X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wrócę na chwilę do poduszek do spania , z supermami. Jak wam się sprawuj ta z wypustką, a jak ta bez? zastanawiam się którą wybrać i czy jest sens dopłacać ponad 50 zł do tej z wypustką.

Ja mam bez wypustki i jest w ogóle beznadziejna. Strasznie twarda - na tyle, że aż mnie ucho boli po spaniu na boku. Chciałam ją nawet reklamować, ale okazało się, że wszystkie takie są... Nie wiem dziewczyny, jak Wy się na nich wysypiacie :P Ja swoją trzymam w szafie, może przynajmniej do karmienia się przyda...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę kupiłam na allegro od firmy comfy corner. Jest w kształcie litery C, duuuża, spokojnie dolny dzyndelek mogę mieć miedzy kolanami gdy górny mam pod twarzą (przy 178 cm wzrostu) i nadal mieć podparty brzuch i plecy. Jest spoko! A gatis dali kołderkę do wózka i podusię w kształcie chmurki. Zamówiłam białe w czarne chmurki, strasznie ładne.

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 ja jak robilam posiew moczu i ogolne to musialam 2 probki przyniesc bo przyszlam tylko z jedna w kubeczku takim do posiewu to mi powiedziala ze posiew i ogolne robia osobno i musza byc dwie ale moze u ciebie byc inaczej ja w alabie robilam

Zuza91 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Zuza91 ja jak robilam posiew moczu i ogolne to musialam 2 probki przyniesc bo przyszlam tylko z jedna w kubeczku takim do posiewu to mi powiedziala ze posiew i ogolne robia osobno i musza byc dwie ale moze u ciebie byc inaczej ja w alabie robilam

Dzięki za informacje! Na wszelki wypadek wezmę też do dwóch pojemniczków - wolę tak, niż jeździć dwa razy na badanie. Badanie robię w Diagnostyce, ale podobnie działają jak Alab.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Poduszkę kupiłam na allegro od firmy comfy corner. Jest w kształcie litery C, duuuża, spokojnie dolny dzyndelek mogę mieć miedzy kolanami gdy górny mam pod twarzą (przy 178 cm wzrostu) i nadal mieć podparty brzuch i plecy. Jest spoko! A gatis dali kołderkę do wózka i podusię w kształcie chmurki. Zamówiłam białe w czarne chmurki, strasznie ładne.

A ta poducha jest miękka? Taka przyjemna pod głowę? Ja z supermami mam bardzo twardą, tak że się na niej spać nie da :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta z supermami bardzo odpowiada, ale ja lubię spać na stosie poduch :) Między nogami/kolanami dla mnie mogłaby być jeszcze grubsza ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dzięki za informacje! Na wszelki wypadek wezmę też do dwóch pojemniczków - wolę tak, niż jeździć dwa razy na badanie. Badanie robię w Diagnostyce, ale podobnie działają jak Alab.

diagnostyka ma chyba opisane jak odpowiednio pobrać próbkę moczu na posiew a jak na badanie ogólne, więc najlepiej zrobić tak jak oni to opisują. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek z jednej próbki miała robiony posiew i badanie ogólne, zazwyczaj najpierw ogólne a przy wykryciu bakterii dopiero próbka na posiew.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam w diagnostyce zrobić badanie ogólne i posiew, to mi kobietka powiedziała, że na posiew musi być w tym specjalnym pojemniku. Ostatnio posłałam mojego, żeby zrobiła badanie ogólne, a on zlecił wszystko z 1 próbki, ale inna kobietka przyjmowała zlecenie...

Zuza91 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie ze swoim polubiłam do takiego stopnia ze trzasnelam drzwiami i wyszłam.
    Już mi się od tygodnia zbieralo i pękła wkoncu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z polowkowych. Potwierdzony chłopiec. Wiek ciąży po raz kolejny idealnie pokrył się z dniem OM. Mały waży całe 393 g :P

Wszystko jest w porządku, oprócz jednego parametru, mianowicie lekko poszerzonej miedniczki nerki prawej. Lekarz mówił że to częste u chłopców i że w ciąży nic się z tym nie robi, tylko kontroluje, ale że powinno się unormowac.

Poza tym byliśmy oglądać nasz wózek i jestem nim usatysfakcjonowana :P Dobralam fotelik z bazą w tym samym sklepie i adaptery do wózka, i zrobili nam super rabat- w sumie aż 400zł mniej niż zaplacilibysmy kupując to wszystko gdzieś przez internet. Umówiliśmy się że wpłacimy połowę, a oni przetrzymają wózek i fotelik ze 2-3 miesiące (żeby data na paragonie była jak najświeższa, ze względu na gwarancję). Mąż montowal bazę Isofix żeby sprawdzić czy pasuje do naszego auta i jest ok. Także jestem zadowolona że wszystko tak wyszło :D

Aha, był mega wzrusz przy ujęciach twarzyczki malego w 4D :D łezka mi popłynela. Mój synuś! <3

Zuza91, Karola___, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, agagaga, antonna, Sunshine_111, Asia_89, Holibka, Alstro38 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratulacje :) zawsze mnie ciesza wasze szczesliwe wizyty a ja juz nie moge doczekac sie swojej, ktora mam w srode :)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja chciałam w diagnostyce zrobić badanie ogólne i posiew, to mi kobietka powiedziała, że na posiew musi być w tym specjalnym pojemniku. Ostatnio posłałam mojego, żeby zrobiła badanie ogólne, a on zlecił wszystko z 1 próbki, ale inna kobietka przyjmowała zlecenie...

Ja już do diagnostyki oddawałam mocz na posiew w zwykłym, sterylnym pojemniku na mocz i było ok. Wazne u nich jest tylko, żeby w miarę szybko ten mocz przywieźć - ja dowożę tak do godziny czasu i jest ok.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratuluje !!! My dopiero 29 czerwca mamy połówkowe już się noe mogę doczekać :) zazdroszczę, że macie to już za sobą :*

Co do poduszki z super mami, ja mam C z wypustką i ją uwielbiam. Nawet mąż mi ją podkrada jak tylko wykeżdzam do rodziców :p. Ja dla odmiany lubię spać prawie że na płasko trzymając kołdrę moędzy nogami:) ale nie widziałam na żywo tej bez wypustki i ciężko mi powiedzieć jak bardzo różni się od mojej

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wiesz, czasu to nikt nie ma, trzeba sobie priorytety ustawiać, my czasami też nie sprzątamy wiele dni jak mamy inne rzeczy na głowie, w myśl zasady, czysty dom= zmarnowane życie ;)

Dla mnie czysty dom to podstawa, i teraz jak nie mam siły to cierpię. Nie umiem w bałaganie odpoczywać.
    No i nie wiem czy "nikt nie ma czasu". ja pracuję powiedzmy 160 godzin, mój mąż 2 razy więcej + doby czasem 2-3 razy w tygodniu. To jest gigantyczna różnica.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis gratulacje :) czy takie badanie połówkowe długo trwa? Na jaki wózek się zdecydowaliście?

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, z innej beczki - czy któraś z Was robiła jednocześnie badanie ogólne moczu i posiew? Ja mam tak zrobić i porównać wyniki jednego i drugiego. Nie wiem, czy jedna próbka wystarczy, czy to jakoś oddzielnie trzeba załatwiać. Wiecie coś o tym?

Wyszedł mi z poprzedniego posiewu paciorkowiec, tylko nie ma pewności, czy próbka była zanieczyszczona przez wydzielinę z pochwy i bakteria siedzi w drogach rodnych, czy też zaczęła już kolonizować drogi moczowe - w takim przypadku już teraz musiałabym rozpocząć antybiotykoterapię :(

Ja nie wiedziałam,że trzeba mieć dwa pojemniki,ale nie było problemu:) pani miała od razu takie specjalne paski na posiew.
    Ale wyniku nie mam od 9 czerwca! Ani przeciwciał w krwi,no ileż można czekać!

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    diagnostyka ma chyba opisane jak odpowiednio pobrać próbkę moczu na posiew a jak na badanie ogólne, więc najlepiej zrobić tak jak oni to opisują. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek z jednej próbki miała robiony posiew i badanie ogólne, zazwyczaj najpierw ogólne a przy wykryciu bakterii dopiero próbka na posiew.

Czytałam te instrukcje, na posiew trzeba bardziej uważać, żeby nie dotykać w środku palcami pojemnika no i musi być jałowy. Na ogólne badanie musi być po prostu czysty, a i tak zawsze używam jałowych. U mnie co innego będzie badane w ogólnym, co innego w posiewie, stąd dwie próbki, chociaż sama też się z czymś takim nigdy nie spotkałam i byłam trochę zdziwiona :/ Jeszcze do tego mam zbadać z krwi CRP - wskaźnik stanów zapalnych, bo to ponoć jest najlepszym potwierdzeniem np. ukrytego zapalenia pęcherza.

Pewnie się okaże (mam nadzieję), że jest wszystko OK i znowu niepotrzebnie latam na te dodatkowe badania :P

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, fajnie :)
    Ja mam połówkowe jutro i trochę się denerwuję ....

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja nie wiedziałam,że trzeba mieć dwa pojemniki,ale nie było problemu:) pani miała od razu takie specjalne paski na posiew.
    Ale wyniku nie mam od 9 czerwca! Ani przeciwciał w krwi,no ileż można czekać!

To długo czekasz! A robiłaś badanie w diagnostyce? Mi tam babka powiedziała, że nawet do 2 tygodni się czeka.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A ta poducha jest miękka? Taka przyjemna pod głowę? Ja z supermami mam bardzo twardą, tak że się na niej spać nie da :(
    Jakaś szczególnie miękka nie jest, ale twarda bardzo też nie. Pod głową ją w każdym razie mam, gdy na niej leżę :)

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ