Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) ja własnie jestem na wyjezdzie do SPA i moja mała postanowiła sie w końcu rozbrykac - czuje ja i w środku, i na zewnątrz brzuszka jak przystawię dłoń
niesamowite uczucie. Jednak to pierwsz ruchy i zastanawiam sie, czy tez czujecie Wasze szkraby tak nisko? U mnie to prawa dolna cześć brzucha. Pewnie każda ma inaczej ale chętnie sie dowiem jak to jest u Was
brzuszek w końcu stał sie widoczny. Jak wrócimy wstawię jakaś fotkę. Dzieki dziewczyny za info o promkach w smyku i 5-10-15, skorzystałam
ps nie jestem wielka fanka Ani Lewandowskiej, ale dosc zdrowo sie odżywiam i uwielbiam ksiazki o takiej tematyce. Kupiłam wiec w Empiku Healthy Mama, dopiero przeczytałam 50 stron ale juz mi sie podoba-duzo przydatnych informacji.
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie przede wszystkim jest problem w braku zrozumienia różnicy między uchodźcami a imigrantami ;] i wolałabym, by pomoc byla na miejscu, a nie żeby wszystkich tu ściągać. A na muzulmanów nie mam ochoty wcale. Trudne tematy, polityka, szczepienia i religia to śliskie sprawy, szczególnie na net, gdzie dyskutuje się znacznie trudniej
Już raczej tego staram się nie robić
Ja dziś jakiś dzien głównie zakupowy, burdel w mieszkaniu jak w pijackiej meliniemarzę o L4 żeby w końcu się odgruzowac! A co będzie przy dzieciaku
nienawidzę takiego zapuszczania się...
W nocy jakoś brzuch mi się napinał, nieboleśnie, ale tak niefajnie. Pół nospy wzięłam, dziś już ok.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja nie mieszam adopcji z invitro ale skoro mają zakazać całkowicie to niech ułatwia ludziom adopcje osobiście znam parę która G ciała wziąść dziecko i się nie udało bo czegoś tam nie spełniali. To była jakaś bzdura z tego co pamiętam.
A invitro też nie do końca każde jest dziecko z genów swoich rodziców bo są przecież i takie gdzie trzeba kupić sobie komórkę jajowa i to też nie jest do końca twoje dziecko.
-
Ja rozumiem co miałaś i masz na myśli. I znam ludzi, którzy byliby cudownymi rodzicami, niestety nawet ivf nie pomogło, ALE mogli do niego podejść. A z adopcji są skreśleni z miejsca z absurdalnych w tym kontekście przyczyn i w ten sposób żadnych dzieci ie mogą nigdy mieć
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciąży, jak już poczułyście pierwsze ruchy, to potem pojawiajà się już regularnie i często, czy to dopiero narasta? Że np.jednego dnia raz, potem następnego, itp.?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciąży, jak już poczułyście pierwsze ruchy, to potem pojawiajà się już regularnie i często, czy to dopiero narasta? Że np.jednego dnia raz, potem następnego, itp.?
Ja dalej czuje je jakby nieregularnie nie moge powiedziec zeby jakos tam narastaly bardzo ale na pewno czuje je codziennie wieczorem i póki co nie mam wrażenia ze sa coraz mocniejsze... -
Ja ruchy też czuje nieregularnie . Dodam że ze z tym lozyskiem na przedniej ścianie nigdy nie czułam ruchów mega mocno bo np moja kuzynka ma normalnie łożysko to nAwet w późniejszym etapie ciąży spać nie mogła jak jej mała w nocy buszowala. Ja takiego problemu nie miałam. I też jak robię cały dzień coś w sensie.ze jestem w ruchu to nie czuje ruchów . Z reguły wieczorem najwięcej jak się położne czy usiadłem tak dłużej albo po słodkim. .
Majblanca lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
też nie mogę rozgryźć co z tymi ruchami. Odnoszę wrażenie, że już były, ale ja ich nie rozpoznałam, bo cokolwiek się dzieje, wydaje mi się, że to nie to
Wczoraj np czułam takie pukanie po lewej stronie i sama już zgłupiałam. Myślałam, że jak ruchy się pojawią to już będą codziennie, a tak to czułam coś 2 tyg temu, teraz znowu coś innego....może mam takie roztańczone jelita
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Hm. Bo rozkminiam czy to co poczułam raz przedwczoraj wieczorem raz i wczoraj ze 2 razy też wieczorem to jelita czy kosmita
Takie uczucie, jakby ktoś w elastyczny balonik kopnął od środka... Dziwne, nietypowe, nieznane.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czytacie mi w myslach. wlasnie mialam pytac czy czujecie ruchy regularnie, bo moje jakby ucichly. tzn. cos tam puknie jak bardzo nasłuchuje, ale pare dni temu pukanie bylo wyraźniejsze. podejrzewam, ze to wszystko zalezy od ułożenia maluszka. wcześniej czulam na dole z lewej strony, wczoraj z prawej...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Ja wogole nic nie czuje. Nic mi nie puka nic nie smyra i tak się zastanawiam czy jest wszystko dobrze a usg teraz dopiero 23 czerwca mam.
-
Na początku jak zaczęłam coś czuć to było to bardzo nieregularne i delikatne. Teraz czuję je codziennie, a na samym początku było rzadziej. Ale nadal jest to bardzo nieregularne i też zależy od mojej pozycji. Jak chodzę to nic nie czuję. Dopiero jak usiądę, albo się położę. Natomiast wciąż nie są to na tyle mocne ruchy, żeby mąż poczuł :>👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnypieluszkowazabawa wrote:Kamelka tak to mój brzuch i jest ogromny jak na 16 tydzień naprawdę ja to sama już widzę hehehe
że brzuch to wiem:) ale to zdj na twojej stronie facebook-owej z produktami, avatar tak to sie chyba mowi , to ty?
Agagaga no to gratulacje!!!!! znam ten stres bo też zdawałam duży egzamin w marcu a to były początki ciąży.
Ruchy- wydawało mi się że skoro to druga ciąża to na pewno rozpoznam i co i dupa. Nie mam pewności , choć od klk dni coś się wydarza i chyba to już to , choć nadal bardzo rzadko delikatnie i mega nieregularnie. Łożysko również na stronie przedniej posiadam -
nick nieaktualnyJa mam łożysko z tyłu i czuję od jakiegoś czasu brykanie mojej małej
czasem coś tylko kilka razy poczuję w ciągu całego dnia, a czasem kręci się tam na ostro. Wydaje mi się, że z czasem coraz częściej czuję. Teraz np.położyłam się żeby odpocząć po wycieczce z mężulem, a ona się wierci na max
i też jest nisko, ale w pon.pytałam o to lekarza i mówił, że luz, teraz powoli się macica uniesie, ale na razie jeszcze jest nisko.
-
Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak wbijam sie do was (ja prawdopodobna lutowka(, ale widze, ze tutaj czesciej sie odzywacie a ja panikuje i potrzebuje szybkiej rady... blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
. Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Beta z wczoraj 7513, we wtorek powtorka. Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((
-
Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak wbijam sie do was (ja prawdopodobna lutowka(, ale widze, ze tutaj czesciej sie odzywacie a ja panikuje i potrzebuje szybkiej rady... blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
. Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Beta z wczoraj 7513, we wtorek powtorka. Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((