X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wrócę na chwilę do poduszek do spania , z supermami. Jak wam się sprawuj ta z wypustką, a jak ta bez? zastanawiam się którą wybrać i czy jest sens dopłacać ponad 50 zł do tej z wypustką.

Ja mam bez wypustki i jest w ogóle beznadziejna. Strasznie twarda - na tyle, że aż mnie ucho boli po spaniu na boku. Chciałam ją nawet reklamować, ale okazało się, że wszystkie takie są... Nie wiem dziewczyny, jak Wy się na nich wysypiacie :P Ja swoją trzymam w szafie, może przynajmniej do karmienia się przyda...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę kupiłam na allegro od firmy comfy corner. Jest w kształcie litery C, duuuża, spokojnie dolny dzyndelek mogę mieć miedzy kolanami gdy górny mam pod twarzą (przy 178 cm wzrostu) i nadal mieć podparty brzuch i plecy. Jest spoko! A gatis dali kołderkę do wózka i podusię w kształcie chmurki. Zamówiłam białe w czarne chmurki, strasznie ładne.

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 ja jak robilam posiew moczu i ogolne to musialam 2 probki przyniesc bo przyszlam tylko z jedna w kubeczku takim do posiewu to mi powiedziala ze posiew i ogolne robia osobno i musza byc dwie ale moze u ciebie byc inaczej ja w alabie robilam

Zuza91 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Zuza91 ja jak robilam posiew moczu i ogolne to musialam 2 probki przyniesc bo przyszlam tylko z jedna w kubeczku takim do posiewu to mi powiedziala ze posiew i ogolne robia osobno i musza byc dwie ale moze u ciebie byc inaczej ja w alabie robilam

Dzięki za informacje! Na wszelki wypadek wezmę też do dwóch pojemniczków - wolę tak, niż jeździć dwa razy na badanie. Badanie robię w Diagnostyce, ale podobnie działają jak Alab.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Poduszkę kupiłam na allegro od firmy comfy corner. Jest w kształcie litery C, duuuża, spokojnie dolny dzyndelek mogę mieć miedzy kolanami gdy górny mam pod twarzą (przy 178 cm wzrostu) i nadal mieć podparty brzuch i plecy. Jest spoko! A gatis dali kołderkę do wózka i podusię w kształcie chmurki. Zamówiłam białe w czarne chmurki, strasznie ładne.

A ta poducha jest miękka? Taka przyjemna pod głowę? Ja z supermami mam bardzo twardą, tak że się na niej spać nie da :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta z supermami bardzo odpowiada, ale ja lubię spać na stosie poduch :) Między nogami/kolanami dla mnie mogłaby być jeszcze grubsza ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dzięki za informacje! Na wszelki wypadek wezmę też do dwóch pojemniczków - wolę tak, niż jeździć dwa razy na badanie. Badanie robię w Diagnostyce, ale podobnie działają jak Alab.

diagnostyka ma chyba opisane jak odpowiednio pobrać próbkę moczu na posiew a jak na badanie ogólne, więc najlepiej zrobić tak jak oni to opisują. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek z jednej próbki miała robiony posiew i badanie ogólne, zazwyczaj najpierw ogólne a przy wykryciu bakterii dopiero próbka na posiew.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam w diagnostyce zrobić badanie ogólne i posiew, to mi kobietka powiedziała, że na posiew musi być w tym specjalnym pojemniku. Ostatnio posłałam mojego, żeby zrobiła badanie ogólne, a on zlecił wszystko z 1 próbki, ale inna kobietka przyjmowała zlecenie...

Zuza91 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie ze swoim polubiłam do takiego stopnia ze trzasnelam drzwiami i wyszłam.
    Już mi się od tygodnia zbieralo i pękła wkoncu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z polowkowych. Potwierdzony chłopiec. Wiek ciąży po raz kolejny idealnie pokrył się z dniem OM. Mały waży całe 393 g :P

Wszystko jest w porządku, oprócz jednego parametru, mianowicie lekko poszerzonej miedniczki nerki prawej. Lekarz mówił że to częste u chłopców i że w ciąży nic się z tym nie robi, tylko kontroluje, ale że powinno się unormowac.

Poza tym byliśmy oglądać nasz wózek i jestem nim usatysfakcjonowana :P Dobralam fotelik z bazą w tym samym sklepie i adaptery do wózka, i zrobili nam super rabat- w sumie aż 400zł mniej niż zaplacilibysmy kupując to wszystko gdzieś przez internet. Umówiliśmy się że wpłacimy połowę, a oni przetrzymają wózek i fotelik ze 2-3 miesiące (żeby data na paragonie była jak najświeższa, ze względu na gwarancję). Mąż montowal bazę Isofix żeby sprawdzić czy pasuje do naszego auta i jest ok. Także jestem zadowolona że wszystko tak wyszło :D

Aha, był mega wzrusz przy ujęciach twarzyczki malego w 4D :D łezka mi popłynela. Mój synuś! <3

Zuza91, Karola___, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, agagaga, antonna, Sunshine_111, Asia_89, Holibka, Alstro38 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratulacje :) zawsze mnie ciesza wasze szczesliwe wizyty a ja juz nie moge doczekac sie swojej, ktora mam w srode :)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja chciałam w diagnostyce zrobić badanie ogólne i posiew, to mi kobietka powiedziała, że na posiew musi być w tym specjalnym pojemniku. Ostatnio posłałam mojego, żeby zrobiła badanie ogólne, a on zlecił wszystko z 1 próbki, ale inna kobietka przyjmowała zlecenie...

Ja już do diagnostyki oddawałam mocz na posiew w zwykłym, sterylnym pojemniku na mocz i było ok. Wazne u nich jest tylko, żeby w miarę szybko ten mocz przywieźć - ja dowożę tak do godziny czasu i jest ok.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratuluje !!! My dopiero 29 czerwca mamy połówkowe już się noe mogę doczekać :) zazdroszczę, że macie to już za sobą :*

Co do poduszki z super mami, ja mam C z wypustką i ją uwielbiam. Nawet mąż mi ją podkrada jak tylko wykeżdzam do rodziców :p. Ja dla odmiany lubię spać prawie że na płasko trzymając kołdrę moędzy nogami:) ale nie widziałam na żywo tej bez wypustki i ciężko mi powiedzieć jak bardzo różni się od mojej

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wiesz, czasu to nikt nie ma, trzeba sobie priorytety ustawiać, my czasami też nie sprzątamy wiele dni jak mamy inne rzeczy na głowie, w myśl zasady, czysty dom= zmarnowane życie ;)

Dla mnie czysty dom to podstawa, i teraz jak nie mam siły to cierpię. Nie umiem w bałaganie odpoczywać.
    No i nie wiem czy "nikt nie ma czasu". ja pracuję powiedzmy 160 godzin, mój mąż 2 razy więcej + doby czasem 2-3 razy w tygodniu. To jest gigantyczna różnica.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratulacje :) czy takie badanie połówkowe długo trwa? Na jaki wózek się zdecydowaliście?

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, z innej beczki - czy któraś z Was robiła jednocześnie badanie ogólne moczu i posiew? Ja mam tak zrobić i porównać wyniki jednego i drugiego. Nie wiem, czy jedna próbka wystarczy, czy to jakoś oddzielnie trzeba załatwiać. Wiecie coś o tym?

Wyszedł mi z poprzedniego posiewu paciorkowiec, tylko nie ma pewności, czy próbka była zanieczyszczona przez wydzielinę z pochwy i bakteria siedzi w drogach rodnych, czy też zaczęła już kolonizować drogi moczowe - w takim przypadku już teraz musiałabym rozpocząć antybiotykoterapię :(

Ja nie wiedziałam,że trzeba mieć dwa pojemniki,ale nie było problemu:) pani miała od razu takie specjalne paski na posiew.
    Ale wyniku nie mam od 9 czerwca! Ani przeciwciał w krwi,no ileż można czekać!

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    diagnostyka ma chyba opisane jak odpowiednio pobrać próbkę moczu na posiew a jak na badanie ogólne, więc najlepiej zrobić tak jak oni to opisują. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek z jednej próbki miała robiony posiew i badanie ogólne, zazwyczaj najpierw ogólne a przy wykryciu bakterii dopiero próbka na posiew.

Czytałam te instrukcje, na posiew trzeba bardziej uważać, żeby nie dotykać w środku palcami pojemnika no i musi być jałowy. Na ogólne badanie musi być po prostu czysty, a i tak zawsze używam jałowych. U mnie co innego będzie badane w ogólnym, co innego w posiewie, stąd dwie próbki, chociaż sama też się z czymś takim nigdy nie spotkałam i byłam trochę zdziwiona :/ Jeszcze do tego mam zbadać z krwi CRP - wskaźnik stanów zapalnych, bo to ponoć jest najlepszym potwierdzeniem np. ukrytego zapalenia pęcherza.

Pewnie się okaże (mam nadzieję), że jest wszystko OK i znowu niepotrzebnie latam na te dodatkowe badania :P

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, fajnie :)
    Ja mam połówkowe jutro i trochę się denerwuję ....

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja nie wiedziałam,że trzeba mieć dwa pojemniki,ale nie było problemu:) pani miała od razu takie specjalne paski na posiew.
    Ale wyniku nie mam od 9 czerwca! Ani przeciwciał w krwi,no ileż można czekać!

To długo czekasz! A robiłaś badanie w diagnostyce? Mi tam babka powiedziała, że nawet do 2 tygodni się czeka.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A ta poducha jest miękka? Taka przyjemna pod głowę? Ja z supermami mam bardzo twardą, tak że się na niej spać nie da :(
    Jakaś szczególnie miękka nie jest, ale twarda bardzo też nie. Pod głową ją w każdym razie mam, gdy na niej leżę :)

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ