X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedziała mi ile niestety, a ja z wrażenia nie dopytalam - 3 tyg temu była 3,5cm. Teraz po prostu powiedziała, ze jest zamknięta ale troche sie znowu skróciła, i ze w tej ciazy chce dmuchać na zimne (poprzednia skończyła sie w 8tyg, miałam łyżeczkowanie). Symptomy... zwiekszona wydzielina, kłucie w pochwie/dole macicy - ale gin powiedziała, ze niekoniecznie by łączyła to kłucie ze skracaniem sie szyjki, bo często to sie dzieje bezobjawowo. Cieszę sie, ze przyjechaliśmy. Bedziemy zaopiekowane z nasza Helenka i wierze, ze bedzie ok :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Nie powiedziała mi ile niestety, a ja z wrażenia nie dopytalam - 3 tyg temu była 3,5cm. Teraz po prostu powiedziała, ze jest zamknięta ale troche sie znowu skróciła, i ze w tej ciazy chce dmuchać na zimne (poprzednia skończyła sie w 8tyg, miałam łyżeczkowanie). Symptomy... zwiekszona wydzielina, kłucie w pochwie/dole macicy - ale gin powiedziała, ze niekoniecznie by łączyła to kłucie ze skracaniem sie szyjki, bo często to sie dzieje bezobjawowo. Cieszę sie, ze przyjechaliśmy. Bedziemy zaopiekowane z nasza Helenka i wierze, ze bedzie ok :)

No to u mnie jest tak samo. Ale że przez 4 tyg. zeszło tylko 2 mm to póki co no-spa i magnez. Przy dalszym skracaniu pewnie podejmie bardziej radykalne kroki.
    Dobrze, że jesteś teraz pod opieką swojej pani doktor :) pewnie już wszystko będzie dobrze.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna mi mowila, ze miala jedna pacjentke, ktora uzywala tego balonika i faktycznie urodzila bez naciecia/pekniecia. Natomiast poradzila, zeby sie zorientowac czy po porodzie te rozciagniete miesnie wroca do siebie.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mysle - dzieki dziewczyny :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tez nic o szyjce nie mowi. Ja sie zdaje na ginekologa i wiedza o tym ile ma moja szyjka jesli wszystko jest z nia ok nie jest mi do niczego potrzebna.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecko właśnie wróciło z dworu- wyglądające jak dziecko wojny, buty kazałam zostawić przed domem i maszerowac prosto pod prysznic- była cała w piachu, cała buzia, ciało brudne od kurzu i pyłu- wraz z dzieciakami sąsiadów przez caly dzień bawiła się w piachu, na górkach ziemi i zasuwali na rowerkach. Na kolację zazyczyla sobie ugotowanego brokuła. Jest tak padnięta, że usypia jedząc kolację. A ja... mega dumna jako mama, że moje dziecko zaczyna dzieciństwo podobne do tego jakie ja miałam- caly dzien na dworze, wracając zmęczona i brudna ale szczęśliwa :D Myślałam że to pokolenie jest już stracone w dobie internetu i tabletów.

Bycie mamą naprawdę uszczęśliwia. A dzieci rosną TAK szybko... Takie przemyślenia ciężarówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 21:55

wichrowe_wzgórza, agagaga, PsotkaKotka, Pani Moł lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się tyle naczytałam tyle o skracającej się szyjce, że zaczęłam trochę panikować :/ za tydzień wizyta to o wszystko wypytam. Miałam mierzoną w ok 10 tygodniu to miala 4 cm. A później tylko badana ginekologicznie i gin mówiła, ze wszystko ok. Ale wiadomo z tyłu głowy zawsze krążą jakieś dziwne, niepotrzebne myśli. Biorę luteinę, tryb życia też bardziej oszczędny prowadzę więc musi być ok, nie ma innej opcji! :)
    Invis i to jest właśnie prawdziwe, szczęśliwe dzieciństwo :) też takie miałam, praktycznie od rana do wieczora na dworze.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówią, że ok to ok ;) w sumie po co niemedycznej pacjentce w sumie teoretycznie nic więcej nie trzeba :D acz ja lubię ze szczegółami :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiedziałam poczytałam i otworzyłam grupe na fb https://www.facebook.com/groups/235850653573032/

faktycznie bedzie łatwiej niż ze stronką z produktami więc no coż muszę teraz wsyztsko przenieść tam.... Ot taka robotę sobie zrobiłam żeby się nie nudzić przypadkiem...

My dzisiaj grilowaliśmy nad jeziorkiem pocieły mnie komary, nie zjadłam prawie nic bo nie mam apetytu no i taka ze mną robota jest.

Wasze szyjki przy mojej to żyrafy :P

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, kliknęłam się do Twej grupy, bo na pewno wkrótce chciałabym złożyć zamówienie. Ale Cię zawalimy robotą ;)

• mietata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale nie dajmy się zwariować :) rozumiem strach, ale wszystkie plagi egipskie na nas w ciąży nie spadną, a od tego stresu z powodu potencjalnych zagrożeń wyłysiejemy wcześniej niż po porodzie :)
    Ciąża to stan fizjologiczny i dopóki lekarz nie stwierdzi, że zagrożona, to jest stanem kompletnie naturalnym dla organizmu. Ja staram się ograniczyć czytanie internetu po każdym dziwnym sygnale z mojego ciała, jeśli nawet jakieś dziwne kłucie trwa chwilę, potem nie wraca, to nie ma sensu tego rozkminiać, ani tego żę miałyśmy szyjkę ok a teraz na bank jest do kitu.
    2 trymestr, korzystajmy i relaksujmy się bo serio to najgorsze już dla większości z nas minęło (btw mam wrażenie że 2 trymestr to galopuje)

U nas to pukanie delikatne to chyba jednak ruchy bo od 2 dni czuję codziennie, nawet mąż złapał jednego kopniaczka....może piłkarz jakiś :) na ostatnim usg dr mówił, że bardzo długie nogi ma, hehe pewnie wielkolud za tatusiem wyjdzie, a ja tak liczyłam na malutkie dziecko :)

Uciekamy na długi weekend do znajomych, trochę pooddychać świeżym powietrzem, pogoda jak zwykle na takie długie weekendy jest do kitu, ale nie ma co marudzić.
    W przyszłym tygodniu połówkowe, chyba nie ja jedyna. Malucha ostatni raz dobrze widziałam w 12 tc na genetycznym, więc jakieś 2 miesiące temu! :) ciekawe co tam wyrosło i tak kopie ostro :)

wichrowe_wzgórza, PsotkaKotka, Pani Moł, Asia_89, MarthaA lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę, że mój mąż wczoraj w końcu poczuł kopanie naszego maleństwa :) bardzo wzruszająca chwila :D
    A malutka chciała chyba tatę uradować, bo aktywna była jak nigdy do tej pory ;)

Invis - takie "brudne" dzieciństwo jest najlepsze :) ma Twoja córcia szczęście, że ma kompanów do zabaw na podwórku :) super! :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Ja jakoś spokojna jestem w ciąży chociaż zmartwień się tymi ruchami że jeszcze nie czuje ale nie panika je jeszcze...

Też mam wkładkę mokra często co jest uciążliwe momentami bo denerwuje mnie każda kropelka mokra i czuje dyskomfort przez to.

Dzisiaj mam tyle roboty ze szok a do tego takiego lenia że szkoda gadać.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole wczoraj jak wstawilam to złapał mnie taki bol kłujacy w podbrzusze że wyglądała jak baba na filmach co nagle zaczyna rodzic. Zginęło mnie w pół i chyba 20 minut trzymało . Mój już panika do szpitala a ja spokojnie może przejdzie. Przeszło ale kurcze co to było jakby mi ktoś tysiące szpikulcow wbijal

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - jeszcze 1-2 tygodnie i też poczujesz ruchy :) tu nie ma się co stresować.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa ja kilka tygodni miałam taki ból ze nie mogłam rano wstać z łóżka tak mnie zgielo i dopiero po.chwili jak przeszło mogłam wstać i się ruszyć, mega kiepskie uczucie ale zdążyło się narazie tak mocno jeden raz .

Ja pierwsze miałam cc ze względu na położenie miednicowe i przez to mieliśmy problem z synkiem bo miał oba bioderka zwyrodniale i po usg bioderek okazało się że musiał nosi szelki pavlika ale wsZystko się dobrze zrobiło i jest ok. I ja po cc które miałam o 1 w nocy już o godz 15 po południu wstałam z łóżka i chodziłam . Jak przyszłam do domu to nie potrzebowałam pomocy no wiadomo rana niekiedy ciągła przy jakimś ruchu gwałtownym ale ogólnie szybko doszłam.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak tylko jak czytam że ktoś poczuł niby w 14 tygodniu ktoś w 12 co wydaje mi się mało realne przy 3 cm dziecku to lekki niepokój się wkradł. No ale tłumacze sobie ze ciąża bez nerwów to nie ciąża:p

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wlasnie siedzę w laboratorium NA GLODNIAKA i czekam :p muszę powtórzyć Toxo. Jeszcze kilka osob przede mną... ehhh tak bym już chciała coś zjeść ;D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag usiąść a pytałaś lekarza co to było??? Ja się przerabialam wczoraj tym bo tak nagle złapalo i po nosie przeszło dopiero.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Niby tak tylko jak czytam że ktoś poczuł niby w 14 tygodniu ktoś w 12 co wydaje mi się mało realne przy 3 cm dziecku to lekki niepokój się wkradł. No ale tłumacze sobie ze ciąża bez nerwów to nie ciąża:p

Kochana skoro sama uważasz to za nierealne, to tym bardziej nie ma co się stresować :) Ja się zaczęłam stresować bo od wczoraj ruchów nie czuję. I czekam.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ