X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja też dołączam do Was od 13 leżę i próbuję przekonać ból głowy żeby sobie poszedł...I nic :( właśnie zrobiłam sobie ziołową herbatkę i spróbuję się zrelaksować...
    A rano była u mnie przyjaciółka i podzieliłam się z nią nowiną. Jest dietetykiem i ma mi wysłać jakieś fajne materiały na temat żywienia w ciąży :)

I ja niestety dołączam do grona cierpiącyc.owe zapachy. Wczoraj zrobiłam zapiekankę ziemniaczaną, na którą miałam ochotę i którą wczoraj zjadłam z ogromnym smakiem. Dziś mnie strasznie od niej odrzuca (bo zostało sporo). To też pierwszy dzień bez kawy, bo wszystkie zapachy mnie odrzucają.
    Także dziś wegetacja. Na szczęście syn zasnął w środku dnia, więc bez wyrzutów tez mogłam z nim pospać ;)

Gratulacje wszystkim nowym dodatnim testerkom ;)

0d1y9jcgfiocpria.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Co do informowania rodziny to na razie próbujemy się wstrzymać aż nie usłyszymy (zobaczymy) serduszka, ale jakoś to wstrzymywanie kiedpsko idzie i z najbliższego otoczenia trochę osób już wie ;) niemniej jednak maja zakaz mówienia dalej aż nie dostaną zgody :P moją mamę już nosi ;)

Podoba mi się pomysł powiedzenia o ciąży reszcie rodziny w prima aprillis hehe może tez skorzystam ;)

Co do wagi i wzrostu to ja mam 171 wzrostu i ZAZWYCZAJ ważne tak 56-60 kg ale od kilku miesięcy niestety trochę przytyłam (sporo...) przez te nieszczęsne leki hormonalne które miały pomoc mi zajść w ciąże a i tak ostatecznie zaszłam w pierwszym cyklu w którym zrezygnowałam z leczenia :P obecnie wazę jakieś 68kg i czuje się z ta waga okropnie. Odżywiam się zdrowo o mam nadzieje ze uda mi się zahamować przyrost wagi jak najdłużej będzie się dało.

Bajka do co oddawania krwi, to tez jestem zarejestrowana jako dawca w DKMS, krew próbowałam kilka razy oddać ale zawsze coś stało na drodze, a to meisiaczka, a to nowy partner seksualny (niecałe pół roku po tym jak poznałam męża) , a to dentysta, a to migdałki itd - zawsze coś wiec w końcu się poddałam No a teraz wiadomo w ciąży nei wolno :P
    Ogólnie jednakoddawanie krwinki super sprawa i tez zachęcam do tego znajomych tak samo jak do rejestrowania się jako dawca szpiku :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - no niestety moje ciśnienie z reguły zalicza doliny.. Ale doktorek mówił, że w ciąży to nawet lepiej, bo nadciśnienie niebezpieczne :)
    A moja mama miała tak samo i miała zalecenie picia kawy :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta we wtorek wynosiła 3200 a w czwartek 2500 :( pewnie nie ma się co łudzić... Wizytę mam dopiero w środę. Czy da się coś jeszcze zrobić??

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    Dziewczyny moja beta we wtorek wynosiła 3200 a w czwartek 2500 :( pewnie nie ma się co łudzić... Wizytę mam dopiero w środę. Czy da się coś jeszcze zrobić??
    Jak beta spada to zazwyczaj poronienie. Ale jest szansa ze zarodki były dwa i umarł tylko jeden. Jesteś 6+1 czyli usg w środę da 100% odpowiedzi. Daj sobie i zarodkowi tyle spokoju na ile Cię stać. Trzymam kciuki!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety spadek nie wskazuje na nic dobrego ;(

hope wywołałam Cię na naszym forum ;) przywołałam cię myślami

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    :( No o ile nie była to ciąża bliźniacza to niestety oznacza to zbliżające się poroninie :( :( :(

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Elenya Nowa

Wysłany: 17 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że dołączę, a tu nic z tego. Jedna krecha. Czy którejś wyszedł test z "opóźnieniem"?

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam... :'(

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenya wrote:
    Myślałam, że dołączę, a tu nic z tego. Jedna krecha. Czy którejś wyszedł test z "opóźnieniem"?

wszystko zależy kiedy miałaś owu, jak długie masz cykle itp. prowadziłaś wykres albo miałaś monitoring? zależy co masz na myśli pisząc opóźnienie????

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    Tak myślałam... :'(

Majka trzymaj się kochana. Przeszłam to kilka razy. rozumiem jak się czujesz ;(

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Tydzień temu był pusty pęcherzyk a dziś jest zarodek i na dniach powinno pikać serduszko :)
    Mam do Was Dziewczyny pytanie, co pijecie? Ciągle chce mi się pić. Od kawy mnie odrzuca, herbatę piję prawie wodę - z jednej saszetki robię 5 herbat z cytryną i miodem, ale podobno herbata niezalecana. Owocowych nie lubię, zielonej podobno lepiej nie pić. Kakao jakoś przestało smakować, woda niegazowana też, a gazowanej od zawsze nie znoszę :P Mam ochotę na coś ciepłego ale sama nie wiem na co :)

Wojcinka, ASSA, Anetta31, Rysiowa lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenya wrote:

U mnie niestety jedna krecha to jedna krecha. Nawet jak po kilku godzinach pojawiła się druga to ciąży nie było.
    No i z testem czekałam do 13 dpo. Jak była ciąża to druga kreska pojawiła się praktycznie od razu.

Majka - trzymaj się Kochana i bądź dzielna :* niestety poronienia zdarzają się dość często.. najważniejsze by się nie poddać i walczyć o swoje szczęście.

A ja nie wyrobiłam już z tym bólem głowy i właśnie piję kawę. Może chociaż trochę pomoże.
    Mama się ze mnie śmieje, że spać nie będę mogła i pozamieniam sobie dzień z nocą. Ale nie powinno być chyba tak źle.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja już po wizycie. Tydzień temu był pusty pęcherzyk a dziś jest zarodek i na dniach powinno pikać serduszko :)
    Mam do Was Dziewczyny pytanie, co pijecie? Ciągle chce mi się pić. Od kawy mnie odrzuca, herbatę piję prawie wodę - z jednej saszetki robię 5 herbat z cytryną i miodem, ale podobno herbata niezalecana. Owocowych nie lubię, zielonej podobno lepiej nie pić. Kakao jakoś przestało smakować, woda niegazowana też, a gazowanej od zawsze nie znoszę :P Mam ochotę na coś ciepłego ale sama nie wiem na co :)

Spróbuj sok z pomarańczy :) jak nie mam ochoty na wodę to sok daje radę :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenya wrote:
    Pytanie jeszcze czy jesteś już po terminie miesiączki i czy test robiłaś z porannego moczu. Moja koleżanka robiła test w dniu spodziewanej miesiączki ale po południu i wyszedł negatyw a jest w ciąży. Jeśli test był jednak z pierwszego porannego moczu już po terminie spodziewanej miesiączki to najprawdopodobniej (ale nie na 100%) jednak się niestety nie udało :(
    Dopóki nie ma okresu nadzieja zawsze jest :)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Na razie widać tylko pęcherzyk 25mm :) Wg ginki mam ciąże jeszcze 2 dni młodszą niż wg moich obliczeń więc nie dziwne że nic nie widać. Ale pęcherzyk jest, w macicy pięknie umiejscowiony, więc kamień z serca <3

Powiedzieliśmy dziś teściom :) Tż mnie w sumie zmusił :D ale bardzo się ucieszyli :) 3.04 mam kolejną wizytę na której już powinno być serducho <3

Anetta31, Wojcinka, ASSA, Blondik lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny opis ciąży tydzień po tygodniu - dzień po dniu :)

Tu rozkład dla 6tc https://parenting.pl/6-tydzien-ciazy
    :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Ja też miałam cc - brak postępu porodu, wody odeszły, a nic poza tym. Ale - bardzo chciałabym spróbować rodzić naturalnie, zwłaszcza mając na uwadze, że poród naturalny jest zdrowszy dla malucha (oczywiście jeśli wszystko idzie ok). Moja gin na szczęście popiera vbac ;)

Ja jeszcze tak do konca nie zdecydowalam ale jednak czesciej sklaniam sie do cc. Bardzo zle znioslam poprzedni porod, bardzo dlugo to wszystko trwalo. U mnie prawdopodobnie przez to ze maly mial wielka banke (37,5cm) nie zszedl do kanalu wiec meczylam sie nadarmo wiele godzin. A prawdopodobienstwo ze nawstepne dziecko tez bedzie miec wielka glowke jest spore bo moj maz ma czache jak neandertalczyk ;). W jego rodzinie ojca wyciagali kleszczami, brata proznociagiem, maz przez cc a jego dwoch bratankow tez cc wiec chyba to rodzinne ze tak powiem i nie wiem czy jest sens sie meczyc.
    A ze sa pewne zalety cc to jakos do mnei ta opcja jednak aktualnie barzdiej przemawia. No ale do ego dluga droga i jeszcze wszystko sie moze zdazyc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenya wrote:
    Mi wyszło, drogi test pokazał ze nue jestem w ciąży a tydzień pózniej ze jestem w 2-3 tyg. A ja czułam od początku ze na bank ciąża jest :) jest nadzieja

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    U mnie waga stoi w miejscu około 53kg, mam 160 cm wzrostu więc w normie raczej. od czerwca ubiegłego roku przyjmowałam metforminę, schudłam po niej około 5-6kg, oczywiście przeszłam na dietę niski ig i zero alkoholu i słodyczy.

tym samym nie mam możliwości wykazywania się w ramach zachcianek jedzeniowych. Ze względu na problem z insuliną mogę mieć większe ryzyko cukrzycy ciążowej, zatem zero przyjemności w życia, cukru, białej mąki, węglowodanów (niewiele i tylko złożone) więc muszę się nagimnastykować żeby sobie dogodzić.

Kaczorka, ja też ostatnio miałam takie dni, że żołądek płakał z głodu, a ja na nic nie miałam ochoty. Jeszcze najgorsze jak mi mąż dawał wybór, a może to, a może tamto zjesz....ten wybór to było coś ponad moje siły :) prawdopdoobnie jedynym wyraźnym objawem mojej ciązy jest niezdecydowanie i totalna niechęć do podejmowania jakichkolwiek decyzji, nawet w zakresie czy surówka kapusty czy z marchewki ;)

Co do mówienia rodzinie, ja mam takie zapętlenie. Niby jest akcja serca,mniejsze ryzyko poronienia, ale chciałabym zaczekać do Wielkanocy. Potem sobie myślę, że akurat po Wielkanocy mam robić usg genetyczne i chyba czułabym się lepiej gdybym powiedziała jak wszystko będzie ok. I tak odwlekam normalnie...z drugiej strony też pewnie dziwnie mówić jak już się jest w 4 miesiącu. Ja najchętniej nie mówiłabym wcale, po prostu nie lubię być w centrum zainteresowania, a pierwszy wnuk moich rodziców to mogę zapomnieć o ignorowaniu ;)
    hej ja tez na koniec lipca ide na wesele...hehe nie bede sama o suchym pysku. we wrzesniu kolejne tylko nw czy na nie pojde bo to juz koncowka bedzie

f2w33e3kcrry2bu4.png

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ