X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidłowo.leki trzeba konsultowac z lekarzem. Ja na początku miałam lekkie plamienie i dlatego je przyjmuje.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie a nawet dwa :)
    Czy któraś też tak ma że napoje wydają się być wyjątkowo słodkie? Np bardziej słodkie niż wcześniej? Ja musze sok pomarańczowy rozcienczyc bo za słodki a w składzie tylko sok pomarańczowy...
    A drugie to czy któraś też miewa wahania pulsu? U mnie to ciśnienie chyba ogólnie za wysokie ale puls też mi skacze... Ehh pewnie kolejne tabsy będę musiała łykać

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie a nawet dwa :)
    Czy któraś też tak ma że napoje wydają się być wyjątkowo słodkie? Np bardziej słodkie niż wcześniej? Ja musze sok pomarańczowy rozcienczyc bo za słodki a w składzie tylko sok pomarańczowy...
    A drugie to czy któraś też miewa wahania pulsu? U mnie to ciśnienie chyba ogólnie za wysokie ale puls też mi skacze... Ehh pewnie kolejne tabsy będę musiała łykać

Mój puls nie schodzi poniżej 80 uderzeń mimo odpoczynku... Po przebudzeniu mam taką jakby delirke. Trzęsę się trochę i serce wali jakbym na odwyku jakimś była. We wtorek mam wizytę u lekarza więc opowiem jak nie zapomnę.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i gratuluję, nudnych ciąż życzę :) Lisopadówka 2016 :)

Wojcinka, Bajkaaa, annggela, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Wszystkie odpoczywaja w weekend? Aktualnie ogladamy z synkiem Tomka i przyjacioli niebawem szykujemy sie do spania a ja mam w planach polozyc sie i lezec. Zmeczona jestem, podbrzusze troszkę boli go moj skarbek waży ok 15 kg i czasem chce na rece.

A jutro planujemy na godzinke wyskoczyc do sali zabaw:-)

😇😁😇😇😁
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Mój puls nie schodzi poniżej 80 uderzeń mimo odpoczynku... Po przebudzeniu mam taką jakby delirke. Trzęsę się trochę i serce wali jakbym na odwyku jakimś była. We wtorek mam wizytę u lekarza więc opowiem jak nie zapomnę.

No ja też właśnie mam wizytę we wtorek w sumie to ja bym chciała holtera ale to może uda mi się w kwietniu na początku to w sumie dwa tyg bo holter pokaże naprawdę jak to jest

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie dziewczyny powiedzcie lekarzowi i o ciśnieniu i o pulsie, bo to w ciąży trochę niebezpieczne jest.
    U mnie są w tym temacie doliny i ja akurat muszę jeszcze to ciśnienie podnosić.

Ja skorzystałam z chwili słońca i poszłam na spacer, ale w międzyczasie znów zaczęło padać i grad sypać, więc do domu wróciłam zmoczona :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka no żebyś wiedziała że szefostwo nasze to chamy.

Co do progesteronu - ja nie badam. Biorę od owulacji cały czas luteinę, wcześniej 2x1 tabletkę a teraz 3x2 tabletki. Więc bez sensu badać bo i tak wynik będzie nie realny.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja mierze ciśnienie od wczoraj kilka razy dziennie - zalecenie ginekologa a we wtorek idę właśnie z ciśnieniem do lekarza także spokojnie wszystko pod kontrolą :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen. Co do subiektywnego odczucia zmiany tętna, czy przyspieszonej AS raczej bez znaczenia , traktować jak zmiany adaptacyjne do warunków ciąży

ps ja poproszę o dopisanie wizyty 6.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 19:41

Dooti lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Któraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen. Co do subiektywnego odczucia zmiany tętna, czy przyspieszonej AS raczej bez znaczenia , traktować jak zmiany adaptacyjne do warunków ciąży

ps ja poproszę o dopisanie wizyty 6.04

Ja pytałam, ale tym razem się obejdzie bez niego :). Powoli, powoli w końcu ból głowy przechodzi, powinnam już spokojnie przespać noc. Za to mdli mnie coraz bardziej :(

Co do ciśnienia to ja zawsze miałam niskie, zwykłe ok. 90/60, ale ostatnio trochę poszło w górę i jest ok. 120-130/80 czyli generalnie w normie :)
    Mam ochotę na coś dobrego ale do końca nie wiem na co...;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciśnienie ogólnie w normie było ale ostatnio przeżyłam dużo stresów w tamtym roku i puls szalał, a ostatnio odkiedy jesten w ciąży to ciśnienie leci w góry więc na pewno dostanę delikatne tabletki na jakiś czas no i monitoring :) ehh przy tej ilości tabletek jedna w tą czy tamtą co za różnica haha

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Któraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen.
    Gdzieś czytałam (teraz nie znajdę) że wg nowych badań paracetamol też nie jest do końca w ciąży bezpieczny,.i jak już to od 4 miesiąca dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg FDA kat B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 21:27

• Vittoriya Nowa

Wysłany: 18 marca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Troche jeszcze niesmialo ale hce przywitac sie, bo kolejny raz bede chyba miala listopadowe dziecko. Roznica w kilku dni, mam dwuletnia coreczke, urodzona 15.11, chociaz termin mialam wtedy na 27.11, teraz kalkulator pokazuje mi 16.11 :) mam nadzieje, ze wszystko ppjdzie dobrze, narazie wczoraj zrobilam bhcg-158 i jeszcze chce jutro zrobic, zeby zpbaczyc przyrost.

Wojcinka lubi tę wiadomość

m3sxxzkrpgw1ust8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej umnie ciezo.
    Sraka na calego, leci ze mnie jak z kranu, az sie zasnac boje....
    Mlody przywlokl syfa ze zloba tydzien temu i zarazil meza. U nas to tak wyglada ze chorujemy na zmiany. Najpierw synek i maz a ja sie nimi zajmuje a potem ja dopiero.
    Mdli mnie tez ale to jelitowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 23:45

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    wg FDA kat B
    :) a no spa kat C a jakoś ciężarne z nią nie mają problemu :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    :) a no spa kat C a jakoś ciężarne z nią nie mają problemu :)[/QUOT]

Z tego co wiem to jednak nospa nie jest wcale zalecana wlasnie. Ciezarne biora a niby nie powinny.

No wlasnie ponoc teraz paracetamol jest krytykowany mocno a proponuje sie jednak ibuprofen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 06:58

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Powiem Wam, że odkąd ograniczyłam Duphaston do 1 tab. dziennie to czuję się zdecydowanie lepiej! Głowa mniej boli i mdłości tak nie dokuczają :) czyli te wszystkie dolegliwości to chyba najczęściej od progesteronu.

Wojcinka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kaczorka to tylko się cieszyć że lepiej się czujesz :) Ja dziś znowu miałam pobudki w nocy ehh nie jestem przyzwyczajona do tego bo nigdy w życiu nie wstawalam w nocy do wc a tu teraz wstaje po dwa razy

A dziewczyny macie jakieś sposoby na zaparcia? Bo kurcze temat jest mi kompletnie obcy i nie wiem jak sobie poradzić :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ