X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie was nadrabiam w pociągu wracam z kilkudniowego urlopu do rodziców :)
    Pisałyście o wadze, ja przyznam ze się stresuje. Wiem, ze najważniejsze, żeby z dzieciątkiem wszystko było dobrze, ale tak mam w głowie żeby dobrze wyglądać. Przed ciąża ważyłam 48 kg teraz już 53 kg, w zasadzie bardzo urosły mi piersi i w przeciągu ostatniego tygodnia brzuch. Ale nie wiem jak to będzie dalej. Chciałabym na zajęcia sportowe dla ciężarnych się zapisac, ale to dopiero jak pojde na zwolnienie, bo teraz siedzę w pracy do pozna i jak wracam to od razu się kładę :(

Jeśli chodzi o płeć, to mam nadzieje, ze u nas dziewczynka nie zamieni się w chłopca, bo już tyle rzeczy kupiłam, ze byłoby głupio :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jezeli wazylas tak malo przed ciaza to mozliwe ze przytyjesz troche wiecej niz inne kobiety. Mowie Ci, ja przytylam 20 kg. Ale nie martw sie zrzucilam z nawiazka :) dbaj o sibie i dziecko i potraktuj czas ciazy jak urlop od diet :D

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak tymi kg się nie przejmuję i nie analizuję tego zbytnio, w ciąży trzeba przytyć, ale trzeba także zwracać uwagę na to co się je. Na razie czuję się super, tylko brzuch i piersi poszły do przodu, ja mam sporo energii, jestem aktywna i dużo chodzę więc nie będę się tu jeszcze jakąś siłownią katować.

Kobiety są różne, różnie na nie hormony wpływają, jedne przytyją więcej i wszystko zrzucą, inne przytyją mało a im zostanie, nie ma się co przejmować i porównywać. Pamiętam, że oglądałam kiedyś vloga jakieś dziewczyny, trenerki fitnes, która i super się odżywiała i ćwiczyła, a w samym 1 trym przytyła chyba z 8 kg....no nie ma reguły, także zdrowo jedzcie i się nie przejmujcie ile tam gramów dziennie przybywa, bo oszalejemy ;)

Alstro38 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że się zdziwi ale on zawsze pazernym był jak i moja siostra. My z innych ojców jesteśmy więc inne geny.
    Ja mówię liczę na to że goście u mnie będą się dobrze bawić i nie obróbka mi tyłka za plecami :p a koperty czy też prezenty mało istotne są dla mnie. Tego dnia mam być najszczesliwasza osoba na świecie mam się dobrze bawić i byc piękna no i to się dla mnie liczy. Chcę być blisko z mężem i żebyśmy byli zawsze tacy szczęśliwi jak w tym dniu (to tak z przymrużeniem oka że tylko w tym dniu)
    Wszyscy mówią że ja i moje rodzeństwo to dwa inne światy.

Czarnulka to masz zagadkę powiem Ci ze bym miała obawy z wyprawka chyba w takiej sytuacji żeby już coś kupować. A masz zdjęcie może któregoś z dziecka i tego co ma między nogami?? Może z naszymi porównamy i może my coś wywnioskujemy razem sobie

czarnulka24 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny kupiłam dzisiaj dydusie dla synka miętowy z lovi dwa plus zawieszka za 15zl przecenienia z 26 zł kupiłam odrazu 0-3 i 3-6.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepiej sprawdziły się smoczki z Aventa, a później z Chicco, więc w takie pójdę i tym razem :)

Dzis rano narzekalam na brak ruchów od wczoraj, a niedawno maluch przetanczyl w moim brzuchu chyba cały wieczór ;P ale jednak dobrze mieć ten detektor tętna mimo ruchów- bo gdy ich dłuższy czas nie czuję, uruchamiam detektor i jestem od razu spokojniejsza. To tak jakby ktoś myślał, że detektor przydaje się tylko do czasu aż się zaczyna czuc ruchy dziecka :)

Jeśli chodzi o kg to ja tez jakoś nie wpadam w panikę, że to już +6kg. Ja się na te kilogramy akurat cieszę :) fitnessu ani ćwiczeń dla ciężarnych sobie nie wyobrażam, ponieważ każdy wzmożony wysiłek kończy się dla mnie ciągutkami (bolesnymi) w dole brzucha. Dzisiaj truchtem biegłam do auta ze sklepu na parking żeby nie przemoknac w deszczu, to czułam jak brzuch całym sobą mówi "nie". Rzecz w tym, że w rym trymestrze, w przeciwieństwie do pierwszego energia mnie roznosi i ciężko mi usiedziec w miejscu. I tak źle, i tak nie dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 22:30

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków - laski, nie ma czegoś takiego jak rozmiar a, b czy c ;] Rozmiar fo miseczka + obwód ;)

Majblanca, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:09

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie sprawdzil sie zaden smoczek a probowalam chyba z 4 rozne. Maly nie chcial i koniec, w ogole nie wiedzial co z tym zrobic.
    Za to teraz nie mam problemu z odsmoczkowaniem i jestem w szoku jak widze ponad 2letnie dzieci ze smokiem.
    Mysle ze teraz tez smoka w ogole nie dam.

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - życzę Ci, żebyś w dniu ślubu i przez resztę życia była co najmniej tak szczęśliwa i zakochana jak ja i mój mąż :)
    U nas jutro wypada pierwsza rocznica ślubu a ja kocham go z dnia na dzień coraz bardziej! A jak wspominam dzień ślubu to za każdym razem się wzruszam ;)

Też mnie niestety brzuch ciągnie, kłuje jak przesadzę z aktywnością w ciągu dnia :p niestety ja mam takie zrywy - 2 dni mogę nic nie robić a na trzeci dzień latam cały dzień.

Invis - jeszcze chyba musimy być trochę cierpliwi co do tych ruchów :) może im tak jak i nam - raz się chce a raz nie :p
    Ale super, że wczoraj synek wynagrodził mamusi tą ciszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:53

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dziekuje :* mimo iż to jeszcze rok czekania bo na moją sale jest takie oblężenie że 3 lata do przodu trzeba zamawiać. Ale już się doczekać nie mogę. Miałam w planach od września przymierzam i oglądać sukienki no ale muszę to przełożyć na grudzień z racji gabarytów które teraz będą.
    Spalam dzisiaj jak zabita nawet nie wiem że mąż mnie zaczepial:p zazwyczaj każdy szmer mnie budzi a dzisiaj się wyspałem chyba pierwszy raz od niepamietnych czasów.
    Ja smoczki popatrzyłam u znajomych jakie używają i wolę mieć wrazie czego w domu zestaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 08:20

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, 3 lata na salę czekać? Nieźle ;) my w dniu ślubu znaliśmy się 2 lata :p

Jejku - smoczki też trzeba wybierać tak jak wózek? Nie znam się :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka ja swoją córkę przekonywałam do smoczka z tydzień, bo nie chciała :p Za to ja nie miałam spokoju i ciężko było choćby wziąć prysznic bo mała chciała być ciągle przy piersi. Załapała smoka, a ja zyskalam spokój. Problemów z odstawieniem od smoczka nie było :) Z mojego doświadczenia wynika, że jest to super wynalazek.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Wow, 3 lata na salę czekać? Nieźle ;) my w dniu ślubu znaliśmy się 2 lata :p

Jejku - smoczki też trzeba wybierać tak jak wózek? Nie znam się :p

Jeśli chodzi o smoczki, to bez przesady, nie tak jak wózek :p Po prostu jest wiele firm, jak we wszystkim :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Podejrzewam że się zdziwi ale on zawsze pazernym był jak i moja siostra. My z innych ojców jesteśmy więc inne geny.
    Ja mówię liczę na to że goście u mnie będą się dobrze bawić i nie obróbka mi tyłka za plecami :p a koperty czy też prezenty mało istotne są dla mnie. Tego dnia mam być najszczesliwasza osoba na świecie mam się dobrze bawić i byc piękna no i to się dla mnie liczy. Chcę być blisko z mężem i żebyśmy byli zawsze tacy szczęśliwi jak w tym dniu (to tak z przymrużeniem oka że tylko w tym dniu)
    Wszyscy mówią że ja i moje rodzeństwo to dwa inne światy.

Czarnulka to masz zagadkę powiem Ci ze bym miała obawy z wyprawka chyba w takiej sytuacji żeby już coś kupować. A masz zdjęcie może któregoś z dziecka i tego co ma między nogami?? Może z naszymi porównamy i może my coś wywnioskujemy razem sobie
    Nie mam żadnego zdj tylko dzidziuśia. Ostatnio widziałam te jajka jak mi pokazywała doktorka w klinice a wczoraj jak lekarz zaglądał to nic takiego nie było :( do kliniki jadę dopiero 5 lipca na połówkowe. Ale wy możecie podesłać swoje foto to bym popatrzyła jak u was to wygląda

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 6kg na plusie. Jak na razie to nie przytyłam nic w nogach,dupce. . Jedynie poszło w cycki i w brzuszek i pewnie tylko tyle co na 2 dzieci wody, łożysko. . W boczki tez nie poszło. . Ale brzuszek się zrobił jak pileczka

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wzięła ślub jeszcze raz :D jeden z fajniejszych, najmniej stresujących dni w moim życiu :) mąż to mój przyjaciel, kumpel, i po blisko 20 latach znajomości i ponad 10 razem nadal się zwyczajnie lubimy ;) życzę Ci też tego Pieluszkowa :)

W nocy dziś masakra - techno-impeza niedaleko, całe osiedle od basów się trzęsło, a dziś powtórka :( powinien być zakaz na takie gówna,żeby pół dzielnicy słyszało? :(

Ja się od wczoraj jakoś marnie czuję. Ciśnie mnie ten brzuch od czasu do czasu, węc się denerwuję, jak się denerwuję to ciśnie bardziej i mi niedobrze, wymyślam sobie jakieś skracania szyjki i odklejania łożyska mimo, że w środę przecież usłyszałam że nie powinno NIC się dziać bo jest super... chcę już wtorek i usg. Może mnie uspokoi. Nie chcę na IP jechać jak wariatka z niczym. Że mi niedobrze i brzuch rośnie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza ja miewam podobne odczucia i schizy z brzuchem :P pocieszam się, że w poniedziałek będę miała dokładnie wszystko posprawdzane.

Jeśli chodzi o śluby to ja jestem chyba jakimś wyjątkiem, bo mnie nie jaraly przygotowania do ślubu i czulam że nie potrzebuję imprezy weselnej. Źle się czuję w centrum uwagi. Na szczęście mam to już za sobą i jestem sszczęśliwą mężatką od półtora roku :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki :-)
    Jakoś pojechałam na kajaki i później nie miałam weny tutaj zaglądać.
    Było fantastycznie :-) w sierpniu powtórka i już się doczekać nie mogę.

W tym tygodniu miałam badania i płeć nadal nieznana. Drugi lekarz obstawia chłopaka.

Jeżeli któraś jest jeszcze zainteresowana warsztatami Bezpieczny maluch, to po 20 czerwca można się zapisać i warsztaty będą we wrześniu.
    I to nie są wykłady wyłącznie o fotelikach. Chodzi też o bezpieczeństwo przy pielęgnacji, ale są też zajęcia z pierwszej pomocy przy np. zadlawieniu czy bezdechu.
    Moim zdaniem właśnie na te zajęcia warto przyjść.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak patrzłam na program, to w zasadzie tylko ta pierwsza pomoc mnie zainteresowała, to ważne.

Ja wesela nigdy nie chciałam, mąż owszem, ale że wyszło w praniu że oboje chcemy po prostu fajnej imprezy, a nie przaśnego weselicha, to luz. I było rewelacyjnie, po naszemu.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ