X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aha no i czytałam trochę dziewczyn - kwietniowek
    I dużo z nich rodzi i powiem wam że może się okazać że duża część z nas urodzi nie e listopadzie a w październiku :)

Też właśnie dziś czytałam ten wątek i te same wnioski miałam :p
    Tam już tak poważnie jest! ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie to obojętne byle by dziecko było zdrowe a może być nawet 1 listopad :) przynajmniej zawsze będzie miał wolne w dniu urodzin:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się jakieś plamienie zaczęło. Takie brązowawe :/ wizyta dopiero 6.04.
    Co robić?

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Co robić?
    Możesz do swojego lekarza zadzwonić/napisać?

• annggela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Co robić?

Przede wszystkim spokoj. Moze zadzwoń do lekarza bądź na pogotowie. W mojej poprzedniej ciąży trochę krewki poleciało ( plamka) i mnie zatrzymać chcieli na obserwacje , jak w Polsce byłam .

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zadzwonić do swojej lekarki.. Najwcześniej do gina to pewnie w czwartek, bo tylko przyjmuje poniedziałki i czwartki. Jutro nie pójdę bo mam na 2zmianę, a u nas przyjmuje od 15...Ewentualnie pogotowie.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Nie mogę zadzwonić do swojej lekarki.. Najwcześniej do gina to pewnie w czwartek, bo tylko przyjmuje poniedziałki i czwartki. Jutro nie pójdę bo mam na 2zmianę, a u nas przyjmuje od 15...Ewentualnie pogotowie.

Jeśli będzie cię to niepokoić to idź rano na pogotowie i na oddziale cie zbadaja i powiedzą co i jak, zawsze lepiej być spokojnym :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily_Ana, przede wszystkim spokoj i obserwuj czy plamienie się utrzymuje, ogólnie plamienia na początku ciąży wcale nie musza być i najczęściej nie są złym objawem. Czasami jednak jest to wina za niskiego progesteronu i wtedy wystarczy go suplementowac.
    Ja na Twoim miejscu zobaczyłabym rano czy dalej plamisz, jeśli nie to uważałabym na siebie i czekała do czwartku na wizytę do gina, a jeśli będziesz dalej plamila lub co gorsza jeśli plamienie się nasili to biegiem na pogotowie.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
    02/04 - następna wizyta 🤞
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy serduszko<3 !!!!Maluch ma caly centymetr:-)
    Normalnie ryczalam jak bóbr!
    Czuję szczęście, ale strach nadal ogromny.

Jesli chodzi o plamienia ja mialam spore od testu do 6 tc. Byly duze, brazowe, raz nawet brunatne, raz krew i myslalam o najgorszym. Wg lekarza byl krwiak podkosmowkowy, widoczny wreszcie tylko na b dobrym usg i stąd sie to brało. Na slabym usg nie bylo tego widac..
    Mialam lezec plackiem i do tego relanium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:53

Bajkaaa, ASSA, Madziula, M_ia, Anetta31, Majblanca, Blondik, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Czarnulka byłam na 1 wizycie ale żeby potwierdzić że wszystko jest na miejscu. Był pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy a i po raz 1 żadnych odchylenia typu krwiak,torbiel, odklejanie jak to bywało wcześniej. Wizytę serduszkowa mam 1.04 :) zwariuje chyba do tego czasu.
    Super, że wszytko ok. Trzymam kciuki za następną wizytę. Pewnie serduszko już będzie biło :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Dziewczyny mamy serduszko<3 !!!!Maluch ma caly centymetr:-)
    Normalnie ryczalam jak bóbr!
    Czuję szczęście, ale strach nadal ogromny.

Jesli chodzi o plamienia ja mialam spore od testu do 6 tc. Byly duze, brazowe, raz nawet brunatne, raz krew i myslalam o najgorszym. Wg lekarza byl krwiak podkosmowkowy, widoczny wreszcie tylko na b dobrym usg i stąd sie to brało. Na slabym usg nie bylo tego widac..
    Mialam lezec plackiem i do tego relanium
    Hej Mama2kituszek
    Na pewno mocne emocje towarzyszyły tej wizycie, fajnie ,że wyszło wszystko ok oprócz tego krwiaka , super że serduszko bije -gratulacje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 02:44

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Co robić?

Lilly_Ana -jak duże to plamienie? Obfite ?czy tylko je widać przy podcieraniu się?
    Ja też ostatnio miałam plamienia ale 1 dniowe i samo przeszło , wizyta dopiero za tydz.
    Bierzesz może duphason lub luteine?
    Skontaktuj się z swoim lekarzem może zleci ci branie ich.

07.06.2019 synek

• Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Cześć dziewczyny, miłego weekendu :)
    Ja miałam wczoraj straszny dzień pod kątem mdłości, ale myślę że sama sobie jestem winna: niewyspanie, wyjście bez śniadania i zjedzenie słodyczy w pracy z braku laku. Zauważyłam też niestety, że jest mi gorzej, jak jeżdżę jako pasażer. Jako kierowca czuję się dobrze ;)
    Wieczorem odkryłam, że banany dobrze działają na moje mdłości.
    Dziś już lepiej.

Z pamiętnika ciężarówki: podczas spotkania z klientami zrobiłam się tak głodna, że aż mnie zemdliło. Wyszłam więc na chwilę do toalety i wciągnęłam awaryjny jogurt w tubce. Pomogło.

Ja od wczoraj stosuje banany na śniadanie i herbata z imbirem <3 jest rewelacyjnie wczoraj czułam się cały dzień wspaniałe <3 staram się przekąsic coś co 2/3h akurat po takim czasie czuje ze jeździ mi po żołądku :) dziś pierwszy dzień u mnie w pracy proszę trzymajcie kciuki :* obym się dobrze czuła <3 miłego dnia wszystkim :)

PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Witam z rana :)
    Powiem Wam, że odkąd ograniczyłam Duphaston do 1 tab. dziennie to czuję się zdecydowanie lepiej! Głowa mniej boli i mdłości tak nie dokuczają :) czyli te wszystkie dolegliwości to chyba najczęściej od progesteronu.

Kochana a lekarz ci zmniejszył czy sama postanowiłas? Ja ostatnio jak byłam na usg było super dobrze się czułam i lekarzowi tak powiedziałam przepisał mi ze mam brać tak jak dotychczas duphaston 2x1 od 20 marca 3×1 i od któregoś kwietnia znowu 2x1 przyznam że od wizyty czuje się okropnie :( jak nigdy :( od początku ciąży nie miałam żadnych plamien ale wcześniej przed zajściem brałam duphaston dłuższy czas na wywoływanie miesiączki co o tym myślicie ? Boję się że tak jak piszesz Kaczorka będę się czuć jeszcze gorzej chociaż odpukać od wczoraj zaczynam nad tym panować <3

PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Co robić?
    Ja plamie od tygodnia :( generalnie z plamieniami jest tak ze albo będzie dobrze albo choooyowo.
    Ja mam usg 29 marca i czekam na nie jak na wyrok.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Kochana a lekarz ci zmniejszył czy sama postanowiłas? Ja ostatnio jak byłam na usg było super dobrze się czułam i lekarzowi tak powiedziałam przepisał mi ze mam brać tak jak dotychczas duphaston 2x1 od 20 marca 3×1 i od któregoś kwietnia znowu 2x1 przyznam że od wizyty czuje się okropnie :( jak nigdy :( od początku ciąży nie miałam żadnych plamien ale wcześniej przed zajściem brałam duphaston dłuższy czas na wywoływanie miesiączki co o tym myślicie ? Boję się że tak jak piszesz Kaczorka będę się czuć jeszcze gorzej chociaż odpukać od wczoraj zaczynam nad tym panować <3

Mi na pierwszej wizycie lekarz profilaktycznie zalecił Duphaston 2x1. A na ostatniej wizycie stwierdził, że wszystko się dobrze rozwija, nie ma żadnych nieprawidłowości i mogę odstawić. Ale nie tak od razu. Na razie mam brać 1x1 aż nie skończę tego co mam w domu :)
    No i odkąd zmniejszyłam właśnie dawkę do 1 tabletki dziennie to czuję się lepiej :)

A jutro jadę porobić te badania z I trymestru. I już mnie boli ile kasy wydam :P bo oczywiście nie mam refundacji na NFZ.
    Niby mają w Diagnostyce jakiś pakiet dla kobiet w ciąży, ale nie ma na stronie żadnego cennika, więc nawet nie wiem na jaki koszt się nastawić. Może któraś z Was jest zorientowana??

Co do plamień to mi doktorek kazał dzwonić jeśli się jakieś pojawią. Póki co na szczęście u mnie ich nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 08:05

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja plamie od tygodnia :( generalnie z plamieniami jest tak ze albo będzie dobrze albo choooyowo.
    Ja mam usg 29 marca i czekam na nie jak na wyrok.

Hopeless a nie możesz zadzwonic do swojego gina? Albo na pogotowie?

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Co robić?
    Jedź na pogotowie,zbadaja Cię,zrobią usg a w razie potrzeby dostaniesz porządną dawkę proga. Plemienia zdarzają się często i mogą zwiastowac nic ale także to najgorsze więc do czwartku może być już za późno. Nie ryzykuj poza tym stres z niewiedzy co Ci się dzieje i czy wszystko jest ok jest często gorszy niż przyczyna sytuacji.
    P.s. jeśli się zdecydujesz weź sobie podręczne rzeczy bo na pewno Cię zostawia na chwilową obserwację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 08:06

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Hopeless a nie możesz zadzwonic do swojego gina? Albo na pogotowie?
    Ale ja byłam u gina. Mam zwiększona dawkę dupka i mam odpoczywac co przy dziecku rok i 11 mcy nie jest mozliwe. Na tym etapie ciąży nie da się zrobić więcej.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie plamienia sa dalej ale to polip endometrialny wiec moga sie utrzymywac , wazne zeby sie nie nasilaly .Leze I nic nie robie ;)Leki lykam ale nie odczywam zadnych dolegliwosci w zwiazku z tym.Moja kolezanka nie miala zadnych plamien , dolegliwosci ciazowe , a zarodek przestal rosnac bez akcji I wczoraj doszlo do poronienia , dlatego u kazdej z nas ciaza wyglada inaczej.

Anetta31
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ