Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
I prawidłowo.leki trzeba konsultowac z lekarzem. Ja na początku miałam lekkie plamienie i dlatego je przyjmuje.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hej dziewczyny
Mam pytanie a nawet dwa
Czy któraś też tak ma że napoje wydają się być wyjątkowo słodkie? Np bardziej słodkie niż wcześniej? Ja musze sok pomarańczowy rozcienczyc bo za słodki a w składzie tylko sok pomarańczowy...
A drugie to czy któraś też miewa wahania pulsu? U mnie to ciśnienie chyba ogólnie za wysokie ale puls też mi skacze... Ehh pewnie kolejne tabsy będę musiała łykać -
Bajkaaa wrote:Hej dziewczyny
Mam pytanie a nawet dwa
Czy któraś też tak ma że napoje wydają się być wyjątkowo słodkie? Np bardziej słodkie niż wcześniej? Ja musze sok pomarańczowy rozcienczyc bo za słodki a w składzie tylko sok pomarańczowy...
A drugie to czy któraś też miewa wahania pulsu? U mnie to ciśnienie chyba ogólnie za wysokie ale puls też mi skacze... Ehh pewnie kolejne tabsy będę musiała łykać
Mój puls nie schodzi poniżej 80 uderzeń mimo odpoczynku... Po przebudzeniu mam taką jakby delirke. Trzęsę się trochę i serce wali jakbym na odwyku jakimś była. We wtorek mam wizytę u lekarza więc opowiem jak nie zapomnę. -
Co tu taka cisza? Wszystkie odpoczywaja w weekend? Aktualnie ogladamy z synkiem Tomka i przyjacioli niebawem szykujemy sie do spania a ja mam w planach polozyc sie i lezec. Zmeczona jestem, podbrzusze troszkę boli go moj skarbek waży ok 15 kg i czasem chce na rece.
A jutro planujemy na godzinke wyskoczyc do sali zabaw:-)😇😁😇😇😁 -
Mika999 wrote:Mój puls nie schodzi poniżej 80 uderzeń mimo odpoczynku... Po przebudzeniu mam taką jakby delirke. Trzęsę się trochę i serce wali jakbym na odwyku jakimś była. We wtorek mam wizytę u lekarza więc opowiem jak nie zapomnę.
No ja też właśnie mam wizytę we wtorek w sumie to ja bym chciała holtera ale to może uda mi się w kwietniu na początku to w sumie dwa tyg bo holter pokaże naprawdę jak to jest -
Koniecznie dziewczyny powiedzcie lekarzowi i o ciśnieniu i o pulsie, bo to w ciąży trochę niebezpieczne jest.
U mnie są w tym temacie doliny i ja akurat muszę jeszcze to ciśnienie podnosić.
Ja skorzystałam z chwili słońca i poszłam na spacer, ale w międzyczasie znów zaczęło padać i grad sypać, więc do domu wróciłam zmoczona :p -
Kaczuszka no żebyś wiedziała że szefostwo nasze to chamy.
Co do progesteronu - ja nie badam. Biorę od owulacji cały czas luteinę, wcześniej 2x1 tabletkę a teraz 3x2 tabletki. Więc bez sensu badać bo i tak wynik będzie nie realny.
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
nick nieaktualnyKtóraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen. Co do subiektywnego odczucia zmiany tętna, czy przyspieszonej AS raczej bez znaczenia , traktować jak zmiany adaptacyjne do warunków ciąży
ps ja poproszę o dopisanie wizyty 6.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 19:41
Dooti lubi tę wiadomość
-
kameelka wrote:Któraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen. Co do subiektywnego odczucia zmiany tętna, czy przyspieszonej AS raczej bez znaczenia , traktować jak zmiany adaptacyjne do warunków ciąży
ps ja poproszę o dopisanie wizyty 6.04
Ja pytałam, ale tym razem się obejdzie bez niego . Powoli, powoli w końcu ból głowy przechodzi, powinnam już spokojnie przespać noc. Za to mdli mnie coraz bardziej
Co do ciśnienia to ja zawsze miałam niskie, zwykłe ok. 90/60, ale ostatnio trochę poszło w górę i jest ok. 120-130/80 czyli generalnie w normie
Mam ochotę na coś dobrego ale do końca nie wiem na co...
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
A u mnie ciśnienie ogólnie w normie było ale ostatnio przeżyłam dużo stresów w tamtym roku i puls szalał, a ostatnio odkiedy jesten w ciąży to ciśnienie leci w góry więc na pewno dostanę delikatne tabletki na jakiś czas no i monitoring ehh przy tej ilości tabletek jedna w tą czy tamtą co za różnica haha
-
kameelka wrote:Któraś pytała o paracetamol w ciąży wg wytycznych jest lekiem bezpiecznym, ma lepszą kategorię niż ibuprofen.
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny! Troche jeszcze niesmialo ale hce przywitac sie, bo kolejny raz bede chyba miala listopadowe dziecko. Roznica w kilku dni, mam dwuletnia coreczke, urodzona 15.11, chociaz termin mialam wtedy na 27.11, teraz kalkulator pokazuje mi 16.11 mam nadzieje, ze wszystko ppjdzie dobrze, narazie wczoraj zrobilam bhcg-158 i jeszcze chce jutro zrobic, zeby zpbaczyc przyrost.
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Hej umnie ciezo.
Sraka na calego, leci ze mnie jak z kranu, az sie zasnac boje....
Mlody przywlokl syfa ze zloba tydzien temu i zarazil meza. U nas to tak wyglada ze chorujemy na zmiany. Najpierw synek i maz a ja sie nimi zajmuje a potem ja dopiero.
Mdli mnie tez ale to jelitowka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 23:45
-
kameelka wrote:wg FDA kat B
-
Hopeless wrote:a no spa kat C a jakoś ciężarne z nią nie mają problemu [/QUOT]
Z tego co wiem to jednak nospa nie jest wcale zalecana wlasnie. Ciezarne biora a niby nie powinny.
No wlasnie ponoc teraz paracetamol jest krytykowany mocno a proponuje sie jednak ibuprofen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 06:58
-
Witam z rana
Powiem Wam, że odkąd ograniczyłam Duphaston do 1 tab. dziennie to czuję się zdecydowanie lepiej! Głowa mniej boli i mdłości tak nie dokuczają czyli te wszystkie dolegliwości to chyba najczęściej od progesteronu.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kaczorka to tylko się cieszyć że lepiej się czujesz Ja dziś znowu miałam pobudki w nocy ehh nie jestem przyzwyczajona do tego bo nigdy w życiu nie wstawalam w nocy do wc a tu teraz wstaje po dwa razy
A dziewczyny macie jakieś sposoby na zaparcia? Bo kurcze temat jest mi kompletnie obcy i nie wiem jak sobie poradzić