X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja własnie jestem na wyjezdzie do SPA i moja mała postanowiła sie w końcu rozbrykac - czuje ja i w środku, i na zewnątrz brzuszka jak przystawię dłoń :) niesamowite uczucie. Jednak to pierwsz ruchy i zastanawiam sie, czy tez czujecie Wasze szkraby tak nisko? U mnie to prawa dolna cześć brzucha. Pewnie każda ma inaczej ale chętnie sie dowiem jak to jest u Was :) brzuszek w końcu stał sie widoczny. Jak wrócimy wstawię jakaś fotkę. Dzieki dziewczyny za info o promkach w smyku i 5-10-15, skorzystałam ;) ps nie jestem wielka fanka Ani Lewandowskiej, ale dosc zdrowo sie odżywiam i uwielbiam ksiazki o takiej tematyce. Kupiłam wiec w Empiku Healthy Mama, dopiero przeczytałam 50 stron ale juz mi sie podoba-duzo przydatnych informacji.

Zuza91 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przede wszystkim jest problem w braku zrozumienia różnicy między uchodźcami a imigrantami ;] i wolałabym, by pomoc byla na miejscu, a nie żeby wszystkich tu ściągać. A na muzulmanów nie mam ochoty wcale. Trudne tematy, polityka, szczepienia i religia to śliskie sprawy, szczególnie na net, gdzie dyskutuje się znacznie trudniej :D Już raczej tego staram się nie robić :)

Ja dziś jakiś dzien głównie zakupowy, burdel w mieszkaniu jak w pijackiej melinie ;) marzę o L4 żeby w końcu się odgruzowac! A co będzie przy dzieciaku ;) nienawidzę takiego zapuszczania się...
    W nocy jakoś brzuch mi się napinał, nieboleśnie, ale tak niefajnie. Pół nospy wzięłam, dziś już ok.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, ja NIC nie czuję :) ale jak detektor tętna przykładam, to nadal na podbrzusze, jak pęcherz, więc cały czas nisko.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mieszam adopcji z invitro ale skoro mają zakazać całkowicie to niech ułatwia ludziom adopcje osobiście znam parę która G ciała wziąść dziecko i się nie udało bo czegoś tam nie spełniali. To była jakaś bzdura z tego co pamiętam.

A invitro też nie do końca każde jest dziecko z genów swoich rodziców bo są przecież i takie gdzie trzeba kupić sobie komórkę jajowa i to też nie jest do końca twoje dziecko.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem co miałaś i masz na myśli. I znam ludzi, którzy byliby cudownymi rodzicami, niestety nawet ivf nie pomogło, ALE mogli do niego podejść. A z adopcji są skreśleni z miejsca z absurdalnych w tym kontekście przyczyn i w ten sposób żadnych dzieci ie mogą nigdy mieć :(

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 11 czerwca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciąży, jak już poczułyście pierwsze ruchy, to potem pojawiajà się już regularnie i często, czy to dopiero narasta? Że np.jednego dnia raz, potem następnego, itp.?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciąży, jak już poczułyście pierwsze ruchy, to potem pojawiajà się już regularnie i często, czy to dopiero narasta? Że np.jednego dnia raz, potem następnego, itp.?

Ja dalej czuje je jakby nieregularnie nie moge powiedziec zeby jakos tam narastaly bardzo ale na pewno czuje je codziennie wieczorem i póki co nie mam wrażenia ze sa coraz mocniejsze...

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy też czuje nieregularnie . Dodam że ze z tym lozyskiem na przedniej ścianie nigdy nie czułam ruchów mega mocno bo np moja kuzynka ma normalnie łożysko to nAwet w późniejszym etapie ciąży spać nie mogła jak jej mała w nocy buszowala. Ja takiego problemu nie miałam. I też jak robię cały dzień coś w sensie.ze jestem w ruchu to nie czuje ruchów . Z reguły wieczorem najwięcej jak się położne czy usiadłem tak dłużej albo po słodkim. .

Majblanca lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mogę rozgryźć co z tymi ruchami. Odnoszę wrażenie, że już były, ale ja ich nie rozpoznałam, bo cokolwiek się dzieje, wydaje mi się, że to nie to :) Wczoraj np czułam takie pukanie po lewej stronie i sama już zgłupiałam. Myślałam, że jak ruchy się pojawią to już będą codziennie, a tak to czułam coś 2 tyg temu, teraz znowu coś innego....może mam takie roztańczone jelita ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Bo rozkminiam czy to co poczułam raz przedwczoraj wieczorem raz i wczoraj ze 2 razy też wieczorem to jelita czy kosmita :P
    Takie uczucie, jakby ktoś w elastyczny balonik kopnął od środka... Dziwne, nietypowe, nieznane.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytacie mi w myslach. wlasnie mialam pytac czy czujecie ruchy regularnie, bo moje jakby ucichly. tzn. cos tam puknie jak bardzo nasłuchuje, ale pare dni temu pukanie bylo wyraźniejsze. podejrzewam, ze to wszystko zalezy od ułożenia maluszka. wcześniej czulam na dole z lewej strony, wczoraj z prawej...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa,
    Przypomnij mi swoja stronke na facebooku. Chce napisac prywatnie ;)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nic nie czuje. Nic mi nie puka nic nie smyra i tak się zastanawiam czy jest wszystko dobrze a usg teraz dopiero 23 czerwca mam.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja wogole nic nie czuje. Nic mi nie puka nic nie smyra i tak się zastanawiam czy jest wszystko dobrze a usg teraz dopiero 23 czerwca mam.

Ja mam ten sam problem.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 11 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ;] mój lekarz powiedział, że do 24 tyg nawet można nie czuć :)

Ja jak przedwczoraj pomyślałam, że to może TO, to od razu stres na żołądku poczułam

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku jak zaczęłam coś czuć to było to bardzo nieregularne i delikatne. Teraz czuję je codziennie, a na samym początku było rzadziej. Ale nadal jest to bardzo nieregularne i też zależy od mojej pozycji. Jak chodzę to nic nie czuję. Dopiero jak usiądę, albo się położę. Natomiast wciąż nie są to na tyle mocne ruchy, żeby mąż poczuł :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Kamelka tak to mój brzuch i jest ogromny jak na 16 tydzień naprawdę ja to sama już widzę hehehe

że brzuch to wiem:) ale to zdj na twojej stronie facebook-owej z produktami, avatar tak to sie chyba mowi , to ty?

Agagaga no to gratulacje!!!!! znam ten stres bo też zdawałam duży egzamin w marcu a to były początki ciąży.

Ruchy- wydawało mi się że skoro to druga ciąża to na pewno rozpoznam i co i dupa. Nie mam pewności , choć od klk dni coś się wydarza i chyba to już to , choć nadal bardzo rzadko delikatnie i mega nieregularnie. Łożysko również na stronie przedniej posiadam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko z tyłu i czuję od jakiegoś czasu brykanie mojej małej :) czasem coś tylko kilka razy poczuję w ciągu całego dnia, a czasem kręci się tam na ostro. Wydaje mi się, że z czasem coraz częściej czuję. Teraz np.położyłam się żeby odpocząć po wycieczce z mężulem, a ona się wierci na max :) i też jest nisko, ale w pon.pytałam o to lekarza i mówił, że luz, teraz powoli się macica uniesie, ale na razie jeszcze jest nisko.

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak wbijam sie do was (ja prawdopodobna lutowka(, ale widze, ze tutaj czesciej sie odzywacie a ja panikuje i potrzebuje szybkiej rady... blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
    . Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Beta z wczoraj 7513, we wtorek powtorka. Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
    Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((

7u22s65golimztyz.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak wbijam sie do was (ja prawdopodobna lutowka(, ale widze, ze tutaj czesciej sie odzywacie a ja panikuje i potrzebuje szybkiej rady... blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
    . Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Beta z wczoraj 7513, we wtorek powtorka. Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
    Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((

7u22s65golimztyz.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ