Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa wrote:Aha no i czytałam trochę dziewczyn - kwietniowek
I dużo z nich rodzi i powiem wam że może się okazać że duża część z nas urodzi nie e listopadzie a w październiku
Też właśnie dziś czytałam ten wątek i te same wnioski miałam :p
Tam już tak poważnie jest!Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Lilly_Ana wrote:A mi się jakieś plamienie zaczęło. Takie brązowawe wizyta dopiero 6.04.
Co robić?
Przede wszystkim spokoj. Moze zadzwoń do lekarza bądź na pogotowie. W mojej poprzedniej ciąży trochę krewki poleciało ( plamka) i mnie zatrzymać chcieli na obserwacje , jak w Polsce byłam . -
Nie mogę zadzwonić do swojej lekarki.. Najwcześniej do gina to pewnie w czwartek, bo tylko przyjmuje poniedziałki i czwartki. Jutro nie pójdę bo mam na 2zmianę, a u nas przyjmuje od 15...Ewentualnie pogotowie.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly_Ana wrote:Nie mogę zadzwonić do swojej lekarki.. Najwcześniej do gina to pewnie w czwartek, bo tylko przyjmuje poniedziałki i czwartki. Jutro nie pójdę bo mam na 2zmianę, a u nas przyjmuje od 15...Ewentualnie pogotowie.
Jeśli będzie cię to niepokoić to idź rano na pogotowie i na oddziale cie zbadaja i powiedzą co i jak, zawsze lepiej być spokojnym
-
Lily_Ana, przede wszystkim spokoj i obserwuj czy plamienie się utrzymuje, ogólnie plamienia na początku ciąży wcale nie musza być i najczęściej nie są złym objawem. Czasami jednak jest to wina za niskiego progesteronu i wtedy wystarczy go suplementowac.
Ja na Twoim miejscu zobaczyłabym rano czy dalej plamisz, jeśli nie to uważałabym na siebie i czekała do czwartku na wizytę do gina, a jeśli będziesz dalej plamila lub co gorsza jeśli plamienie się nasili to biegiem na pogotowie.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mamy serduszko<3 !!!!Maluch ma caly centymetr:-)
Normalnie ryczalam jak bóbr!
Czuję szczęście, ale strach nadal ogromny.
Jesli chodzi o plamienia ja mialam spore od testu do 6 tc. Byly duze, brazowe, raz nawet brunatne, raz krew i myslalam o najgorszym. Wg lekarza byl krwiak podkosmowkowy, widoczny wreszcie tylko na b dobrym usg i stąd sie to brało. Na slabym usg nie bylo tego widac..
Mialam lezec plackiem i do tego relaniumWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:53
Bajkaaa, ASSA, Madziula, M_ia, Anetta31, Majblanca, Blondik, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Kaczuszka86 wrote:Czarnulka byłam na 1 wizycie ale żeby potwierdzić że wszystko jest na miejscu. Był pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy a i po raz 1 żadnych odchylenia typu krwiak,torbiel, odklejanie jak to bywało wcześniej. Wizytę serduszkowa mam 1.04 zwariuje chyba do tego czasu.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mama2kituszek wrote:Dziewczyny mamy serduszko<3 !!!!Maluch ma caly centymetr:-)
Normalnie ryczalam jak bóbr!
Czuję szczęście, ale strach nadal ogromny.
Jesli chodzi o plamienia ja mialam spore od testu do 6 tc. Byly duze, brazowe, raz nawet brunatne, raz krew i myslalam o najgorszym. Wg lekarza byl krwiak podkosmowkowy, widoczny wreszcie tylko na b dobrym usg i stąd sie to brało. Na slabym usg nie bylo tego widac..
Mialam lezec plackiem i do tego relanium
Na pewno mocne emocje towarzyszyły tej wizycie, fajnie ,że wyszło wszystko ok oprócz tego krwiaka , super że serduszko bije -gratulacje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 02:44
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lilly_Ana wrote:A mi się jakieś plamienie zaczęło. Takie brązowawe wizyta dopiero 6.04.
Co robić?
Lilly_Ana -jak duże to plamienie? Obfite ?czy tylko je widać przy podcieraniu się?
Ja też ostatnio miałam plamienia ale 1 dniowe i samo przeszło , wizyta dopiero za tydz.
Bierzesz może duphason lub luteine?
Skontaktuj się z swoim lekarzem może zleci ci branie ich.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Holibka wrote:Cześć dziewczyny, miłego weekendu
Ja miałam wczoraj straszny dzień pod kątem mdłości, ale myślę że sama sobie jestem winna: niewyspanie, wyjście bez śniadania i zjedzenie słodyczy w pracy z braku laku. Zauważyłam też niestety, że jest mi gorzej, jak jeżdżę jako pasażer. Jako kierowca czuję się dobrze
Wieczorem odkryłam, że banany dobrze działają na moje mdłości.
Dziś już lepiej.
Z pamiętnika ciężarówki: podczas spotkania z klientami zrobiłam się tak głodna, że aż mnie zemdliło. Wyszłam więc na chwilę do toalety i wciągnęłam awaryjny jogurt w tubce. Pomogło.
Ja od wczoraj stosuje banany na śniadanie i herbata z imbirem jest rewelacyjnie wczoraj czułam się cały dzień wspaniałe staram się przekąsic coś co 2/3h akurat po takim czasie czuje ze jeździ mi po żołądku dziś pierwszy dzień u mnie w pracy proszę trzymajcie kciuki :* obym się dobrze czuła miłego dnia wszystkimPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Kaczorka wrote:Witam z rana
Powiem Wam, że odkąd ograniczyłam Duphaston do 1 tab. dziennie to czuję się zdecydowanie lepiej! Głowa mniej boli i mdłości tak nie dokuczają czyli te wszystkie dolegliwości to chyba najczęściej od progesteronu.
Kochana a lekarz ci zmniejszył czy sama postanowiłas? Ja ostatnio jak byłam na usg było super dobrze się czułam i lekarzowi tak powiedziałam przepisał mi ze mam brać tak jak dotychczas duphaston 2x1 od 20 marca 3×1 i od któregoś kwietnia znowu 2x1 przyznam że od wizyty czuje się okropnie jak nigdy od początku ciąży nie miałam żadnych plamien ale wcześniej przed zajściem brałam duphaston dłuższy czas na wywoływanie miesiączki co o tym myślicie ? Boję się że tak jak piszesz Kaczorka będę się czuć jeszcze gorzej chociaż odpukać od wczoraj zaczynam nad tym panowaćPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Co robić?
Ja mam usg 29 marca i czekam na nie jak na wyrok. -
Dodka91 wrote:Kochana a lekarz ci zmniejszył czy sama postanowiłas? Ja ostatnio jak byłam na usg było super dobrze się czułam i lekarzowi tak powiedziałam przepisał mi ze mam brać tak jak dotychczas duphaston 2x1 od 20 marca 3×1 i od któregoś kwietnia znowu 2x1 przyznam że od wizyty czuje się okropnie jak nigdy od początku ciąży nie miałam żadnych plamien ale wcześniej przed zajściem brałam duphaston dłuższy czas na wywoływanie miesiączki co o tym myślicie ? Boję się że tak jak piszesz Kaczorka będę się czuć jeszcze gorzej chociaż odpukać od wczoraj zaczynam nad tym panować
Mi na pierwszej wizycie lekarz profilaktycznie zalecił Duphaston 2x1. A na ostatniej wizycie stwierdził, że wszystko się dobrze rozwija, nie ma żadnych nieprawidłowości i mogę odstawić. Ale nie tak od razu. Na razie mam brać 1x1 aż nie skończę tego co mam w domu
No i odkąd zmniejszyłam właśnie dawkę do 1 tabletki dziennie to czuję się lepiej
A jutro jadę porobić te badania z I trymestru. I już mnie boli ile kasy wydam bo oczywiście nie mam refundacji na NFZ.
Niby mają w Diagnostyce jakiś pakiet dla kobiet w ciąży, ale nie ma na stronie żadnego cennika, więc nawet nie wiem na jaki koszt się nastawić. Może któraś z Was jest zorientowana??
Co do plamień to mi doktorek kazał dzwonić jeśli się jakieś pojawią. Póki co na szczęście u mnie ich nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 08:05
-
Co robić?
P.s. jeśli się zdecydujesz weź sobie podręczne rzeczy bo na pewno Cię zostawia na chwilową obserwację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 08:06
-
Majblanca wrote:Hopeless a nie możesz zadzwonic do swojego gina? Albo na pogotowie?
-
Hejka u mnie plamienia sa dalej ale to polip endometrialny wiec moga sie utrzymywac , wazne zeby sie nie nasilaly .Leze I nic nie robie ;)Leki lykam ale nie odczywam zadnych dolegliwosci w zwiazku z tym.Moja kolezanka nie miala zadnych plamien , dolegliwosci ciazowe , a zarodek przestal rosnac bez akcji I wczoraj doszlo do poronienia , dlatego u kazdej z nas ciaza wyglada inaczej.Anetta31