Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym jednak wolała bezobjawowo. Za dzieciaka często wymiotowałam i miałam chorobę lokomocyjną i mam uraz. Od razu czuje się milion razy gorzej zaczynam płakać dodatkowo bo nie chcę wymiotowac. To absolutnie nie jest dobry objaw. Ja wiem, że ważne jest zdrowie dziecka, ale samopoczucie matki tez jest ważne, a jak matka pała niechęcią do stanu, w którym się znajduje nie wpływa raczej dobrze na samopoczucie dziecka.
-
Cześć dziewczynki nie nadążam przeglądać wszystkich postów pewnie jak nie będę mogła w nocy spać to poczytam co tam u Was
Ja dziś zrobiłam 3 raz betę i wyniki są takie
14.03 32.52
16.03 117.200
20.03 1057.00
Jutro mam wizytę u lekarza mam nadzieje ze wszystko dobrze. Jak radzicie sobie z bólem brzucha,macie albo mialyscie wole taki problem? Ja od kilku dni nie wiem co ze sobą zrobić tak mnie boli i rwie jak na okres praktycznie cały czas,najgorzej wieczorem nie mogę zasnąć z bólu.. a od wczoraj ból piersi.. macie na to jakieś sposoby? -
Co do L4 to w pierwszej ciazy poszlam na zwolnienie 2,5 mca przed porodem. Mam nadzieje, ze tym razem tez obedzie sie bez wiekszych zawirowan i dam rade tez popracowac ile zechce, z tym ze mam prace typowo biurkowa przed kompem. Co do wczesniejszych zwolnien chce tylko napomknac ze Zus ostatnio wzial sie ostro za kontrole ciezarnych, wiec tylko ostrzegam, gdyby mile Panie stanely w waszych progach, zajmuje sie akurat placami i troszke mam z tym stycznosc. Zagladam tu do Was, ale przy moim smyku ciezko jest cos skrobnac. Pozdrawiam
-
M_ia wrote:Jutro mam wizytę u lekarza mam nadzieje ze wszystko dobrze. Jak radzicie sobie z bólem brzucha,macie albo mialyscie wole taki problem? Ja od kilku dni nie wiem co ze sobą zrobić tak mnie boli i rwie jak na okres praktycznie cały czas,najgorzej wieczorem nie mogę zasnąć z bólu.. a od wczoraj ból piersi.. macie na to jakieś sposoby?Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly_Ana wrote:Próbowałam jakoś przetrwać. Bolało mnie tak mocno mocno jakieś 3 dni. I 2 dnia w nocy wzięłam nospę bo już nie mogłam wytrzymać
-
Witam wszystkie listopadowe mamy...i nieśmiało się przyłączam do waszego grona...
Wstępnie termin na 28 listopada...ale jak będzie się okaże...miałam już 2 straty i powiem szczerze, że z tyłu głowy gdzieś mi tam puka, że teraz niestety też może się skończyć takim negatywnym finałem...
Bety nie robię...bo wiem, że róznie to może być...czekam na wizytę w kwietniu czy coś będzie widać...pozdrawiam
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
M_ia wrote:Cześć dziewczynki nie nadążam przeglądać wszystkich postów pewnie jak nie będę mogła w nocy spać to poczytam co tam u Was
Ja dziś zrobiłam 3 raz betę i wyniki są takie
14.03 32.52
16.03 117.200
20.03 1057.00
Jutro mam wizytę u lekarza mam nadzieje ze wszystko dobrze. Jak radzicie sobie z bólem brzucha,macie albo mialyscie wole taki problem? Ja od kilku dni nie wiem co ze sobą zrobić tak mnie boli i rwie jak na okres praktycznie cały czas,najgorzej wieczorem nie mogę zasnąć z bólu.. a od wczoraj ból piersi.. macie na to jakieś sposoby?
M_ia -co do bólu brzucha to ja w obecnej i poprzednich ciążach miewałam ,brzuch bolał non stop odwiedziłam chyba z 4 gin i każdy mówił że to normalne i brać nospe bo bezpieczniejsza jest dla dziecka niż skurcze. Mówił że można śmiało brać 3x1 ja oczywiście biorę jak juże naprawdę muszę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 22:16
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mi tez gin powiedziala ze jesli bol nie daje zasnac to moge wziac nospe ale ta ze slaba dawka i ze na poczatku ciazy brzuch moze bolec bo sie wszystko rozciaga ale jesli jest juz na tyle silny ze nie mozna spac to mozna wziac nospe. I rzeczywiście jednej nocy musiałam bo nie moglam spac i nawet leżeć nie moglam..
-
Dzięki dziewczyny, no właśnie zażyłam jedna tabletkę tej słabej, ból jest tak silny ze nie mogę złapać tchu.. mam nadzieje ze zaraz przejdzie..dziękuję za wszystkie rady
-
M_ia wrote:Dzięki dziewczyny, no właśnie zażyłam jedna tabletkę tej słabej, ból jest tak silny ze nie mogę złapać tchu.. mam nadzieje ze zaraz przejdzie..dziękuję za wszystkie rady
Współczuję takiego bólu ja nie mogę zasnąć ale ze względu chyba na to że śpię popołudniami
Spokojnej nocy Ci życzę -
Bajkaaa wrote:Współczuję takiego bólu ja nie mogę zasnąć ale ze względu chyba na to że śpię popołudniami
Spokojnej nocy Ci życzęLilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Tak patrzę na listę i widzę że aż 8 z nas ma jutro wizytę u gina! To będzie się działo na forum
Ja jeszcze leżę w łóżku. Mąż rano robi mi kanapkę do łóżka żebym cos zjadła zanim wstanę- oczywiście mdłości nadal dają ostro w kość. Niestety nic nie pomaga zbytnio. Rano kiedy córka jest w przedszkolu, zazwyczaj wegetuje na kanapie i brak mi jakiejkolwiek energii.
Co do bólu brzucha to ja odczuwam zawsze wieczorem po położeniu się do łóżka. Ale takie lekkie ciągnięcia, jak na okres, do wytrzymania. Wręcz uspokajające, że macica się rozciąga i jest tak jak ma być. Zaczyna mnie dopadac lekki stresik przed jutrzejszą wwizytą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:51
-
nick nieaktualnyDzień dobry. Chciałabym się nieśmiało przywitać. Czy można dołączyć?
Dziś zobaczyłam na teście dwie kreseczki, ale powiem szczerze, że jeszcze to do mnie nie dociera.
Mam już trzyletnią córeczkę. czekam jak wstanie i pędze na badanie krwiWojcinka, Bajkaaa, Anetta31, Blondik, M_ia, ASSA, annggela lubią tę wiadomość
-
Invis dopiszesz mi ♥️ Na pierwszej stronie?
i możesz mnie tez wykreślić z wizyty u lekarza jutro bo byłam juz wczoraj i na kolejna wybiorę sie dopiero jak bede w domu -
Witam wszystkie Mamusie
Chętnie się do Was przyłączę, jeśli mnie przygarniecie
Termin 24.11
Pierwsza wizyta 7.04
Mam 33 lata, pierwszy cykl starań, trzecie dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 10:08
sloneczkowa mama, Bajkaaa, Anetta31, Blondik, ASSA, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
sloneczkowa mama witaj w naszym szczęśliwym gronie! Na kiedy byłby termin, wg ostatniej miesiączki? Wpisalabym Cie na listę.
KasiaZ witamy witamy zaraz Cię wpiszę na naszą listę
Kuchcinka zaraz jak tylko będę na komputerze to pozmieniam co trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 08:21
sloneczkowa mama, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, moja dopiero w piątek i adekwatnie do mnie już powoli zaczynam wkrecac sobie złe rzeczy... Dziś idę z tym ciśnieniem do lekarza ale w sumie chyba nie dostanę leków patrząc na wyniki mierzenia które robiłam no ale wypowie się lekarz,
Ja mam obawy co do piątku że okaże się że dziecko za mało rośnie albo wogole... Ehh powiem wam że mega żałuję że robiłam betę gdyby nie to, to na spokojnie czekalabym od wizyty do wizyty a tak to mam stresa za każdym razem -
Co do bólu brzucha to tez czuje ze cos mnie tam ciągnie na dole, najgorzej jest jak budzę sie rano z pełnym pęcherzem ale ogólnie nie jest to nic strasznego i nie do wytrzymania , przynajmniej jak na razie
A jesli chodzi o mdłości to tez za bardzo ich nie mam, jedynie rano i wieczorem tak bardzo delikatnie mnie mdli ze miewam odruchy wymiotne ale ogólnie jest spoko