X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze igor i Oskar teraz na topie. Mi sie Igor nie bardzo podoba bo strasznie rosyjsko brzmi, choc to chyba nie rosyjskie imie,, ale mi sie z Iwanem kojazy ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje to chyba bardziej Skandynawskie

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy w C1 w 21tyg, aktualnie w drugiej dopiero od tygodnia także spokojnie

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bcbc83d7c10.jpg

Chyba nie chcacy bokiem się wstawiło :)

Zuza2323, Pani Moł, NIEPOKORNA, Majblanca, kasiula_00 lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek jak nowy. za ta cenę i od znajomych to aż żal nie brac ;)
    My jeszcze imienia nie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 14:20

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky faktycznie minky jest sztucznym materiałem i na lato się nie nadaje. Ja na lato szyje kocyki z dresowki plus bambusa. Jeśli już kupuje się koc z minky to tylko z oryginału on ma atest i jest bezpieczny dla dziecka.

Kaczuszka oddaj stelaż do lakiernik samochodowego 50zl i wyglądać będzie jak nowy. Moja przyjaciolka tak zrobiła.

Byłam dzisiaj na wizycie ale bez usg bo się zepsuło i mam przyjść w piątek. A więc lekarz powiedział że powinnam czuć chociaż bąbelki w brzuchu a ja nie czuje nic. Zbadał mnie ginekologicznie i tam wszystko ok no ale w piątek usg i sprawdzi czy wszystko ok bo go te ruchy zmartwily troszkę i mnie już teraz też !!!

O anex spory naczytalam się i naogladalam zdjęć popękanych stelarzy i mi się odwidział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 14:47

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wam mowilam ze zaczelam robic cwiczenia. I wiecie z emnie dzisiaj tak strasznie miesnie ud bola ze sie ruszam z ledwoscia a kazdy ruch okupiony jest wielkim bolem...

Pieluszkowa to zalezy co w ciagu dnia robisz bo ja na przyklad jak jestem w ciaglym ruchu i mam zajecie to tych ruchow tez nie czuje a poza tym zawsz eje mozn apomylic z ruchami jelit jednak.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka no właśnie dużo robię ostatnio a nie czuje nawet jelit. Dużo pracuje też przy maszynie ma siedząco. No nic nie czuje żeby tam się działo. Nie wiem czekam do piątku do 18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 14:50

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelaż nawet ok bardziej plastiki ale odpuszczam, mieszkam pod miastem i zaraz byłoby to samo. Co do ruchów to ja kilka dni wcale nie czułam a teraz tak delikatnie. Najbardziej po słodyczach chyba i po kolacji jak już się tak kładę i leżę w jednej pozycji to czasem coś puknie. W poprzedniej ciąży to w 22 tc nie byłam wstanie odróżnić ruchów więc myślę że nie ma się co martwić.

Lekarz mógł chociaż detektorem sprawdzić tętno żebyś nie była zdenerwowana, no chyba że masz swój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 14:59

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zauważ że między nami na forum jest około 3 tyg różnicy a to sporo jak na takie subtelne odczucia. Ja poczułam tak na serio gdzieś tydzień temu

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Wózek jak nowy. za ta cenę i od znajomych to aż żal nie brac ;)
    My jeszcze imienia nie mamy.

No i trochę już mocowania plastikowe są wyrobione a niestety są na nity ale u mnie wózek z założenia będzie malo używany. Raczej do jazdy po ogródku ew. Spacerówka na wiosnę na spacery po okolicy

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, js czytałam, ze czas na ruchy jest do 24, tygodnia. Ty jesteś dopiero w 18. Trochę dziwny ten lekarz, z takim tekstem.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam wlasnie na wizyte :) jesli chodzi o wozek to my kupiliśmy baby serc faster biało szary taki z wzrokiem kwiecistym na tym szarym wstawilabym zdjecie ale nie wiem jak. Wrócę do domu to spróbuje :)

Holibka lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek Adamex Vitto :)

jacky88 nie sądzę, aby minky było bardziej sztuczne od polaru :P minky jednak przytulniejsze jak dla mnie :)

NIEPOKORNA piękny brzuszek!

przyrost wagi Dziewczyny jak u was z wagą? Pytam te po 20 tygodni ;) u mnie praktycznie codziennie ociupinkę w górę, niby zgodnie z tym wykresem który belly pokazuje, ale zastanawiam się czy może nie za dużo tyję :/ Średnio pół kilo na tydzień [EDIT] przytyłam od początku drugiego trymestru ok. 4,5kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 16:11

NIEPOKORNA, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś kolejną ekspresową 10 minutową wizytę. Wyniki znowu super, żadnej anemii, ani problemów innego sortu.
    Na hasło nie jem mięsa mój gin stwierdził, że to nie szkodzi i czasami wegetarianie mają nawet lepsze wyniki niż mięsożercy ;) i że jak nie jem to mam się nie zmuszać. Dalej nie biorę witamin i nic nie zalecił, ewentualnie żelazo gdyby jednak morfologia siadła trochę.
    Mój gin prosto z mostu mi dziś powiedział, że to jest naciąganie kobiet z tymi witaminami, że się i tak słabo wchłaniają i żeby raczej na odżywianiu się skupić....no taką ma filozofię...

Jutro funduje sobie super poranek z testem obciążenia glukozą (miałam problemy z insuliną przed ciążą więc robię wcześniej niż instrukcja przewiduje) a potem śmigamy na połówkowe :)
    Dzieć chyba rośnie jak szalony i nogi ma po prawej stronie, bo takie kopniaki dziś serwuje, aż mam mieszane uczucia, coś między "ale to miłe" po "eeee to jest takie dziwne, stop" ;)

Invis, wichrowe_wzgórza, antonna, Pani Moł, PsotkaKotka, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata- a ja wręcz przeciwnie, dzwonili dzisiaj do mnie od mojego ginekologa żeby przyjechać po receptę na żelazo, bo hemoglobina mi spadła. Ale w sumie mnie to nie dziwi, bo moja dieta niestety tyłka nie urywa. Moje dziecko odrzuca chyba wszystko co zdrowe..

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    PsotkaKotka no właśnie dużo robię ostatnio a nie czuje nawet jelit. Dużo pracuje też przy maszynie ma siedząco. No nic nie czuje żeby tam się działo. Nie wiem czekam do piątku do 18
    Mnie lekarz mówił, żeby absolutnie nie słuchać, jak ktoś straszy, że już się powinno czuć. Ja poczułam na początku 18, czyli 19 zaczęty, a szykowałam się na 20-22, bo gin powiedział że to całkiem normalne.

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    mietata- a ja wręcz przeciwnie, dzwonili dzisiaj do mnie od mojego ginekologa żeby przyjechać po receptę na żelazo, bo hemoglobina mi spadła. Ale w sumie mnie to nie dziwi, bo moja dieta niestety tyłka nie urywa. Moje dziecko odrzuca chyba wszystko co zdrowe..

hihi jasne, żelazo to nie witaminka tam jakaś, mój też mówił, że jak coś mi w morfo padnie to mogę dodatkowo brać żelazo, albo juz w dawkach prewencyjnych. On raczej mówił o tych kompleksowych pigułkach dla kobiet w ciąży.
    Sama przyjmuję jodid i euthyrox i ani ja ani lekarz nie kwestionuje zasadności ich brania.

A co do diety, to jest dziwna sprawa, bo w mojej też rewelacji nie ma, a do tego całe życie miałam kiepskie wyniki krwi, zawsze miałam stan podanemiczny albo anemię, a o dziwo w ciąży ozdrowiałam :)

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mnie lekarz mówił, żeby absolutnie nie słuchać, jak ktoś straszy, że już się powinno czuć. Ja poczułam na początku 18, czyli 19 zaczęty, a szykowałam się na 20-22, bo gin powiedział że to całkiem normalne.

no i najlepiej się nastawiać na wszystko, że będzie później, to albo się miło rozczarujemy, albo nasze przewidywania się sprawdzą, normalnie win - win ;)
    a lekarz, który straszy dziewczyny na tak wczesnym etapie, że jeszcze ruchów nie czują sam powinien sobie kopniaka dać ;) nie rozumiem takiego podejścia....kobiecie oczekującej dziecka wystarczy podrzucić jakiś głupi komentarz, żeby zbudowała na tej podstawię całą teorię chaosu i zagłady życia na ziemi...że też lekarze tego nie rozumieją ;)

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    nie rozumiem takiego podejścia....kobiecie oczekującej dziecka wystarczy podrzucić jakiś głupi komentarz, żeby zbudowała na tej podstawię całą teorię chaosu i zagłady życia na ziemi...że też lekarze tego nie rozumieją ;)

Coś wiem o tym, dzisiaj się nakręcam przez moją szyjkę i to, że nie sprawdził wcale jej wczoraj. Już mam wizję, że się skróciła i będzie za późno na następnej wizycie :(

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ