X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie potrafie stwierdzic, co to znaczy twardy brzuch, bo mam troche tluszczyku i w dotyku jest zawsze miekki :), ale czasem jak wstaje to "czuje macice', tak jakby moze twardniala, czy cos w tym stylu, ale to jest chwilowe i nigdy bolesne.

Brzucha w cm nawet nie mam zamiaru mierzyc lol, chyba, ze mi beda mierzyc u lekarza ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Piekne brzuszki i piekne wozki :)
    Ja dzisiaj mialam kontrole i bobas wazy 167 gr. Wszystko dobrze, tylko mala czesc lozyska jest jako lozysko przodujace teszta juz sie podciagnela na tylna sciane no i najwazniejsze, ze krwiak sie jeszcze bardziej zmniejszyl :).

Mam TERMIN CESARKI na 17 listopada, moj lekarz prowadzacy ja zrobi.

Dzisiaj kupilam body (te co sie calkowicie z przodz rozpina ) dla bobasa i polspiochy u H&M .

Dostalam pozwolenie aby pojechac do rodzicow, pociagiem 6 h (ICE bezposredni) i autem 1,5 h. Bardzo sie ciesze :)

Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w najszerszym miejscu brzucha razem z boczkami itp dodatkami mam jakieś teraz 100cm ale niewiem ile miałam przed :(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego! :O (a ja wege, więc tym bardziej się jaram ;))

Asia_89, Majblanca, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dzięki dziewczyny! :)

Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego! :O (a ja wege, więc tym bardziej się jaram ;))
    wlasnie czytalam dzisiaj na necie, ze jedzenie szpitalne sie poprawilo, ze gdzies tam podali nadziewanego baklazana ;) smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!

Pani Moł lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciezaroweczki, dawno mnie nie było ale nie miałam czasu :/ od poniedziałku siedzę juz w domu, wiec musiałam mieszkanie wysprzątać i w końcu mogę dużo czasu poświecić synkowi :) mi po glowie chodzi umówienie sie na wizytę bo bym z chęcią zobaczyła co u drugiego dziecia. Na ruchy nie mam co narzekać bo to drugie małe ADHD rośnie :D hehe. Wczoraj zamówiliśmy wózek wiec brakuje mi tylko ciuszków na pierwsze pół roku albo chociaż 4 miesiące ale sie za to zabiorę za miesiąc na urlopie w Pl :) No i jeszcze nie mam fotelika do auta.
    Ja sie nie mierzylam na początku ciąży a szkoda , jedynie codziennie sie wazę :/

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
    A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).

Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg.

1usat5od00spirqc.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
    A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.
    ja narazie kupilam 5xbody z krotkim rękawkiem i 1 pajacyk. jestem w szoku, ze jeszcze nie wpadlam w szal zakupow ubrankowych, bo uwielbiam ciuszki dla maluchow. ale widziałam, ze zaczely sie wyprzedaze w h&m, wiec mozliwe, ze szybko nadrobie ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg.

no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc

swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?

ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:03

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo nieee. Przejechalam po 50km w jedna strone zeby sie dowiedziec, ze poradnie w szpitalu sa czynne do 14:30. To jakim cudem ta baba mnie zapisala na 17???? Wrrr...
    Nic nie zalatwilam.
    Musze sie dowiedziec gdzie mi zrobia badanie czynnika krwi dziecka z mojej krwi. Jesli bedzie mialo - jak ja to nawet duzy poziom przeciwcial mu nic nie zrobi

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    wlasnie czytalam dzisiaj na necie, ze jedzenie szpitalne sie poprawilo, ze gdzies tam podali nadziewanego baklazana ;) smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!

Jak leżałam na Żelaznej w zeszłym roku to szok przeżyłam. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie, duże porcje- obiady na 2 razy jadłam, podgrzewałam w oddziałowej mikroweli w takim mini aneksie z lodówką i herbatą i wszystkim :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Wichrowe, mam kogos w rodzinie co stosuje wobec mnie podobne sztuczki. Nie daj sie... Tak jak Pani Mol napisala, nic tylko albo przemilczec albo pogratulowac glupoty. Ja to słyszę, ze kiedys kobiety rodzily i w pole szly pracowac.. Współczuć...Glupota że aż żal...

Ech... moja mama jest z tych, co to pomogą nawet jak nie chcesz, urobią się, i czyjeś dobro nad własne a potem narzeka :/ A ja zawsze mówię, że aby komuś pomagać, to najpierw siebie trzeba doprowadzić do super ładu.
    Problem jest w tym, że jest sama, ja jestem jedynaczką, i faktycznie czasem jest ciężko przez to, jak wymagana jest pomoc to nie ma na kogo "zrzucić". A jak mój mąż ma wolny łikęd cały, to jest święto i naprawdę nie śmiałabym go prosić O NIC, bo wiem jak bardzo jest zmęczony ciężką pracą, intelektualno-fizyczną, z wielką odpowiedzialnością.
    Moja mama uwielbia jak się wokół niej skacze. Oczywiście jak się odmówi,to jest mega foch, a potem świetnie sobie radzi. Kurczę, wiem że ma teraz problem, ale to nie jest tak, że nie chcę jej pomóc, tylko nie bardzo jestem w stanie.
    Staram się nie denerwować, żeby mi się dzieciak nie stresował :P Ale no kurczę ciężko czasem :/ A zauważyłam, że pobolewa mnie brzuch przy stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:48

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc

swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?

ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciaza

Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnych :D A nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnych :D A nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.

wiesz co ja to rozumiem, przeciez jako lekarz wiem ze wskazania planowe i nagłe, zadziwia mnie tylko takie planowanie bardzo odległe na przod wydarzenia które ma sie zadziac w listopadzie... mamy czerwiec. Tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 20:57

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.

Kameelka, a jaką masz speckę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:08

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.

Kameelka, a jaką masz speckę? :)

to jak z twoją kol. można sobie planować a po drodze różne rzeczy moga sie i tak zdarzyc. Ja jestem zdania "dotrwajmy szczęśliwie do tego pazdz/list. i wtedy planujmy"
    ps. ja jestem lekarz bładzacy :), generalnie rózne rzeczy mnie interesowały, m.in mocno ginekologia&połoznictwo ale niestety dośc szybko zweryfikowało życie że zabiegowcem nie będę bo rzyga mnie na widok wszystkich wnetrzności i obrzydliwości. Powiedzmy że siedze w szeroko pojetych dzieciach, skónczyłam wlasnie jedna specj. bedę zaczynąć drugą jako poszerzenie tego co juz mam. Oczywiscie gdybym mogła wybierać znów wybrałabym cos zuuuupelnie innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:30

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, na gineksach to trzeba trochę pooperować :D
    Jakbym była lekarzem, to właśnie chciałabym coś zabiegowego :)))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uprzejmie donoszę iż się zaczęło !!!

http://www.kazar.com/pl/sklep/kobieta/torebki-skorzane/do-noszenia-za-uchwyt

Zuza91, Majblanca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    No tak, na gineksach to trzeba trochę pooperować :D
    Jakbym była lekarzem, to właśnie chciałabym coś zabiegowego :)))

No no przynajmniej coś się dzieje...więcej. No ale dla wybranych:)

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ