Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie potrafie stwierdzic, co to znaczy twardy brzuch, bo mam troche tluszczyku i w dotyku jest zawsze miekki
, ale czasem jak wstaje to "czuje macice', tak jakby moze twardniala, czy cos w tym stylu, ale to jest chwilowe i nigdy bolesne.
Brzucha w cm nawet nie mam zamiaru mierzyc lol, chyba, ze mi beda mierzyc u lekarzawichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
afrykanka wrote:Czesc dziewczyny.
Piekne brzuszki i piekne wozki
Ja dzisiaj mialam kontrole i bobas wazy 167 gr. Wszystko dobrze, tylko mala czesc lozyska jest jako lozysko przodujace teszta juz sie podciagnela na tylna sciane no i najwazniejsze, ze krwiak sie jeszcze bardziej zmniejszyl.
Mam TERMIN CESARKI na 17 listopada, moj lekarz prowadzacy ja zrobi.
Dzisiaj kupilam body (te co sie calkowicie z przodz rozpina ) dla bobasa i polspiochy u H&M .
Dostalam pozwolenie aby pojechac do rodzicow, pociagiem 6 h (ICE bezposredni) i autem 1,5 h. Bardzo sie ciesze
Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ja w najszerszym miejscu brzucha razem z boczkami itp dodatkami mam jakieś teraz 100cm ale niewiem ile miałam przed
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny!
Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego!(a ja wege, więc tym bardziej się jaram
)
Asia_89, Majblanca, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:Dzięki dziewczyny!
Właśnie w szpitalu dali mi kolację i nie mogę uwierzyć w to co widzę: regularna sałatka grecka, z fetą, pomidorkiem, oliwkami, ogórkiem i papryką! Nie spodziewałam się tego!(a ja wege, więc tym bardziej się jaram
)
smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!
Pani Moł lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Cześć ciezaroweczki, dawno mnie nie było ale nie miałam czasu
od poniedziałku siedzę juz w domu, wiec musiałam mieszkanie wysprzątać i w końcu mogę dużo czasu poświecić synkowi
mi po glowie chodzi umówienie sie na wizytę bo bym z chęcią zobaczyła co u drugiego dziecia. Na ruchy nie mam co narzekać bo to drugie małe ADHD rośnie
hehe. Wczoraj zamówiliśmy wózek wiec brakuje mi tylko ciuszków na pierwsze pół roku albo chociaż 4 miesiące ale sie za to zabiorę za miesiąc na urlopie w Pl
No i jeszcze nie mam fotelika do auta.
Ja sie nie mierzylam na początku ciąży a szkoda , jedynie codziennie sie wazęwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Afrykanka, a jak ten termin cesarki ma sie do poczatkowego terminu porodu? Tzn. czy jest zaplanowana na wczesniej czy pozniej (i o ile dni?).
Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg. -
madzialenka84 wrote:A ja juz mam spory zapas ubranek nakupowane, moja mam tez kupuje w Polsce (mama najczesciej wyszukuje ladne ubranka w second hand).
A ja nie moge sie powstrzymac jak widze cos ladnego w sklepie,ale musi byc tez w dobrej cenie. No i kupuje juz na przod tak na 6-9 miesiecy, nawet do roczku.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
nick nieaktualnyafrykanka wrote:Ciaze uwaza sie za donoszona jak sie skonczy 38 tydzien czyki cesarke mozna najwczesniej zrobic w 39 tyg.
no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc
swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?
ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:03
-
Nooo nieee. Przejechalam po 50km w jedna strone zeby sie dowiedziec, ze poradnie w szpitalu sa czynne do 14:30. To jakim cudem ta baba mnie zapisala na 17???? Wrrr...
Nic nie zalatwilam.
Musze sie dowiedziec gdzie mi zrobia badanie czynnika krwi dziecka z mojej krwi. Jesli bedzie mialo - jak ja to nawet duzy poziom przeciwcial mu nic nie zrobi -
Charlutek wrote:wlasnie czytalam dzisiaj na necie, ze jedzenie szpitalne sie poprawilo, ze gdzies tam podali nadziewanego baklazana
smacznego! i dobrze, ze wszystko u ciebie dobrze!
Jak leżałam na Żelaznej w zeszłym roku to szok przeżyłam. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie, duże porcje- obiady na 2 razy jadłam, podgrzewałam w oddziałowej mikroweli w takim mini aneksie z lodówką i herbatą i wszystkim9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek wrote:Wichrowe, mam kogos w rodzinie co stosuje wobec mnie podobne sztuczki. Nie daj sie... Tak jak Pani Mol napisala, nic tylko albo przemilczec albo pogratulowac glupoty. Ja to słyszę, ze kiedys kobiety rodzily i w pole szly pracowac.. Współczuć...Glupota że aż żal...
Ech... moja mama jest z tych, co to pomogą nawet jak nie chcesz, urobią się, i czyjeś dobro nad własne a potem narzekaA ja zawsze mówię, że aby komuś pomagać, to najpierw siebie trzeba doprowadzić do super ładu.
Problem jest w tym, że jest sama, ja jestem jedynaczką, i faktycznie czasem jest ciężko przez to, jak wymagana jest pomoc to nie ma na kogo "zrzucić". A jak mój mąż ma wolny łikęd cały, to jest święto i naprawdę nie śmiałabym go prosić O NIC, bo wiem jak bardzo jest zmęczony ciężką pracą, intelektualno-fizyczną, z wielką odpowiedzialnością.
Moja mama uwielbia jak się wokół niej skacze. Oczywiście jak się odmówi,to jest mega foch, a potem świetnie sobie radzi. Kurczę, wiem że ma teraz problem, ale to nie jest tak, że nie chcę jej pomóc, tylko nie bardzo jestem w stanie.
Staram się nie denerwować, żeby mi się dzieciak nie stresowałAle no kurczę ciężko czasem
A zauważyłam, że pobolewa mnie brzuch przy stresie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:48
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
kameelka wrote:no nie do konca tak jest. Rozumiem ze taka zasada jest w toim szpitalu ale w zasadzie kazdy ma swoja polityke kiedy robi planowe cc
swoja droga dla mnie kosmos ustalac termin 4-5 miesiecy przed porodem. A jak akcja zacznie sie wczesniej dajmy 37tydz ?to juz nie ma ciecia?
ja bede decydowac na biezaco w zaleznosci od tego jaka bedzie sytuacja i do kiedy w ogole dotrwamy z ciaza
Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnychA nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Moja koleżanka zaczęła rodzić kilka dni przed planową cesarką. Szła jak burza, ledwo jej dzieciaka wyciągnęli z dróg rodnych
A nie mogła naturalnie ze względu na wykryte tuż przed porodem niemal problemy z dziurawą jak sito siatkówką oka. CC było w tej sytuacji z trybie natychmiastowym nad ranem,od ręki.
wiesz co ja to rozumiem, przeciez jako lekarz wiem ze wskazania planowe i nagłe, zadziwia mnie tylko takie planowanie bardzo odległe na przod wydarzenia które ma sie zadziac w listopadzie... mamy czerwiec. Tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 20:57
-
Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.
Kameelka, a jaką masz speckę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:08
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Czy ja wiem? Skoro niby wiadomo, kiedy jest termin planowo, to czemu nie rzucić daty już teraz? Może tak im wygodniej wpisywać, nie wiem. Acz też się nie spotkałam z planowaniem CC z takim wyprzedzeniem.
Kameelka, a jaką masz speckę?
to jak z twoją kol. można sobie planować a po drodze różne rzeczy moga sie i tak zdarzyc. Ja jestem zdania "dotrwajmy szczęśliwie do tego pazdz/list. i wtedy planujmy"
ps. ja jestem lekarz bładzacy, generalnie rózne rzeczy mnie interesowały, m.in mocno ginekologia&połoznictwo ale niestety dośc szybko zweryfikowało życie że zabiegowcem nie będę bo rzyga mnie na widok wszystkich wnetrzności i obrzydliwości. Powiedzmy że siedze w szeroko pojetych dzieciach, skónczyłam wlasnie jedna specj. bedę zaczynąć drugą jako poszerzenie tego co juz mam. Oczywiscie gdybym mogła wybierać znów wybrałabym cos zuuuupelnie innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 21:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny