X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja jeszcze tak do konca nie zdecydowalam ale jednak czesciej sklaniam sie do cc. Bardzo zle znioslam poprzedni porod, bardzo dlugo to wszystko trwalo. U mnie prawdopodobnie przez to ze maly mial wielka banke (37,5cm) nie zszedl do kanalu wiec meczylam sie nadarmo wiele godzin. A prawdopodobienstwo ze nawstepne dziecko tez bedzie miec wielka glowke jest spore bo moj maz ma czache jak neandertalczyk ;). W jego rodzinie ojca wyciagali kleszczami, brata proznociagiem, maz przez cc a jego dwoch bratankow tez cc wiec chyba to rodzinne ze tak powiem i nie wiem czy jest sens sie meczyc.
    A ze sa pewne zalety cc to jakos do mnei ta opcja jednak aktualnie barzdiej przemawia. No ale do ego dluga droga i jeszcze wszystko sie moze zdazyc.

Hehe, ale mnie ubawiłaś tym opisem.

Udanego weekendu dziewczyny :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... nogi dalej mam jak z waty, cuda chyba się zdarzają! :) Maleństwo ma 9,3mm i jest serduszko <3 siedzę i płaczę!

ASSA, Dooti, Anetta31, PsotkaKotka, kotpolarny, Kaczuszka86, antonna, Lilly_Ana, Rysiowa, M_ia, moremi, tomania2806, Alstro38, Blondik, Wojcinka, Maredd lubią tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Ja już po wizycie... nogi dalej mam jak z waty, cuda chyba się zdarzają! :) Maleństwo ma 9,3mm i jest serduszko <3 siedzę i płaczę!

Gratulacje :) Nie płacz tylko się ciesz :)

Xaxa lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Gratuluję!!!!

Xaxa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do listopadowek, ale mogę być też grudniowka bo owu była późno. Zobaczymy co lekarz powie, a 1 wizyta dopiero za tydzień...

Blondik lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Nie ma co płakać - trzeba się cieszyć :)
    Niech rośnie zdrowe i silne!! ;)

My mamy wesele 17.06. - akurat będziemy tam świętować naszą pierwszą rocznicę ślubu, bo ślubowaliśmy 18.06.2016 r. :) mam nadzieję, że już wtedy będę się dobrze czuła i uda się trochę potańczyć ;)

Xaxa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa gratuluję! Wyobrażam sobie jak bardzo jesteś dziś szczesliwa!!
    Tak bym chciała też się tak w niedziele poczuć!

Xaxa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedno wesele w maju na które idziemy :) a mamy też we wrześniu i październiku i nie wiadomo co. CHyba bez sensu iść miesiąc przed TP ;)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Xaxa gratuluję <3

Xaxa lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Leana Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:) macie jakies sposoby na wzdecia???wogole istnieja takowe? Dzisiaj tak mi wyrzucilo brzuch, ze przed spotkaniem z kolezankami 3 razy sie przebieralam (nikt jeszcze nic nie wie) i moj maz powiedzial, ze jak nie ubiore czegos luznego to od razu zapytaja czy cos jest na rzeczy, mowie wam masakra, twardy jak kamien, wyglada jak na 4 miesiac i kluja mnie jelita :/ co do informowania my chcemy wszystkim powiedziec w swieta,dzisiaj rozmawialysmy z dziewczynami o dzieciach, kiedy planujemy itp i zle mi bylo, ze im sie nie przyznalam, ale tez nie chce potem sie tlumaczyc gdyby okazalo sie,ze cos jest nie tak

• Leana Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja przy wzroscie 159 waze 50 kg,ale boje sie ze niedlugo sie to zmieni bo ciagle jem slodycze, caly dzien udaje mi sie zdrowo jesc, przychodzi wieczor no i musze wciagnac czekolade, ciastko czy cos w tym stylu, dzisiaj zjadlam troche zelkow, kilka czipsow i loda w czekoladzie z migdalami, a pamietam jak myslalam ze w ciazy bede sie tak super odzywiala:warzywka,owocki ciemne pieczywo itp, ale po mojej dzisiejszej przygodzie ze wzdeciami koncze z niezdrowym zarciem.

• M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    I cudownie :* gratulacje teraz tylko 0 stresu i pozytywne myślenie :*

Xaxa lubi tę wiadomość

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leana wrote:
    Czesc dziewczynki:) macie jakies sposoby na wzdecia???wogole istnieja takowe? Dzisiaj tak mi wyrzucilo brzuch, ze przed spotkaniem z kolezankami 3 razy sie przebieralam (nikt jeszcze nic nie wie) i moj maz powiedzial, ze jak nie ubiore czegos luznego to od razu zapytaja czy cos jest na rzeczy, mowie wam masakra, twardy jak kamien, wyglada jak na 4 miesiac i kluja mnie jelita :/ co do informowania my chcemy wszystkim powiedziec w swieta,dzisiaj rozmawialysmy z dziewczynami o dzieciach, kiedy planujemy itp i zle mi bylo, ze im sie nie przyznalam, ale tez nie chce potem sie tlumaczyc gdyby okazalo sie,ze cos jest nie tak
    Tez mam problem ze wdeciami, mój brzuch wszyscy zauważają dlatego zaczęłam brać espumisan i jest lepiej. A co do wagi to ja sie nie wypowiadam bo juz mam za dużo na plusie, jestem przerażona bo co tydzień coraz więcej wazę :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leana ja mam to samo :( nie dopinam sie w spodnie, choc od poczatku ciazy schudlam 2 kg. Jedyne czego nie jem to slodyczy bo nie mam ochoty, ale poza tym jem wiecej niz normalnie.

Xaxa gratuluje i tez czekam na moj cud :)

Xaxa lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Cieszę się z nowych serduszek i radości <3 Słuchajcie, listę postaram się uzupełnić dziś wieczorem, wczoraj miałam mało czasu i dziś też jak na weekend przystało plany są... także jak tylko będę na komputerze to pouzupelniam wszystko :) Milego dnia! :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja kolejna wizyte mam na 4 kwietnia wczoraj powiedzieliśmy rodzince z mojej strony u męża chcemy jeszcze poczekać chwile bo akurat zmarła znajoma osoba i w poniedziałek jest pogrzeb wiec wychodzi ze jakoś na początku kwietnia może w prima aprilis :)
    Czytałam wasze posty i narobilam sobie mega ochoty na kanapki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym :D
    Niestety dzień po usg nie wiem czy to siedzi w głowie czy co ale zaczęłam się źle czuć :( tylko jak wstanę mam nudności zawroty głowy jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć a w brzuchu jeździ mi aż słychać :( dziś próbuję pić herbatę z imbirem ale coś słabo :( popołudniu jest juz lepiej a wieczorem czuje się jak nowo narodzona i mam nawet zachcianki i wraca mi apetyt :D wczoraj pojechaliśmy na burgera niedaleko jest świetna restauracja ze świeżymi składnikami aż mnie skręcalo jak myślałam i ciekła mi slinka :D
    Nie wiem jak ja sobie z tym poradzę :( od poniedziałku otwieram swój salon...:( jestem przerażona czuje się fatalnie źle :(

PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • bila Znajoma

Wysłany: 18 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj zobaczyłam upragnione serducho:) niestety wciąż ciąża bardzo zagrożona, teraz nawet mąż dostał szlaban na przytulanki. Ale jestem dobrej myśli:)

Blondik, Wojcinka lubią tę wiadomość

Autoimmunologiczna choroba tarczycy, mutacja genu PAI-1 4G - ciąża na encortonie
    Mama dwóch aniołków: 5tc - luty 2016, 7tc - grudzień 2016

f2w39jcg74xmub6o.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj męczyły wzdęcia, a miałam dłuższy czas spokój :/ I zaparcia mnie męczą, już nie wyrabiam

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc była straszna. Ból glowy nie odpuścił, wręcz przeciwnie. Zapomniałam się na wizycie zapytać czy mogę coś brać. Mam czysty paracetamol w czopkach, 500mg ale mam co do niego wątpliwości i o niego właśnie chciałam zapytać, nawet czasem pomagał :)
    Miłego dnia dziewczynki :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • guziczekm Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam i ja do listopadówek :)
    Na razie wg bbf termin na 25 listopada, ale zobaczymy co powie gin.
    Pierwsza wizyta 3 kwietnia :)

Trzymam kciuki za wszystkie listopadowe szczęścia <3

Lilly_Ana, Wojcinka lubią tę wiadomość

14.09.2016 r. [*] Aniołek
    15.10.2017 r. Maja
    13.08.2019 r. Zosia
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ