X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    :) a no spa kat C a jakoś ciężarne z nią nie mają problemu :)
    Są badania że no spa powoduje obniżone napięcie mięśniowe u dzieci.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - ja zawsze wstawałam w nocy, więc teraz nie mam prawie żadnej różnicy ;) No chyba, że czasami jestem zmuszona wstać 2 razy :P
    Ale nie ma tego złego - można sobie potrenować nocne wstawanie ;) Jak się pojawi maluch to pewnie stanie się to normą :P
    A z zaparciami męczę się odkąd żyję :P
    Moja mama Aktivię stosuje i mówi, że po około 10 dniach codziennego zajadania zaczęło działać ;) Więc można spróbować. No i dużo pić trzeba.

A co do leków to prawda jest taka, że najlepiej by było nie brać nic. Bo niestety ale wszystkie leki mają jakieś skutki uboczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 08:35

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Ja o tym wiem. Mimo kategorii C ciężarne jedzą nospe przy każdym ciągnięciu brzucha.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to chyba poprostu muszę pić i jeść dużo jogurtów i kefirow chociaż nie mam wogole na nie ochoty...
    Aha i powiem wam jeszcze jedno, ja ogólnie jestem mega śpioch mogę spać do południa a od niedawna mam taj że wstaje max o 8 i juz nie usne... A standardowo wstaje o 6.30 masakra ja jestem bezrobotna więc nie jest mi ba rękę tak wczesne wstawanie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aha no to chyba poprostu muszę pić i jeść dużo jogurtów i kefirow chociaż nie mam wogole na nie ochoty...
    Aha i powiem wam jeszcze jedno, ja ogólnie jestem mega śpioch mogę spać do południa a od niedawna mam taj że wstaje max o 8 i juz nie usne... A standardowo wstaje o 6.30 masakra ja jestem bezrobotna więc nie jest mi ba rękę tak wczesne wstawanie

No ja na L4 siedzę i też wstaję wcześnie :P W sumie to o 5:15 - razem z mężem ;) On do pracy a ja krążę po domu :P
    Jak już będzie wiosna albo lato to fajnie, bo można będzie wyjść z domu, połazić, posiedzieć na powietrzu, książkę poczytać :)

A tymczasem po wczorajszym spacerku w deszczu to chyba katar dostałam w gratisie.. Trzeba będzie jakąś cytrynkę dorzucić do diety :P

Hopeless - laski łykają tą No-spę, bo lekarze na to pozwalają. Ja od swojego też słyszałam, że jak boli to można brać.
    Na szczęście nie lubię się niepotrzebne faszerować prochami i nie skorzystałam póki co z takiej możliwości. I myślę, że po tym wszystkim co tutaj piszecie to raczej nie skorzystam. No chyba, że już faktycznie będzie tak boleć/ciągnąć, że nie będę mogła wyrobić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli o mnie chodzi to ja nospe wzięłam tylko raz w życiu i poczułam się gorzej. Od tamtej pory nawet nie wchodzi w grę. A było to za czasów LO więc dawno temu.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Lekarze na to pozwalają a kobiety między sobą wymieniają informacje ze nospa jest bezpieczna.
    Ja nie jestem przeciwnikiem leków. Jeśli są niezbędne to trzeba je brać absolutnie. Czasami bardzo poważne leki. Za to choooy mnie strzela jak lekarze dają leki bez powodu i bez wskazań. Dużo dziewczyn tak dupka łyka a teraz się mówi o tym ze może powodować spodziectwo. Sama go biorę bo plamie. Tylko tu jakby wyboru nie mam. I myślę o konsekwencjach ale korzyści z jego przyjmowania przewyższają ewentualne komplikacje.

No nic. Takie jakieś smety w niedziele ;) a fuj :)

Pochwalę się ze pierwsze usg mam 29 marca ;) mam nadzieje ze po będę się mogła oficjalnie przywitać ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękny dzień się zapowiada, może wybierzemy się na niedzielny spacerek z mężem. Póki co mąż w kuchni rosół gotuje, a ja w ogóle nie mam na niego ochoty. Niestety u moich rodziców i teściów też rosół...
    Miłego dnia dziewczyny, ja jakaś taka wymięta jestem :(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktorek dał Dupka na samym początku, ale teraz kazał już odstawić. I cieszę się, bo lepiej mi bez niego ;)
    Tylko ten katar..

Hehe, czasami pomarudzić trzeba :P
    A ja od rana młodego muzyką "katuję" ;) Niech słucha od takiej małej fasoli, żeby później nie było, że mu słoń na ucho nadepnął :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam duphaston z tego względu, że jak byłam u dr to było wcześnie i podejrzewała pozamaciczną... We wtorek idę do innego i zapytam czy potrzebuję czy nie.

Ja jestem tak zamulona, że masakra jakaś. Aż zła jestem na siebie. Dobrze, że tego mojego psiego synka mam bo trzeba z nim wychodzić. Za oknem słonko na razie jak się utrzyma do południa to chcę na działkę jechać :)

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Ja mam też doświadczenia z zaparciami odkąd żyję . Ostanie moje odkrycia to rumianek (piję raz dziennie), a dobry jest też sok z jabłek tak ze dwie szklaneczki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 09:39

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie analizuję wykres temp mój i wychodzi, że implantacja 10 dpo - był wtedy spadek dość duży ( co prawda mierzyłam pił godziny wcześniej niż normalnie, ale spadek był o jakies 0,3 stopnia). Tylko że tego dnia po południu robiłam test ciążowy i wyszedł już na nim cień cienia. Czy to możliwe żeby tak szybko to wykryło? Czy jednak zagnieżdżenie było wcześniej?

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Klinika przesunęła mi wizytę na dzisiaj rano. Byliśmy na USG i mamy serduszko <3! Oprócz tego jest jeszcze widoczny jeden pusty pęcherzyk, który przestał się rozwijać.

Dziewczyny nie pocieszacie z tymi lekami ;) Ja niestety też biorę Duphaston, ale myślałam, że Duphaston jest akurat bezpieczny. Tak czy siak od przyszłego tygodnia będę schodzić z dawki 3x1 Lutinus + 3x1 Duphaston na 2x1 Lutinus i 1x1 Duphaston. A potem na kolejnej wizycie może całkowicie te leki odstawię, bo nie będą już potrzebne :>

ASSA, Wojcinka lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ja w obu poprzednich ciazach zazywalam leki duphaston , luteine przy drugiej jeszcze antybiotyki na zapalenie drog moczowych , nospe I mam 2 dzieci zdrowych ,Julka jest najlepsza uczennica w szkole I nie chorowali wcale.Nie dajmy sie zwarowac ;)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Anetta31
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Cześć dziewczyny :) Klinika przesunęła mi wizytę na dzisiaj rano. Byliśmy na USG i mamy serduszko <3! Oprócz tego jest jeszcze widoczny jeden pusty pęcherzyk, który przestał się rozwijać.

Dziewczyny nie pocieszacie z tymi lekami ;) Ja niestety też biorę Duphaston, ale myślałam, że Duphaston jest akurat bezpieczny. Tak czy siak od przyszłego tygodnia będę schodzić z dawki 3x1 Lutinus + 3x1 Duphaston na 2x1 Lutinus i 1x1 Duphaston. A potem na kolejnej wizycie może całkowicie te leki odstawię, bo nie będą już potrzebne :>
    Jak trzeba to trzeba!

Czym jest większe ryzyko spodziectwo przy możliwości posiadania potomstwa :) jak nam się trafia synowie to zrobimy im operacje i będą mieć najpiękniejsze fujarki świata :)

Lilaliean, Wojcinka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Czym jest większe ryzyko spodziectwo przy możliwości posiadania potomstwa :) jak nam się trafia synowie to zrobimy im operacje i będą mieć najpiękniejsze fujarki świata :)

Cudownie napisane :D Podpisuję się pod tym hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 10:54

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:

Ja jem nospe max 3x1 dokładnie już 18 dni nawet gdy mnie nic nie boli. Dlaczego? Dr tak kazała.

Odnośnie progesteronu to jem 3x2 duphaston i 3x3 luteinę. Spodziewam się tej kombinacji aż do 12tc ;)

Do tego od grudnia jem cały czas encorton 20mg (steryd), który też ma kategorię C. Jego akurat mam brać do 15tc.

I jestem pewna, że moje dziecko będzie w pełni zdrowe ;)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 wrote:
    Antonna ja w obu poprzednich ciazach zazywalam leki duphaston , luteine przy drugiej jeszcze antybiotyki na zapalenie drog moczowych , nospe I mam 2 dzieci zdrowych ,Julka jest najlepsza uczennica w szkole I nie chorowali wcale.Nie dajmy sie zwarowac ;)

No w końcu to "tylko" zwiększone ryzyko, a nie 100% choroba :D Ale co zrobić :> Jak trzeba brać to trzeba ;)

Lilaliean lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Duphaston i to praktycznie od 4tc, 3×1 ze względu na wcześniejsze straty. Mam nadzieję że po następnej wizycie, jak wszystko będzie ok to doktor zmniejszy mi tę dawkę.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    dziewczyny macie jakieś sposoby na zaparcia? Bo kurcze temat jest mi kompletnie obcy i nie wiem jak sobie poradzić :(

1. Siemię lniane, ugotowane, taki glut
    2. Dużo picia w ciągu dnia
    3. Zwiększona ilość błonnika, ale przy tym trzeba też pamiętać o zwiększeniu ilości picia, bo inaczej dorobisz się bólu brzucha i jeszcze gorszych zaparć.
    4. Woda z cytryną i imbirem. Cytryna i imbir zwiększają produkcję kwasów żołądkowych.
    5. Słaba kawa. Nikt nie potrafi tego wyjaśnić, nie ma dowodów naukowych, ale u wielu ludzi kawa powoduje zew dwójki (taki slang psiarzy 1 to siku, 2 to kupa) ;) z racji naszego stanu oczywiście lepiej nie za mocna, polecam mieloną we własnym młynku, taka jest najzdrowsza.
    6. Unikaj czekolady.

Ja też czuję, że mam spowolnioną perystaltykę, chyba ratuje mnie duuuuużo picia - woda, herbata, woda z cytryną i imbirem, sok pomarańczowy, słaba kawa. Do tego dużo warzyw i owoców, pieczywo pełnoziarniste. I nie mam problemów z dwójką.

Ja też rozcieńczam soki, wczoraj kupiłam pseudożurawinowy w kartonie i był masakryczny, musiałam rozwodnić, dodać wody i cytryny. Jedynie tymbark pomarańczowy jest idealny taki jaki jest. Fortuna zdecydowanie za słodka.

Dziewczyny też mam wrażenie, że czuję się gorzej przez zwiększony progesteron. Ale wolę się przemęczyć, to dla bobaska przecież, nie dla mojej wygody.

Jeszcze wrócę do wody z ytryną i imbirem - czuję że ten miks łagodzi mi mdłości.

Justine lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ