X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie potrafie stwierdzic, co to znaczy twardy brzuch, bo mam troche tluszczyku i w dotyku jest zawsze miekki :), ale czasem jak wstaje to "czuje macice', tak jakby moze twardniala, czy cos w tym stylu, ale to jest chwilowe i nigdy bolesne.

Brzucha w cm nawet nie mam zamiaru mierzyc lol, chyba, ze mi beda mierzyc u lekarza ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Piekne brzuszki i piekne wozki :)
    Ja dzisiaj mialam kontrole i bobas wazy 167 gr. Wszystko dobrze, tylko mala czesc lozyska jest jako lozysko przodujace teszta juz sie podciagnela na tylna sciane no i najwazniejsze, ze krwiak sie jeszcze bardziej zmniejszyl :).

Mam TERMIN CESARKI na 17 listopada, moj lekarz prowadzacy ja zrobi.

Dzisiaj kupilam body (te co sie calkowicie z przodz rozpina ) dla bobasa i polspiochy u H&M .

Dostalam pozwolenie aby pojechac do rodzicow, pociagiem 6 h (ICE bezposredni) i autem 1,5 h. Bardzo sie ciesze :)

Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w najszerszym miejscu brzucha razem z boczkami itp dodatkami mam jakieś teraz 100cm ale niewiem ile miałam przed :(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego! :O (a ja wege, więc tym bardziej się jaram ;))

Asia_89, Majblanca, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dzięki dziewczyny! :)

Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego! :O (a ja wege, więc tym bardziej się jaram ;))
    wlasnie czytalam dzisiaj na necie, ze jedzenie szpitalne sie poprawilo, ze gdzies tam podali nadziewanego baklazana ;) smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!

Pani Moł lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciezaroweczki, dawno mnie nie było ale nie miałam czasu :/ od poniedziałku siedzę juz w domu, wiec musiałam mieszkanie wysprzątać i w końcu mogę dużo czasu poświecić synkowi :) mi po glowie chodzi umówienie sie na wizytę bo bym z chęcią zobaczyła co u drugiego dziecia. Na ruchy nie mam co narzekać bo to drugie małe ADHD rośnie :D hehe. Wczoraj zamówiliśmy wózek wiec brakuje mi tylko ciuszków na pierwsze pół roku albo chociaż 4 miesiące ale sie za to zabiorę za miesiąc na urlopie w Pl :) No i jeszcze nie mam fotelika do auta.
    Ja sie nie mierzylam na początku ciąży a szkoda , jedynie codziennie sie wazę :/

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
    A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).

Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg.

1usat5od00spirqc.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
    A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.
    ja narazie kupilam 5xbody z krotkim rękawkiem i 1 pajacyk. jestem w szoku, ze jeszcze nie wpadlam w szal zakupow ubrankowych, bo uwielbiam ciuszki dla maluchow. ale widziałam, ze zaczely sie wyprzedaze w h&m, wiec mozliwe, ze szybko nadrobie ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg.

no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc

swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?

ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:03

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo nieee. Przejechalam po 50km w jedna strone zeby sie dowiedziec, ze poradnie w szpitalu sa czynne do 14:30. To jakim cudem ta baba mnie zapisala na 17???? Wrrr...
    Nic nie zalatwilam.
    Musze sie dowiedziec gdzie mi zrobia badanie czynnika krwi dziecka z mojej krwi. Jesli bedzie mialo - jak ja to nawet duzy poziom przeciwcial mu nic nie zrobi

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    wlasnie czytalam dzisiaj na necie, ze jedzenie szpitalne sie poprawilo, ze gdzies tam podali nadziewanego baklazana ;) smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!

Jak leżałam na Żelaznej w zeszłym roku to szok przeżyłam. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie, duże porcje- obiady na 2 razy jadłam, podgrzewałam w oddziałowej mikroweli w takim mini aneksie z lodówką i herbatą i wszystkim :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Wichrowe, mam kogos w rodzinie co stosuje wobec mnie podobne sztuczki. Nie daj sie... Tak jak Pani Mol napisala, nic tylko albo przemilczec albo pogratulowac glupoty. Ja to słyszę, ze kiedys kobiety rodzily i w pole szly pracowac.. Współczuć...Glupota że aż żal...

Ech... moja mama jest z tych, co to pomogą nawet jak nie chcesz, urobią się, i czyjeś dobro nad własne a potem narzeka :/ A ja zawsze mówię, że aby komuś pomagać, to najpierw siebie trzeba doprowadzić do super ładu.
    Problem jest w tym, że jest sama, ja jestem jedynaczką, i faktycznie czasem jest ciężko przez to, jak wymagana jest pomoc to nie ma na kogo "zrzucić". A jak mój mąż ma wolny łikęd cały, to jest święto i naprawdę nie śmiałabym go prosić O NIC, bo wiem jak bardzo jest zmęczony ciężką pracą, intelektualno-fizyczną, z wielką odpowiedzialnością.
    Moja mama uwielbia jak się wokół niej skacze. Oczywiście jak się odmówi,to jest mega foch, a potem świetnie sobie radzi. Kurczę, wiem że ma teraz problem, ale to nie jest tak, że nie chcę jej pomóc, tylko nie bardzo jestem w stanie.
    Staram się nie denerwować, żeby mi się dzieciak nie stresował :P Ale no kurczę ciężko czasem :/ A zauważyłam, że pobolewa mnie brzuch przy stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:48

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc

swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?

ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciaza

Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnych :D A nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnych :D A nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.

wiesz co ja to rozumiem, przeciez jako lekarz wiem ze wskazania planowe i nagłe, zadziwia mnie tylko takie planowanie bardzo odległe na przod wydarzenia które ma sie zadziac w listopadzie... mamy czerwiec. Tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 20:57

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.

Kameelka, a jaką masz speckę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:08

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.

Kameelka, a jaką masz speckę? :)

to jak z twoją kol. można sobie planować a po drodze różne rzeczy moga sie i tak zdarzyc. Ja jestem zdania "dotrwajmy szczęśliwie do tego pazdz/list. i wtedy planujmy"
    ps. ja jestem lekarz bładzacy :), generalnie rózne rzeczy mnie interesowały, m.in mocno ginekologia&połoznictwo ale niestety dośc szybko zweryfikowało życie że zabiegowcem nie będę bo rzyga mnie na widok wszystkich wnetrzności i obrzydliwości. Powiedzmy że siedze w szeroko pojetych dzieciach, skónczyłam wlasnie jedna specj. bedę zaczynąć drugą jako poszerzenie tego co juz mam. Oczywiscie gdybym mogła wybierać znów wybrałabym cos zuuuupelnie innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:30

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, na gineksach to trzeba trochę pooperować :D
    Jakbym była lekarzem, to właśnie chciałabym coś zabiegowego :)))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uprzejmie donoszę iż się zaczęło !!!

http://www.kazar.com/pl/sklep/kobieta/torebki-skorzane/do-noszenia-za-uchwyt

Zuza91, Majblanca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    No tak, na gineksach to trzeba trochę pooperować :D
    Jakbym była lekarzem, to właśnie chciałabym coś zabiegowego :)))

No no przynajmniej coś się dzieje...więcej. No ale dla wybranych:)

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ