Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy zwiększonej dawce dupka jestem ciągle wqrwiona! Ciągle! Nigdy nie miałam pmsu a teraz chyba mam turbo!
-
Holibka wrote:1. Siemię lniane, ugotowane, taki glut
2. Dużo picia w ciągu dnia
3. Zwiększona ilość błonnika, ale przy tym trzeba też pamiętać o zwiększeniu ilości picia, bo inaczej dorobisz się bólu brzucha i jeszcze gorszych zaparć.
4. Woda z cytryną i imbirem. Cytryna i imbir zwiększają produkcję kwasów żołądkowych.
5. Słaba kawa. Nikt nie potrafi tego wyjaśnić, nie ma dowodów naukowych, ale u wielu ludzi kawa powoduje zew dwójki (taki slang psiarzy 1 to siku, 2 to kupa)z racji naszego stanu oczywiście lepiej nie za mocna, polecam mieloną we własnym młynku, taka jest najzdrowsza.
6. Unikaj czekolady.
Ja też czuję, że mam spowolnioną perystaltykę, chyba ratuje mnie duuuuużo picia - woda, herbata, woda z cytryną i imbirem, sok pomarańczowy, słaba kawa. Do tego dużo warzyw i owoców, pieczywo pełnoziarniste. I nie mam problemów z dwójką.
Ja też rozcieńczam soki, wczoraj kupiłam pseudożurawinowy w kartonie i był masakryczny, musiałam rozwodnić, dodać wody i cytryny. Jedynie tymbark pomarańczowy jest idealny taki jaki jest. Fortuna zdecydowanie za słodka.
Dziewczyny też mam wrażenie, że czuję się gorzej przez zwiększony progesteron. Ale wolę się przemęczyć, to dla bobaska przecież, nie dla mojej wygody.
Jeszcze wrócę do wody z ytryną i imbirem - czuję że ten miks łagodzi mi mdłości.
Dziekuje:) kilka rad dam radę wykonać ale imbir to całkiem nie moja bajka i to siemię nie mogę patrzeć na to, mąż to pije ja nie mogę się przekonać...
Ja też biorę duphaston i luteine ale nie miałam krwawien to wg mnie profilaktycznie dla mojej psychiki a z drugiej strony nie dajmy sobie wkręcić wszystkich skutków ubocznych leków bo gdybyśmy faktycznie nie chciały tych leków to system e Anglii byłby bardzo chwalony że ciąża to dopiero w 12t do lekarza bo selekcja naturalna... Ja jestem zdania że niektóre bez tych leków nie mają szans na macierzyństwo
Owszem na własną rękę nie bralabym nic bo bym się bała ale skoro lekarz zapisuje to trzeba wierzyć że dla naszego dobra -
Hopeless wrote:Ja przy zwiększonej dawce dupka jestem ciągle wqrwiona! Ciągle! Nigdy nie miałam pmsu a teraz chyba mam turbo!
Heh, ze mnie to już się w domu śmieją, że nic mi nie pasuje, o wszystko się czepiam i tylko marudzę
Ale nie czuję objawów PMS
Holibka - ja od jakiegoś czasu czuję jakieś bóle/ciągnięcia. Ale jest to takie rzadkie, że ciężko mi powiedzieć co to jest
Dzisiaj za to cycki mnie zaczęły bolećTo chyba tak w zamian za nudności. Ale zdecydowanie wybieram taką opcję
-
Ja biorę luteinę 3x2. Najgorsze że mdli mnie po niej. Ale w razie czego mam też dopochwową
My dziś mamy imieniny dziadkaboję się że nie wysiedzę, bo tak mnie mdli. Wszyscy od razu się domyślą
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Cześć dziewczyny. Chciałabym do was dołączyć do listopadówek. Może po krótce opiszę coś o sobie . A więc tak . Mój termin porodu przypada na 22.11.17
Mam 168 i 54-55kg . Za sobą 3 obumarłe ciąże. Każda z nich przebiegała książkowo aż nagle stawało serduszko. W 11 dniu fazy lutealnej wystąpiło b.skąpe 3 dniowe plamienie ,zrobiłam test okazał się pozytywny ,beta 14dni po 507.
To 4 ciąża,w środę zaczynam 5 tydzień. Obecnie nie mam za dużo dolegliwości ciążowych,jedynie to większe zmęczenie ,bóle w podbrzuszu i raz na kilka dni piersi zabolą. Bardzo mnie to martwi ,że tak dobrze się czuje .. Obecnie jestem na zestawie clexane 0.6,acard ,duphason 3× 2 ,kwas foliowy actifolin 2mg,Wit omega med optima start i inne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 12:44
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hej Czarnulko
ten luty jakiś wyjątkowy był
tyle dziewczyn z poronienia zaszło w ciaze
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałabym do was dołączyć do listopadówek. Może po krótce opiszę coś o sobie . A więc tak . Mój termin porodu przypada na 22.11.17
Mam 168 i 54-55kg . Za sobą 3 obumarłe ciąże. Każda z nich przebiegała książkowo aż nagle stawało serduszko. W 11 dniu fazy lutealnej wystąpiło b.skąpe 3 dniowe plamienie ,zrobiłam test okazał się pozytywny ,beta 14dni po 507.
To 4 ciąża,w środę zaczynam 5 tydzień. Obecnie nie mam za dużo dolegliwości ciążowych,jedynie to większe zmęczenie ,bóle w podbrzuszu i raz na kilka dni piersi zabolą. Bardzo mnie to martwi ,że tak dobrze się czuje .. Obecnie jestem na zestawie clexane 0.6,acard ,duphason 3× 2 ,kwas foliowy actifolin 2mg,Wit omega med optima start i inne.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Madziula wrote:Witaj,milo Cie widziec,trzymamy kciuki ;* bylas juz na pierwszej wizycie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałabym do was dołączyć do listopadówek. Może po krótce opiszę coś o sobie . A więc tak . Mój termin porodu przypada na 22.11.17
To 4 ciąża,w środę zaczynam 5 tydzień. Obecnie nie mam za dużo dolegliwości ciążowych,jedynie to większe zmęczenie ,bóle w podbrzuszu i raz na kilka dni piersi zabolą. Bardzo mnie to martwi ,że tak dobrze się czuje .. Obecnie jestem na zestawie clexane 0.6,acard ,duphason 3× 2 ,kwas foliowy actifolin 2mg,Wit omega med optima start i inne.czarnulka24 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
czarnulka24 wrote:Nie jeszcze planuje na 27.03 choć pewnie jeszcze serduszka nie zobaczę ,bo to będzie jeszcze 5t4d
a 22 marca ide na pierwsza wizyte tez nie spodziewam sie serduszka bo to bedzie 5t2d
ale chociaz zobacze czy w dobrym miejscu dzieciatko sobie siedzi
Objawy to bolace piersi mocniej niz na okres czasami bole i ciagniecie w podbrzuszu, mdlosci po niektorych zapachach i jak jestem glodna to tez mnie mdli
-
Cześć dziewczyny. Wszystkim gratuluje;-)
Pisze do Was bo trochę się martwię wczoraj wieczorem mocno bolał mnie lewy jajnik ten z którego była owu. Jestem aktualnie 5t2d go gina ide 6t0d Słyszalam ze jajniki moga bolec na początku ciąży ale czy aż tak ze jedyne o czym myslałam to nospa? i dzisiaj tez mnie rwie falami. Czy któras z Was tez tak ma albo miła i moze konsultowała sie z lekarzem? dodatkowo czy jest jakaś szansa na zobaczenie serdusza w 6t0d?.
Uściski dla wszytskich przyszłych mamusiek;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 14:04
-
Madziula wrote:Ja tez mam termin na 22 listopada
a 22 marca ide na pierwsza wizyte tez nie spodziewam sie serduszka bo to bedzie 5t2d
ale chociaz zobacze czy w dobrym miejscu dzieciatko sobie siedzi
Objawy to bolace piersi mocniej niz na okres czasami bole i ciagniecie w podbrzuszu, mdlosci po niektorych zapachach i jak jestem glodna to tez mnie mdli
To widzę ,że u Ciebie jest trochę tych objawów. U mnie tak jak pisałam tylko zmęczenie ,ból w podbrzuszu i czasem piersi zabolą.
W poprzednich ciążach miałam więcej tych objawów, bynajmniej piersi bolały non stop ,a teraz bardzo rzadko27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dzisiaj mnie dopadły mdłości do tego jestem głodna a nie mam na nic ochoty. Tzn na nic zdrowego. Od zawsze jak źle się czuję, albo wymiotowałam, albo po jelitówkach mam ochotę na pizze, albo inne takie. Na razie zjadłam pomarańcze.
W planach po pierwszym mamy drugie tak szybko jak będzie można. Rozmawiając dziś z moim T. powiedziałam, że to jest do przemyślenia...
Oboje jesteśmy jedynakami i mi było, i jest bardzo smutno samej. Dlatego jeżeli życie na to pozwoli chcę dwójkę.
Majblanca wszytko jest indywidualną sprawą jedne mają drugie serduszko w 5 i trochę, a inne później. -
Lilly_Ana wrote:Ja biorę luteinę 3x2. Najgorsze że mdli mnie po niej. Ale w razie czego mam też dopochwową
My dziś mamy imieniny dziadkaboję się że nie wysiedzę, bo tak mnie mdli. Wszyscy od razu się domyślą
Mam nadzieję, że uda Ci się utrzymać tajemnicę jeszcze do czasu, aż zdecydujecie się powiedzieć.
Ja niestety musiałam powiedzieć wcześniej, żeby wieści nie dotarły od obcych. -
Czarnulka witaj
miło cie czytać na listopadowkach.
U mnie też praktycznie nie ma objawów. Wypaliło mi tylko brzucho i cycki czasem szczypia. W poprzedniej to bolały mnie non stop.czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert