Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama2kituszek jestem po wizycie u lekarza ciąża 4tydz 5d , zabezpieczyła mnie z każdej strony Luteina ,Clexane , acard i actifolin.
Mam mutacje MTHFR C677T i A1298C - heterozygotyczne i PAI - 1 heterozyhotyczne.Majblanca, Charlutek, Invis, jacky88, wichrowe_wzgórza, MarthaA, KasiaHaBe, Sunshine_111, moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
KasiaZ ja dużo wymiotowalam, natomiast teraz nadrabiam chyba, bo waga około +6kg. Startowałam z wagą 58kg przy 170cm wzrostu.
Alstro38 no to OGROMNE GRATULACJE!Tym razem musi być dobrze. Pamiętam Cię jeszcze z naszego wątku, z początków. Mam dokładnie te same mutacje co Ty. Od początku ciąży brałam Luteine, Duphaston, Femibion i Clezane 40. Teraz już tylko witaminy, magnez i Clexane do końca ciąży. Trzymam za Ciebie kciuki
Mama2kituszek jeśli chodzi o szkołę to póki co myślę że damy ją do szkoły dopiero w wieku 7 lat. Ale jeszcze zobaczę jak pójdą dzieciaki z jej grupy, no i jak bardzo zmieni się w przeciągu tego roku. Ale bardzo chciałabym przedłużyć jej ten beztroski czas w przedszkoluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 12:36
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
agagaga wrote:Moje w takim razie są jakieś dziwne
Jakoś specjalnie nie bolą, brodawki są drażliwe tylko. Niestety nie urosły też specjalnie
no może są trochę pełniejsze
Zawsze chciałam żeby były trochę większe
Jak już stwierdzę, że nie chcę więcej dzieci to może się wybiorę do jakiegoś gabinetu
mężuś by mnie chyba ukatrupił
No właśnie ja po trójce dzieci mam w planach gabinetagagaga lubi tę wiadomość
-
KasiaZ wrote:A dziewczynki jak Wasza waga? Ja +1,3kg gdzie nie wymiotowałam ani nic takiego. Ile macie na plus (albo minus) od początku?
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Alstro38 wrote:Witajcie moje drogie:-)
Czytam Was regularnie ale sporo tworzycie stron i jestem gdzieś na 305 , ale nadrobię, byłam z Wami chwilę na początku ale mi się nie udało.
Ale ja tu o czym innym chciałam poszukuję preparatu ACTIFOLIN 0,8 wiem że Wy bierzecie inne suplementy ale może jednak ktoś mi podpowie gdzie dostać ten preparat, bo na tyle na ile ja umiem szukać to nigdzie nie ma.
Życzę Wam wiele spokoju i za każdą trzymam kciuki , ja mam nadzieję będę mogła się dopisać do LUTÓWEK 2018
Spełnienia marzeń i dołączenia do LutówekAlstro38 lubi tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Wogole wczoraj jak wstawilam to złapał mnie taki bol kłujacy w podbrzusze że wyglądała jak baba na filmach co nagle zaczyna rodzic. Zginęło mnie w pół i chyba 20 minut trzymało . Mój już panika do szpitala a ja spokojnie może przejdzie. Przeszło ale kurcze co to było jakby mi ktoś tysiące szpikulcow wbijal
O, ja też mam takie kłująco-rwane.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
pieluszkowazabawa wrote:Charlutek zazdroszcze bo ja juz w miseczkę F nie mieszczę się
W obwodze kupowalam 85 bo miseczka wtedy wieksza jest troszke a teraz nie wiem czy kurcze G bedzie dobre na wieczór idę do brafiterki i już się boję że mój portfel będzie płakał dzisiaj.
Cóż, ja w Dalii nosiłam 65J, a teraz 70K ;/
A dziś w ogóle 50% czasu trwania ciąży apka pokazałaOd jutra będzie bliżej niż dalej.
Charlutek lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyAlstro38 wrote:Mama2kituszek jestem po wizycie u lekarza ciąża 4tydz 5d , zabezpieczyła mnie z każdej strony Luteina ,Clexane , acard i actifolin.
Mam mutacje MTHFR C677T i A1298C - heterozygotyczne i PAI - 1 heterozyhotyczne.
Jacky88 - 14 kg ostatecznego bilansu - pieknie! Chciałabym na takim pułapie do porodu podejść!jacky88, Alstro38 lubią tę wiadomość
-
No ja w pierwszej +13 a drugiej +11,5 - mam nadzieję, że teraz więcej nie będzie
Co do dzieciaków, to ja pamiętam jak siedziałam na forum 'Listopadowe mamusie 2007' a teraz już córka po komunii... Młody kończy pierwszą klasę i też nie wiem kiedy to zleciało. A za chwilę trzeci Robaczek będzie beczał pół nocyMąż ciągle łazi za mną i pyta, czy aby na pewno byłam świadoma swojej decyzji
Tą szyjką mnie trochę nastraszyłyście, bo mój gin nawet mi chyba jej nie sprawdzał, ale idę we wtorek to się wypytam. W razie czego mój pessar czeka w gotowości
Dziewczyny tu mają taki przerób, ale co chwilę i tak jest nowy tematJa też dołączyłam ponownie niedawno i staram się jakoś wkręcić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 13:07
MarthaA lubi tę wiadomość
-
KasiaZ wrote:A dziewczynki jak Wasza waga? Ja +1,3kg gdzie nie wymiotowałam ani nic takiego. Ile macie na plus (albo minus) od początku?
Nie ważę się :)jeszcze nie zrzuciłam do końca kilogramów z zeszłorocznej ciąży, a byłam w trakcie odchudzania. Z pewnością mam na plus 2 lub max 3 kg., nie więcej. W ogóle mam mniejszy apetyt niż w poprzednich ciążach. W 1 ciąży przytyłam 26 kg (8 kg niedowagi), w drugiej 11 kg, a teraz nie wiem i nie chcę wiedziećjacky88 lubi tę wiadomość
-
Pani Moł nie miałabym nic przeciwko takiemu wynikowi i teraz, byleby z dzieckiem było wszystko ok.
Wichrowe - ja zazdroszczę tym co mogą jeść wszystko co chcą, naprawdę. Jak to mówią "w ciąży trzeba sobie dogadzać", a u mnie niestety działa to czasem tak, "o ogórek malosolny! mniam! - jeden gryz - sprint do wc - rzyg - ogórku, ty ch*ju" i rzygam do wieczora wszystkim co zjem. Nie polecam! Ten kto może niech rozkoszuje się lodami czekoladowymi ze śledziemagagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
NIEPOKORNA wrote:Przepraszam Was, ale nie dam rady nadrobić tego, co pisałyście. Mam ostatnio niewiele czasu by tu zaglądać. Mam nadzieję, że wszystkie macie się dobrze
DobrzeJa już myślami w Polsce u ginekologa, w końcu zobaczę Maluszka
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
MarthaA wrote:Ja też żarłam w pierwszej ciąży
Ale wszystko szybko ładnie zleciało
I tej myśli się trzymaj
Jak się wezmę za siebie... łatwo tyję, ale też chudnę dość prosto, jeśli tylko mam bogatą dietę, regularne posiłki i trochę ruchu.
Na pewno łatwiej tym z Was, które wyjściowo są szczupłe.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyZ ta waga to wszystko zalezy od czego był start. normowaga ? niedowaga? nadwaga /otylość? wiec to wszystko jednak indywidualnie trzeba oceniać
u mnie 4,5 kg na plusie. Start z 53,5 , aktualnie jak łatwo policzyć 58kg. Przy 170. W pierwszej ciąży szłam podobnie, jak to ktoś tu Ładnie ujął "ostateczny bilans" zamknął sie na 9kg .Bo pod koniec to juz waga właściwie stała. Dziecko ogólnie tez było drobne.MarthaA, Pani Moł lubią tę wiadomość