Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie was nadrabiam w pociągu wracam z kilkudniowego urlopu do rodziców
Pisałyście o wadze, ja przyznam ze się stresuje. Wiem, ze najważniejsze, żeby z dzieciątkiem wszystko było dobrze, ale tak mam w głowie żeby dobrze wyglądać. Przed ciąża ważyłam 48 kg teraz już 53 kg, w zasadzie bardzo urosły mi piersi i w przeciągu ostatniego tygodnia brzuch. Ale nie wiem jak to będzie dalej. Chciałabym na zajęcia sportowe dla ciężarnych się zapisac, ale to dopiero jak pojde na zwolnienie, bo teraz siedzę w pracy do pozna i jak wracam to od razu się kładę
Jeśli chodzi o płeć, to mam nadzieje, ze u nas dziewczynka nie zamieni się w chłopca, bo już tyle rzeczy kupiłam, ze byłoby głupio :p -
ja tak tymi kg się nie przejmuję i nie analizuję tego zbytnio, w ciąży trzeba przytyć, ale trzeba także zwracać uwagę na to co się je. Na razie czuję się super, tylko brzuch i piersi poszły do przodu, ja mam sporo energii, jestem aktywna i dużo chodzę więc nie będę się tu jeszcze jakąś siłownią katować.
Kobiety są różne, różnie na nie hormony wpływają, jedne przytyją więcej i wszystko zrzucą, inne przytyją mało a im zostanie, nie ma się co przejmować i porównywać. Pamiętam, że oglądałam kiedyś vloga jakieś dziewczyny, trenerki fitnes, która i super się odżywiała i ćwiczyła, a w samym 1 trym przytyła chyba z 8 kg....no nie ma reguły, także zdrowo jedzcie i się nie przejmujcie ile tam gramów dziennie przybywa, bo oszalejemyAlstro38 lubi tę wiadomość
-
Podejrzewam że się zdziwi ale on zawsze pazernym był jak i moja siostra. My z innych ojców jesteśmy więc inne geny.
Ja mówię liczę na to że goście u mnie będą się dobrze bawić i nie obróbka mi tyłka za plecami :p a koperty czy też prezenty mało istotne są dla mnie. Tego dnia mam być najszczesliwasza osoba na świecie mam się dobrze bawić i byc piękna no i to się dla mnie liczy. Chcę być blisko z mężem i żebyśmy byli zawsze tacy szczęśliwi jak w tym dniu (to tak z przymrużeniem oka że tylko w tym dniu)
Wszyscy mówią że ja i moje rodzeństwo to dwa inne światy.
Czarnulka to masz zagadkę powiem Ci ze bym miała obawy z wyprawka chyba w takiej sytuacji żeby już coś kupować. A masz zdjęcie może któregoś z dziecka i tego co ma między nogami?? Może z naszymi porównamy i może my coś wywnioskujemy razem sobieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny kupiłam dzisiaj dydusie dla synka miętowy z lovi dwa plus zawieszka za 15zl przecenienia z 26 zł kupiłam odrazu 0-3 i 3-6.
-
U mnie najlepiej sprawdziły się smoczki z Aventa, a później z Chicco, więc w takie pójdę i tym razem
Dzis rano narzekalam na brak ruchów od wczoraj, a niedawno maluch przetanczyl w moim brzuchu chyba cały wieczór ;P ale jednak dobrze mieć ten detektor tętna mimo ruchów- bo gdy ich dłuższy czas nie czuję, uruchamiam detektor i jestem od razu spokojniejsza. To tak jakby ktoś myślał, że detektor przydaje się tylko do czasu aż się zaczyna czuc ruchy dziecka
Jeśli chodzi o kg to ja tez jakoś nie wpadam w panikę, że to już +6kg. Ja się na te kilogramy akurat cieszęfitnessu ani ćwiczeń dla ciężarnych sobie nie wyobrażam, ponieważ każdy wzmożony wysiłek kończy się dla mnie ciągutkami (bolesnymi) w dole brzucha. Dzisiaj truchtem biegłam do auta ze sklepu na parking żeby nie przemoknac w deszczu, to czułam jak brzuch całym sobą mówi "nie". Rzecz w tym, że w rym trymestrze, w przeciwieństwie do pierwszego energia mnie roznosi i ciężko mi usiedziec w miejscu. I tak źle, i tak nie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 22:30
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:09
-
U mnie nie sprawdzil sie zaden smoczek a probowalam chyba z 4 rozne. Maly nie chcial i koniec, w ogole nie wiedzial co z tym zrobic.
Za to teraz nie mam problemu z odsmoczkowaniem i jestem w szoku jak widze ponad 2letnie dzieci ze smokiem.
Mysle ze teraz tez smoka w ogole nie dam.Blondik lubi tę wiadomość
-
Pieluszkowazabawa - życzę Ci, żebyś w dniu ślubu i przez resztę życia była co najmniej tak szczęśliwa i zakochana jak ja i mój mąż
U nas jutro wypada pierwsza rocznica ślubu a ja kocham go z dnia na dzień coraz bardziej! A jak wspominam dzień ślubu to za każdym razem się wzruszam
Też mnie niestety brzuch ciągnie, kłuje jak przesadzę z aktywnością w ciągu dnia :p niestety ja mam takie zrywy - 2 dni mogę nic nie robić a na trzeci dzień latam cały dzień.
Invis - jeszcze chyba musimy być trochę cierpliwi co do tych ruchówmoże im tak jak i nam - raz się chce a raz nie :p
Ale super, że wczoraj synek wynagrodził mamusi tą ciszęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:53
-
Kaczorka dziekuje :* mimo iż to jeszcze rok czekania bo na moją sale jest takie oblężenie że 3 lata do przodu trzeba zamawiać. Ale już się doczekać nie mogę. Miałam w planach od września przymierzam i oglądać sukienki no ale muszę to przełożyć na grudzień z racji gabarytów które teraz będą.
Spalam dzisiaj jak zabita nawet nie wiem że mąż mnie zaczepial:p zazwyczaj każdy szmer mnie budzi a dzisiaj się wyspałem chyba pierwszy raz od niepamietnych czasów.
Ja smoczki popatrzyłam u znajomych jakie używają i wolę mieć wrazie czego w domu zestaw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 08:20
-
PsotkaKotka ja swoją córkę przekonywałam do smoczka z tydzień, bo nie chciała :p Za to ja nie miałam spokoju i ciężko było choćby wziąć prysznic bo mała chciała być ciągle przy piersi. Załapała smoka, a ja zyskalam spokój. Problemów z odstawieniem od smoczka nie było
Z mojego doświadczenia wynika, że jest to super wynalazek.
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Wow, 3 lata na salę czekać? Nieźle
my w dniu ślubu znaliśmy się 2 lata :p
Jejku - smoczki też trzeba wybierać tak jak wózek? Nie znam się :p
Jeśli chodzi o smoczki, to bez przesady, nie tak jak wózek :p Po prostu jest wiele firm, jak we wszystkim
-
pieluszkowazabawa wrote:Podejrzewam że się zdziwi ale on zawsze pazernym był jak i moja siostra. My z innych ojców jesteśmy więc inne geny.
Ja mówię liczę na to że goście u mnie będą się dobrze bawić i nie obróbka mi tyłka za plecami :p a koperty czy też prezenty mało istotne są dla mnie. Tego dnia mam być najszczesliwasza osoba na świecie mam się dobrze bawić i byc piękna no i to się dla mnie liczy. Chcę być blisko z mężem i żebyśmy byli zawsze tacy szczęśliwi jak w tym dniu (to tak z przymrużeniem oka że tylko w tym dniu)
Wszyscy mówią że ja i moje rodzeństwo to dwa inne światy.
Czarnulka to masz zagadkę powiem Ci ze bym miała obawy z wyprawka chyba w takiej sytuacji żeby już coś kupować. A masz zdjęcie może któregoś z dziecka i tego co ma między nogami?? Może z naszymi porównamy i może my coś wywnioskujemy razem sobiedo kliniki jadę dopiero 5 lipca na połówkowe. Ale wy możecie podesłać swoje foto to bym popatrzyła jak u was to wygląda
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
U mnie tez 6kg na plusie. Jak na razie to nie przytyłam nic w nogach,dupce. . Jedynie poszło w cycki i w brzuszek i pewnie tylko tyle co na 2 dzieci wody, łożysko. . W boczki tez nie poszło. . Ale brzuszek się zrobił jak pileczka27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja bym wzięła ślub jeszcze raz
jeden z fajniejszych, najmniej stresujących dni w moim życiu
mąż to mój przyjaciel, kumpel, i po blisko 20 latach znajomości i ponad 10 razem nadal się zwyczajnie lubimy
życzę Ci też tego Pieluszkowa
W nocy dziś masakra - techno-impeza niedaleko, całe osiedle od basów się trzęsło, a dziś powtórkapowinien być zakaz na takie gówna,żeby pół dzielnicy słyszało?
Ja się od wczoraj jakoś marnie czuję. Ciśnie mnie ten brzuch od czasu do czasu, węc się denerwuję, jak się denerwuję to ciśnie bardziej i mi niedobrze, wymyślam sobie jakieś skracania szyjki i odklejania łożyska mimo, że w środę przecież usłyszałam że nie powinno NIC się dziać bo jest super... chcę już wtorek i usg. Może mnie uspokoi. Nie chcę na IP jechać jak wariatka z niczym. Że mi niedobrze i brzuch rośnie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza ja miewam podobne odczucia i schizy z brzuchem
pocieszam się, że w poniedziałek będę miała dokładnie wszystko posprawdzane.
Jeśli chodzi o śluby to ja jestem chyba jakimś wyjątkiem, bo mnie nie jaraly przygotowania do ślubu i czulam że nie potrzebuję imprezy weselnej. Źle się czuję w centrum uwagi. Na szczęście mam to już za sobą i jestem sszczęśliwą mężatką od półtora roku
-
Cześć ciężarówki
Jakoś pojechałam na kajaki i później nie miałam weny tutaj zaglądać.
Było fantastyczniew sierpniu powtórka i już się doczekać nie mogę.
W tym tygodniu miałam badania i płeć nadal nieznana. Drugi lekarz obstawia chłopaka.
Jeżeli któraś jest jeszcze zainteresowana warsztatami Bezpieczny maluch, to po 20 czerwca można się zapisać i warsztaty będą we wrześniu.
I to nie są wykłady wyłącznie o fotelikach. Chodzi też o bezpieczeństwo przy pielęgnacji, ale są też zajęcia z pierwszej pomocy przy np. zadlawieniu czy bezdechu.
Moim zdaniem właśnie na te zajęcia warto przyjść.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
No jak patrzłam na program, to w zasadzie tylko ta pierwsza pomoc mnie zainteresowała, to ważne.
Ja wesela nigdy nie chciałam, mąż owszem, ale że wyszło w praniu że oboje chcemy po prostu fajnej imprezy, a nie przaśnego weselicha, to luz. I było rewelacyjnie, po naszemu.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023