X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Popatrz tutaj :) http://gorny.edu.pl/imiona/
    Dzięki :)

Jednak chyba mimo wszystko będzie Tymek. W sumie nie znam żadnego więc mój będzie pierwszy ;) Tylko ja muszę się oswoić, bo jakoś ciągle mi nie pasuje do końca ;)

Może na pierwszej stronie też będą dopisane imiona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 21:15

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Dzięki :)

Jednak chyba mimo wszystko będzie Tymek. W sumie nie znam żadnego więc mój będzie pierwszy ;) Tylko ja muszę się oswoić, bo jakoś ciągle mi nie pasuje do końca ;)

Może na pierwszej stronie też będą dopisane imiona?

Jeśli każda napisze, to mogą być. Aby było spójnie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A Wy już macie jakieś imię wybrane? :)

Chyba przyzwyczajamy się do jednego ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poducha ciążowa - mam Supermami w kształcie C. Jak dla mnie jest zbyt mocno wypchana i tak twarda, że jak poleżę z nią chwilę między nogami, to zaczynają mi drętwieć. Ten wał jest olbrzymi i nie rozpracowałam, jak mam na niego brzuch zarzucić :) jak leżę częściowo na plecach, t brzuch się o niego opiera, ale to chyba nie o to chodzi :/ Nie polecam też dla osób powyżej 170 cm - czasami ten "zakręt" wbija mi się w bark, co nie jest przyjemne (nie mówiąc już o drugim końcu poduchy). Chyba będę musiała ją trochę wybebeszyć.

ciągnięcia i kłucia w podbrzuszu - też mnie martwiły jakieś 3 tyg. temu, u mnie okazało się to więzadło obłe, odpuściło po pewnym czasie, ale zaczęłam też brać magnez (Aspargin), więc to może dzięki temu.

W weekend dostałam od koleżanki ciuszki w ilości wystarczającej dla czworaczków :D Zakupy wyprawkowe zacznę chyba od mebla, który to wszystko pomieści. Zaczęłam się rozglądać za łóżeczkiem dostawnym i bardzo spodobało mi się Chicco Next2me, ale ta cena... a to tylko na max 6 miesięcy :/

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to łóżeczko widziałaś na żywo czy tylko w necie? Tez mi się bardzo podobało, śle jak zobaczyłam na żywo to czar trochę prysł... No i sam fakt ceny i dość krótkiego użytkowania :/

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja dzis mialam polowkowe dzidzia zdrowa duza wieksza o tydz niz powinna. Ale plci nadal nie znam tylko dupcie wystawilo

Charlutek, Zuza91, Pani Moł, Jooozefka, Sunshine_111, Asia_89 lubią tę wiadomość

f2w33e3kcrry2bu4.png

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w necie. To muszę wybrać się do sklepu, oby też mi się odwidziało :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam chrapkę na te dostawke Chicco next2me. Ale chyba sobie odpuszczę i pozostanę przy samym łóżeczku. Jeszcze zobaczymy.

gosssiagabrysiowa to świetnie że wszystko dobrze! Ile waży Twoje maleństwo?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam gdzieś w internecie takie łóżeczka dostawne drewniane. Jutro siade do komputera to wrzucę link

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakis dobrY przepis na pieczone udka kurczaka? Jakie przyprawy?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - przesyłam wieści z frontu :) wczoraj wpadła do mnie moja gin prowadząca i w końcu dowiedziałam sie, jaki jest plan co do mnie. Bo rano na obchodzie jej nie było, a ordynator powiedział, ze dzis bedzie zakładany dla mnie pessar. W sumie to sie zdziwiłam bo na poprzednim obchodzie lekarz powiedział, ze najpierw skończę antybiotyk, posiew kontrolny i jak bedzie czysto to dopiero wtedy. Wiec przyszła moja gin i powiedziała, ze nie ma pojecia, dlaczego tak zdecydował bo nigdy tak nie robią i żebym absolutnie tego pessara nie dała sobje założyć przed otrzymali en ujemnych wyników posiewu! Kurde masakra, co? Poza tym zrobiła mi usg zeby mnie troche uspokoić, pomierzyla mała, powiedziała ze serduszko zbada dokładnie ok 22 tyg bo teraz jest jeszzcze za mała i na polkilowym dziecku juz lepiej wszystko widac. Waga 270g, wg pomiarów skończony 19tc czyli idealnie. Bardzo sie uspokoiłam, ale troche jestem zawiedziona ze trzeba miec "wtyki" (czyt. Swojego lekarza) zeby tak to wyglądało. A tak przez tydzien tylko jakieś strzępy informacji i to jeszcze sprzecznych czasami. Ps. Ja sie decyduje na chicco next2me :)

wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, jakie są zalecenia na funkcjonowanie z pessarem do końca ciąży? Duże są ograniczenia?

Widziałam te drewniane łóżeczka - są m.in. na allegro i na mamaipapa. Ich największym minusem w porównaniu z Chicco jest dla mnie to, że nie są mobilne. Niemniej jednak, pewnie się na takie zdecydujemy.

Jeszcze w temacie spania: zaczęłam się trochę edukować w obyciu z noworodkiem i już mam dylemat, czym najlepiej przykryć takie dziecię w łóżeczku. Kołderki i kocyki odpadają. Są za to rożki, śpiworki i otulacze (w których maluch wygląda jak wykluwająca się z kokonu dżdżownica :)) Macie jakieś doświadczenia i preferencje w tej kwestii?

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę obecną skłaniam się mu spiworkom ale jak wyjdzie w praktyce to się okaże :) w rożek na pewno nie będę zawijać, nie wydaje mi sie to zbyt komfortowe

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Aasha, jakie są zalecenia na funkcjonowanie z pessarem do końca ciąży? Duże są ograniczenia?

Widziałam te drewniane łóżeczka - są m.in. na allegro i na mamaipapa. Ich największym minusem w porównaniu z Chicco jest dla mnie to, że nie są mobilne. Niemniej jednak, pewnie się na takie zdecydujemy.

Jeszcze w temacie spania: zaczęłam się trochę edukować w obyciu z noworodkiem i już mam dylemat, czym najlepiej przykryć takie dziecię w łóżeczku. Kołderki i kocyki odpadają. Są za to rożki, śpiworki i otulacze (w których maluch wygląda jak wykluwająca się z kokonu dżdżownica :)) Macie jakieś doświadczenia i preferencje w tej kwestii?
    To indywidualnie zależy od sytuacji. Mi powiedziała, ze bede mogła normalnie funkcjonować, tylko sie oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć. Tak wiec nie najgorzej :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w laboratorium na glukozie..

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:

ja na pewno kupie spiworek i rozek. do spania preferuje spiworek. nad otulaczek tez myslalam, ame jeszcze sie waham...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja siedzę w laboratorium na glukozie..
    smacznego :)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej dziewczyny - przesyłam wieści z frontu :) wczoraj wpadła do mnie moja gin prowadząca i w końcu dowiedziałam sie, jaki jest plan co do mnie. Bo rano na obchodzie jej nie było, a ordynator powiedział, ze dzis bedzie zakładany dla mnie pessar. W sumie to sie zdziwiłam bo na poprzednim obchodzie lekarz powiedział, ze najpierw skończę antybiotyk, posiew kontrolny i jak bedzie czysto to dopiero wtedy. Wiec przyszła moja gin i powiedziała, ze nie ma pojecia, dlaczego tak zdecydował bo nigdy tak nie robią i żebym absolutnie tego pessara nie dała sobje założyć przed otrzymali en ujemnych wyników posiewu! Kurde masakra, co? Poza tym zrobiła mi usg zeby mnie troche uspokoić, pomierzyla mała, powiedziała ze serduszko zbada dokładnie ok 22 tyg bo teraz jest jeszzcze za mała i na polkilowym dziecku juz lepiej wszystko widac. Waga 270g, wg pomiarów skończony 19tc czyli idealnie. Bardzo sie uspokoiłam, ale troche jestem zawiedziona ze trzeba miec "wtyki" (czyt. Swojego lekarza) zeby tak to wyglądało. A tak przez tydzien tylko jakieś strzępy informacji i to jeszcze sprzecznych czasami. Ps. Ja sie decyduje na chicco next2me :)
    Asha, kiedy bedziesz miec wyniki posiewu?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    poducha ciążowa - mam Supermami w kształcie C. Jak dla mnie jest zbyt mocno wypchana i tak twarda, że jak poleżę z nią chwilę między nogami, to zaczynają mi drętwieć. Ten wał jest olbrzymi i nie rozpracowałam, jak mam na niego brzuch zarzucić :) jak leżę częściowo na plecach, t brzuch się o niego opiera, ale to chyba nie o to chodzi :/ Nie polecam też dla osób powyżej 170 cm - czasami ten "zakręt" wbija mi się w bark, co nie jest przyjemne (nie mówiąc już o drugim końcu poduchy). Chyba będę musiała ją trochę wybebeszyć.

ciągnięcia i kłucia w podbrzuszu - też mnie martwiły jakieś 3 tyg. temu, u mnie okazało się to więzadło obłe, odpuściło po pewnym czasie, ale zaczęłam też brać magnez (Aspargin), więc to może dzięki temu.

W weekend dostałam od koleżanki ciuszki w ilości wystarczającej dla czworaczków :D Zakupy wyprawkowe zacznę chyba od mebla, który to wszystko pomieści. Zaczęłam się rozglądać za łóżeczkiem dostawnym i bardzo spodobało mi się Chicco Next2me, ale ta cena... a to tylko na max 6 miesięcy :/

A już myślałam, że tylko ja tak mam z tą poduszką - jak dla mnie zdecydowanie za twarda i niewygodna :( Też spróbuję wybebeszyć, a jak nie podziała, to zostawię ją jako rogal do karmienia, a kupię hakąś prostą w kształcie I i na pewno bardziej miękką :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:

Ja mam już i rożek (z promocji w Smyku), i otulacz (z Aliexpress) i czekam teraz na kocyk/kołderkę ;) W zależbości od temperatury w zimie, patrząc na osoby z rodziny, które rodziły o tej porze roku, to zwykle był otulacz i ciepły kocyk albo sam rożek, ale taki jakby puchowy, ciepły. Przy cienszych rożkach też trzeba ponoć czasem dziecko nakryć kocykiem, zwłaszcza na samym początku, gdy musi mieć naprawdę ciepło.

Ciepły kocyk, czyli z jednej strony bawełna, z drugiej minky, a w środku wypełnienie, czyli w sumie trochę jak kołderka. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce :D

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ