Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasioua, stres na pewno nie pomaga. Ja miewam takie dni, że sam dotyk stanika na piersiach sprawia, że nie mogę wyrobić, a dziś np.obudziłam się z niebolącymi i jakby mniejszymi piersiami. Nie traktuj tego jako wyznacznik. Powtórz betę, zgłoś się do doktora w piątek lub przyszły poniedziałek, możliwe że jeszcze nie widac. Pęcherzyk jest więc wszystko zmierza w dobrym kierunku
ja w 5.tygodniu też widziałam jedynie pęcherzyk - na zarodek musiałam jeszcze tydzień poczekac, a wcześniej w utraconej ciąży w 6 tygodniu nie bylo wcale widać pęcherzyka. Uszy do góry! Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 18:24
kasioua lubi tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:Kasioua, stres na pewno nie pomaga. Ja miewam takie dni, że sam dotyk stanika na piersiach sprawia, że nie mogę wyrobić, a dziś np.obudziłam się z niebolącymi i jakby mniejszymi piersiami. Nie traktuj tego jako wyznacznik. Powtórz betę, zgłoś się do doktora w piątek lub przyszły poniedziałek, możliwe że jeszcze nie widac. Pęcherzyk jest więc wszystko zmierza w dobrym kierunku
ja w 5.tygodniu też widziałam jedynie pęcherzyk - na zarodek musiałam jeszcze tydzień poczekac, a wcześniej w utraconej ciąży w 6 tygodniu nie bylo wcale widać pęcherzyka. Uszy do góry! Powodzenia!
Dziekuje Ci!! Bardzo mnie uspokoilas!! Dziekuje, dziekuje, dziekuje -
Dziewczyny wczoraj bylam na wizycie. Niestety nie wiele dalo sie zobaczyć bo się nie chcial pokazac. Na polowkoqe na przyjsc za dwa tygodnie. Lekarz przepisal mi magne B6 2x2 tab. Bierzecie magnez?34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
kasioua wrote:Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak wbijam sie do was (ja prawdopodobna lutowka(, ale widze, ze tutaj czesciej sie odzywacie a ja panikuje i potrzebuje szybkiej rady... blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
. Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Beta z wczoraj 7513, we wtorek powtorka. Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((
Luzik, ja w 5 tygodniu też miałam pusty pęcherzyk. Kolejną wizytę miałam w 7 tc i był już zarodek z serduszkiemCo do ustępujących objawów - u mnie było podobnie i wiązało się to ze spadającym progesteronem, odpowiedzialnym m.in. za "utrzymanie" ciąży. Dostałam leki i przeszło, czyli objawy powróciły, chociaż niektóre kobiety po prostu mają je nieregularnie. Może sobie zbadaj progesteron? To niedrogie badanie, robi się podobnie jak betę, czyli np. 2 razy, z odstępem co 48h i widzisz wtedy, czy jest w normie i czy rośnie (a przynajmniej czy nie maleje, jak to było u mnie).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 07:29
-
Czesc kochane. moj maly, jak przez kilka ostatnich dni malo dawal o sobie znac, to wczoraj ruszal sie jak szalony (tzn. ruszal sie killa przez caly dzien z przerwami). fajne uczucie. mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie powtorka.
Jutro mam pierwsze spotkanie z polozna. przychodzi do nas z rana na pogaduchy. mam nadzieje, ze bedzie fajna.. bo jak nie to troche slabo
wlasnie jade do pracy... ale jeszcze troszeczke... w lipcu biore 2 tyg urlopu i mam nadzieję, ze od sierpnia pójdę na zwolnienie.
Buziaki, milego dnia i powodzenia na wizytach. moje usg za tydzien...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 07:50
Zuza91 lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Hej dziewczyny
ania1985 ja biorę Magnez, ale jedną tabletkę dziennie. Oprócz tego mam niewielką dawkę magnezu w witaminach ciążowych które biorę- Femibionie.
Ja swoją kolejną wizytę mam 19 czerwca, i to nie u swojego lekarza tylko USG połówkowe u lekarza którego robiłam tylko USG prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, no i ciekawa jestem czy nasz chłopiec chłopcem pozostanieDzień później mam już wizytę u swojej ginekolog i mówiła że "pomierzymy dokładniej dzidziusia na połówkowe" i jestem ciekawa jak to będzie u niej wyglądać, bo nie wygląda ona na speca od USG
W każdym razie ciągle dokucza mi ciągnięcie w dole brzucha- podejrzewam że to naciągające się wiązadła- towarzyszy mi gdy chcę gwałtownie wstać, podnieść się itd. Głównie po nocy. I oprócz tego ból kręgosłupa w nocy.. może maluch gdzieś już uciska? Jeśli chodzi o malucha to prawie cały dzień daje o sobie znać co jakiś czasTeraz czuję go głównie gdy usiądę albo położę się- wtedy bryka. Kiedy poczułam pierwsze ruchy, czułam je baaaardzo niziutko, nad spojeniem łonowym, w lewym boku. Teraz kopniaki sięgają już okolic pępka.
A jak Wy się czujecie? Powodzenia na wizytach kobietki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 08:09
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziała, szoook!
Powodzenia na wizytach!
Ania, ja mam magnez w Prenatalu który biorę.
Wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że podczas zakupów w Biedrze (a kolejka była dłuuuuuga, jedna kasa czynna a przede mną dziadek moczem śmierdziuchający ;( - aż mi było słabo) kasjerka wstała, krzyknęła przez całą kolejkę "czy pani jest w ciąży??!" i po moim przytaknięciu zadzwoniła dzwonkiem po koleżankę do kolejnej kasy i oznajmiła kolejce, że mają mnie przepuścić. Nawet jaķiś pan przytrzymał mi koszyk, gdy wypakowywałam swoje pomidory i lody. I wiecie jaka była moja reakcja bezwarunkowa?? Poryczałam się!! Na szczęście wytrzymałam do wyjścia ze sklepu bo bym się chyba zapadła pod ziemię. Nie wiem co te hormony robią z głową, ale wczoraj to już przesadziły. Mam nadzieję , że nie będą mi tego odwalać przy każdej takiej sytuacji!!wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:Działa, szoook!
Powodzenia na wizytach!
Ania, ja mam magnez w Prenatalu który biorę.
Wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że podczas zakupów w Biedrze (a kolejka była dłuuuuuga, jedna kasa czynna a przede mną dziadek moczem śmierdziuchający ;( - aż mi było słabo) kasjerka wstała, krzyknęła przez całą kolejkę "czy pani jest w ciąży??!" i po moim przytaknięciu zadzwoniła dzwonkiem po koleżankę do kolejnej kasy i oznajmiła kolejce, że mają mnie przepuścić. Nawet jaķiś pan przytrzymał mi koszyk, gdy wypakowywałam swoje pomidory i lody. I wiecie jaka była moja reakcja bezwarunkowa?? Poryczałam się!! Na szczęście wytrzymałam do wyjścia ze sklepu bo bym się chyba zapadła pod ziemię. Nie wiem co te hormony robią z głową, ale wczoraj to już przesadziły. Mam nadzieję , że nie będą mi tego odwalać przy każdej takiej sytuacji!!
Uroczo
Mi się ryczeć chce głównie jak córka gada do brzucha, albo gdy oglądam z nią filmiki o rozwijającym się w brzuchu płodzie. Jakoś tak mnie to wzrusza
-
ania1985 wrote:Dziewczyny wczoraj bylam na wizycie. Niestety nie wiele dalo sie zobaczyć bo się nie chcial pokazac. Na polowkoqe na przyjsc za dwa tygodnie. Lekarz przepisal mi magne B6 2x2 tab. Bierzecie magnez?
Ja mam magnez w Femibionie, a tak to lekarka nic mi nie zalecała. A czy Ty masz bóle brzucha czy inne skurcze mięśni, czy tak po prostu Ci przepisał ten magnez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 08:35
-
Ja biorę magnez rozpuszczalny, prawie codziennie. Na wszelki wypadek. I tak lapie mnie skurcz w lewej łydce...
Wczoraj wieczorem paranoja mnie złapała - nie wiedziałam, czy mnie brzuch tylko ciśnie, czy już boli. Wzięłam nospę i wystraszyłam się tak, że najpierw 30 minut leżałam totalnie bez ruchu, a potem miałam trzęsiawę jak galaretaI trochę dalej mnie ten stres trzyma, bez sensu bo się nakręcam
Na szczęście jutro wieczorem wizyta. USG równo za tydzień, chcę żeby to było JUZ.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
O wow działa!!!
Ja weekend miałam placzliwy co za beznadzieja taka beksa jestem. Podałam spodnie i zamiast je wyrzucić to pół dni nad nimi płakałam bez sensu.
Ja dalej ruchów nie czuje i zaczyna mnie to martwić troszkę bo już każda z Was coś tam czuje. Oby do 23 na usg się okaże co tam słychać
-
Pani Moł wrote:Wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że podczas zakupów w Biedrze (a kolejka była dłuuuuuga, jedna kasa czynna a przede mną dziadek moczem śmierdziuchający ;( - aż mi było słabo) kasjerka wstała, krzyknęła przez całą kolejkę "czy pani jest w ciąży??!" i po moim przytaknięciu zadzwoniła dzwonkiem po koleżankę do kolejnej kasy i oznajmiła kolejce, że mają mnie przepuścić. Nawet jaķiś pan przytrzymał mi koszyk, gdy wypakowywałam swoje pomidory i lody. I wiecie jaka była moja reakcja bezwarunkowa?? Poryczałam się!! Na szczęście wytrzymałam do wyjścia ze sklepu bo bym się chyba zapadła pod ziemię. Nie wiem co te hormony robią z głową, ale wczoraj to już przesadziły. Mam nadzieję , że nie będą mi tego odwalać przy każdej takiej sytuacji!!
Mnie też wczoraj poraz pierwszy się to zdarzyło i też w BiedrzeBabka, która stała obok i czekała na otwarcie kasy powiedziała na głos, że tu otwierają kasę i mam wejść przed nią. Po czym dodała "Pani w ciąży stoi w kolejce a wszyscy ślepi!"
Ja nie mam zmian nastroju, póki co - czuję się tak jak przed ciążą i oby tak zostało jak najdłużej. W weekend pojechaliśmy do sklepu z wózkami i wybraliśmy sobie model. Od razu mi lepiej jak mam już coś wybrane. Pozostaje zatem tylko zamówić go w odpowiednim czasie. Miałam w sumie polować na jakiś używany, ale ten wózek mieści się w budżecie, więc jednak nowy będzie👧 2017 ❤ 👶 2021
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:08
-
pieluszkowazabawa wrote:O wow działa!!!
Ja weekend miałam placzliwy co za beznadzieja taka beksa jestem. Podałam spodnie i zamiast je wyrzucić to pół dni nad nimi płakałam bez sensu.
Ja dalej ruchów nie czuje i zaczyna mnie to martwić troszkę bo już każda z Was coś tam czuje. Oby do 23 na usg się okaże co tam słychać
Nie martw się, ja też nic nie czuję - nie wiem też, ćzy łożysko mam na przedniej, czy na tylnej ścianie macicy (czy ruchów mogę się spodziewać wcześniej, czy później). Czekam spokojnie do 24 tygodnia, chociaż oczywiście już teraz chciałabym coś poczuć -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:08
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość