Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny.
Melduję się po połówkowych. Dziecko zdrowe. Dalej duże i większe o tydzień. Waży 302g.
A o dziwo od poczatku ciąży przytylam 2kg. Brzuch patrzac na Wasze zdjęcia mam dość mały
Udało sie ustalić płeć lokatora. Będzie chłopakantonna, Jooozefka, Invis, Pani Moł, Karola___, PsotkaKotka, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Asia_89, Asikk, czarnulka24, Mama2kituszek lubią tę wiadomość
-
Majblanca wrote:Czesc dziewczyny.
Melduję się po połówkowych. Dziecko zdrowe. Dalej duże i większe o tydzień. Waży 302g.
A o dziwo od poczatku ciąży przytylam 2kg. Brzuch patrzac na Wasze zdjęcia mam dość mały
Udało sie ustalić płeć lokatora. Będzie chłopak
Gratuluję udanej wizyty i synusia:)Majblanca lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:Mój gin prosto z mostu mi dziś powiedział, że to jest naciąganie kobiet z tymi witaminami, że się i tak słabo wchłaniają i żeby raczej na odżywianiu się skupić....no taką ma filozofię...
Moja gin z kolei uważa, że witaminy/minerały trzeba brać, a szczególnie nie można zapominać o D3, którą zaleca brać 4 tys. IU dziennie :> Także ilu lekarzy tyle opinii. Wiadomo, że są lepsze i gorsze witaminy, tak samo jak lepsze i gorsze no nie wiem, wędlinyTo nie znaczy, że wszystkie są złe i się słabo wchłaniają. Ale już nie będę się dalej rozwijać, bo temat też już był wielokrotnie wałkowany
I oczywiście zgadzam się, że byłoby najlepiej nie musieć tych witamin brać tylko mieć je z pożywienia, bo naturalnym nic nie dorówna
Holibka ja od początku ciąży przytyłam 3.4 kg. Ale myślę, że byłoby nawet i 4.4 kg, tylko miesiąc temu z powodu stresów schudłam w kilka dni 1 kg, co przy mojej wadze było dużą stratą masy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 18:56
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
ja rowniez po polowkowych. wszystko na szczęście ok. maly nadal jest chlopcem, wazy 390 gr, lezal sobie w pozycji "scyzorka" tzn. stopy zarzucone na głowę
i widzialam jak ziewal - urocze
jestem mega happy!!!
mimo dobrych wynikow ide za dwa tyg do specjalisty, zeby przyjrzał sie jeszcze raz dokładnie ze wzgledu na ten test potrojny, ktory wykazal podwyzszona zawartość bialka w krwi, mogąca wskazywac na rozszczep kregoslupa. okazalo sie, ze moj wynik byl w zasadzie w granicach normy, na dzisiejszym usg tez wszystko pieknke, ale lepiej dokladnie sprawdzic.
Od początku ciazy przytylam 3,5 kg.Invis, Zuza91, Majblanca, antonna, Pani Moł, Jooozefka, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Asia_89, czarnulka24, Mama2kituszek lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Zuza91 wrote:A już myślałam, że tylko ja tak mam z tą poduszką - jak dla mnie zdecydowanie za twarda i niewygodna
Też spróbuję wybebeszyć, a jak nie podziała, to zostawię ją jako rogal do karmienia, a kupię hakąś prostą w kształcie I i na pewno bardziej miękką
Mama2kituszek wrote:Pernilla, wreszcie ktos z Poznania i do tego termin podobny, moze sie na porodowce spotkamy:-)
Widzę, że idziecie w kocyki i kołderki. Ja się naczytałam, że to niebezpieczne, bo zwiększa ryzyko SIDS. Popytam jeszcze dzieciatych koleżanek.
Cieszą mnie Wasze pozytywne wizyty połówkoweMoja jutro.
Ja mam trochę problem z wagą, bo od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg, to trochę za mało. Muszę dopytać o to jutro lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:54
-
PsotkaKotka wrote:Znacie jakis dobrY przepis na pieczone udka kurczaka? Jakie przyprawy?
Ja dzis wlasnie robie pieczone udka z kurczaka na kapuscie kiszonej. A przyprawy to tylko papryka i zmielony czosnek.Zuza2323 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
pernilla wrote:Ja mam trochę problem z wagą, bo od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg, to trochę za mało. Muszę dopytać o to jutro lekarza.
Ja bym się aż tak tą wagą nie martwiła. Mój lekarz powiedział ze dziecko wyssie to czego potrzebuje z matki co od wagi są pewne normy i widełki ale najważniejsze to żeby dziecko było zdrowe (łożyski wody macica itp. ) a waga ruszy prędzej czy później.
Ja sama nie wymiotowałam od początku miałam apetyt a przytyłam niecałe 2kg co tez jest za mało. A moje dziecko ma wymiary jakby było o tydzień starsze. Także nie stresuj się na zapas.
Powodzenia na połówkowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 20:54
pernilla lubi tę wiadomość
-
Zobaczymy w piątek na usg co się dzieje może ja bez uczuć jestem poprostu. Narazie spokojnie podchodzę do tych słów będę panikowac w piątek. Myślę o tym ale staram się ogarnąć żeby nie zwariować.
Nie mówił o konkretnych ruchach tylko o bąbelkach no nic zobaczymy
-
A ja tak jak juz pisalam kieys jakies 2 tyg czulam ruchy bardziej, a ostatnio albo slabo albo wogole. Tydzien temu mialam sprawdzane na wizycie detektorem tetna i babka mowila, ze dziecko sie bardzo rusza, a ja tego nie czulam.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
mietata wrote:miałam dziś kolejną ekspresową 10 minutową wizytę. Wyniki znowu super, żadnej anemii, ani problemów innego sortu.
Na hasło nie jem mięsa mój gin stwierdził, że to nie szkodzi i czasami wegetarianie mają nawet lepsze wyniki niż mięsożercyi że jak nie jem to mam się nie zmuszać. Dalej nie biorę witamin i nic nie zalecił, ewentualnie żelazo gdyby jednak morfologia siadła trochę.
Mój gin prosto z mostu mi dziś powiedział, że to jest naciąganie kobiet z tymi witaminami, że się i tak słabo wchłaniają i żeby raczej na odżywianiu się skupić....no taką ma filozofię...
Jutro funduje sobie super poranek z testem obciążenia glukozą (miałam problemy z insuliną przed ciążą więc robię wcześniej niż instrukcja przewiduje) a potem śmigamy na połówkowe
Dzieć chyba rośnie jak szalony i nogi ma po prawej stronie, bo takie kopniaki dziś serwuje, aż mam mieszane uczucia, coś między "ale to miłe" po "eeee to jest takie dziwne, stop"
Oczywiscie z eto naciaganie. Bo kobietom w ciazy mozna wcisnac praktycznie wszystko jesli tylko powie sie ze to ma dobry wplyw na dziecko. I nie wazne ze badania pokazuja ze inteligencja dziecka zwiekszy sie o 1% jak sie bedzi ebralo srodek X, kobiety i tak kupia. No bo jak to? Oszczedzac na dobru dziecka??? Wiec lepiej brac niz nie brac i ni emiec wyrzutow sumienia no i moze jednak cos podziala.
I wlasciwie nie mialabym nic przeciwko ich braniu ale mnie wkurza ze na tym bija kase koncerny sprzedajac witaminy za kosmiczne ceny i zerujac wlasnie na tym ze kobietx w ciazy zaplaca za wszystko byleby mialo jakies pozytywne dzialanie niby. Dla mnie cena Femibionu to jakis zart.
Oczywiscie co innego jak ktos sie zle odrzywia lub wymiotuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:56
-
U nas na kazdym kocyku itp. jest napis na metce 'bare is the best' czyli zadnych kocykow, poduszek, zabawek, poduszek wokol lozeczka i ja sie do tego bede stosowac. Tylko przescieradelko i dziecko ubrane i opatulone w jakis otulacz, spiworek czy rozek.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:U nas na kazdym kocyku itp. jest napis na metce 'bare is the best' czyli zadnych kocykow, poduszek, zabawek, poduszek wokol lozeczka i ja sie do tego bede stosowac. Tylko przescieradelko i dziecko ubrane i opatulone w jakis otulacz, spiworek czy rozek.
Wydaje mi się, że w rożku dziecko też tak na dobrą sprawę mogłoby się przydusić... no ja bym ten rożek mocno rozważyła
-
U nas sprawdzały się akurat śpiworki, ale do czasu, gdy nie chodziły jeszcze...a i moje dzieciaki nie spały na poduszkach ani nawet płaskich podusiach do 2 roku życia...po prostu na materacu
syn śpi tak do tej pory
a ma 6 lat...tylko w tej chwili ma łóżko rehabilitacyjne i ono lekko się unosi zarówno pod główką jak i nóżkami
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
madzialenka84 wrote:U nas na kazdym kocyku itp. jest napis na metce 'bare is the best' czyli zadnych kocykow, poduszek, zabawek, poduszek wokol lozeczka i ja sie do tego bede stosowac. Tylko przescieradelko i dziecko ubrane i opatulone w jakis otulacz, spiworek czy rozek.
To już wiem skąd to się u mnie wzięło. Ostatnio czytałam o tych kocykach w książce "Pierwszy rok życia dziecka" amerykańskich autorek -
Jooozefka wrote:U nas sprawdzały się akurat śpiworki, ale do czasu, gdy nie chodziły jeszcze...a i moje dzieciaki nie spały na poduszkach ani nawet płaskich podusiach do 2 roku życia...po prostu na materacu
syn śpi tak do tej pory
a ma 6 lat...tylko w tej chwili ma łóżko rehabilitacyjne i ono lekko się unosi zarówno pod główką jak i nóżkami
Moj chodzi a nawet biega w spiworku. Wyglads to przeslodko.
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Jestem juz po wizycie. Lekarka powiedziala ze z tego juz chłopaka nie bedzie
tak wiec dziewczynka pozostaje dziewczynka wazy 250g martwi mnie to troszke bo jest o tydzien mniejsza niż powinna i tak juz od jakiegos czasu ale ponoć wszystko jest wporzadku... Mimo wszystko nie moge sie doczekac prenatalnych i wszystko sie wyjasni mam nadziej
Jooozefka, wichrowe_wzgórza, Zuza91, Charlutek, Asia_89, Majblanca, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem czy naciaganie z tymi witaminami... nie sądze, żebym tak super przyswoila z jedzenia wszystko, wiec wychodzę z założenia, że coś więcej się przyda, nie zaszkodzi. Ale też nie sàdzę, żeby było b.źle bez tego9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023