X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Wyprawka... nie wiem o czym mówicie :D
    Na pewno nie kupię podgrzewacza i sterylizatora, bo nie lubię mnożenia sprzętów kiedy mam kuchenkę i wrzątek :D acz coś mi się zdaje, że przyjaciólka sie uparła ze da mi podgrzewacz od siostry.
    Pamiętam jak sama miała i wkurzało mnie, że sterczy to to u mnie na blacie, kiedy były z młodą ;)
    wichrowe, bierz sie do roboty, zeby twoja mala na golasa nie latala :P no ja sie juz mega wkrecilam w wyprawke. dobrze, ze pracuje, bo tak to bym non stop siedziala w necie albo latala po sklepach :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze my mimo iż mamy sterylizator to nie wiem czy będe z niego korzystala teżJ uważam że to zbędny wydatek no ale relikwii mojego męża nie oddam więc niech stoi sobie :)

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam na apteka Gemini i porównałam sobie kilka rzeczy tych samych firm które miałam w koszyku na allegro od sprzedawcy HubiWorld, i powiem Wam że różnica jest w cenie... na niekorzyść dla Apteki Gemini. Ok, na każdej mniejszej rzeczy to różnica 3-10 zł, na większych rzeczach jeszcze większa- ale jest. Jak ktoś kompletuje tam większość wyprawki kosmetycznej to trochę się tego nazbiera. To tak gwoli informacji jakby kogoś to obchodziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:17

Asia_89, Majblanca lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja zaraz sprawdzę sprzedawcę o którym piszesz. Latanie po aptekach mnie nie kręci :) a jeśli jest taniej na allegro to ja chętnie :P

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kosztowal cie test nifty/harmony i gdzie robilas?
    Albo czy wiesz jakie inne badanie mozna zrobić aby sprawdzic jakie dziecko ma rh krwi? (Nieinwazyjnie)

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Invis ja zaraz sprawdzę sprzedawcę o którym piszesz. Latanie po aptekach mnie nie kręci :) a jeśli jest taniej na allegro to ja chętnie :P
    Tylko że widzę że apteka ma na pewno większy wybór, bo przeróżne firmy. Ale to co ja sobie powybierałam to akurat tańsze ma tamten sprzedawca :P

A tak z innej paczki, będziecie kupować jakieś pieluszki rozmiaru 1? Bo ja myślałam żeby kupić chociaż jedną paczkę, i kilka rozmiaru 2 na początek... sama nie wiem.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię 1 paczkę na pewno. A później się zobaczy. Pamiętam, że z młodą używałam 1 przez jakiś czas

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pieluszkowazabawa - ale bawełniane takie duże babciowe czy są jakieś specjalne poporodowe z bawełny?

Paulina - te z niską gumką to chyba takie naprawdę mikro! Bo ponoć teraz tną na linii majtek ;)

No i same widzicie, że to skomplikowane :p chyba będę musiała pojechać tam gdzie wczoraj byłam - może znów jakaś miła ekspedientka się mną zaopiekuje i odpowie na milion moich pytań :p

A tęcza piękna!!

Kaczorka! Ja miałam cc i używałam majtek siateczkowych z wysokim stanem, właśnie dlatego ze cięcie jest bardzo nisko. Były przydatne jakiś tydzień góra dwa po porodzie, później używałam te które nosiłam pod koniec ciąży, czyli trochę większe niż zwykle bawełniane. :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Ja kupię 1 paczkę na pewno. A później się zobaczy. Pamiętam, że z młodą używałam 1 przez jakiś czas

No właśnie też mi się wydaje, że ta dupeczka taka maleńka na początku jest :D :D Ja to bym chciała mieć wszystko w domu, żeby później nie było jeżdżenia i dokupywania...

a ja się dzisiaj pożegnałam z paznokciami żelowymi :P Ściągnęłam, skróciłam maksymalnie i mam tylko odżywkę proteinową. Przygotowuję je do porodu :D :D

w ogóle dzisiaj dopiero zauważyłam, że jestem już w 6-tym miesiącu ciąży! Nawet nie zauważyłam kiedy wyszliśmy z 5-tego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:44

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam że pieluszki 1 to ewentualnie do szpitala, a potem już 2. A moja siostra używała 1 dość długo, zużyła kilka dużych opakowań i kilka małych. Podobnie z ubrankami, jej dziecko do tej pory nosi niektóre np body 56 (pewnie z tych większych 56 ale jednak) a ma już 6 tygodni. Teraz zgłupiałam i nie wiem co kupować, tym bardziej że pogoda może być różna. Od wiosennego ciepełka po przymrozki i kupowanie np grubego kombinezonu 56 wydaje mi się zbędne aczkolwiek może okazać się inaczej. Nie chciałabym zbankrutować... :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis a czy 6 miesiąc nie zaczyna sie od 24 tc ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - też wczoraj doszłam do tego samego wniosku co Ty odnośnie cen w tej aptece.
    A co do pampersów to ja raczej kupię 1. Ponoć moje dziecię z założenia ma urodzić się mniejsze ;)
    Aczkolwiek z tym też nie ma co szaleć, bo mój brat na starcie miał 61 cm i 4120g i te najmniejsze pieluchy były na niego za małe :p w ubranka 56 też nie wchodził ;)

Ja kosmetyczne/higieniczne rzeczy sobie na sierpień zostawiam :) w lipcu się chyba na ubrankach skupię.

Najgorzej, że w lipcu jeszcze kasa na remont pójdzie i w zasadzie nie wiem jaki budżet będę miała! Muszę usiąść i to ogarnąć, bo zaczynam mieć w głowie lekki chaos.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 przygotuje sobie 4/5 paczek by maz nie musiał biegać do sklepu, przy moim młodym pierwszy miesiąc 1 używaliśmy 20 paczek to napewno zeszło drugie dziecko ponoc bedzie takie samo lub mniejsze , ostatnio do polski wywiozłam dla siostry i ciotki 23 paczki pieluch 1 i 2 bo tu tańsze sa

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Muszę Wam powiedzieć że moja teściowa zjechała wczoraj mojego z góry do dołu za jego zachowanie. Powiedziała mu że jak się nie ogarnie to sama mnie wyśle do sądu żeby założyć sprawę o alimenty. Powiem Wam ze ostro z nim poszła ale chyba to coś dało bo zmienił wczoraj podejście i odzywki do mnie. Chyba faktycznie musiała uświadomić osoba trzecia co to jest ciąża i jak kobieta ma prawo się czuć wtedy. Jestem zaskoczona ze tak staneła po mojej stronie i zawiadomiła nas że przylatuje na moją 30 do polski.

Fajnie, że coś drgnęlo w tej sprawie. Widocznie potrzebował terapii szokowej ;) Trzymam kciuki, aby efekt trwał jak najdłużej. PS. Wiem, że to nudne już mmoże, ale wrzucisz jescze raz link do Twojego fb? bo sierotka ze mnie nie mogę go odnaleźć :(

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Invis a czy 6 miesiąc nie zaczyna sie od 24 tc ?

Nie wiem, nie zastanawiałam się nad tym, ale BellyBestFriend pokazuje mi, że jestem w 6 miesiącu ciąży :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja znalazłam sprzedawcę bodajże HubiWorld, on ma dużo rzeczy, koleżanka u niego zamawiala i jest zadowolona. Ja wlaśnie u niego kompletuje :)
    Ja też u niego, znajoma mi poleciła i jeszcze Swiat____dziecka no i w aptece gemini i melisa, bo wszystkiego u jednego nie ma opcji kupić.
    Ja po wizycie, wszystko ok, szyjka długa, Junior waży ok 410g :) Jeszcze w sobotę połówkowe :)

Pani Moł, Asia_89, PsotkaKotka, Charlutek, Sunshine_111, Majblanca lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, z tym sprzedawcą, o którym pisze Invis to na pewno zrobię rozeznanie. I się chyba za wyprawkę zabiorę w sierpniu. W lipcu chcemy już trochę ruszyć z pokojem dla Oliweczki i jeszcze czeka nas remont w toalecie (który nie wiem jak przeżyję: pan majster będzie tam pracował, a ja siku chyba w cewnik...).

A wczoraj młoda mi się tak kotłowała w brzuchu, że aż na zewnątrz falował :) nagrałam to, żeby pokazać mężowi jaka juniorka jest żywiołowa :) <3

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co przejdę na nową stronę to mi reklama z promocją abonamentu wyskakuje - zaraz się wkurzę!! Zwłaszcza, że mam abonament do końca października.
    Was też tak męczą?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch, ja kupuję po paczce nr 1,2 rodzaje firm, nie kupuję dużej ilości, bo pamiętam jak moja córa miała uczulenie i muszę wypróbować jak młodzieniec zareaguje na które:)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Co przejdę na nową stronę to mi reklama z promocją abonamentu wyskakuje - zaraz się wkurzę!! Zwłaszcza, że mam abonament do końca października.
    Was też tak męczą?

też ;)

Majblanca lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ