Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:Wyprawka... nie wiem o czym mówicie
Na pewno nie kupię podgrzewacza i sterylizatora, bo nie lubię mnożenia sprzętów kiedy mam kuchenkę i wrzątekacz coś mi się zdaje, że przyjaciólka sie uparła ze da mi podgrzewacz od siostry.
Pamiętam jak sama miała i wkurzało mnie, że sterczy to to u mnie na blacie, kiedy były z młodąno ja sie juz mega wkrecilam w wyprawke. dobrze, ze pracuje, bo tak to bym non stop siedziala w necie albo latala po sklepach
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
powiem Wam ze my mimo iż mamy sterylizator to nie wiem czy będe z niego korzystala teżJ uważam że to zbędny wydatek no ale relikwii mojego męża nie oddam więc niech stoi sobie
-
Dziewczyny weszłam na apteka Gemini i porównałam sobie kilka rzeczy tych samych firm które miałam w koszyku na allegro od sprzedawcy HubiWorld, i powiem Wam że różnica jest w cenie... na niekorzyść dla Apteki Gemini. Ok, na każdej mniejszej rzeczy to różnica 3-10 zł, na większych rzeczach jeszcze większa- ale jest. Jak ktoś kompletuje tam większość wyprawki kosmetycznej to trochę się tego nazbiera. To tak gwoli informacji jakby kogoś to obchodziło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:17
Asia_89, Majblanca lubią tę wiadomość
-
agagaga wrote:Invis ja zaraz sprawdzę sprzedawcę o którym piszesz. Latanie po aptekach mnie nie kręci
a jeśli jest taniej na allegro to ja chętnie
A tak z innej paczki, będziecie kupować jakieś pieluszki rozmiaru 1? Bo ja myślałam żeby kupić chociaż jedną paczkę, i kilka rozmiaru 2 na początek... sama nie wiem.
-
Kaczorka wrote:Pieluszkowazabawa - ale bawełniane takie duże babciowe czy są jakieś specjalne poporodowe z bawełny?
Paulina - te z niską gumką to chyba takie naprawdę mikro! Bo ponoć teraz tną na linii majtek
No i same widzicie, że to skomplikowane :p chyba będę musiała pojechać tam gdzie wczoraj byłam - może znów jakaś miła ekspedientka się mną zaopiekuje i odpowie na milion moich pytań :p
A tęcza piękna!!
Kaczorka! Ja miałam cc i używałam majtek siateczkowych z wysokim stanem, właśnie dlatego ze cięcie jest bardzo nisko. Były przydatne jakiś tydzień góra dwa po porodzie, później używałam te które nosiłam pod koniec ciąży, czyli trochę większe niż zwykle bawełniane.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
agagaga wrote:Ja kupię 1 paczkę na pewno. A później się zobaczy. Pamiętam, że z młodą używałam 1 przez jakiś czas
No właśnie też mi się wydaje, że ta dupeczka taka maleńka na początku jestJa to bym chciała mieć wszystko w domu, żeby później nie było jeżdżenia i dokupywania...
a ja się dzisiaj pożegnałam z paznokciami żelowymiŚciągnęłam, skróciłam maksymalnie i mam tylko odżywkę proteinową. Przygotowuję je do porodu
w ogóle dzisiaj dopiero zauważyłam, że jestem już w 6-tym miesiącu ciąży! Nawet nie zauważyłam kiedy wyszliśmy z 5-tego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:44
-
Ja też myślałam że pieluszki 1 to ewentualnie do szpitala, a potem już 2. A moja siostra używała 1 dość długo, zużyła kilka dużych opakowań i kilka małych. Podobnie z ubrankami, jej dziecko do tej pory nosi niektóre np body 56 (pewnie z tych większych 56 ale jednak) a ma już 6 tygodni. Teraz zgłupiałam i nie wiem co kupować, tym bardziej że pogoda może być różna. Od wiosennego ciepełka po przymrozki i kupowanie np grubego kombinezonu 56 wydaje mi się zbędne aczkolwiek może okazać się inaczej. Nie chciałabym zbankrutować...Syn
-
Invis - też wczoraj doszłam do tego samego wniosku co Ty odnośnie cen w tej aptece.
A co do pampersów to ja raczej kupię 1. Ponoć moje dziecię z założenia ma urodzić się mniejsze
Aczkolwiek z tym też nie ma co szaleć, bo mój brat na starcie miał 61 cm i 4120g i te najmniejsze pieluchy były na niego za małe :p w ubranka 56 też nie wchodził
Ja kosmetyczne/higieniczne rzeczy sobie na sierpień zostawiamw lipcu się chyba na ubrankach skupię.
Najgorzej, że w lipcu jeszcze kasa na remont pójdzie i w zasadzie nie wiem jaki budżet będę miała! Muszę usiąść i to ogarnąć, bo zaczynam mieć w głowie lekki chaos. -
Ja 1 przygotuje sobie 4/5 paczek by maz nie musiał biegać do sklepu, przy moim młodym pierwszy miesiąc 1 używaliśmy 20 paczek to napewno zeszło drugie dziecko ponoc bedzie takie samo lub mniejsze , ostatnio do polski wywiozłam dla siostry i ciotki 23 paczki pieluch 1 i 2 bo tu tańsze sa
-
pieluszkowazabawa wrote:Muszę Wam powiedzieć że moja teściowa zjechała wczoraj mojego z góry do dołu za jego zachowanie. Powiedziała mu że jak się nie ogarnie to sama mnie wyśle do sądu żeby założyć sprawę o alimenty. Powiem Wam ze ostro z nim poszła ale chyba to coś dało bo zmienił wczoraj podejście i odzywki do mnie. Chyba faktycznie musiała uświadomić osoba trzecia co to jest ciąża i jak kobieta ma prawo się czuć wtedy. Jestem zaskoczona ze tak staneła po mojej stronie i zawiadomiła nas że przylatuje na moją 30 do polski.
Fajnie, że coś drgnęlo w tej sprawie. Widocznie potrzebował terapii szokowejTrzymam kciuki, aby efekt trwał jak najdłużej. PS. Wiem, że to nudne już mmoże, ale wrzucisz jescze raz link do Twojego fb? bo sierotka ze mnie nie mogę go odnaleźć
-
Invis wrote:Ja znalazłam sprzedawcę bodajże HubiWorld, on ma dużo rzeczy, koleżanka u niego zamawiala i jest zadowolona. Ja wlaśnie u niego kompletuje
Ja po wizycie, wszystko ok, szyjka długa, Junior waży ok 410gJeszcze w sobotę połówkowe
Pani Moł, Asia_89, PsotkaKotka, Charlutek, Sunshine_111, Majblanca lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
nick nieaktualnyO, z tym sprzedawcą, o którym pisze Invis to na pewno zrobię rozeznanie. I się chyba za wyprawkę zabiorę w sierpniu. W lipcu chcemy już trochę ruszyć z pokojem dla Oliweczki i jeszcze czeka nas remont w toalecie (który nie wiem jak przeżyję: pan majster będzie tam pracował, a ja siku chyba w cewnik...).
A wczoraj młoda mi się tak kotłowała w brzuchu, że aż na zewnątrz falowałnagrałam to, żeby pokazać mężowi jaka juniorka jest żywiołowa
-
co do pieluch, ja kupuję po paczce nr 1,2 rodzaje firm, nie kupuję dużej ilości, bo pamiętam jak moja córa miała uczulenie i muszę wypróbować jak młodzieniec zareaguje na które:)córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud