Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No to muszę się rozejrzeć za tymi gatkami
Podgrzewacz też pewnie kupię. Ale jeśli chodzi o sprzęt to ja zawsze mam najmniejsze rozkminysterylizator akurat uważam za zbędny.
Za to chętnie poczytam Wasze opiniecoś mi się tam w głowie poukłada
-
Ja tez juz mam kupione gatki, po pierwszym porodzie super sie sprawdziły . Moim zdaniem sterylizator to zbędny zakup ja stopniowo dziecku coraz rzadziej wyparzalam smoczki i butelki myjąc tylko pod bierząca woda , syn nie miał problemów z aftami a kamyczki z placu zabaw ładowały w buzi jak tik taki.
Podgrzewacz pózniej mi sie przydał jak miałam jedzonko w lodowce to podgrzania a takie małe porcje warzyw czy zupek szkoda w garnkach grzać.
Ja dzis miałam słaba noc. Głupie sny. Dorianek przyszedł do nas o 3:30 odniosłam go i nie mogłam zasnąć bo ktoś zrobił sobie dyskotekę w moim brzuchu, potem młody znowu przyszedł do nas o 5:30 wtedy jak wstałam złapał mnie przeraźliwy bol w lewym boku brzucha ze nue mogłam leżeć siedzieć ani staćnie nam pojęcia co to było
Z dobrych wieści jade dzis po łóżeczko, używane 3 a prawie 4 razy tańszejestem szczęśliwa bo z tej samej serii ikea Stuva co reszta mebelków dzieci
-
Karola___ wrote:Dziewczyny, ja też mam kilka pytań co do wyprawki
Tak jak Invis zastanawiam się nad monitorem oddechu, póki co wytypowałam Babysense ale tylko na podstawie opinii w internecie. Ktoś ma z tym jakieś doświadczenie ?
Nie jestem również pewna jaki fotelik samochodowy wybrać, zastanawiam się pomiędzy dwoma: maxi cosi pebble i kiddy evolution pro, ten drugi ma możliwość rozłożenia go do pozycji poziomej.
Jeszcze podgrzewacz i sterylizator. Widziałam, że już o tym pisałyście trochę. Chciałabym karmić piersią, mimo wszystko zdecydowałam się na laktator, wydaje mi się koniecznyco do podgrzewacza i sterylizatora już zgłupiałam, więc proszę o rady
Co do męża, my aktualnie trochę przestaliśmy się kłócić ;p. Obydwoje wyluzowaliśmy. Mąż mi ostatnio powiedział, że tak szczerze to nie odczuwa mojej ciąży i że jak rozmawia z kolegami to nie wie na co narzekają, bo ja nie mam żadnych z tych objawów, które opisują. No poza humorami, czasami nie do zniesienia, ale zdaję sobie z tego sprawęa no i w zasadzie twierdzi, że to moja wina, że mi mało pomaga, bo ja go nie informuję, a on sam z siebie to nie wie
Ja nie kupuję podgrzewacza i sterylizatora, ale laktator już mamMożna kupić fajne woreczki do mikrofali do sterylizacji butelek. Wrzucasz butelkę do woreczka, na chwilę do mikrofali i gotowe. Jeśli będę miała duże problemy z kp i faktycznie będzie potrzebny sterylizator, to wtedy kupię - tak samo podgrzewacz
Fotelik wybrałam maxi cosi, ale model cabrio fixNie wiem, czy w ogóle dzieci się wozi w fotelikach poziomo, więc nie wpadłam na to, by rozważć taką opcję.
Kupiłam też adaptery do wózka, żeby w razie potrzeby dało się wpiąć do stelaża fotelik maxi cosi. My mamy podziemny garaż, do którego trochę się idzie, a fotelik niewygodnie nosi się w ręce. Fajnie, jak można go wpiąć do stelaża, przejechać na parking, a potem stelaż do bagażnika, fotelik do auta i gotoweWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 07:29
-
annggela wrote:Z dobrych wieści jade dzis po łóżeczko, używane 3 a prawie 4 razy tańsze
jestem szczęśliwa bo z tej samej serii ikea Stuva co reszta mebelków dzieci
Ja łóżeczko kupuję co prawda z innej firmy, ale mebelki u córki też mam z Ikei Stuva, do malucha też będą ze StuvyUważam, że są super
-
Hej hej nie mogę coś spać w nocy nic mnie nie boli ale nie mogę sobie miejsca znalesc co staje się już uciążliwe dla mojego Pana i Władcy bo dzisiaj go dwa razy przerobiłem na drugą stronę łóżka. Poducha do spania nic mi nie daje wolę nogi mojego jakoś. Biedny no ale cóż za tą swoją wrednosc dobrze mu tak :p
Ja dzisiaj biorę moja książeczkę i ruszam do sklepu pooglądać różne rzeczy a może coś wpadnie w oko i kupię akurat.
Muszę też parę rzeczy chrzesniaczka kupić bo już dawno nie bylam u nich. A i idę dzisiaj do mojego sklepu zobaczyć co się tam dzieje wogole. Muszę gratisy im dowieść bo do każdego zakupu dodajemy serca materiałowe coś w stylu LMBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Jeszcze jedne pytanie do Was. Czy odczuwacie takie jakby kłucie w pochwie? Mam tak czasami, a przez to ze na ostatnim usg miałam trochę krótsza szyjkę to zaczęłam o tym bardziej myśleć. I się stresować.,.
Też odczuwałam takie kłucia, jakby ktoś szpilkę wbijał, że na sekundę musiałam się zatrzymać i takie jakby ciągnięcie w dole podbrzusza, ale po badaniu okazało się, że wszystko jest ok.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Gdzie kompletujecie wyprawkę online? Przeglądam allegro, jak sprzedawca ma jakąś rzecz, która mnie interesuje, to okazuje się że nie ma innej i za drobiazgi nadrobi się różnicę sklep-internet w kosztach przesyłki. Może jakaś apteka internetowa? Chodzi mi o artykuły higieniczne dla mnie i synka. Chciałabym kupić większość w jednym miejscu i z jedną przesyłkąSyn
-
Katarzynaa wrote:Gdzie kompletujecie wyprawkę online? Przeglądam allegro, jak sprzedawca ma jakąś rzecz, która mnie interesuje, to okazuje się że nie ma innej i za drobiazgi nadrobi się różnicę sklep-internet w kosztach przesyłki. Może jakaś apteka internetowa? Chodzi mi o artykuły higieniczne dla mnie i synka. Chciałabym kupić większość w jednym miejscu i z jedną przesyłką
Może Apteka Gemini?
-
Katarzynaa wrote:Gdzie kompletujecie wyprawkę online? Przeglądam allegro, jak sprzedawca ma jakąś rzecz, która mnie interesuje, to okazuje się że nie ma innej i za drobiazgi nadrobi się różnicę sklep-internet w kosztach przesyłki. Może jakaś apteka internetowa? Chodzi mi o artykuły higieniczne dla mnie i synka. Chciałabym kupić większość w jednym miejscu i z jedną przesyłką
Ja znalazłam sprzedawcę bodajże HubiWorld, on ma dużo rzeczy, koleżanka u niego zamawiala i jest zadowolona. Ja wlaśnie u niego kompletujeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 09:54
Aasienkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle się mamunie rozhulały z wyprawką! Ja jeszcze nie czuję gotowości, ale dzis znajoma chce mi podrzucić karton wdzianek dla córeczki po swojej małej
jak dotychczas mam tylko małą kołderkę do wózka i podusię w kształcie chmurki i to tylko dlatego, że były w zestawie z poduszką ciążową
Ale za to wypuścili mnie na wolność ze szpitalaCharlutek, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Majblanca lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj na 17ta mam polowkowe! Trzymajcie kciuki zeby wszystko ok bylo i zeby dziewczynka pozostala dziewczynka
. Jak tak bedzie to pojde jutro do secondhandu i kupie jakies male body dla dziewczynki;)
Zrobilam sobei dzisiaj na obiad sos bolognese a teraz wypialam sobie witaminki czyli smoothie z marchewki, selera naciowego, limonki, banan i jablka
Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, Zuza91, Aasienkaa, Karola___ lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, słyszałam dobre opinie o tej aptece, chyba tam wrócę bo przeglądałam już ale zabrakło mi cierpliwości ;p
Jeszcze pochwalę się swoim brzuszkiem w 21 tygodniu. W brzuszku siedzi mały Mikołajek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/361d46fbf33d.jpgPsotkaKotka, pieluszkowazabawa, annggela, Sunshine_111, Kaczuszka86, Charlutek, wichrowe_wzgórza, Asia_89, Natalala, Zuza91, Aasienkaa, Mama2kituszek, KasiaHaBe, Karola___, Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość
Syn
-
Pani Moł super w końcu w domu a wiadomo w domu najlepiej.
ale macie śliczne małe brzuszki moj to wygląda jakbym była przy końcówce juz a tu dopiero 18 tydzień hehehehe
Weszłam do mojego sklepu i się za głowe złapałam ale mają bałagan. Ja siedze na zapleczu a one maja godzinę na porządek bo pozabijam chyba. Musze częściej wpadać bo mi się rozbestwiły pracownice:/
Ale za to robię zdjęcia i wrzucam do outletu troszkę kocyków. Na sklepie też właśnie będę robic półkę z outletem i starsze kolekcje tam pójdą a co niech będzie taniej ale i tak najtaniej na fb będzie o dobre 25zł
Gemini również polecam ja mam pod nosem właściwie stacjonarna więc często tam zakupy robię dla nas dorosłych i dla babci mojej i faktycznie można zaoszczędzić nie na wszytskim ale są leki które w cenie jest czasami 40zł różnicy niz w innej aptece. ostatnio kupiłam tam termometr bez dotykowy bo akurat był w promocji i juz go schowałam dla maluszka.
-
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Muszę Wam powiedzieć że moja teściowa zjechała wczoraj mojego z góry do dołu za jego zachowanie. Powiedziała mu że jak się nie ogarnie to sama mnie wyśle do sądu żeby założyć sprawę o alimenty. Powiem Wam ze ostro z nim poszła ale chyba to coś dało bo zmienił wczoraj podejście i odzywki do mnie. Chyba faktycznie musiała uświadomić osoba trzecia co to jest ciąża i jak kobieta ma prawo się czuć wtedy. Jestem zaskoczona ze tak staneła po mojej stronie i zawiadomiła nas że przylatuje na moją 30 do polski.
wichrowe_wzgórza, Asia_89, Natalala, Aasienkaa, KasiaHaBe, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki, ja wczoraj wpadlam w szal zakupowy. zamowilam duzo artykulow higieniczno-kosmetycznych wlasnie w aptece gemini, no i wzielam się za ubranka - zamowilam fajne spodenki, pizamki, spiochy w h&m i c&a. patrzylam tez na uzywane ubranka online, ale jakoś widac, ze sa juz noszone i nie moge sie do nich przekonać, wiec chyba zostane przy nowych rzeczach.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Wyprawka... nie wiem o czym mówicie
Na pewno nie kupię podgrzewacza i sterylizatora, bo nie lubię mnożenia sprzętów kiedy mam kuchenkę i wrzątekacz coś mi się zdaje, że przyjaciólka sie uparła ze da mi podgrzewacz od siostry.
Pamiętam jak sama miała i wkurzało mnie, że sterczy to to u mnie na blacie, kiedy były z młodą9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023