Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba z wyprawka kosmetyczno-higieniczno jeszcze trochę poczekam. Albo zrobię na razie dokładna listę co chce i potrzebuje. Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków. A na jaki rozmiar kupujecie ciuchy? Bo ja na razie wole na 62, wiadomo, ze lepsze trochę za duże niż za małe. Ake tez nue chce żeby wszystko było za duże. I mam problem
-
Paulina099 wrote:Ja chyba z wyprawka kosmetyczno-higieniczno jeszcze trochę poczekam. Albo zrobię na razie dokładna listę co chce i potrzebuje. Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków. A na jaki rozmiar kupujecie ciuchy? Bo ja na razie wole na 62, wiadomo, ze lepsze trochę za duże niż za małe. Ake tez nue chce żeby wszystko było za duże. I mam problem
Bo niektóre 56 też są duże (np w H&M wydaje mi się że rozmiarówka nieco zawyżona...). Najpierw kupowałabym na 62 i 68 trochę, ewentualnie później na 56, ale żeby trochę było. Ja mam i na 56 i na 62 i 68. Po troszkę wszystkiegoŻeby się wiedziało jak duży będzie dzidziol...
A jeśli chodzi o reklamę abonamentu to mnie również dręczą
W pierwszym poście powstała nowa "zakładka" - WYPRAWKA - z listą sklepów internetowych w których można skompletować wyprawkę. Na razie jest mało. Między innymi dodałam w końcu sklep naszej pieluszkowejzabawy w pierwszej kolejnościJeśli macie jakieś propozycje fajnych sklepów, wrzucajcie tutaj.
agagaga, Natalala, mietata, wichrowe_wzgórza, Majblanca, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystkim po kolejnych badaniach kolejne gratki:-) Duze te nasze dzieci sie robia:-) Fajnie sie to czyta!!
Kurcze, ja ciagle nic nie kupuje, bo ciagle mi sie wydaje, ze jeszcze duuuzo czasu. Z tych duzych rzeczy musze kupic nowy materac do lozeczka, wozek i laktator. A tak to troche ciuszkow, kosmetykow, spiworek, kocyk, recznik z kapturkiem. No i bedziemy robic na nowo maly pokoik, chcemy kupic jakas duza białą szafe w ikei i komode. Teraz mam sosnowe mebelki, ale malo pakowne i wkurza mnie, ze wszystko na wierzchu i nie da sie wiecej do srodka upchnac. A mloda ma tych klamotow mnostwo, w sumie wiekszosc z prezentow.
Jesli macie juz u siebie jakies fajne szafy z ikei, to czekam na podpowiedzi odnosnie modeli.
Moja Mala ur sie z waga 2900 i 50 cm, wyszla ze szpitala z masa 2600, pieluszki jedynki byly potrzebne dlugo, jak i ubranka 50, na początku byly za duze nawet. Taki maly kurczak z Niej byl:-)
Jestem po cc i u mnie sprawdzaly sie te majtki wlasnie z wysokim stanem, bo szew okryty byl opatrunkiem, na to jakies majty i to najlepiej u mnie takie jakby sciagajace, gladkie i mile w dotyku,bo inaczej mnie rana bolala.
Siateczkowe na poczatku. Duzo podkladow i podpasek w tym czasie zeszlo, baaaaardzo mocno ze mnie lecialo. Wiec nie zawsze po cc jest slabsze krwawienie. Generalnie polog wspominam tragicznie, bardzo silny bol brzucha przez 2-3 tyg, mocne krwawienie, bolace jak diabli cycki z przepelnienia.. Do tego siedzenie na barowym krzeselku przy dziecku w inkubatorze.. Ale pocieszam sie, że nie zawsze tak jest, niektore kobietki po cc czuja sie nawet dobrze...
Pieluszkowa, masz suuper teściową, zachowala sie wzorowo!
Invis, jestem pod wrazeniem, że masz tak mlodego Męża, a zachowuje sie dojrzalej niz niejeden pan ok 40stki!
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Polecam wam strone blizejciebie.pl
Co do pieluchgodziny 1 u nasbabci uzywane byly. Prawie 3 tyg a Lili miala 3800 55cm i miescila sie w ciuszki rozm 50
Ja jakos narazie nie mam weny wyprawki mam prawie wszystko a srodki higieniczne zaczne kupowac w. Sierpniu moze wrzesniuHolibka lubi tę wiadomość
-
Natalala pewnie
https://www.facebook.com/RoyalStylByKids
Ja apteke to dopiero w październiku zamierzam ogarnac po co szybciej. Pieluszki tez kupuje rozmiar 1 ale ile paczek to nie mam pojecia szczerze mówiąc -
Invis wrote:Bo niektóre 56 też są duże (np w H&M wydaje mi się że rozmiarówka nieco zawyżona...). Najpierw kupowałabym na 62 i 68 trochę, ewentualnie później na 56, ale żeby trochę było. Ja mam i na 56 i na 62 i 68. Po troszkę wszystkiego
Żeby się wiedziało jak duży będzie dzidziol...
A jeśli chodzi o reklamę abonamentu to mnie również dręczą
W pierwszym poście powstała nowa "zakładka" - WYPRAWKA - z listą sklepów internetowych w których można skompletować wyprawkę. Na razie jest mało. Między innymi dodałam w końcu sklep naszej pieluszkowejzabawy w pierwszej kolejnościJeśli macie jakieś propozycje fajnych sklepów, wrzucajcie tutaj.
Dzięki przyda siętak przy okazji proszę o wpisanie mnie na 23.11 chlopiec
wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Majblanca, Biedroneczka83, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Mama2kituszek wrote:Dziewczyny, wszystkim po kolejnych badaniach kolejne gratki:-) Duze te nasze dzieci sie robia:-) Fajnie sie to czyta!!
Kurcze, ja ciagle nic nie kupuje, bo ciagle mi sie wydaje, ze jeszcze duuuzo czasu. Z tych duzych rzeczy musze kupic nowy materac do lozeczka, wozek i laktator. A tak to troche ciuszkow, kosmetykow, spiworek, kocyk, recznik z kapturkiem. No i bedziemy robic na nowo maly pokoik, chcemy kupic jakas duza białą szafe w ikei i komode. Teraz mam sosnowe mebelki, ale malo pakowne i wkurza mnie, ze wszystko na wierzchu i nie da sie wiecej do srodka upchnac. A mloda ma tych klamotow mnostwo, w sumie wiekszosc z prezentow.
Jesli macie juz u siebie jakies fajne szafy z ikei, to czekam na podpowiedzi odnosnie modeli.
Moja Mala ur sie z waga 2900 i 50 cm, wyszla ze szpitala z masa 2600, pieluszki jedynki byly potrzebne dlugo, jak i ubranka 50, na początku byly za duze nawet. Taki maly kurczak z Niej byl:-)
Jestem po cc i u mnie sprawdzaly sie te majtki wlasnie z wysokim stanem, bo szew okryty byl opatrunkiem, na to jakies majty i to najlepiej u mnie takie jakby sciagajace, gladkie i mile w dotyku,bo inaczej mnie rana bolala.
Siateczkowe na poczatku. Duzo podkladow i podpasek w tym czasie zeszlo, baaaaardzo mocno ze mnie lecialo. Wiec nie zawsze po cc jest slabsze krwawienie. Generalnie polog wspominam tragicznie, bardzo silny bol brzucha przez 2-3 tyg, mocne krwawienie, bolace jak diabli cycki z przepelnienia.. Do tego siedzenie na barowym krzeselku przy dziecku w inkubatorze.. Ale pocieszam sie, że nie zawsze tak jest, niektore kobietki po cc czuja sie nawet dobrze...
Pieluszkowa, masz suuper teściową, zachowala sie wzorowo!
Invis, jestem pod wrazeniem, że masz tak mlodego Męża, a zachowuje sie dojrzalej niz niejeden pan ok 40stki!Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
Jestem po połówkowych
Dziewczynka pozostała dziewczynką, waży 416 g i wszystkie parametry ma w normie! Wg szacunków długość około 24 cm z nóżkami
Płyn owodniowy w normie, przepływy w normie, szyjka też w normie (3.7 cm). Z wrażenie zapomniałam zapłacić i musieliśmy się cofać
Holibka, Karola___, PsotkaKotka, czarnulka24, Mama2kituszek, KasiaHaBe, Charlutek, mietata, Sunshine_111, Majblanca, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, agagaga, Jooozefka, Asia_89 lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Dziewczyny, niektore z was nie są zadowolone z poduszek do spania. Mogę polecić ta co ja mam ze sklepu pościeldladzieci. Kształt I, wiązana w U do opcji karmienia ze zdejmowana poszewka, koszt 56zl. Jest miękka, uczę się z nią spać, na razie zasypiam z nią, a jak się budzę to śpi z nią mój mąż, kto wie jak to się dzieje
Kaczorka, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Kurcze musze si euczyc do egzaminu ale jestem tak podjarana tymi badaniami dzisiaj ze jeszcze nic nie zrobilam a zaraz musze isc po synka do zloba...
Trzymam kciuki za córeczkęMnie to podjaranie trzyma do teraz i przemienia się w nieodpartą potrzebę kupienia czegoś z wyprawki
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Dziewczyny ja właśnie po wizycie i moja szyjka ma tylko 2.73 to źle? Lekarz za bardzo się nie przejął tylko mówił żeby brać min luteine 100x2
Kutfaaa... masakra zawsze coś
Ostatnio mu wspominałam o pessarze to mówił ze to wcale nie jest takie dobre i na razie kontrolujemy.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja kupuję ubranka 56 i 62, pojedyncze mam 68. Od znajomych dostaliśmy całą paczkę nowych, nigdy nieużywanych w rozmiarze 50. Pampersy 1 też dostaliśmy
łącznie chyba z 7 paczek, w tym jedna napoczęta, reszta nawet nieotwarta. Więc nie ma reguły, każde dziecko inne
Przyjaciółki córka ma 2 miesiące i dopiero wczoraj zapakowała mi ubranka w rozmiarze 56, bo wcześniej jeszcze jej córcia w nich chodziła.
-
Hej!
Gratuluję udanych wizyt wszystkim z ostatnich dni! Wybaczcie, że nie imiennie, ale nie dałam rady spamiętać wszystkich nicków.
Co do ruchów to mój mały rusza się kilkanaście razy dziennie, szczególnie podczas jedzenia lub zaraz po nim, z samego rana i wieczorem jak już chwilkę sobie legnę. Ruchy są na tyle wyraźne, że mąż spokojnie je wyczuwa po przyłożeniu ręki, a czasem też widać je od zewnątrz, są wyraźnie inne niż puls na brzuchu. Ruchy czuję zawsze od wysokości nieco poniżej linii majtek prawie do pępka, raz niżej, raz wyżej, nie zawsze pośrodku.
Też miewam kłucia z prawej strony, ale nie jest to póki co nic uciążliwego.
Dziękuję za info o sklepach i aptekach wyprawkowych, zanotowałam i będę sukcesywnie przeglądać. W Lublinie mam jeszcze jedną opcję - jest taka tania apteka w centrum, taka naprawdę mega tania i jeszcze tam muszę się rozeznać, bo być może warto zakupić art. higieniczne, lekowe itp.
W weekend zrobiłam inwentaryzację ciuszków, które dostałam i już mniej więcej wiem na czym stoję, co muszę dokupić. Dowiedziałam się też, że ponoć najwygodniej ubiera się dziecko w pieluchę + body + spodenki/rajstopki, lub w pajace i na tych ciuszkach się skupiam. Dużo ubranek licytuję na allegro, lubię tę adrenalinkę, głównie właśnie body i pajace, wybieram rozmiary od 56-62 oraz 62-68. Mam też kilka takich mini mini z ciuchlandu za 1zł. Oby aż tak maciupkie się nie przydały, no ale mam bo mi w ręce wpadły.
Co do męża to mój jest raczej wyrozumiały na moje ciężarne humory i potrzeby. Wczoraj dzielnie wyprasował wszystkie ręczniki, pomaga mi też w sprzątaniu, a w gotowaniu jak trzeba mi coś dźwignąć to też służy silnym ramieniem
-
Dżizas Krajst... jakiego postu nie dodałabym w dziale "w ciąży- ogólne" to wszystko znika, bo jest to tak głupio ułożone..
Chcę odkupić ubranka, ale strasznie ciężko mi znaleźć rozm. 50 w ogłoszeniach w internecie... chyba nie ominie mnie wyprawa do ciucholandu.. -
Hej dziewczyny,
Co do podoru to jesli bedzie planowana cesarke to maz na pewno bedzie ze mna. Jesli jednak sn (ze znieczuleniem) to na chwile obecna wolalabym, zeby przy parciu maz sobie wyszedl, ale to sie okaze 'w praniu'.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016