmetyczno-medycznego czy wyposażenia pokoju są strasznie fajne listy do zestawienia na Pintereście. Listy edytowalne są w darmowej apce Moja Ciąża - fajna ta aplikacja! Dużo info o tym, co u dzidzi na poszczególnych etapach i naprawdę przydatne te listy, można wpisywać hafmonogram wizyt itp. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to:

- Szcztki do wlosow nie uzylam ani razu
    - Nie smarowalam dziecka nigdy zadnymi oliwkami ani balsamami
    - Nie uzywalam plynow do kapieli
    - Octaniseptu nie mialam.Pepek odpadl po 6 dniach chyba. Badania wykazuja, ze tak naprawde po Octanisepcie ranka goi sie dluzej i bardziej paprze.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Przepływy tylko na genetycznym, teraz dopiero na połówkowym będę miała sprawdzane a te dopiero 21 czerwca :/ w czwartek idę do hematologa ale boję się żeby do tego czasu było wszystko ok

to skoro lekarz ocenił ze zaczoł wolniej rosnąć to mógł na usg zerknąć na przepływ. Lekarz wogole wytłumaczył ci dlaczego tak ocenił? ze niby waga ponizej siatki centylowej ?

od razu przypomniała mi się dziewczyna z która byłam w szpitalu. Na usg lekarz oceniał że dziecko przez 5 tyg prawie nie urosło ,waga prawie taka sama, mały brzuszek itp. w sensie ze hipotrofia. w szpitalu przez tydzien badali ktg i co dwa dni na usg przepływy i było ok. waga oceniana na 2950-3000 g dzien po badaniu dziecko sie urodziło 3200 i bez zadnych cech hipotrofii.

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe - co do ukrywania ciąży - ja bym pękła chyba jak przedmuchany balon jakbym trzymała sekret przez tyle miesięcy!! :D eksplodowałabym. I tak starałam się nie mówić rodzicom czy teściom zanim zobaczyłam serduszko bijące, ale dłużej bym nie utrzymała japy zwartej ;) i faktycznie tak jest, że tylko chwilę trwają rozmowy o ciąży. Dziś gdy byli u nas znajomi to poszczuli mnie piwkami, ech! Alkusem nie jestem, ale ochota na piweczko w te upały jest! Nawet pepsi light pijąc miałam trochę wyrzut sumienia.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    zuza no to super bo polowa tych rzeczy tam to ani sie nie przyda a mozna za to inne wstawic tam

Przyda/nieprzyda ciężko stwierdzić. Lista zrobiona przez szkołę rodzenia o całkiem dobrych opiniach, więc coś tam pewnie wiedzą ;) Chociaż wiadomo - życie zweryfikuje, a każda mama i tak wyboerze listę rzeczy wg uznania :)

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ