X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, ja tez nie ufam mojej szyjce. nawet nie wiem ile ma cm, bo tutaj ekarze nic nie mowia, tylko ze jest ok. w srode mam wizytę to zapytam.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    haha, ja tez nie ufam mojej szyjce. nawet nie wiem ile ma cm, bo tutaj ekarze nic nie mowia, tylko ze jest ok. w srode mam wizytę to zapytam.

To tak jak u mnie, lekarz na comiesiecznych wizytach tylko mnie widzi i pyta jak sie czuje, i mowi, ze wszystko dobrze idzie ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny w takim razie za spokój wewnętrzny :) ja widzę dzidzię, długość szyjki itp co 4 tyg., z usg przez brzuch, przezpochwowym i z badaniem na fotelu i chyba bym wyłysiała z niepokoju mając taki okrojony wgląd w sprawy. Pod tym względem naprawdę nie ma co narzekać na polskich lekarzy. Co prawda na NFZ nigdy tak dobrze nie trafiłam jak teraz prywatnie jeśli chodzi o poziom specjalisty, ale te 200 pln raz na miesiąc można przeboleć za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 17:01

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze - są rozpiętości z tą szyjką. Jedni lekarze panikują jak spadnie poniżej 3 cm a inni poniżej 2.5 cm.
    Kiedyś były jakieś tabletki na podtrzymanie, ale później je wycofali. Działały, ale może miały jakieś skutki uboczne.

Swoją drogą kiedyś mi się wydawało, że 20 tc to już prawie zaawansowane stadium. A jak sobie pomyślę, że na dobrą sprawę do końca ciąży jeszcze 4-4,5 m-ca to takie odległe mi się to wydaje!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam czasami watek kwietniowek lub czerwcowek i tak fajnie, ze dziewczyny maja juz porod za soba :) juz sie nie moge doczekac. wiem, ze dopiero wtedy to zacznie sie stres, ale mimo wszystko... z drugiej strony czas tak pędzi... jeszcze niedawno jaralysmy sie, ze 12 tyd za nami, a tu juz zaraz polmetek..

Pani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Podziwiam Was dziewczyny w takim razie za spokój wewnętrzny :) ja widzę dzidzię, długość szyjki itp co 4 tyg., z usg przez brzuch, przezpochwowym i z badaniem na fotelu i chyba bym wyłysiała z niepokoju mając taki okrojony wgląd w sprawy. Pod tym względem naprawdę nie ma co narzekać na polskich lekarzy. Co prawda na NFZ nigdy tak dobrze nie trafiłam jak teraz prywatnie jeśli chodzi o poziom specjalisty, ale te 200 pln raz na miesiąc można przeboleć za wizytę.
    tzn. mnie lekarka zawsze bada, ale nie mam wgladu do wynikow. czy to wyniki paapa, wyniki krwi czy cokolwiek - tylko mowi wszystko suer, albo niedobór tego i tamtego. ostatnio sama zapytałam o szyjke ile mierzy, to powiedziała, ze wszystko ok, twarda i zamknieta. ze jakby bylo cos nie tak to by dokladniej badala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 17:06

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek, to prawda! Kolejny kamień milowy :) najpierw 12.tydzień jako wyjście z pierwszego kryzysowego momentu, teraz 20.i już połowa! niesamowite. Jak ktoś mnie pyta kiedy termin i mówię, że 11 listopada, to reakcje to uuuuu to jeszcze kupa czasu! Ale z drugiej strony rzeczywiście dopiero był 12.tydzień :) oby to szybko i pomyślnie nam wszystkim śmignęło. Ale październik to już by mógł być ;)

Charlutek lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a też macie uczucie ciągle mokrej bielizny? Albo jakaś zwiększoną ilość wydzieliny?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    tzn. mnie lekarka zawsze bada, ale nie mam wgladu do wynikow. czy to wyniki paapa, wyniki krwi czy cokolwiek - tylko mowi wszystko suer, albo niedobór tego i tamtego. ostatnio sama zapytałam o szyjke ile mierzy, to powiedziała, ze wszystko ok, twarda i zamknieta. ze jakby bylo cos nie tak to by dokladniej badala.

No widzisz, to lekarz ci tam chociaz zaglada, a u nas nie. Na szczescie polowkowe juz za 2 tyg. No nie wiem, moze blizej koncowki bedzie inaczej.

Ja, sama nie wiem czemu, jakos spokojnie sie w tej ciazy czuje, nie mam innego wyjscia jak dostosowac sie do tego systemu.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny a też macie uczucie ciągle mokrej bielizny? Albo jakaś zwiększoną ilość wydzieliny?
    Taaaaaak!!! Strasznie!

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Taaaaaak!!! Strasznie!

Ja mialam takie poczucie na samym poczatku 2 trymestru, teraz juz chyba w normie, albo sie przyzwyczailam ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szyjka u mnie podobno długa, gin mówił wczoraj że 3,5 ale nie jest w badaniu w stanie ocenić całej, natomiast to mu wystarcza, żeby powiedzieć że super. Zbadane mam mieć w usg przy okazji połówkowego. Mówił, żeby poprosić lekarza bo nie wszyscy to robią, chociaż powinno się.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Taaaaaak!!! Strasznie!
    Też mam. Wkładka musi być, ale ja nadal na luteinie.

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez. Ale z luteiną nie było aż tak :O

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja bez. Ale z luteiną nie było aż tak :O

No ja właśnie też bez luteiny.
    Strasznie głupie uczucie - jakby się popuszczało :p

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    :D dokładnie!

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Również doświadczam niestety :/

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dobrego, że skoro większość tak ma to znaczy, że to taka norma :) bo ja na początku to się zmartwiłam, że mi coś może cieknie.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pieluszkowazabawa - ja zaczynałam z długością ponad 4 cm. I tak z miesiąca na miesiąc maleje - 3.8 cm, 3.5 cm, 3.3 cm. Póki co zwarta i zamknięta, ale ja tam jej nie ufam :p

Uff to ja się cieszę, że mam ciągle 4,5 cm. W sumie cały czas jestem na luteinie, a ona chyba też jakoś na szyjkę wpływa.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Uff to ja się cieszę, że mam ciągle 4,5 cm. W sumie cały czas jestem na luteinie, a ona chyba też jakoś na szyjkę wpływa.

No właśnie ten mój gin coś mówił, że jak się nie zatrzyma to mi przepisze lutkę. I przy okazji szpitalem postraszył.
    Aczkolwiek szpitala się nie boję :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ