X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ale super! Gratulacje! Też już nie mogę sę doczekać!

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Moje badanie polowkowe trwało około 25 minut. Mam tylko nadzieje, ze te miedniczki nerkowe sie unormują do porodu...

Powodzenia na Waszych polowkowych <3

Wózek wybraliśmy Amelis Muki 2w1, kolor czarny Tropic :D a fotelik samochodowy Recaro Privia 0-13kg + baza Isofix. Kolor nawet nie wiem, chyba losowy :P

Zuza91 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichriwe, to może zadzwoń i zapytaj o wyniki? Bo faktycznie dość długo czekasz.
    Invis, fajny wózek :) a czy Ty noe wspominałaś o używanym?
    Czy któraś z was się orientuje czy przed badaniem morfologii krwi można wziąć eutyrox?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 22:19

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    To długo czekasz! A robiłaś badanie w diagnostyce? Mi tam babka powiedziała, że nawet do 2 tygodni się czeka.

Tak,moja przychodnia diagnostyce oddaje.
    Posiew miał być 2 dni jak czysto i 5 jak nie, a przeciwciała od ręki ;] Tadaaaam ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Wichriwe, to może zadzwoń i zapytaj o wyniki? Bo faktycznie dość długo czekasz.
    Invis, fajny wózek :) a czy Ty noe wspominałaś o używanym?
    Czy któraś z was się orientuje czy przed badaniem morfologii krwi można wziąć eutyrox?

tak, już chciałam dzwonic, ale dam im szansę do jutra do 20, bo był długi łikęd. W środę się wnerwię ;>

Paulina, jak robisz zwykłe morfo to tak, jak tsh to bez eutyroxu

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    masz na myśli paciorkowca gr B , tzw GBS?
    ja nie do końca rozumiem o co kaman bo jednak flora jelit a flora dr moczowych czy rodnych to dwie różne kwestie , ale ok rozumiem że wiesz co robić itd
    Mi niestety z piątkowego posiewu wyszedł ten dziad. Dostałam antybiotyk dożylnie, i tak przez tydzien. Powiedzieli, ze jak posiew nie bedzie ujemny to pessara nie założą. Także roztacza sie wizja kolejnego 1,5 tyg w szpitalu....oby tylko dobrze sie wszystko skończyło. A 2 tyg temu posiew był ujemny. Nie mam pojecia skąd ten czort sie przybłąkał :( ale ze stresu aż sie popłakałam porządnie...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A ja wróciłam z polowkowych. Potwierdzony chłopiec. Wiek ciąży po raz kolejny idealnie pokrył się z dniem OM. Mały waży całe 393 g :P

Wszystko jest w porządku, oprócz jednego parametru, mianowicie lekko poszerzonej miedniczki nerki prawej. Lekarz mówił że to częste u chłopców i że w ciąży nic się z tym nie robi, tylko kontroluje, ale że powinno się unormowac.

Poza tym byliśmy oglądać nasz wózek i jestem nim usatysfakcjonowana :P Dobralam fotelik z bazą w tym samym sklepie i adaptery do wózka, i zrobili nam super rabat- w sumie aż 400zł mniej niż zaplacilibysmy kupując to wszystko gdzieś przez internet. Umówiliśmy się że wpłacimy połowę, a oni przetrzymają wózek i fotelik ze 2-3 miesiące (żeby data na paragonie była jak najświeższa, ze względu na gwarancję). Mąż montowal bazę Isofix żeby sprawdzić czy pasuje do naszego auta i jest ok. Także jestem zadowolona że wszystko tak wyszło :D

Aha, był mega wzrusz przy ujęciach twarzyczki malego w 4D :D łezka mi popłynela. Mój synuś! <3
    Gratulacje Invis :) wspaniale wieści!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się różni 4D od 3D?

Aasha, znam ten ból... ja miałam to poronienie zatrzymane, to szłam na 1-2 doby, wyszłam po 4 i po kilkunastu godzinach wróciłam z zakażeniem. Powiedzieli, że 3 dni,a byłam ponad 1,5tygodnia ;] jak ja bardzo chciałam być już w domu wtedy.
    tyle, że Ty masz chociaż w perspektywie dzieciaka :) To zawsze daje napęd na gorsze i dłużące się chwile. Nie martw się, zleci jak z bicza strzelił :) najważniejsza teraz ochrona młodzieży ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ile potrwa moje usg, ten doktorek to mistrz prędkości :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie zwykła morfologię bez TSH. Dzięki za info :!
    Aasha, nie zazdroszczę. Ale dla dobra dziecka trzeba. Lez i odpoczywaj. A skończy się na pewno dobrze :)
    Ja nam w czwartek wizytę to upomnę się żeby gin dokładnie zbadała i zmierzyła mi ta szyjkę.
    Ostatnio tez widziałam, ze można kupić paski do pomiary pH moczu i pochwy. Myślicie, ze do takiego domowego użytku się nada? Przynajmniej jakby coś niepokoiło to na pierwszy rzut można tym zmierzyć. Tym bardziej, ze teraz lato to wydaje mi się, ze łatwiej o infekcje. Wypowiedzcie się proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 23:09

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin używa jakichś pasków, więc może i ma to sens :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina0999 rozwazalam kupno używanego, ale znalazłam jak się okazuje swietny wózek w rewelcyjnej cenie (w sklepie za zestaw 2w1 zapłacimy tylko 1350zł po rabacie). Poza tym teście chcieli kupić, to niech kupują :P

wichrowe_wzgorza z tego co pamiętam to 3D to obraz trójwymiarowy ale bez ruchu, a 4D to trójwymiarowy w ruchu. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)

Aasha trzymaj się tam ciepło i wytrzymaj. Wszystko dla dobra dzieciaczka. I nie stresuj się :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, to faktycznie dobra cena. Tymbardziej jak są chętni do zakupu ;)

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.. dawno mnie tu nie bylo a tu taka przewaga chlopaczkow.. ja jutro mam polowkowe. Dam znac

Invis, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111, Holibka lubią tę wiadomość

f2w33e3kcrry2bu4.png

Wysłany: 20 czerwca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie część kłuć zidentyfikowałam jako ruchy. Akurat rękę na brzuchu trzymałam, jak mi przygrzmocìło 2 razy. Adhd po matce, cholera :(
    Ciekawe skąd reszta kłuć i czy ma związek. Znów się wzmogło, próbuję zasnąć :/ dobrze, że już jutro badanie...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:

Paulina, jak robisz zwykłe morfo to tak, jak tsh to bez eutyroxu
    Chorera, a ja w zeszlym tyg przed tsh i przeciwciałami tarczycowymi wzięlam euthyrox! :(

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Mi niestety z piątkowego posiewu wyszedł ten dziad. Dostałam antybiotyk dożylnie, i tak przez tydzien. Powiedzieli, ze jak posiew nie bedzie ujemny to pessara nie założą. Także roztacza sie wizja kolejnego 1,5 tyg w szpitalu....oby tylko dobrze sie wszystko skończyło. A 2 tyg temu posiew był ujemny. Nie mam pojecia skąd ten czort sie przybłąkał :( ale ze stresu aż sie popłakałam porządnie...

Mógł się wziąć z Twoich własnych jelit (np. przez odbyt, podczas podcierania), albo nawet z publicznej toalety. Masa ludzi ma to ustrojstwo, ale o tym nie wie. Groźne jest dopiero, jak dojdzie do dziecka, czyli np. przez szyjkę, pewnie dlatego boją Ci się tam coś robić teraz. Dożylny antybiotyk daje się też przed porodem, jeśli kobieta ma paciorkowca - podobno najszybciej i najskuteczniej działa, także jestem pewna, że będzie dobrze :) Jednocześnie współczuję pobytu w szpitalu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 07:16

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosssiagabrysiowa wrote:
    Hejka dziewczyny.. dawno mnie tu nie bylo a tu taka przewaga chlopaczkow.. ja jutro mam polowkowe. Dam znac

Czekamy na wieści od Ciebie :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) Moje badanie polowkowe trwało około 25 minut. Mam tylko nadzieje, ze te miedniczki nerkowe sie unormują do porodu...

Powodzenia na Waszych polowkowych <3

Wózek wybraliśmy Amelis Muki 2w1, kolor czarny Tropic :D a fotelik samochodowy Recaro Privia 0-13kg + baza Isofix. Kolor nawet nie wiem, chyba losowy :P

Mojej znajomej u 2 synów też był zaburzony ten parametr w połówkowym, a w badaniu usg 3-ciego trymestru już wszystko było ok :)

Fajnie, że wszystko dobrze po badaniu, no i wózek już masz - żyć nie umierać! :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Robie zwykła morfologię bez TSH. Dzięki za info :!
    Aasha, nie zazdroszczę. Ale dla dobra dziecka trzeba. Lez i odpoczywaj. A skończy się na pewno dobrze :)
    Ja nam w czwartek wizytę to upomnę się żeby gin dokładnie zbadała i zmierzyła mi ta szyjkę.
    Ostatnio tez widziałam, ze można kupić paski do pomiary pH moczu i pochwy. Myślicie, ze do takiego domowego użytku się nada? Przynajmniej jakby coś niepokoiło to na pierwszy rzut można tym zmierzyć. Tym bardziej, ze teraz lato to wydaje mi się, ze łatwiej o infekcje. Wypowiedzcie się proszę :)
    czytalam o specjalnych rękawiczkach dostępnych w aptece badających ph pochwy. tez zastanawialam sie przez chwile nad kupnem, ale jeszcze sie nie zdecydowalam. ph moczu mam badane przed kazda wizyta, wymaz z pochwy nie jest pobierany tak czesto, stad moje rozważania.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ