Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny
Moje badanie polowkowe trwało około 25 minut. Mam tylko nadzieje, ze te miedniczki nerkowe sie unormują do porodu...
Powodzenia na Waszych polowkowych
Wózek wybraliśmy Amelis Muki 2w1, kolor czarny Tropica fotelik samochodowy Recaro Privia 0-13kg + baza Isofix. Kolor nawet nie wiem, chyba losowy
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Wichriwe, to może zadzwoń i zapytaj o wyniki? Bo faktycznie dość długo czekasz.
Invis, fajny wózeka czy Ty noe wspominałaś o używanym?
Czy któraś z was się orientuje czy przed badaniem morfologii krwi można wziąć eutyrox?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 22:19
-
Zuza91 wrote:To długo czekasz! A robiłaś badanie w diagnostyce? Mi tam babka powiedziała, że nawet do 2 tygodni się czeka.
Tak,moja przychodnia diagnostyce oddaje.
Posiew miał być 2 dni jak czysto i 5 jak nie, a przeciwciała od ręki ;] Tadaaaam ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Paulina099 wrote:Wichriwe, to może zadzwoń i zapytaj o wyniki? Bo faktycznie dość długo czekasz.
Invis, fajny wózeka czy Ty noe wspominałaś o używanym?
Czy któraś z was się orientuje czy przed badaniem morfologii krwi można wziąć eutyrox?
tak, już chciałam dzwonic, ale dam im szansę do jutra do 20, bo był długi łikęd. W środę się wnerwię ;>
Paulina, jak robisz zwykłe morfo to tak, jak tsh to bez eutyroxu9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
kameelka wrote:masz na myśli paciorkowca gr B , tzw GBS?
ja nie do końca rozumiem o co kaman bo jednak flora jelit a flora dr moczowych czy rodnych to dwie różne kwestie , ale ok rozumiem że wiesz co robić itdale ze stresu aż sie popłakałam porządnie...
-
Invis wrote:A ja wróciłam z polowkowych. Potwierdzony chłopiec. Wiek ciąży po raz kolejny idealnie pokrył się z dniem OM. Mały waży całe 393 g
Wszystko jest w porządku, oprócz jednego parametru, mianowicie lekko poszerzonej miedniczki nerki prawej. Lekarz mówił że to częste u chłopców i że w ciąży nic się z tym nie robi, tylko kontroluje, ale że powinno się unormowac.
Poza tym byliśmy oglądać nasz wózek i jestem nim usatysfakcjonowanaDobralam fotelik z bazą w tym samym sklepie i adaptery do wózka, i zrobili nam super rabat- w sumie aż 400zł mniej niż zaplacilibysmy kupując to wszystko gdzieś przez internet. Umówiliśmy się że wpłacimy połowę, a oni przetrzymają wózek i fotelik ze 2-3 miesiące (żeby data na paragonie była jak najświeższa, ze względu na gwarancję). Mąż montowal bazę Isofix żeby sprawdzić czy pasuje do naszego auta i jest ok. Także jestem zadowolona że wszystko tak wyszło
Aha, był mega wzrusz przy ujęciach twarzyczki malego w 4Dłezka mi popłynela. Mój synuś!
wspaniale wieści!
-
Czym się różni 4D od 3D?
Aasha, znam ten ból... ja miałam to poronienie zatrzymane, to szłam na 1-2 doby, wyszłam po 4 i po kilkunastu godzinach wróciłam z zakażeniem. Powiedzieli, że 3 dni,a byłam ponad 1,5tygodnia ;] jak ja bardzo chciałam być już w domu wtedy.
tyle, że Ty masz chociaż w perspektywie dzieciakaTo zawsze daje napęd na gorsze i dłużące się chwile. Nie martw się, zleci jak z bicza strzelił
najważniejsza teraz ochrona młodzieży
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Robie zwykła morfologię bez TSH. Dzięki za info :!
Aasha, nie zazdroszczę. Ale dla dobra dziecka trzeba. Lez i odpoczywaj. A skończy się na pewno dobrze
Ja nam w czwartek wizytę to upomnę się żeby gin dokładnie zbadała i zmierzyła mi ta szyjkę.
Ostatnio tez widziałam, ze można kupić paski do pomiary pH moczu i pochwy. Myślicie, ze do takiego domowego użytku się nada? Przynajmniej jakby coś niepokoiło to na pierwszy rzut można tym zmierzyć. Tym bardziej, ze teraz lato to wydaje mi się, ze łatwiej o infekcje. Wypowiedzcie się proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 23:09
-
Paulina0999 rozwazalam kupno używanego, ale znalazłam jak się okazuje swietny wózek w rewelcyjnej cenie (w sklepie za zestaw 2w1 zapłacimy tylko 1350zł po rabacie). Poza tym teście chcieli kupić, to niech kupują
wichrowe_wzgorza z tego co pamiętam to 3D to obraz trójwymiarowy ale bez ruchu, a 4D to trójwymiarowy w ruchu. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić
Aasha trzymaj się tam ciepło i wytrzymaj. Wszystko dla dobra dzieciaczka. I nie stresuj się
-
Właśnie część kłuć zidentyfikowałam jako ruchy. Akurat rękę na brzuchu trzymałam, jak mi przygrzmocìło 2 razy. Adhd po matce, cholera
Ciekawe skąd reszta kłuć i czy ma związek. Znów się wzmogło, próbuję zasnąćdobrze, że już jutro badanie...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Aasha wrote:Mi niestety z piątkowego posiewu wyszedł ten dziad. Dostałam antybiotyk dożylnie, i tak przez tydzien. Powiedzieli, ze jak posiew nie bedzie ujemny to pessara nie założą. Także roztacza sie wizja kolejnego 1,5 tyg w szpitalu....oby tylko dobrze sie wszystko skończyło. A 2 tyg temu posiew był ujemny. Nie mam pojecia skąd ten czort sie przybłąkał
ale ze stresu aż sie popłakałam porządnie...
Mógł się wziąć z Twoich własnych jelit (np. przez odbyt, podczas podcierania), albo nawet z publicznej toalety. Masa ludzi ma to ustrojstwo, ale o tym nie wie. Groźne jest dopiero, jak dojdzie do dziecka, czyli np. przez szyjkę, pewnie dlatego boją Ci się tam coś robić teraz. Dożylny antybiotyk daje się też przed porodem, jeśli kobieta ma paciorkowca - podobno najszybciej i najskuteczniej działa, także jestem pewna, że będzie dobrzeJednocześnie współczuję pobytu w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 07:16
-
Invis wrote:Dziękuję dziewczyny
Moje badanie polowkowe trwało około 25 minut. Mam tylko nadzieje, ze te miedniczki nerkowe sie unormują do porodu...
Powodzenia na Waszych polowkowych
Wózek wybraliśmy Amelis Muki 2w1, kolor czarny Tropica fotelik samochodowy Recaro Privia 0-13kg + baza Isofix. Kolor nawet nie wiem, chyba losowy
Mojej znajomej u 2 synów też był zaburzony ten parametr w połówkowym, a w badaniu usg 3-ciego trymestru już wszystko było ok
Fajnie, że wszystko dobrze po badaniu, no i wózek już masz - żyć nie umierać! -
Paulina099 wrote:Robie zwykła morfologię bez TSH. Dzięki za info :!
Aasha, nie zazdroszczę. Ale dla dobra dziecka trzeba. Lez i odpoczywaj. A skończy się na pewno dobrze
Ja nam w czwartek wizytę to upomnę się żeby gin dokładnie zbadała i zmierzyła mi ta szyjkę.
Ostatnio tez widziałam, ze można kupić paski do pomiary pH moczu i pochwy. Myślicie, ze do takiego domowego użytku się nada? Przynajmniej jakby coś niepokoiło to na pierwszy rzut można tym zmierzyć. Tym bardziej, ze teraz lato to wydaje mi się, ze łatwiej o infekcje. Wypowiedzcie się proszę7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl