Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pieluszkowazabawa wrote:zgaga aaaaaa zaraz się zapale!!!!!
ja tam nie brałam żadnych leków na podtrzymanie za to teraz nadrabiam tymi na ciśnienie. Juz sobie polozylam przy lozku a i tak o nich zapominam wiecznie i biore z opoznieniem
Pij sok z kiszonych ogórkowych, fajnie na zgagę pomaga.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ooo muszę spróbować bo lubię kiszonki biorę Rennie bo wolno w ciąży ale masakra ulga tylko na 5 minut. Wierząc w zabobony to chyba urodzę małpę hehehehe męczy mnie od 9 tygodnia a przed ciąża nie miałam ani razu w swoim życiu
Aasienkaa lubi tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:ooo muszę spróbować bo lubię kiszonki biorę Rennie bo wolno w ciąży ale masakra ulga tylko na 5 minut. Wierząc w zabobony to chyba urodzę małpę hehehehe męczy mnie od 9 tygodnia a przed ciąża nie miałam ani razu w swoim życiu
Hehe małpę
Ja zgagę w ciąży miałam do tej tylko jeden raz (oby ostatni) i jadłam czarne holsy. Coś tam pomogło, położyłam się trochę pospać i jak wstałam to już było po niejSyn
-
Pani Moł wrote:Majblanca sprawdź pisownię czy aby na pewno w formie Marcianna to pisać.. ja to imię znam jako Marcjanna przez J i z autopsji i z slynnej posiadaczki a wydaje mi się, że lepiej się upewnić i to sprawdzić niż literówką w imieniu zrobić lipę dziecku na całe życie
Pewnie ze wole dac dziecku poprawną forme. Jeszcze raz dzięki
Pani Moł, moremi lubią tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:Rodzynka - to w 15.tygodniu już czujesz ruchy?? Zazdro! Ja od niedawna mam momenty, że wydaje mi się, że to ruchy, takie pukanie lub "bąbelkowanie" inne niż pulsowanie czy ruchy w jelitach. Ale tak!
też od wizyty do wizyty jest niepokój i zniecierpliwienie.
Jesteśmy w podobnym okresie widzę. Też się ostatnio zastanawiałam czy przy pierwszej ciąży już w 16 tyg mogę czuć delikatnie ruchy dziecka, takie jakby muskanie albo bąbelki jak mówiszDzisiejsza wizyta przebiegła sprawnie, dzidzia rośnie zdrowo tylko przyplątała mi się jakaś infekcja pęcherza i dostałam antybiotyk, ale mam stracha brać jakiekolwiek tabletki choć wiem, że to konieczne. Już nie mogę doczekać się następnej wiztyty za 3 tyg. Wspołczuję mamom z piekielną zgagą, mnie na razie omija na szczęście.
-
Katarzynaa chodziło mi o włosy ze będzie takie zarośnięte jak mnie już od 9 tygodnia meczy zgaga. Zawsze babcie mówiły ze jak w ciąży męczy mocno zgaga to będzie bujną czuprynkę miało dziecko wiadomo to zabobony tylko
-
pieluszkowazabawa wrote:kurcze dzwoniła do nas własnie siostra mojego na dzisiaj ma termin i mowi ze od wczoraj jej wywoluja porod bo musi najpozniej dzisiaj urodzic. Zapytalam dlaczego to powiedziala ze ze wzgledu na to ze ona polska a jej maz jest z tych "ciapatych" to mieszanka genow nie pozwala zeby przenosila ciaze i teraz tak mi sie przypomnialo ze u nas na forum przeciez ma mcie mezów obcokrajowców. Jak to jest mówił coś lekarz Wam??? Jestem ciekawa czy faktycznie tak jest czy to wymysly anglików tylko.
Jezoooooo pierwsze słyszę. Też jestem obcokrajowcem z pochodzenia a mój ojciec i mąż Polakami. Nigdy nikt nie sugerował czegoś podobnego. Może to bardziej zalezy od rasy ale zastanawiam się co ma piernik do wiatraka. Może to jakieś przesady hinduskie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka ja tez pierwszy raz słyszłam coś takiego dlatego sie zdziwilam ale tam koniecznie z tego powodu chca rozwiazac na szybko ciąże i wywołuja jak nie pojdzzzie do wieczora to ciąć będą.
-
Kaczuszka86 wrote:Jezoooooo pierwsze słyszę. Też jestem obcokrajowcem z pochodzenia a mój ojciec i mąż Polakami. Nigdy nikt nie sugerował czegoś podobnego. Może to bardziej zalezy od rasy ale zastanawiam się co ma piernik do wiatraka. Może to jakieś przesady hinduskie7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
nick nieaktualny
-
O, dzięki za cynka o ofercie z lidla
tym razem obejrzę dokładnie. Ale teraz to by mi się getry przydały, spodnie to ja już mam
Też jeszcze nie miałam nigdy w życiu zgagi, mam nadzieję że się bez niej obędę.
Wiecie co mojemu mężowi bardzo pomaga? I myślę że w ciąży też można to pić: łyżeczka sody, łyżka soku z cytryny i zalać szklanką wody i wypić.
Na infekcję, ale raczej jako formę zapobiegania, polecam sok żurawinowy i herbatki żurawinowe. U mnie odgoniły infekcje na lata.
U mnie wróciła faza na pikantny sok pomidorowy, a rano szklanka zimnej wody z cytryną i miodkiemWciąż rządzą grejpfruty i kalarepę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 12:57
-
wichrowe_wzgórza wrote:Holibka, mnie lekarz powiedział ostatnio, że mi gwarantuje, że przed 30 tygodniem będę mówiła i pluła kwasem solnym
Ja mam cichą nadzieję, że jednak się obędę, bo mam 170cm wzrostu i długi tułów i moje wnętrzności mają sporo miejscaale oczywiście życie wszystko zweryfikuje
-
Przyszły wyniki posiewu- na szczęście wymaz wolny od bakterii i grzybów
moja gin powiedziała, ze to bardzo dobrze, i ze powinnismy rozważyć założenie pessara (szyjka jest dosc miękka, poza tym miałam łyżeczkowanie). czarnulka, Ty miałaś zakładamy szew czy pessar? A moze któraś z Was miała w poprzedniej ciazy? Jesli tak, to możecie podzielić sie doświadczeniami?
-
Aasha super ze wyniki dobre
Kaczuszka miała.
Tez dzisiaj zrobiłam posiew. Teraz muszę czekać na wyniki Ok 5 dni. W razie czego dostałam receptę i jakby jednak były jakieś grzyby to od razu mam zacząć
Ale pieczenie może tez wynikać od luteinę, bo trochę wysusza i na razie mam zakupić kwas hialuronowy. Używaliście jakieś konkretne tabletki i możecie polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:37
Aasha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHolibka - ja mam 178 i raz już zgaga mnie dopadła, pierwszy raz w życiu! Nie spodziewałam się, że to aż tak uciążliwe i niemal niemożliwe do pozbycia się uczucie. Wtedy jadłam czekoladę, teraz staram się unikać, a jak już pęknę to tylko malutki kawalek