Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie, wszystko ok, nadal chłopiec, ale dzisiaj bez zdjęć, bo (jak to gin ujął) "na selfie niestety trzeba zaczekać".
Mały ma 208g i w sumie tyle. Zapytałam o szyjkę, to powiedział, że sprawdzi na następnej wizycie dopiero, bo skoro się nic nie dzieje, to na razie nie trzeba.
Uważam, że karmić można wszędzie, ale żeby choć się czymś przykryć. Koleżanki karmiły np przy moim mężu i to on czul raczej skrępowanie, a nie one. Wg mnie cycek to "rzecz" prywatna i nie powinno się go pokazywać na prawo i lewo. Choć moja koleżanka podsumowała "mam, to pokazuję" więc chyba zależy od podejścia...Jooozefka lubi tę wiadomość
-
U mnie w rodzinie zona kuzyna tez karmi przy nas przy stole i tez mnie to razi. Nie rozumiem tego, nie podoba mi sie to i jest to dla mnie niesmaczne i niekomfortowe. Co innego jak kobieta musi nakarmic i nie ma gdzie, a co innego jak może isc do innego pokoju :>👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:U mnie w rodzinie zona kuzyna tez karmi przy nas przy stole i tez mnie to razi. Nie rozumiem tego, nie podoba mi sie to i jest to dla mnie niesmaczne i niekomfortowe. Co innego jak kobieta musi nakarmic i nie ma gdzie, a co innego jak może isc do innego pokoju :>
No to jest rzeczywiście dziwne. Ja bym wolała wyjść do innego pokoju na czas karmienia.
Jooozefka dziękuję
KasiaZ to super, że same dobre wieści
-
Szlag mnie trafił.
Dzwoniłam do diagnostyki. O ile wynik posiewu powinien być jeszcze dziś dostępny w necie, to przeciwciała zostały wydane w poniedziałek 12 czerwca :[
Nie widzę w necie, bo tutaj jest wyłącznie oryginał. Tyle, że wszystkie oryginały we wtorek 13 odebrał mąż, w środę 14 nadal rzekomo przeciwciał nie było. Grrrrrrr....
No nic, jest mąż w pracy to powiedziałam, żeby kazał im szukać do skutku.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Gratulacje udanych wizyt:)
Mój mąż dzisiaj z entuzjazmem oznajmił mi że kupuje kury!!!! Pytam się po co mu kury i to w środku miasta i gdzie on je chce trzymać. No to usłyszałam że tego jeszcze nie przemyślał.
Gorzej niż z dzieckiem czasami. Osłabił mnie normalnie swoim pomysłemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 18:45
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
madzialenka84 wrote:Ale wysyp chlopakow!
Jest równowagaDziewczynek teraz praktycznie tyle samo - póki co!
Jeśli chodzi o imię, to u nas w rodzinie już tak się "Mieszko" przyjęło, że nagle wszystkim się podoba, nawet naszym dziadkom, którzy byli o dziwo totalnie na NIE.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Znalazłam w sieci fajny artykuł o tym, jak wybrać pierwszą chustę. Mnie się przydał - może i Wam spasuje
Jest dużo informacji o tym, na co zwrócić uwagę, kupując chustę (rodzaj materiału, splot itp.), są też konkretne marki
http://www.chustodzieciaki.pl/noszenie-dzieci/jak-wybrac-pierwsza-chuste-do-noszenia-dziecka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 19:51
wichrowe_wzgórza, Pani Moł, jacky88, Holibka, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Ja uwazam ze poprostu trzeba sie troszeczke zakryc jak nie ma gdzie wyjsc. No bo gdzie mam isc w GH? Do kibla???? A taki zakryty cycek nikomu nie powinien przeszkadzac bo przeciez nic nie widac.
Ja podejscie zmienilam po zostaniu mama bo teraz sama nawet chetnie bym popatrzyla na karmiacego cycka i przyssanego malca. Natomiast pamietam moja konsternacje gdy jeszcze nawet w ciazy nie bylam i kolezanka ktora nas odwiedzila bez krepacji i zaslaniania rozpiela bluzke i zaczela karmic. Tak wiec sadze ze raz macierzynstwo to juz inny level myslenia a dwa mezczyznom sie to raczej nie zmieni i dla nich moze to byc niezreczna sytuacja.
Ale dajcie na luz bo tak to bedziecie musialy w domu przez rok siedziec bo naprawde nie zawsze jest mozliwosc nakarmoc gdzie indziej jak przy ludziach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 19:58
-
nick nieaktualny