Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jacky88 wrote:Racja! Pierwszej nocy jak to niedoświadczeni rodzice nagrzaliśmy w pokoiku małego "na full" - mały prawie całą noc płakał, a ja zachodziłam w głowę co jest nie tak. Następnego dnia porządnie wywietrzyliśmy pokój, temperatura 20 stopni i dzieć budził się tylko na cyca. Chociaż on do dziś woli jak jest chłodniej, po mamusi
Uff, bałam się, że kogoś urażę. Na szczęście wiecie, o co mi chodziło. Ja byłam np. przerażona jak poszłam do mojej przyjaciółki, która urodziła w odwiedziny i okazało się, że miała w domu jak w saunie i dziecko całe spocone. Powiedziałam jej, że to nie jest dobre dla dziecka, a ona się oburzyła mówiąc, że nie mam dziecka to nie mam pojęcia. No cóż, takie osoby też się zdarzają. Także nie atakujcie mnie czasem. Ja chcę tylko dobrze dla Waszych dzieciaczkówjacky88, wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Haha, moja mama zawsze wspomina, jak od początku woziła mnie na spacery po 3 godziny, niezależnie od pogody. I współczuła dzieciom pod foliami w wózkach, albo w czapkach na upał
Dobra akcja z moim posiewem. Zadzwoniłam dziś znow, bo wyników nadal brak, a to już 2 tygodnie prawie i się martwiłam, że coś się rozwija. Nie widzę tego wyniku, bo coś (ktoś - pacjent) im się podpiął i muszą wyjaśniaćale reszta się zgadza i podobno (oby!) na 100% wynik jest mój. Ujemny!
lekarz miał rację, mówiąc że jego zdaniem będzie czysto, mimo iż bakterii i leukocytów wyszło dwukrotnie za dużo.
Pani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
coccolino wrote:Hej, u mnie dzisiaj 18 tydz. O dni i jeszcze nie poczułam ruchow. Są tu dziewczyny w podobnej sytuacji? Mam również pytanie bo jestem w Chorwacji właśnie i kusi mnie wycieczka statkiem, słyszałyscie o jakichś przeciwwskazaniach? Wolę być pewna.
Ja zaczęłam 20 tydz i to moja pierwsza ciążą, ruchów nie czuje. Tzn czasem mi się wiecorem wydaje, że coś tam "bąbelkuje" ale nir wiem czyo to dzidzia. Całe szczęscie jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że będę spokojniejsza bo cos ostatnio schizuje... -
Ale dziewczyny macie brzuszki! Troche zazdroszczę - bo po mnie to za bardzo nawet ciazy nie widac. Ale dziecko rozwija sie prawidłowo. Moja gin powiedziała, ze na brzuszek jeszcze przyjdzie czas, po skończonym 20 tygodniu
za to ruchy czuje juz od jakichś 2-3 tygodni.
-
Aasha wrote:Ale dziewczyny macie brzuszki! Troche zazdroszczę - bo po mnie to za bardzo nawet ciazy nie widac. Ale dziecko rozwija sie prawidłowo. Moja gin powiedziała, ze na brzuszek jeszcze przyjdzie czas, po skończonym 20 tygodniu
Ja też prawie nie mam brzuszka, wygląda póki co na taki początek ciąży, albo jakbym po prostu przytyła w brzuchu ;p. Ale jeśli z dzieckiem wszystko w porządku to ja się akurat cieszę, wydaje mi się, że z dużym brzuchem jest po prostu ciężej. Mąż się nawet dzisiaj ze mnie śmiał, że chciałam dziewczynkę - będzie dziewczynka, panikowałam, że będę miała olbrzymi brzuch i wystający pępek, a póki co brzuszek mały i pępek też na swoim miejscu ;p.
Ciekawe czy to genetyczne, bo oglądałam ostatnio zdjęcia mamy i ona też miała mały brzuch, a ja urodziłam się w terminie i standardowych wymiarów. -
Aasha wrote:Ale dziewczyny macie brzuszki! Troche zazdroszczę - bo po mnie to za bardzo nawet ciazy nie widac. Ale dziecko rozwija sie prawidłowo. Moja gin powiedziała, ze na brzuszek jeszcze przyjdzie czas, po skończonym 20 tygodniu
Im mniejszy brzuszek, tym lepiej. Także tylko się cieszyćduży brzuch obciąża kręgosłup, w nocy bardzo ciężko się obrócić z boku na bok, ogólnie ciężko. Ja mam taki pośredni
Ale wczoraj weszłam do laboratorium po odbiór wyników tylko, i jeden pan wstal natychmiast, prosząc abym usiadła. Powiedziałam że dziękuję, postoje, a on że nalega bo "pani jest dwoje, a ja jestem jeden"
rzadko spotykane, ale milo mi się zrobiło
-
Natalala wrote:Ja zaczęłam 20 tydz i to moja pierwsza ciążą, ruchów nie czuje. Tzn czasem mi się wiecorem wydaje, że coś tam "bąbelkuje" ale nir wiem czyo to dzidzia. Całe szczęscie jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że będę spokojniejsza bo cos ostatnio schizuje...
Powodzenia na wizycie, życzę samych pozytywnych wiadomości. Ja wizytę mam dopiero za dwa tygodnie może do tego czasu coś się wydarzy -
To czy ktos uzywa spiworkow czy poscieli to raczej zalezy od rodzica i dziecka, niektore dzieci nei lubia spiworkow.
Ja akurat naleze do spiworkowych fanatykow i nie widze absolutnie zadnej zalety koldry a samae wady i nei wyobrazam sobei wstawac w nocy zeby sprawdzic czy sie dziecko nie odkrylo. I tak jak mi kolezanka powiedziala, posciel to ja dopeiro za pare lat bede potrzebowac.
Moj uwielbia swoje spiworki i nie zasnie bez niego. Wczoraj chcialam mu na dobranoc poczytac bajeczke (siedzimy razem) i nie ubralam mu spiworka jeszcze bo goraco a on za nic tej bajki nie chcial tylko ciagle beczal ze on chce spiwor i w ododatku nie wystarczylo ze go zalozylam bo kazal tez zapiac
A co do otulaczy to ja z calego serca polecam WOOMBIE. Z tym ze radze najpierw sprobowac czy dziecko sie w tym nie denerwuje bo koszt spory wiec szkoda wywalic w bloto.
U nas to sie sprawdzilo na 1000% i Nobla bym dala temu kto to wymyslil. Genialne. Maly czesto nie mogl zasnac bo ciagle mu raczki lataly i sie przez to budzil i rzucal. Wystarczylo ze zapielam go w woombie i sluchajcie to byly sekundy jak dziecko zasypialo! No jak cud jakis.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:08
Charlutek lubi tę wiadomość
-
Ah ominal mnie temat slubow
Ja moj tez wspominam jako fantastyczne wydarzenie i nie zaluje zadnej wydanej zlotowki (i moj maz tez nie choc byl przeciwny na poczatku). Nasi znajomi nieraz wspominaja ze to najlepsze wesele na jakim byli, ale w Niemczech to nie trudne bo tutaj to jak ja mowie trzeba wziac ze soba kanapki.
My naogladalismy sie mnostwa sal a i tak wybralismy ta najdrozsza....no kurde nic jej nie moglo przebic i nie chciala nam wyjsc z glowy.
A slub byl 10 pazdziernika i pogoda byla przecudna! Slonce i bezchmurne niebo. cos kolo 25°C.
Jedyne czego zaluje to to ze pozwolilam sie pomalowac kosmetyczce. Dziewczyna profesjonalistka, tutaj nie mam watpliwosci i lepszej bym moze nei znalazla. Chodzi poprostu o to ze moj maz nie lubi jak sie za bardzo maluje i woli mnie naturalna. Ona mnie pomalowala i tak juz najlzej jak mogla ale mimo wszystko wiem ze moj maz jak mnie zobaczyl to chyba troche zwatpil, tona jakiegos purdu, grube rzesy i pomalowane powieki plus usta....
A no i zaluje ze lepszego fotografa nie wzielam tylko jakis tam znajomy znajomego ktory niby fotografem jest ale moim zdaniem srednie te zdjecia wyszly.
Za to mielismy zrobiony filmik 10min. Ja bylam bardzo przeciwna filmikom i teledyskom bo dla mnei sa one wszystkie na jedno kopyto i do mdlosci romantyczne. Natomiast przypadkowo wpadlam na storne LOVESICK i jak zobaczylam ich filmiki to nie mielismy watpliwosci ze oni musza nam zrobic. Pod nich nawet date slubu ustalalismy.....Filmiki sa niestandardowe i zarabiscie dopasowane do muzyki.
Tak wiec jak ktos jest z okolic Wroclawia to walcie do nich jak w dym:)
https://vimeo.com/75597786 -- to nie my;) ale ten filmik widzialam chyba ze 20razy tak mi sie podoba
no i nasz ksiadz zrobil furore bo to byl koles chyba 26 lat ktorego akurat poznalismy w Niemczech i poprowadzil nam msze w dwoch jezykach. Ludzie sie caly czas smiali bo to jajcarz taki mlody.
Mielismy nawet dwa zespoly bo zeby jeden po polsku a drugi po niemiecku (to akurat znajomi byli wiec pograli za darmo).
Ahhh tak bardzo bym chciala jeszcze raz wyprawic wesele!
A bylam w tedy w 3miesicu ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:41
-
Ja się cieszę, że ten bezbzon nie taki wywalony jest
sporo od budowy zależy.
A na ruchy można spokojnie nawet do 24 tyg wg mojego gina czekać.
Mnie ta łajza tak czasem boleśnie zasadza kopa czy co, że chyba na imię dostanie Perfidia.agagaga lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Psotka, ja też październikowa
Miałam mocny makijaż, i kobieta się cieszyła xe wreszcie panna mloda której ie trzeba tłumaczyc, że na zdjęciach lepiej taki wyglądaa ja zadowolona, że wreszcie nie proponuje mi się jakichś bezpłciowych pasteli. Oniemiałam jak się zobaczyłam, strzał w 10, czułam się jak tap madl
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Psotka, ja też październikowa
Miałam mocny makijaż, i kobieta się cieszyła xe wreszcie panna mloda której ie trzeba tłumaczyc, że na zdjęciach lepiej taki wyglądaa ja zadowolona, że wreszcie nie proponuje mi się jakichś bezpłciowych pasteli. Oniemiałam jak się zobaczyłam, strzał w 10, czułam się jak tap madl
To znaczy wiesz co, ja jak teraz patrze na film i zdjecia to jednak wyglada to ok ale poprostu przypuszczam ze moj maz nie byl bardzo zadowolony....a jednak to on powinien w tym dniu...
A w tym filmiku do ktorego wstawilam linka laska ma bardzo mocne usta i tez super wyglada, no ale ona w ogole taka charakterystyczna. -
Ja na pewno kupię rożek (lub naleśnik jak to u mnie w domy mówią
). n jest dobry na początku, jak babolek jest mały, po prostu łatwiej go chwycić. No i kołderka będzie i jakiś kocyk. Śpiworków moje nie używały, ale zamiast tego mieli zimą grube pajace do spania (lubią je do teraz). O otulaczu słyszę pierwszy raz.
U mnie w domu jest zazwyczaj 19 stopni i nie mam zamiaru ogrzewać pokoju więcej ze względu na dziecko.
Ja wyglądam teraz jak w pierwszej ciąży w 6 miesiącu, ale dużego brzucha nie miałam więc myślę, że teraz tez wielki nie będzie. -
Co do okryć to ha się jeszcze nie wypowiem. Nie mam wiedzy i doświadczenia jak na razie. Muszę popytać i poczytać.
Ruchów tez jeszcze nie czuje. Ale to mnie jakiś jeszcze nie stresuje. No i brzucha tez nie widać. Ale to może na razie lepiej, jak się zaczynaja upały. Będzie lżejjutro idę na wizytę i usg połówkowe. Wczesnie, ale dr powiedziała, ze tak woli i w razie czego wykona się jeszcze jedno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:53
-
nick nieaktualnyPsotka, ja mam odwrotnie - fotograf genialny, foty urywają pupę! A teledysk baaardzo chiałam, wzięłam typa z polecenia i nie dość że odwalił lipę, to wziął kasę z gory i nie wyrobił sie w teminie który sam ustalił w umowie, nie zrobil nam drugiego dnia zdjęć, choć chcieliśmy też w zwykłych strojach gdzies w lesie, nad jeziorem, i on to odwołał. Piosenkę chciałam w podkładzie Florence and the Machine "Never let me go", a on nam zrobił z jakimś oklepanym Bruno Marsem "Marry you" ;( i żałuję, że sesję mieliśmy tak mocno po ślubie. Ślub był w czwrwcu, sesja w sierpniu w straszny upał i to tak w sumie byliśmy częściowo w podróży - wracając z pomorza w stronę lubuską, tak po prawdzie to nam się już nie chciało- mieliśmy mieć sesję w Gdańsku a zrobiliśmy w lesie, nie bylam ani na make upie abi u fryzjera... ale w sumie zdjęcia są ok, naturalne i swojskie
-
nick nieaktualnyA w ogóle Hashimotki! Macie jakies sposoby jak można obniżyć poziom przeciwciał? Odebrałam swoje tarczycowe wyniki i mam TSH 1,86, FT4 1,22 (norma od 0,8 do 1,7) ale przeciwciała ostre: anty-TPO 227,5 (norma poniżej 34) u anty-TG 328,4 (norma poniżej 115). Biorę na chwilę obecną euthyrox 88.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:03
-
Ponoć mozna obniżyć dzieki diecie bezglutenowej i bezmlecznej ale ja osobiscie nie wiem bo zaczęłam dietę ale zaszlam w ciaze i przerwała dietę po 3 mmiesiącach a przeciwciał juz nie badalam. Aha i niby nie powinno sie przy hashi brac euthyroxu tylko letrox bo euthyrox zawiera laktozę.
-
Hej dziewczyny
cały czas czytam wasze posty ale jakoś nie mam się jak zebrać na odpisanie
Co do temperatury myślę że 20 stopni to odpowiednio do spania dla dziecka.mi koleżanki na początek polecamy rożek ale mówiły że pi miesiącu kiedy już dziecko się wierci to przestały używać bo dziecku było nie wygodnie.
Wozek kupiłam że względu na cenę a myślałam że dopiero po 30 tyg ale po sąsiedzku udało się wyrwać Barletta granatowa z wstawkami białymi z Eco skóry.troche porysowany stelaż od skladania i tylne opony do wymiany ale zapłaciłam 650 zł zaraz postaram się wrzucić foto
Brzuch wydaje mi się codziennie większyczasem zależy też w co się ubiore ale już nie da się ukryć
30.06 mam połowkowe i mam nadzieję że mój dzieć zacznie wkoncu współpracować z usg bo zawsze się tak układa że tylko dupe pokazuje i zwija się w raki kokonek i się zasłania. Takie nieśmiałe maleństwo po mamusi.
Co do ruchów to dopiero teraz zaczynam czuć w miarę regularnie bo często dostaje kopniaki w krocze choć czasem i zdarza się pomylić z bąkiem
Co do imienia to albo Igor, Norbert, Oskar. Miał być Antoś ale coraz więcej dzieci z tym imieniem. Odkładam ta decyzję na sam koniec. W glowie siedział mi też Witek ale mężowi nie pasuje. Jeśli jednak okaże się że odpadło mu coś między nogami to na 1000% Edyta
Z używanych rzeczy mam już wózek i mnóstwo ubrań 56,62 od koleżanek. Materace, butelki itp akcesoria chce mieć nowe ale nie muszą mieć bajerów
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert