X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witaj :) Lista znajduje się na pierwszej stronie, w pierwszym poście.
    Dziękuje :) to poproszę o dodanie - termin wg OM 15.11, 25 lat, 5 cs.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Haha, ja w piątek robiłam :p
    Za to ostatnio o ile słodyczy nie mogłam tak bita śmietana po głowie chodziła ;) i mąż do cukierni jechał :p a dziś się rzuciłam na Merci z nadzieniem nugatowym ;) a teraz mi niedobrze..

Co do śledzi i łososia to nie wiem, bo to nie moje klimaty..

Tia, a ja miałam z tego tyle, że zrobiłam miche, zjadłam parę kęsów i mnie wzdęło :/
    Dziewczyny, jak sobie radzicie ze wzdęciami?
    Nigdy nie miałam tego problemu i jest to dla mnie męczące :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Tia, a ja miałam z tego tyle, że zrobiłam miche, zjadłam parę kęsów i mnie wzdęło :/
    Spokojnie możesz wziąc espumisan, ratował mnie i otoczenie w poprzedniej ciąży ;) ;).

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogla herbata z kopru , pilam raz dziennie ;)

Anetta31
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj beta 1004 :) więc średni dwudniowy przyrost ok 140% ;)
    Progesteron też urósł, tydzień temu było 7,8, dzisiaj 12,67. Czyli dalej nisko, ale już nie przerażająco nisko.
    W środę mam wizytę i chcę poprosić o l4 w związku z tym progesteronem i ogólnym zmęczeniem - pracuję 7:30-12:30, potem jestem w domu sama z 20 miesięcznym synem, po jego uśpieniu jeszcze na 2 godziny siadam do pracy zdalnej. Czuję się jak zombie :/
    W poprzedniej ciąży pracowałam prawie do końca (3 dni przed porodem miałam zakończenie 3 letniego projektu), a w między czasie dwa razy byłam na tydzień w szpitalu... teraz myślę nad l4 od początku.... zwłaszcza że wyniki mam w dolnej granicy. Jak lekarze zapatrują się na takie wczesne l4?

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Na mnie idealnie działają kapsułki z olejem z czarnuszki :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 - a ja nie mam wzdęć. Jak trzeba to popuszczam gazy i już ;) i noszę luźne spodnie albo leginsy. Bo jak miałam takie lekko uciskające brzuch to też mi się gromadziło.

Lilaliean - mi lekarz sam proponował L4 na pierwszej wizycie (4t5d). Wtedy jeszcze nie chciałam, bo czułam się spoko. Ale po tygodniu jednak się zdecydowałam, bo w czasie siedzenia przez 8h w pracy bolał mnie i brzuch i krzyż.
    Myślę, że jak Ci lekarz sam z siebie nie da to go po prostu poproś o zwolnienie :) Kobietom w ciąży się nie odmawia :P Tak mi mój powiedział ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    ASSA a sprawdzałaś znaczniki wątrobowe? Moją szwagierkę swędziała skóra od wątroby w drugiej ciąży, ale w bardziej zaawansowanej. Sprawdzić nie zaszkodzi. A co do nawilżania polecam olej migdałowy - szybko się wchłania, cudownie nawilża i nie ma zapachu.

Dzieki za podpowiedź dopytam jeszcze ginekolog na wizycie i zrobię te wątrobowe :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:08

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte u gina zaklepana. Bedzie to 8tc wiec licze na serduszko. Chcieli mnie w tym tygodniu juz przyjac ale powiedzialam, ze bez sensu i sobie poczekam na spokojnie :).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Mam wizyte u gina zaklepana. Bedzie to 8tc wiec licze na serduszko. Chcieli mnie w tym tygodniu juz przyjac ale powiedzialam, ze bez sensu i sobie poczekam na spokojnie :).

Jeśli chcesz, to podaj datę wizyty i wpiszę Cię na listę :)
    Lilaliean wrote:
    W poprzedniej ciąży pracowałam prawie do końca (3 dni przed porodem miałam zakończenie 3 letniego projektu), a w między czasie dwa razy byłam na tydzień w szpitalu... teraz myślę nad l4 od początku.... zwłaszcza że wyniki mam w dolnej granicy. Jak lekarze zapatrują się na takie wczesne l4?

To pewnie zależy od lekarza, ale raczej nie powinien odmówić. Mamy prawo do odpoczynku. Ja teraz ledwo żyję w domu i nie wyobrażam sobie jeszcze pracować i się męczyć, w imię czego? :P Może gdybym miała jeszcze jakąś lekką pracę, ale nie... moja jest niestety fizyczna i stresująca. Jestem na zwolnieniu od początku, czyli od 4t5d :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zapisałam dziewczyny już na USG genetyczne + test PAPPA. Może i jest wcześnie, ale skierowanie od gina już miałam i stwierdziłam że zarejestruję się, żeby później nie okazało się że nie ma wolnych terminów akurat w tym czasie. Muszę powiedzieć mężykowi żeby zorganizował sobie wolne w pracy na 20.04 :)

Lilly_Ana, Wojcinka, Blondik lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też odczuwacie prawie ciągłe parcie na pęcherz? Przed wyjściem z domu to u mnie jakaś porażka. Zrobię siusiu, założę buty i znów czuję, że mi się chce :/
    Jak gdzieś idę to pierwsze co analizuję to czy tam jest dostęp do WC.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja się dzisiaj zapisałam dziewczyny już na USG genetyczne + test PAPPA. Może i jest wcześnie, ale skierowanie od gina już miałam i stwierdziłam że zarejestruję się, żeby później nie okazało się że nie ma wolnych terminów akurat w tym czasie. Muszę powiedzieć mężykowi żeby zorganizował sobie wolne w pracy na 20.04 :)

Też o tym myślałam, ale jeśli potrzebne jest skierowanie to muszę poczekać do przyszłego wtorku ;) może znajdzie się dla mnie jakiś wolny termin po świętach :p
    Swoją drogą to nawet nie wiem gdzie u nas robią..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Też o tym myślałam, ale jeśli potrzebne jest skierowanie to muszę poczekać do przyszłego wtorku ;) może znajdzie się dla mnie jakiś wolny termin po świętach :p
    Swoją drogą to nawet nie wiem gdzie u nas robią..

Ja dostałam skierowanie, bo jestem po dwóch poronieniach i mam prawo do bezpłatnych badań... niestety prywatnie kosztuje to kilka stówek. Nie wiem jak u Was, ale u mnie takie badanie to koszt 450zł, i trzeba je powtórzyć jeszcze w połowie ciąży. A raczej nie trzeba- a można. Z tego co wiem, nie jest ono chyba obowiązkowe.

Wyobraźcie sobie, że ginekolog do którego chodziłam wcześniej i dzięki któremu zaszłam w ciążę, nawet się nie zająknął o tym że jest klinika która robi takie badania bezpłatnie jeśli ktoś ma wskazania! I że mi się ono należy. A dlaczego? Ponieważ sam robi u siebie takie badania odpłatnie heh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:33

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    To pewnie zależy od lekarza, ale raczej nie powinien odmówić. Mamy prawo do odpoczynku. Ja teraz ledwo żyję w domu i nie wyobrażam sobie jeszcze pracować i się męczyć, w imię czego? :P Może gdybym miała jeszcze jakąś lekką pracę, ale nie... moja jest niestety fizyczna i stresująca. Jestem na zwolnieniu od początku, czyli od 4t5d :)
    No mam nadzieję że w środę dostanę ;) ja mam pracę umysłową, ale bardzo stresujacą. No i czasem, jak np na początku kwietnia teraz, przypada okres, że przez parę tygodni jeżdżę autem po pareset km dziennie - inspekcje pól... zupełnie sobie tego nie wyobrażam w momencie kiedy non stop chce mi się spać i pewnie za niedlugo dopadną mnie mdłości...
    przy okazji proszę o wpisanie wizyty na 22.03 :)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean to Ty kontrolujesz nasze pola a kysz!!! :D zartuje :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Lilaliean to Ty kontrolujesz nasze pola a kysz!!! :D zartuje :)
    Nie, kontroluję tylko pola rolników którym mamy potem zapłacić za słomę ( pracuję w prywatnej firmie) ;)

• mietata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:07

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w luxmedzie niechętnie dają l4 ;) najchętniej dają prywatni ginowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 17:57

Aasienkaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny czy Wy też odczuwacie prawie ciągłe parcie na pęcherz? Przed wyjściem z domu to u mnie jakaś porażka. Zrobię siusiu, założę buty i znów czuję, że mi się chce :/
    Jak gdzieś idę to pierwsze co analizuję to czy tam jest dostęp do WC.
    Tak , ja tez tak mam. Najgorsze to wstawanie w nocy ;)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ