X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    zgaga aaaaaa zaraz się zapale!!!!!

ja tam nie brałam żadnych leków na podtrzymanie za to teraz nadrabiam tymi na ciśnienie. Juz sobie polozylam przy lozku a i tak o nich zapominam wiecznie i biore z opoznieniem :(

Pij sok z kiszonych ogórkowych, fajnie na zgagę pomaga.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo muszę spróbować bo lubię kiszonki biorę Rennie bo wolno w ciąży ale masakra ulga tylko na 5 minut. Wierząc w zabobony to chyba urodzę małpę hehehehe męczy mnie od 9 tygodnia a przed ciąża nie miałam ani razu w swoim życiu

Aasienkaa lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    ooo muszę spróbować bo lubię kiszonki biorę Rennie bo wolno w ciąży ale masakra ulga tylko na 5 minut. Wierząc w zabobony to chyba urodzę małpę hehehehe męczy mnie od 9 tygodnia a przed ciąża nie miałam ani razu w swoim życiu

Hehe małpę :P
    Ja zgagę w ciąży miałam do tej tylko jeden raz (oby ostatni) i jadłam czarne holsy. Coś tam pomogło, położyłam się trochę pospać i jak wstałam to już było po niej ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Majblanca sprawdź pisownię czy aby na pewno w formie Marcianna to pisać.. ja to imię znam jako Marcjanna przez J i z autopsji i z slynnej posiadaczki a wydaje mi się, że lepiej się upewnić i to sprawdzić niż literówką w imieniu zrobić lipę dziecku na całe życie :)
    Moja babcia miala przez I ale jak sprawdzialam to rzeczywsicie wydaje sie ze poprawnie jest przez J dzieki za informacje. Moze moja babcia miala z błędem. Wiadomo jakie to byly czasy.;-) Pewnie ze wole dac dziecku poprawną forme. Jeszcze raz dzięki ;-)

Pani Moł, moremi lubią tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mi też nigdy nie powiedzieli ile bejbik waży :) Dziwi mnie trochę, że można go zważyc :P pewnie na polowkowych się dowiem, mam je 19 czerwca :)
    Tez mam polowkowe ustalone na 19 czerwca. ;-) moze poznam wkoncu płeć;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Rodzynka - to w 15.tygodniu już czujesz ruchy?? Zazdro! Ja od niedawna mam momenty, że wydaje mi się, że to ruchy, takie pukanie lub "bąbelkowanie" inne niż pulsowanie czy ruchy w jelitach. Ale tak! :) też od wizyty do wizyty jest niepokój i zniecierpliwienie.

Jesteśmy w podobnym okresie widzę. Też się ostatnio zastanawiałam czy przy pierwszej ciąży już w 16 tyg mogę czuć delikatnie ruchy dziecka, takie jakby muskanie albo bąbelki jak mówisz :) Dzisiejsza wizyta przebiegła sprawnie, dzidzia rośnie zdrowo tylko przyplątała mi się jakaś infekcja pęcherza i dostałam antybiotyk, ale mam stracha brać jakiekolwiek tabletki choć wiem, że to konieczne. Już nie mogę doczekać się następnej wiztyty za 3 tyg. Wspołczuję mamom z piekielną zgagą, mnie na razie omija na szczęście.

f2w33e3k8e2wdta9.png

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa chodziło mi o włosy ze będzie takie zarośnięte jak mnie już od 9 tygodnia meczy zgaga. Zawsze babcie mówiły ze jak w ciąży męczy mocno zgaga to będzie bujną czuprynkę miało dziecko wiadomo to zabobony tylko

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    kurcze dzwoniła do nas własnie siostra mojego na dzisiaj ma termin i mowi ze od wczoraj jej wywoluja porod bo musi najpozniej dzisiaj urodzic. Zapytalam dlaczego to powiedziala ze ze wzgledu na to ze ona polska a jej maz jest z tych "ciapatych" to mieszanka genow nie pozwala zeby przenosila ciaze i teraz tak mi sie przypomnialo ze u nas na forum przeciez ma mcie mezów obcokrajowców. Jak to jest mówił coś lekarz Wam??? Jestem ciekawa czy faktycznie tak jest czy to wymysly anglików tylko.

Jezoooooo pierwsze słyszę. Też jestem obcokrajowcem z pochodzenia a mój ojciec i mąż Polakami. Nigdy nikt nie sugerował czegoś podobnego. Może to bardziej zalezy od rasy ale zastanawiam się co ma piernik do wiatraka. Może to jakieś przesady hinduskie

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka ja tez pierwszy raz słyszłam coś takiego dlatego sie zdziwilam ale tam koniecznie z tego powodu chca rozwiazac na szybko ciąże i wywołuja jak nie pojdzzzie do wieczora to ciąć będą.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angole są dziwni :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Jezoooooo pierwsze słyszę. Też jestem obcokrajowcem z pochodzenia a mój ojciec i mąż Polakami. Nigdy nikt nie sugerował czegoś podobnego. Może to bardziej zalezy od rasy ale zastanawiam się co ma piernik do wiatraka. Może to jakieś przesady hinduskie
    tez pierwsze slysze i wydaje mi sie to bardzo glupie i wyssane z palca. az z ciekawości poczytam w necie czy cos o tym pisza...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od poniedziałku w lidlu luźne sukienki, haremki na szerokiej gumce iiiii spodnie ciążowe z pasem brzusznym za 39,90! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 12:30

wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę polować na trampki ;)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki za cynka o ofercie z lidla :D tym razem obejrzę dokładnie. Ale teraz to by mi się getry przydały, spodnie to ja już mam :P

Też jeszcze nie miałam nigdy w życiu zgagi, mam nadzieję że się bez niej obędę.

Wiecie co mojemu mężowi bardzo pomaga? I myślę że w ciąży też można to pić: łyżeczka sody, łyżka soku z cytryny i zalać szklanką wody i wypić.

Na infekcję, ale raczej jako formę zapobiegania, polecam sok żurawinowy i herbatki żurawinowe. U mnie odgoniły infekcje na lata.

U mnie wróciła faza na pikantny sok pomidorowy, a rano szklanka zimnej wody z cytryną i miodkiem :) Wciąż rządzą grejpfruty i kalarepę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 12:57

age.png

age.png

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, mnie lekarz powiedział ostatnio, że mi gwarantuje, że przed 30 tygodniem będę mówiła i pluła kwasem solnym :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Holibka, mnie lekarz powiedział ostatnio, że mi gwarantuje, że przed 30 tygodniem będę mówiła i pluła kwasem solnym :D

Ja mam cichą nadzieję, że jednak się obędę, bo mam 170cm wzrostu i długi tułów i moje wnętrzności mają sporo miejsca :P ale oczywiście życie wszystko zweryfikuje ;)

age.png

age.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki posiewu- na szczęście wymaz wolny od bakterii i grzybów :) moja gin powiedziała, ze to bardzo dobrze, i ze powinnismy rozważyć założenie pessara (szyjka jest dosc miękka, poza tym miałam łyżeczkowanie). czarnulka, Ty miałaś zakładamy szew czy pessar? A moze któraś z Was miała w poprzedniej ciazy? Jesli tak, to możecie podzielić sie doświadczeniami?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super ze wyniki dobre :)
    Kaczuszka miała.
    Tez dzisiaj zrobiłam posiew. Teraz muszę czekać na wyniki Ok 5 dni. W razie czego dostałam receptę i jakby jednak były jakieś grzyby to od razu mam zacząć
    Ale pieczenie może tez wynikać od luteinę, bo trochę wysusza i na razie mam zakupić kwas hialuronowy. Używaliście jakieś konkretne tabletki i możecie polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:37

Aasha lubi tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w Alab powiedzieli, ze jak cos "wyhoduja" to wyniki po 4 dniach, jesli nie - po 2.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - ja mam 178 i raz już zgaga mnie dopadła, pierwszy raz w życiu! Nie spodziewałam się, że to aż tak uciążliwe i niemal niemożliwe do pozbycia się uczucie. Wtedy jadłam czekoladę, teraz staram się unikać, a jak już pęknę to tylko malutki kawalek :)

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ