X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,

czy ktoras z was NIE WSTAJE w nocy do toalety? Bo ja wlasciwie nie musze, i wydaje mi sie, ze dosyc malo lub normalnie sikam.Zastanawiam sie czy to nie jest problem.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny,

Co do podoru to jesli bedzie planowana cesarke to maz na pewno bedzie ze mna. Jesli jednak sn (ze znieczuleniem) to na chwile obecna wolalabym, zeby przy parciu maz sobie wyszedl, ale to sie okaze 'w praniu'.
    Grunt, żeby był po odpowiedniej stronie i nawet po wodę nie podchodził TAM

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Mam pytanie,

czy ktoras z was NIE WSTAJE w nocy do toalety? Bo ja wlasciwie nie musze, i wydaje mi sie, ze dosyc malo lub normalnie sikam.Zastanawiam sie czy to nie jest problem.
    To jest normalne. Ja czasem chodzę, czasem nie. Najlepiej jest jak się leży w szpitalu i wszystkie chodzą co chwila w nocy :D

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie w ciucholandzie, wyszłam z 30 kilkoma ciuchami od 3,5 do 6. Głównie bodziaki i pajace. Na pierwsze 3 miesiące (minimum) mam ciuchy z głowy ;)Teraz zostanie mi kupowanie nówek w przypływie chwili, jak gdzieś się natknę na coś ładnego ;)

Wybaczcie, ale ja uważam, że teściowa (czy własna matka) się nie powinna mieszać w małżeńskie problemy. Skarżenie teściowej (wg mnie) to dziecinada. Ja problemy z mężem rozwiązuję z nim, a nie rozpowiadam na prawo i lewo jaki to on niedobry, bo uważam, że wina zawsze leży po obu stronach. Mnie by to wkurzało jakby mamusia musiała robić porządek z moim chłopem, bo ja sobie nie radzę. Pewnie niejedna mnie teraz skrytykuje, ale takie jest moje zdanie.

sara9555 lubi tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka z tym pessarem to u większości kobiet jest ok i to pomaga, ale nie zawsze. Moja koleżanka w drugiej ciaży miała planowe założenie pessara ze względu na zbyt wczesny poród w pierwszej ciąży (szyjka). No i na drugi dzień po założeniu pessara urodziła drugie dziecko. Okazało się, że w jej przypadku ten zabieg przyspieszył poród :/

sara gdzieś mi umknęło dlaczego potrzebujesz wyprawki w tak małym rozmiarze, ale trudno. W każdym razie na pewno warto szukać na ciuchach, ja jak pisałam tam znalazłam trochę takich mikro ciuszków i to dobrych marek. Ewentualnie na allegro itp. szukaj na hasła z dopiskiem "dla wcześniaka" bo takie też mi się ostatnio przewinęły i tam były malutkie rozmiary

madzialenka ja nie wstaję, ale wieczorem kilka razy chodzę przed samym pójściem spać i rano jak tylko się obudzę to zaraz maszeruję na wc, sypiam około 7 godzin.

KasiaZ trudno tak generalizować, są różne sytuacje, różne relacje rodzinne, czasem strasznie zagmatwane i trudne do zrozumienia dla osób z zewnątrz i ja uważam że czasem, w niektórych związkach, interwencja kogoś bliskiego, ale jednak osoby z zewnątrz, jest bardzo pomocna, otrzeźwia sytuację. A co do łupów w ciuchu to gratuluję :D Sama mam ochotę wybrać się w tym tygodniu, w środę dostawa ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 17:16

age.png

age.png

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazlam sposob na zwiekszenie ruchow dziecka. W piatek bylam w restauracji i przez caly wieczor pilam slodka ice tea z duza iloscia lodu,a dziecko sie ruszalo jak nigdy. Nastepnego dnia przeczytalam rade, ze jesli chcesz poczuc ruchy dziecka napij sie slodkiego zimnego napoju :) W srode mam polowkowe, wiec pojde ze slodkim, zimnym napojem, zeby sie dobrze przekrecalo.

Holibka lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    czarnulka z tym pessarem to u większości kobiet jest ok i to pomaga, ale nie zawsze. Moja koleżanka w drugiej ciaży miała planowe założenie pessara ze względu na zbyt wczesny poród w pierwszej ciąży (szyjka). No i na drugi dzień po założeniu pessara urodziła drugie dziecko. Okazało się, że w jej przypadku ten zabieg przyspieszył poród :/

sara gdzieś mi umknęło dlaczego potrzebujesz wyprawki w tak małym rozmiarze, ale trudno. W każdym razie na pewno warto szukać na ciuchach, ja jak pisałam tam znalazłam trochę takich mikro ciuszków i to dobrych marek. Ewentualnie na allegro itp. szukaj na hasła z dopiskiem "dla wcześniaka" bo takie też mi się ostatnio przewinęły i tam były malutkie rozmiary

madzialenka ja nie wstaję, ale wieczorem kilka razy chodzę przed samym pójściem spać i rano jak tylko się obudzę to zaraz maszeruję na wc, sypiam około 7 godzin.

KasiaZ trudno tak generalizować, są różne sytuacje, różne relacje rodzinne, czasem strasznie zagmatwane i trudne do zrozumienia dla osób z zewnątrz i ja uważam że czasem, w niektórych związkach, interwencja kogoś bliskiego, ale jednak osoby z zewnątrz, jest bardzo pomocna, otrzeźwia sytuację. A co do łupów w ciuchu to gratuluję :D Sama mam ochotę wybrać się w tym tygodniu, w środę dostawa ;]

Mam konflikt serologiczny i nie dostałam immunoglobuliny po 1. porodzie. Teraz mam problemy z przeciwciałami itp. Ciąża druga zakończona w 36tygodniu przez CC i trzecia tak samo będzie, jeśli nie szybciej. W 56 dzieciuś się topił

• annggela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadko chodzę do toalety w nocy ,mamy juz łóżeczko kupione także jestem mega zadowolona :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie po wizycie i moja szyjka ma tylko 2.73 to źle? Lekarz za bardzo się nie przejął tylko mówił żeby brać min luteine 100x2
    Kutfaaa... masakra zawsze coś :(
    Ostatnio mu wspominałam o pessarze to mówił ze to wcale nie jest takie dobre i na razie kontrolujemy.
    Czarnulka, wg mnie lekarz ma racje - Teoja szyjka mieści sie jeszcze w normie. Ale kontrolować trzeba. Ja jestem doskonałym przykładem - w niecały miesiac skróciła mi sie z 3,5 do 1,8. A pessar - przed założeniem rowniez sie naczytałam wiele, czasem pessar nie pomaga, ale jednak większość historii o ktorych czytałam w sieci lub slyszalam od znajomych zakończyła sie happy endem. Akurat w moim przypadku nie mieliśmy wyjscia, bo szyjka bardzo krótka jak na ten etap ciazy - trzeba było reagować. Póki co to na szczęście nic sie nie dzieje- oby tak dalej.:) ale nie mozesz sie sugerować tym, co pisza ludzie na forum tylko zaufać swojemu lekarzowi - a jak masz wątpliwości co do jego metod, skonsultować temat z innym dobrym lekarzem :) 3mam kciuki, zeby wszystko było ok!!:)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie po wizycie i moja szyjka ma tylko 2.73 to źle? Lekarz za bardzo się nie przejął tylko mówił żeby brać min luteine 100x2
    Kutfaaa... masakra zawsze coś :(
    Ostatnio mu wspominałam o pessarze to mówił ze to wcale nie jest takie dobre i na razie kontrolujemy.
    ja skonsultowałabym to z jakimś lekarzem, może błąd pomiaru? Mierzył Ci dopochwowo? Co ile masz wizyty? i jaką miałaś długość wcześniej? Ja słyszałam o normach od 3-5 cm. Odpoczywaj duuużo.

madzialenka84 nie musi być zimny napój, możesz zjeść batona albo cokolwiek innego :) Maluch po takiej porcji uaktywnia się bardzo :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    ja skonsultowałabym to z jakimś lekarzem, może błąd pomiaru? Mierzył Ci dopochwowo? Co ile masz wizyty? i jaką miałaś długość wcześniej? Ja słyszałam o normach od 3-5 cm. Odpoczywaj duuużo.
    5 lipca mam połówkowe czy tam lekarz mierzy szyjke? Mam wizytę w dobrej klinice. .

madzialenka84 nie musi być zimny napój, możesz zjeść batona albo cokolwiek innego :) Maluch po takiej porcji uaktywnia się bardzo :)

Moja szyjka pierwszy raz mierzona miała 10-11 tydz miala 3.5 .. około 14tyg niby pierwszy pomiar pokazał 3.01 a drugi 3.36 dzis 2.73 cm .. wizyta co 2 tyg .. lekarz mowił żebym brała luteine 100x2 a może nawet trzeba będzie 200x2 .
    A czy ta luteina zachamuje skracanie? 5 lipca mam połówkowe czy na tych badaniach lekarz mierzy szyjkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:25

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem przed połówkowymi więc nie wiem, może jak poprosisz i powiesz jaka sytuacja, może zmierzy.
    Luteina często w zestawie z nospą powoduje hamowanie skurczy, które powodują skracanie szyjki. Luteina nie utwardzi ani nie wydłuży szyjki. Nie martw się póki co, dużo odpoczywaj i może to zabrzmi głupio ale nie dotykaj dużo brzucha.. bo dotykanie też powoduje skurcze:/ odpoczywaj dużo. Czasem lekarz źle zmierzy szyjkę więc na spokojnie, 5 lipca zapytaj na połówkowych i będziesz wiedziała. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie ok :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • antonna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zapomnialam dzis spytac lekarza o wakacje :/ Czy ktoras może konsultowala ze swoim lekarzem, czy wyjazd samochodem do Chorwacji bylby ok, czy moze lepiej samolot? Czy może lepiej polskie morze? Co myslicie? :>

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienka,

Moja dzidzia nie reagowala na slodkie typu batonik, dopiero na slodki napoj z duza iloscia lodu :)

Antonna,

Ja zrezygnowalam z jakichkolwiek dalszych podrozy,w razie problemow wole byc blisko lekarza. Na twoim miejscu wybralabym polskie morze. Ale to juz twoja decyzja, sa dziewczyny, ktore lataja za granice bez problemow.

antonna lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się szyjka skróci to jest jakaś wizja, że po dużej dozie odpoczynku jeszcze wróci do poprzednich, dłuższych wymiarów?
    Podczas szpitalowania trochę wymęczył mnie ten tryb, odwiedziny pielęgniarek o 5:00 rano, żeb zmierzyć ciśnienie, siedzenie bez męża w tak jednak przygnębiającym miejscu i wrażenie "uwięzienia", ale jednak chyba muszę odpoczywac po szpitalnemu - leżeć większość dnia. Dzisiejszy dzień mnie wykończył! Najpierw dotarganie torby do postoju taxi, wtaszczenie jej na 4.piętro, później stanie przy garach - obiad, nastepnie pojechaliśmy kupić szafki nocne i do znajomej na herbatę (która dała nam siaty ciuszków:)) i na szybkie zakupy i padam na twarz a brzuch mi tak jakoś w dół ciąży, że mam dość. Szczerze powiedziawszy, nie wyobrażam sobie chodzenia do pracy, nawet wysiedzenia przy biurku.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jestem po połówkowych :) Dziewczynka pozostała dziewczynką, waży 416 g i wszystkie parametry ma w normie! Wg szacunków długość około 24 cm z nóżkami :) Płyn owodniowy w normie, przepływy w normie, szyjka też w normie (3.7 cm). Z wrażenie zapomniałam zapłacić i musieliśmy się cofać :D

Ja to samo, wracałam sie zapłacić :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    Dziewczyny, niektore z was nie są zadowolone z poduszek do spania. Mogę polecić ta co ja mam ze sklepu pościeldladzieci. Kształt I, wiązana w U do opcji karmienia ze zdejmowana poszewka, koszt 56zl. Jest miękka, uczę się z nią spać, na razie zasypiam z nią, a jak się budzę to śpi z nią mój mąż, kto wie jak to się dzieje ;-D

O, właśnie. Mnie koleżanka poleca firmę Ceba.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Kurcze dziewczyny zapomnialam dzis spytac lekarza o wakacje :/ Czy ktoras może konsultowala ze swoim lekarzem, czy wyjazd samochodem do Chorwacji bylby ok, czy moze lepiej samolot? Czy może lepiej polskie morze? Co myslicie? :>
    Generalnie w zdrowej ciąży podróże w II trymestrze czy autem czy samolotem są ok, ale każdy przypadek lepiej indywidualnie rozpatrywać ze swoim lekarzem.
    Ja bym się po prostu bała, ale mam spaczenie. I ciągle lęk wygrywa, wolę làdowac w polskim szpitalu w razie czego.

madzialenka84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie nie wyobrażam teraz pracować też. Głównie dlatego, że nawet krótki spacer sprawia, że ciągnie mnie dół brzucha :/ i po zawodach.

W nocy nie wstaję do toalety raczej, za to w dzień biegam non stop :) Dzisiaj pojechaliśmy po sklepach w DE i kupiliśmy taaaaakie piękne maleńkie ciuszki dla naszego chłopczyka :D

Ja na wakacje wybieram Polskie morze. Jednak wolę być na miejscu i nie eksperymentować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 19:29

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Wybaczcie, ale ja uważam, że teściowa (czy własna matka) się nie powinna mieszać w małżeńskie problemy. Skarżenie teściowej (wg mnie) to dziecinada. Ja problemy z mężem rozwiązuję z nim, a nie rozpowiadam na prawo i lewo jaki to on niedobry, bo uważam, że wina zawsze leży po obu stronach. Mnie by to wkurzało jakby mamusia musiała robić porządek z moim chłopem, bo ja sobie nie radzę. Pewnie niejedna mnie teraz skrytykuje, ale takie jest moje zdanie.

Tonący brzytwy się chwyta ;]
    A tak serio - owszem, fajnie rozwiązywać samodzielnie swoje problemy. Najlepiej. Ale jeśli nie przynosi to efektu? A teściowa jest fajna, ogarnięta, pomocna w DOBRY sposób i jest jakimś autorytetem nadal dla swojego syna? Czemu tego nie wykorzystać? Bez sensu jest odrzucać niektóre rozwiązania "dla zasady", to jest dopiero dziecinada. Jest różnica miedzy skarżeniem a szukaniem pomocy u starszych i doświadczonych ludzi.

Aasienkaa, Invis, Sunshine_111, Asia_89 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ