Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł bardzo dziękuję
Marzy mi się działeczka i na niej mały domek... Kredyt oczywiście:(
Katarzynaa cudnie:)
Odnośnie Term Maltańskich- fajnie jest:) Myślę, że warto! ale mi niewiele do szczescia brakuje swoja drogą
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Aj tam gdzie teraz nie ma konkurencji. Kiedyś moja pracownica zapytała dlaczego nie szyje z tych tańszych materiałów to jej odpowiedziałam że do nich klient nie wróci do mnie wróci bo jestem pewna swoich materiałów i przez ten czas miałam tylko dwie reklamację. Jestem pewna z tego co szyje i jak jest to zrobione bo idę na jakość a nie na ilość. Każdemu zamówieniu poświęcam dużo czasu żeby było idealne.
Nie mogę się uporać z rwa tak mnie złapała dzisiaj ze się poplakalam z bólu. Pośladek boli mnie nadal niestety:(
-
Charlutek wrote:wichrowe, bierz sie do roboty, zeby twoja mala na golasa nie latala
no ja sie juz mega wkrecilam w wyprawke. dobrze, ze pracuje, bo tak to bym non stop siedziala w necie albo latala po sklepach
w liście jakieś ją ubiorę
Nienawidzę zakupów. A jeszcze takie, o których nie mam pojęcia...nawet nie mam siły się wgłębiać w tę tematykę, równie interesujące dla mnie jak zeszłoroczny śnieg9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
madzialenka84 wrote:Mam pytanie,
czy ktoras z was NIE WSTAJE w nocy do toalety? Bo ja wlasciwie nie musze, i wydaje mi sie, ze dosyc malo lub normalnie sikam.Zastanawiam sie czy to nie jest problem.
Ja nie wstaję, ale dlatego że kocham spać i nauczyłam się spać z mega pełnym pęcherzem byle nie wstawaćI niestety teraz to nie jest zbyt dobre
A pijesz dużo? ja póki piję to sikam, ale jak na noc nie popiję, to też nie musze:)9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Pani Moł wrote:Podobno w sierpniu ma być nowa pula MDM uruchomiona
My braliśmy kredyt na początku zeszłego roku i korzystaliśmy z MDM-u (swoją drogą, świetna sprawa, dali nam duże dofinansowanie + dają kasę jak się dziecko urodzi w przeciągu 5 lat od wzięcia kredytu- ale wiem że nie w każdym wypadku się opłaca go brać, warto zawsze porównać ze zwykłym kredytem hipotecznym). No więc w lutym składaliśmy papiery na kredyt, jakoś w marcu dostaliśmy odpowiedź a w banku nam powiedziano, że mieliśmy szczęście bo już nie ma środków :o a to był dopiero początek roku!
-
Invis wrote:Lepiej bym tego nie ujęła. Być może dlatego, że bywało że sama skorzystałam z "pomocy" teściowej
ja nawet nie mam szansOna i tak uważa, że ja wszystko robię najlepiej-to raz. Dwa- nie ma w ogóle siły przebicia i mąż prędzej by ją wyśmiał, a mnie się jeszcze czasem boi
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Sunshine_111 wrote:A twardnieje Wam brzuch, macica? Ja ma takie wrażenie znowu -zwiększyłam dawkę Magnezu i nawet wzięłam nospę kilka razy. Nie wiem, czy to normalne. Mój gin powiedział, że to możliwe przy pierworódce, jak macica się rozrasta, i że mam brać właśnie Mg i nospę, ale ja się boję tego skracania szyjki... Ale nie są to silne bóle, taki dyskomfort...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja biorę najzwyklejszy typu "pszszsz"
Jak Pluszsz, czy coś. Nawet w Lidlu są przy kasach- wit C, multiwitamina, magnez...
Aha, bo mi moja ginka w DE wypisala ostatnio receptę na magnez, zaszłam do apteki sprawdzić ile kosztuje i 20 euro... nie kupiłam bo nie miałam przy sobie euro akurat (mieszkam przy niemieckiej granicy i mam rzut beretem). I tak sie zastanawiałam czy to wszystko tak na receptę i że trochę drogo jak na magnez do picia...hmmm. żelazo też chyba pójdę po prostu jutro do apteki i niech mi babka coś dobierze, powiem że to co brałam źle na mnie działało. Bo chyba kupię żelazo bez recepty? Sorry bo może glupie pytania, ale od ciąży z córką nie suplementowalam sie niczym, a w DE na wszystko dają recepty i zglupialam już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 00:13
-
Invis - w Polsce magnez bez recepty
ja w chwili obecnej biorę MagneB6 Max. Dzienna dawka zamyka się w maksymalnie 2 tabletkach a nie 4-6 jak przy zwykłych. Ale fakt, że jest droższy - ponad 20 zł. Żelazo też bez recepty pewnie dostaniesz
ale nic nie polecę, bo póki co nie biorę.
Przed ciążą brałam Szelazo. Takie kapsułki z żelazem, kwasem foliowym, Wit. B6 i jeszcze jakimś jednym składnikiem. Całkiem spoko było. Ale nie chciałam dublować kwasu i odstawiłam.
No-spy staram się za często nie brać. Ale wczoraj niestety musiałam. Całe popołudnie miałam jakieś dziwne parcie na kroczepewnie w dużej mierze to wina zaparć.
A brzuch mi twardnieje jak mam wzdęcia :p bo tak to nic nie czuję.
Chociaż ja to mogę przegapić takie rzeczy, bo będę myślała, że to normalne
Wichrowe wzgórza - w listopadzie to Ty liści za wiele nie uraczyszszykuj ubranka dla bobasa :p
Ja to wczoraj jak zobaczyłam te wszystkie ubranka to micha mi z buzi nie schodziłanawet mąż się wciągnął :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 06:53
-
Invis wrote:Oczywiście że taka Madera brzmi milion razy atrakcyjniej niż polskie morze pełne turystów
W dodatku zapewne Madere o wiele tańsza
Natomiast te które zostają w Polsce napisały wprost, że głównie ze względu na to żeby w razie czego być na miejscu na ojczyźnie, a nie się tułać po szpitalach za granicą.
My długo się zastanawialiśmy też ze względu na szpital właśnie. Jestem panikarąale w zasadzie od początku ciąży nic się nie działo, poza drobną ranką kilka tygodni temu. W związku z tym chciałabym, żeby i teraz nic podobnego się nie stało. A wiecie, że ja i tak najbezpieczniej czuje się w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz... byłam u rodziców ostatnio 150 km od Warszawy i coś mnie zakuło i ja już panika :p.
Co do kredytu to my się właśnie nie załapaliśmy na MDM. Obliczaliśmy z doradcą na kilka sposobów i plusy mniej więcej równały nam się z minusami. Więc w końcu zdecydowaliśmy się na zwykły hipoteczny.
A wiecie, że chwilowo mieszkamy u teściów ? Bo wczoraj weszliśmy z pracy do domu to w całym mieszkaniu tak śmierdziało farbą, że aż bolała głowa. Malują nam klatkę schodową, nawet ogłoszenia nie było, a malują tą farbą olejną wiec śmierdzi niesamowicie. Teściowie na szczęście na urlopie :p -
A propos magnezu, ja na wypisie ze szpitala dostałam zalecenie Magnezin 3 x 1, ale na razie wybiorę Chela Mag Mama ktory mam, a potem przerzucę sie na ten. Z twardnieniami to póki co mam tak 1-2 razy dziennie po kilkanaście sekund, przyvpessarze w ogole ich nie powinno chyba byc
dziewczyny pessarowe w tej lub poprzednich ciążach, jak było u Was?
-
Takie coś wczoraj kupiliśmy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6757622c46.jpg
Heh, a to twardnienie brzucha to dokładnie czym się objawia? Bo ja wczoraj wieczorem miałam tak wzdęty, że cały wieczór był twardy :p i nie wiem czy to to? Ciągnięcia jakiegoś nie czułam.Invis, sara9555, Katarzynaa, Pani Moł, antonna, Karola___, Jooozefka, annggela, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, mysle ze raczej tego nie przeoczysz - chodzi o skurcz macicy, mnie to nie boli ale widzę na brzuchu, ze jest spięty jak taka skala, troche jakby to nie był moj brzuch tylko przyklejony, po czym za kilka - kilkanaście sekund puszcza. I czuć nie ból, ale taki dyskomfort, jakby zasysanie.
-
Kaczorka jakie cudne ciuszki
Żelazo jest bez recepty i to kilka odmian bo kupuje babci swojej także coś dobiera i to grosze kosztuje i magnez to magneB6 jeden z lepszych i też nie drogi. Dobrze mieć stara babcie której się po leki czasami idzie ;p -
Kaczorka ja też wczoraj wpadłam i kupiłam znowu kilka rzeczy dla malucha
Chyba muszę przystopować już przynajmniej z ubrankami. Może w przyszłym miesiącu pozamawiam już inne tekstylia (kocyki, śpiworek do spania i do wózka jesienno-zimowy, pościel do łóżeczka) bo teraz kończę urządzanie pokoju córce
Twardnienie brzucha - również nie jestem pewna, czy rozpoznam ale... gdy ostatnio dopadły mnie skurcze brzucha to z rozpoznaniem nie miałam problemu. Myślę że każda z nas intuicyjnie będzie potrafiła stwierdzić że coś jest "nie tak", jeśli coś się będzie działo.
-
Katarzynaa wrote:Dziewczyny! Leżę sobie z laptopem i przeglądam forum. Nagle poczułam ruchy, kilka było takich naprawdę solidnych i patrzę, a mój brzuch się unosi w rytm tych kopniaczków! Wpatrywałam się jak zaczarowana - przecudowne to uczucie i widok!
tez urocze, widziec, ze ktoś sie tam w srodku gramoli
Invis, Katarzynaa lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl