X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro!!!! To cudownie!!!! Bardzo sie ciesze i trzymam mocno kciuki!! Ja tez na tym zestawie i jak widac wszystko jest na dobrej drodze. Rozumiem, że dopiero teraz sie przebadalas pod tym kątem? Bedzie dobrze:-) Juuupii!

Mnie bardziej niz waga, bo z tym jak pisalam, problemow nie mam, martwi to, jak po pierwszej ciazy zmalał mi biust. Mimo ze przygoda z karmieniem trwala krotko to tez i troche opadl. Teraz jest ladny, takie pelne B, a potem pewnie znowu pinezki jak u dr Szczyta w tv i pietro nizej. Nie ukrywam, że gdybym miala pieniadze, to bym je sobie wypelnila, nie na duze, ale zeby takie C chociaż bylo..

Invis moja jest z 2011 ale grudnia, a wiec za rok we wrzesniu bedzie miala 6 i 9 mcy. No to jest wlasnie jedyny minus narodzin dziecka z koncem roku, zawsze najmlodsza w grupie, co w pkolu w maluchach troche różnice robilo. Tez bym Ją zostawila w tym przedszkolnym ciepelku, ale pojdzie juz wraz ze swoim rocznikiem..

Dziewczyny czy Wy te kg na plusie liczycie od momentu spadku, czy od wagi wyjsciowej?

Alstro38 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wogole na słodkie nie ma ochoty same kiszonki bym jadła i cytryne. Sorbet cytrynowy, truskawki, arbuz itd.

Ja sie boje na wage wejsc bo pewnie skali zabraknie :P

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa my prosilismy o kaske akurat, bo fotelik zmienialismy i na spacerowke. A moze bys mogla sie z kims złożyć? Ja kupowalam jeszcze biblie dla najmlodszych, moja tez dwie dostala i lubi je ze mną czytac.
    Albo bon ten jest dobrym pomyslem, przynajmniej muszą wydac na dziecko;-)
    Mnie tam sie wszystko podoba, u nas daje się ok 100 zl, chrzestni dokupuja szatke i swiece albo te pamiatki np srebrne. Kiedys dostalam tez taki drewnianą skrzynkę slicznie pomalowaną, chowam tam wszystkie pamiątki, po chrzcie, urodzinach i takie tam. Mloda uwielbia tam zaglądać. Lubilam tez dostawac rzeczy do zabawy w ogrodzie, np basenik, jezdzik. Wbrew pozorom dzieci z tego dlugo korzystaja:-)
    Nie wiem czy pomoglam ale mysle, że kto jak kto, ale Ty na pewno cos fajnego wymyslisz, chocby z Twojego sklepu!

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek może coś faktycznie kupie takiego jak bon do smyka. Mój brat to taki pazerota jest troszkę- bierze w przyszłym roku ślub dwa miesiące po nas i powiedział ze nie wyobraża sobie żeby mu ktoś dał mniej niż 2 tys zł do koperty wiec się spojrzałam i stwierdziłam ze pierdziele nie idę na wesele. Dla mnie ważne jest to aby goście dopisali i się dobrze z nami bawili a nie to ile kto mi da. Ale ja pewnie tej starej daty jestem już....
    Dlatego tu chce aby dziecko miało coś swojego a że chrzestną całe szczęście nie będę to nie muszę świrować z kwotą prezentu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek ja przed ciążami miałam A, teraz w trzeciej mam C - mąż zawsze mówi, że wiedział, że cycki mi urosną po ciąży ;)
    Ja mam oboje z listopada, trzecie też będzie listopadowe (sama też z listopada jestem) i jakoś nie widzę w tym problemu, nigdy nie czułam się "młodsza", moje dzieciaki też nie odbiegają od rówieśników, a wręcz przeciwnie.

Na chrzciny może coś ręcznie wykonanego? Znajoma robi z modeliny piękne figurki, obrazki lub okładki na notes, czy album do zdjęć. Może coś takiego?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - faktycznie Twój brat kocha pieniądze..
    Co do prezentu - ja dałam kiedyś basenik z kulkami dla malucha ;) ale taki pluszowy w kształcie smoka. Taki trochę interaktywny był. I obrazek z aniołem stróżem, który namalowała na płótnie siostra mojego męża :)
    Bon do Smyka też kiedyś kupiłam. Przynajmniej dziecko skorzysta.

U mnie waga tydzień temu była prawie 4 kg na plusie. Doktorek stwierdził, że to całkiem ładny przyrost :)
    Z tym, że ja ani wymiotów nie miałam, od początku wciągałam wszystko jak odkurzacz :p i startowałam z lekką nadwagą.
    Myślałam, że będzie gorzej ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Dziewczyny czy Wy te kg na plusie liczycie od momentu spadku, czy od wagi wyjsciowej?

Jak dziewczyny piszą u każdej inaczej, nie każdy na początku miał spadek. ja np nie wiec liczę od wyjściowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 15:28

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na usg 17tydz+2 dni ale dzieci są ciut większe z usg .
    Jeden waży 176 gram drugi 136 gram .
    Jedynie szyjka się skróciła 3 tyg temu miałam 3.5 dziś 3.36 :( ale lekarz mówił że na razie nic nie będzie zakładał żadnego krążka tylko będziemy monitorować. Mowil że płyn owodniowy w normie. Pytalam o płeć mówił ze nie jest pewny ale chyba dziewczynki no a jakieś 2 tyg temu w klinice mówili ze sa jajeczka także zgłupiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 16:02

KasiaHaBe, Madziula, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na usg 17tydz+2 dni ale dzieci są ciut większe z usg .
    Jeden waży 176 gram drugi 136 gram .
    Jedynie szyjka się skróciła 3 tyg temu miałam 3.5 dziś 3.36 :( ale lekarz mówił że na razie nic nie będzie zakładał żadnego krążka tylko będziemy monitorować. Mowil że płyn owodniowy w normie. Pytalam o płeć mówił ze nie jest pewny ale chyba dziewczynki no a jakieś 2 tyg temu w klinice mówili ze sa jajeczka także zgłupiałam
    Och czyli nadal niespodzianka... ciekawe czy u mnie potwierdzi sie w srode chlopczyk. juz sie przyzwyczailam do mysli o synku. w sumie dostalam piekne zdjecia siusiaka.. ale kto wie co bedzie na kolejnym usg ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, to faktycznie nie wiadomo teraz, kogo nosisz pod sercem :) ja zostaje w szpitalu do poniedziałku (albo i dłużej) - w pon najwcześniej bedą wyniki posiewu. Czuje sie dobrze, ale klimat dosc smutny niestety - obok mnie leżą 3 dziewczyny, ktore własnie ronią :( ja startowałam z waga 57,5; teraz 60-60,5 przy 174. Zobaczymy jak bedzie dalej.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Czarnulka, to faktycznie nie wiadomo teraz, kogo nosisz pod sercem :) ja zostaje w szpitalu do poniedziałku (albo i dłużej) - w pon najwcześniej bedą wyniki posiewu. Czuje sie dobrze, ale klimat dosc smutny niestety - obok mnie leżą 3 dziewczyny, ktore własnie ronią :( ja startowałam z waga 57,5; teraz 60-60,5 przy 174. Zobaczymy jak bedzie dalej.
    Kochana czemu leżysz w szpitalu. ? Mnie oststnio tu nie było wiec nie jestem w temacie?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Och czyli nadal niespodzianka... ciekawe czy u mnie potwierdzi sie w srode chlopczyk. juz sie przyzwyczailam do mysli o synku. w sumie dostalam piekne zdjecia siusiaka.. ale kto wie co bedzie na kolejnym usg ;)
    A w którym tygodniu ci powiedziali plec ? U mnie w 15+6 niby jajka było widać a dziś 17+2 mój lekarz że dziewczynki. Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 16:40

07.06.2019 synek

• Aasha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Kochana czemu leżysz w szpitalu. ? Mnie oststnio tu nie było wiec nie jestem w temacie?
    Szyjka mi sie niestety skraca i czekam na założenie pessara. Ale z dzieciątkiem na szczęście w wszystko w porządku :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Szyjka mi sie niestety skraca i czekam na założenie pessara. Ale z dzieciątkiem na szczęście w wszystko w porządku :)
    Aha rozumiem a ile ma Twoja szyjka? Dobrze ze z dzidzią wszystko ok

07.06.2019 synek

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa to chyba brat się bardzo mocno zdziwi przy otwieraniu kopert :D w ogóle wstyd byłoby mi mieć takie podejście. Ja się autentycznie nieswojo czułam po naszym ślubie otwierając koperty i wyciągając pieniądze... jak pazera jakaś. Nie było to dla mnie ważne, ważne było natomiast to że zjawili się wszyscy zaproszeni przez nas goście :)

Aasha no to rzeczywiście klimat smutny :( ale tak po 4 osoby w jednej sali...?

Płeć- mi powiedzieli jaka płeć w 12 tygodniu ciąży. W poniedziałek wybieram się na badania połówkowe do tego samego lekarza i jestem bardzo ciekawa co powie. Liczę na to, że chłopiec pozostanie bo mam już całą szuflade ubranek dla chłopca :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    pieluszkowazabawa to chyba brat się bardzo mocno zdziwi przy otwieraniu kopert :D w ogóle wstyd byłoby mi mieć takie podejście. Ja się autentycznie nieswojo czułam po naszym ślubie otwierając koperty i wyciągając pieniądze... jak pazera jakaś. Nie było to dla mnie ważne, ważne było natomiast to że zjawili się wszyscy zaproszeni przez nas goście :)

Aasha no to rzeczywiście klimat smutny :( ale tak po 4 osoby w jednej sali...?

Płeć- mi powiedzieli jaka płeć w 12 tygodniu ciąży. W poniedziałek wybieram się na badania połówkowe do tego samego lekarza i jestem bardzo ciekawa co powie. Liczę na to, że chłopiec pozostanie bo mam już całą szuflade ubranek dla chłopca :D
    Kochana nie 4, 7! Oddział ginekologiczno-położniczy w moim mieście jest w remoncie (na szczęście juz od lipca bedzie otwarty) i na razie jest jakaś prowizorka :/ ale opieka jest tu bardzo dobra, wiec nie narzekam. Czarnulka, moja szyjka 3 cm, ale 3 tyg temu była 3,5.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka to teraz w kropce jestes z ta plcia,trzeba czekac :)
    Aasha odpoczywaj sobie :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A w którym tygodniu ci powiedziali plec ? U mnie w 15+6 niby jajka było widać a dziś 17+2 mój lekarz że dziewczynki. Hehe
    ja poznalam plec w 16+6. Invis 12 tydzien to jeszcze wszystko mozliwe hehe :) trzymam kciuki, zeby Mieszko pozostal Mieszkiem (czy to nie u Ciebie byl Mieszko?)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, naprawdę brat się zdziwi! Sama po ślubie miałam podobne uczucia jak Invis - aż mi było niezręcznie liczyć ślubną forsę. A potem pytania teściowej - a ile dali ci, tamci i owamci??? A my jej mówimy, że nie pamiętany kto ile, to nie wierzyla - podobno ludzie potrafią zapisywać na kartce od kogo ile forsy dostali. :O
    No cóż! Mają ludzie różne priorytety związane z własnym ślubem ;)

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    ja poznalam plec w 16+6. Invis 12 tydzien to jeszcze wszystko mozliwe hehe :) trzymam kciuki, zeby Mieszko pozostal Mieszkiem (czy to nie u Ciebie byl Mieszko?)

Mieszko u mnie :) Jeszcze w 16/17 tygodniu inna ginekolog potwierdziła chłopca, no ale nie wiem :P Zobaczymy w poniedziałek, jednak byłabym bardzo zdziwiona gdyby okazało się, że to dziewczynka :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ