X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witaj :) Lista znajduje się na pierwszej stronie, w pierwszym poście.
    Dziękuje :) to poproszę o dodanie - termin wg OM 15.11, 25 lat, 5 cs.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Haha, ja w piątek robiłam :p
    Za to ostatnio o ile słodyczy nie mogłam tak bita śmietana po głowie chodziła ;) i mąż do cukierni jechał :p a dziś się rzuciłam na Merci z nadzieniem nugatowym ;) a teraz mi niedobrze..

Co do śledzi i łososia to nie wiem, bo to nie moje klimaty..

Tia, a ja miałam z tego tyle, że zrobiłam miche, zjadłam parę kęsów i mnie wzdęło :/
    Dziewczyny, jak sobie radzicie ze wzdęciami?
    Nigdy nie miałam tego problemu i jest to dla mnie męczące :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Tia, a ja miałam z tego tyle, że zrobiłam miche, zjadłam parę kęsów i mnie wzdęło :/
    Spokojnie możesz wziąc espumisan, ratował mnie i otoczenie w poprzedniej ciąży ;) ;).

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogla herbata z kopru , pilam raz dziennie ;)

Anetta31
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj beta 1004 :) więc średni dwudniowy przyrost ok 140% ;)
    Progesteron też urósł, tydzień temu było 7,8, dzisiaj 12,67. Czyli dalej nisko, ale już nie przerażająco nisko.
    W środę mam wizytę i chcę poprosić o l4 w związku z tym progesteronem i ogólnym zmęczeniem - pracuję 7:30-12:30, potem jestem w domu sama z 20 miesięcznym synem, po jego uśpieniu jeszcze na 2 godziny siadam do pracy zdalnej. Czuję się jak zombie :/
    W poprzedniej ciąży pracowałam prawie do końca (3 dni przed porodem miałam zakończenie 3 letniego projektu), a w między czasie dwa razy byłam na tydzień w szpitalu... teraz myślę nad l4 od początku.... zwłaszcza że wyniki mam w dolnej granicy. Jak lekarze zapatrują się na takie wczesne l4?

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Na mnie idealnie działają kapsułki z olejem z czarnuszki :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 - a ja nie mam wzdęć. Jak trzeba to popuszczam gazy i już ;) i noszę luźne spodnie albo leginsy. Bo jak miałam takie lekko uciskające brzuch to też mi się gromadziło.

Lilaliean - mi lekarz sam proponował L4 na pierwszej wizycie (4t5d). Wtedy jeszcze nie chciałam, bo czułam się spoko. Ale po tygodniu jednak się zdecydowałam, bo w czasie siedzenia przez 8h w pracy bolał mnie i brzuch i krzyż.
    Myślę, że jak Ci lekarz sam z siebie nie da to go po prostu poproś o zwolnienie :) Kobietom w ciąży się nie odmawia :P Tak mi mój powiedział ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    ASSA a sprawdzałaś znaczniki wątrobowe? Moją szwagierkę swędziała skóra od wątroby w drugiej ciąży, ale w bardziej zaawansowanej. Sprawdzić nie zaszkodzi. A co do nawilżania polecam olej migdałowy - szybko się wchłania, cudownie nawilża i nie ma zapachu.

Dzieki za podpowiedź dopytam jeszcze ginekolog na wizycie i zrobię te wątrobowe :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:08

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte u gina zaklepana. Bedzie to 8tc wiec licze na serduszko. Chcieli mnie w tym tygodniu juz przyjac ale powiedzialam, ze bez sensu i sobie poczekam na spokojnie :).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Mam wizyte u gina zaklepana. Bedzie to 8tc wiec licze na serduszko. Chcieli mnie w tym tygodniu juz przyjac ale powiedzialam, ze bez sensu i sobie poczekam na spokojnie :).

Jeśli chcesz, to podaj datę wizyty i wpiszę Cię na listę :)
    Lilaliean wrote:
    W poprzedniej ciąży pracowałam prawie do końca (3 dni przed porodem miałam zakończenie 3 letniego projektu), a w między czasie dwa razy byłam na tydzień w szpitalu... teraz myślę nad l4 od początku.... zwłaszcza że wyniki mam w dolnej granicy. Jak lekarze zapatrują się na takie wczesne l4?

To pewnie zależy od lekarza, ale raczej nie powinien odmówić. Mamy prawo do odpoczynku. Ja teraz ledwo żyję w domu i nie wyobrażam sobie jeszcze pracować i się męczyć, w imię czego? :P Może gdybym miała jeszcze jakąś lekką pracę, ale nie... moja jest niestety fizyczna i stresująca. Jestem na zwolnieniu od początku, czyli od 4t5d :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zapisałam dziewczyny już na USG genetyczne + test PAPPA. Może i jest wcześnie, ale skierowanie od gina już miałam i stwierdziłam że zarejestruję się, żeby później nie okazało się że nie ma wolnych terminów akurat w tym czasie. Muszę powiedzieć mężykowi żeby zorganizował sobie wolne w pracy na 20.04 :)

Lilly_Ana, Wojcinka, Blondik lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też odczuwacie prawie ciągłe parcie na pęcherz? Przed wyjściem z domu to u mnie jakaś porażka. Zrobię siusiu, założę buty i znów czuję, że mi się chce :/
    Jak gdzieś idę to pierwsze co analizuję to czy tam jest dostęp do WC.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja się dzisiaj zapisałam dziewczyny już na USG genetyczne + test PAPPA. Może i jest wcześnie, ale skierowanie od gina już miałam i stwierdziłam że zarejestruję się, żeby później nie okazało się że nie ma wolnych terminów akurat w tym czasie. Muszę powiedzieć mężykowi żeby zorganizował sobie wolne w pracy na 20.04 :)

Też o tym myślałam, ale jeśli potrzebne jest skierowanie to muszę poczekać do przyszłego wtorku ;) może znajdzie się dla mnie jakiś wolny termin po świętach :p
    Swoją drogą to nawet nie wiem gdzie u nas robią..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Też o tym myślałam, ale jeśli potrzebne jest skierowanie to muszę poczekać do przyszłego wtorku ;) może znajdzie się dla mnie jakiś wolny termin po świętach :p
    Swoją drogą to nawet nie wiem gdzie u nas robią..

Ja dostałam skierowanie, bo jestem po dwóch poronieniach i mam prawo do bezpłatnych badań... niestety prywatnie kosztuje to kilka stówek. Nie wiem jak u Was, ale u mnie takie badanie to koszt 450zł, i trzeba je powtórzyć jeszcze w połowie ciąży. A raczej nie trzeba- a można. Z tego co wiem, nie jest ono chyba obowiązkowe.

Wyobraźcie sobie, że ginekolog do którego chodziłam wcześniej i dzięki któremu zaszłam w ciążę, nawet się nie zająknął o tym że jest klinika która robi takie badania bezpłatnie jeśli ktoś ma wskazania! I że mi się ono należy. A dlaczego? Ponieważ sam robi u siebie takie badania odpłatnie heh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:33

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    To pewnie zależy od lekarza, ale raczej nie powinien odmówić. Mamy prawo do odpoczynku. Ja teraz ledwo żyję w domu i nie wyobrażam sobie jeszcze pracować i się męczyć, w imię czego? :P Może gdybym miała jeszcze jakąś lekką pracę, ale nie... moja jest niestety fizyczna i stresująca. Jestem na zwolnieniu od początku, czyli od 4t5d :)
    No mam nadzieję że w środę dostanę ;) ja mam pracę umysłową, ale bardzo stresujacą. No i czasem, jak np na początku kwietnia teraz, przypada okres, że przez parę tygodni jeżdżę autem po pareset km dziennie - inspekcje pól... zupełnie sobie tego nie wyobrażam w momencie kiedy non stop chce mi się spać i pewnie za niedlugo dopadną mnie mdłości...
    przy okazji proszę o wpisanie wizyty na 22.03 :)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean to Ty kontrolujesz nasze pola a kysz!!! :D zartuje :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Lilaliean to Ty kontrolujesz nasze pola a kysz!!! :D zartuje :)
    Nie, kontroluję tylko pola rolników którym mamy potem zapłacić za słomę ( pracuję w prywatnej firmie) ;)

• mietata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:07

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w luxmedzie niechętnie dają l4 ;) najchętniej dają prywatni ginowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 17:57

Aasienkaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny czy Wy też odczuwacie prawie ciągłe parcie na pęcherz? Przed wyjściem z domu to u mnie jakaś porażka. Zrobię siusiu, założę buty i znów czuję, że mi się chce :/
    Jak gdzieś idę to pierwsze co analizuję to czy tam jest dostęp do WC.
    Tak , ja tez tak mam. Najgorsze to wstawanie w nocy ;)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ