Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Ja się dziś z rana zmusiłam do kawy i teraz czuję się o niebo lepiej I oby już tak do końca!
Ja kawę toleruję i piję codziennie Ale oczywiście słabą i jedną dziennie. Bez niej spałabym nawet na stojąco i jak kawy nie wypiję to męczy mnie ból głowy -
Hej, chciałam dołączyć Jestem obecnie w 5 tyg 3 dniu ciąży. Pomimo tego, że staraliśmy się 4 miesiące, w ciążę udało się zajść paradoksalnie, gdy postanowiłam zmienic pracę i odpuścić starania na jakieś kilka miesięcy. Ciąża prowadzona na clexane i acardzie - podejrzenie trombofilii oraz poronienie w 8 tc. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok! Pierwsze usg zaplanowane na 27.01. Miłej soboty wszystkim przyszłym mamuśkom
annggela, Lilly_Ana, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, miłego weekendu
Ja miałam wczoraj straszny dzień pod kątem mdłości, ale myślę że sama sobie jestem winna: niewyspanie, wyjście bez śniadania i zjedzenie słodyczy w pracy z braku laku. Zauważyłam też niestety, że jest mi gorzej, jak jeżdżę jako pasażer. Jako kierowca czuję się dobrze
Wieczorem odkryłam, że banany dobrze działają na moje mdłości.
Dziś już lepiej.
Z pamiętnika ciężarówki: podczas spotkania z klientami zrobiłam się tak głodna, że aż mnie zemdliło. Wyszłam więc na chwilę do toalety i wciągnęłam awaryjny jogurt w tubce. Pomogło.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Zgredek 12 wrote:Cześć mamusie. U mnie od rana sprzatanie, mąż pomyl podlogi. Zrobilam juz salatke jarzynowa, w piecu ciasto czekoladowe a na gazie robi sie rosolek z lanymi kluskami. Zaraz wpadnie szwagierka z corka kawkaa i ploty he
U mnie też w planach na dziś ciasto moooocno czekoladowe.
Miłego dnia dziewczyny! -
Hej dziewczyny. I ja po wizycie. Serduszko pięknie bije moja ciąża jest młodsza o 2 dni wg usg. Co do mdłości to dopadło i mnie. Od trzech dni wymiotuje nie mam ochoty na nic do jedzenia mogę tylko pic zwykła wodę. Dzisiaj robiłam pierogi i po zjedzeniu niestety.... jeszcze dzisiaj idziemy na spotkanie do znajomych i nie wiem jak to przetrwam.
antonna lubi tę wiadomość
-
I chyba ja powitalam mdłości. Juz wczoraj mnie lekko mdlilo ale dziś to makabra. W dodatku siedzę w pracy, sama i nie mogę wyjść do WC. A rano wymiotowalam w domu..
Ginekolozka chciała mi wypisać zwolnienie ale nie wzięłam bo jestem na zleceniu. Zakazala wszelkiej aktywności fizycznej i wspolzycia. Przynajmniej do następnej wizyty. Kazała leżeć i odpoczywać ale musze pracowac..
Dostałam luteine 3x2 podjezykowo. Ale w razie mdlosci dala mi też dopochwowo. I chyba ja zacznę brać.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
To ja dzisiaj jak młody Bóg mdłości zero tylko lekkie ciągnięcia w dole.
Nawet na spacer bym się skusiła gdyby nie deszcz i wiatr.
Mam tylko nadzieję, że u malucha wszystko ok. Dzisiaj w nocy miałam taki koszmar, że aż przerażona byłam. Jakieś nadprzyrodzone rzeczy mi się śniły.. -
Lilly_Ana wrote:I chyba ja powitalam mdłości. Juz wczoraj mnie lekko mdlilo ale dziś to makabra. W dodatku siedzę w pracy, sama i nie mogę wyjść do WC. A rano wymiotowalam w domu..
Ginekolozka chciała mi wypisać zwolnienie ale nie wzięłam bo jestem na zleceniu. Zakazala wszelkiej aktywności fizycznej i wspolzycia. Przynajmniej do następnej wizyty. Kazała leżeć i odpoczywać ale musze pracowac..
Dostałam luteine 3x2 podjezykowo. Ale w razie mdlosci dala mi też dopochwowo. I chyba ja zacznę brać.
Na zleceniu też można wnioskować do pracodawcy o składki chorobowe, jeżeli pracownik chce odciągać takie składki to pracodawca musi to zrobić. Wtedy normalnie przysługuje L4. Jest małe ale... żeby iść na L4 muszą minąć bodajże 3 miesiące składkowe.
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Na zleceniu też można wnioskować do pracodawcy o składki chorobowe, jeżeli pracownik chce odciągać takie składki to pracodawca musi to zrobić. Wtedy normalnie przysługuje L4. Jest małe ale... żeby iść na L4 muszą minąć bodajże 3 miesiące składkowe.
Wyslalabym wniosek ale nie wiem czy dam radę tu być do końca czerwcaCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Ewentualnie popracuje tyle ile dam rade na razie a potem zrezygnuje z pracy i tyle. Jakoś damy rade z pensji Tz kiedyś dawalismy to i teraz.Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Witam dziewczyny. Invis jak znajdziesz chwilę wpisz mi wizytę na 1.04
Każda trochę pisała o wyglądzie i staraniach to i teraz czas na mnie.
Ciąża 4 - dzieci brak (wszystko w stopce) lat 30, 166cm i niestety 67 kg waga strasznie mi strzeliła po ostatnim porodzie wczesniaka,potem różne leki, stymulacje itp ale i obrzarstwo z nerwów zrobiło swoje. Obecna ciąża w 9 CS.w wakacje pojechaly mi się cykle więc ciąża obecną jest z drugiego cyklu na zestawie clo+pregnyl.
Obecnie brak jakich kolwiek objawów. Jeśli ciąża będzie się rozwijać czeka mnie w 14 tc szew szyjkowy.
Lilly to nie ładna postawa że strony szefostwa zwyczajne świństwo i korporacyjna zlewka
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ooo mam jeden objaw. Bebzun mi wywalił od wzdecia i zbiera mi się dużo wody bo czuje się jakaś spuchnieta jak mała paróweczka
Hej kochane , gratuluje wszystkich nowy ciąż i wszystkich serduszek
Ja byłam dzisiaj zbadać sobie PRG i TSH.
TSH bardzo mnie zaskoczyło bo przed ciąża (ost raz badałam w listopadzie) miałam 2,42 a dzisiaj ku mojemu miłemu zaskoczeniu tylko 1,16
Co do prg to badalyscie może? Mój wynik to 18,19ng/ml i zastanawiam się czy to wystarczający poziom na tym etapie ciąży? -
Kuchcinka a przyjmujesz luteine albo duphaston? Ja po owu tylko mierzyłam to miałam 11,5 ng i dostałam luteine że względu na wcześniejsze poronienia. Teraz będę sprawdzać dopiero w piątek
Kuchcinka wrote:Hej kochane , gratuluje wszystkich nowy ciąż i wszystkich serduszek
Ja byłam dzisiaj zbadać sobie PRG i TSH.
TSH bardzo mnie zaskoczyło bo przed ciąża (ost raz badałam w listopadzie) miałam 2,42 a dzisiaj ku mojemu miłemu zaskoczeniu tylko 1,16
Co do prg to badalyscie może? Mój wynik to 18,19ng/ml i zastanawiam się czy to wystarczający poziom na tym etapie ciąży?
Jak nie masz plamienia to chyba wystarczyWojcinka lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:Kuchcinka a przyjmujesz luteine albo duphaston? Ja po owu tylko mierzyłam to miałam 11,5 ng i dostałam luteine że względu na wcześniejsze poronienia. Teraz będę sprawdzać dopiero w piątek
-
Aasha witaj!
Ja tez na acardzie, clexane, dupku, ale tez na encortonie i relanium..
Oby tym razem bylo u nas dobrze..
Mdli mnie zawsze od poludnia do wieczora, ale zastanawiam sie, na ile to wplyw stresu i leków.
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]