X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Dziewczyny, z innej beczki....czy któraś z Was "siedzi" w nieruchomościach i orientuje się, czy nadal jest możliwość uzyskania jakiegoś rządowego wsparcia?
    Podobno w sierpniu ma być nowa pula MDM uruchomiona :)

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz widzę, czuję od około 2 tygodni :)

Majblanca lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł bardzo dziękuję:) Marzy mi się działeczka i na niej mały domek... Kredyt oczywiście:(

Katarzynaa cudnie:)

Odnośnie Term Maltańskich- fajnie jest:) Myślę, że warto! ale mi niewiele do szczescia brakuje swoja drogą;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam gdzie teraz nie ma konkurencji. Kiedyś moja pracownica zapytała dlaczego nie szyje z tych tańszych materiałów to jej odpowiedziałam że do nich klient nie wróci do mnie wróci bo jestem pewna swoich materiałów i przez ten czas miałam tylko dwie reklamację. Jestem pewna z tego co szyje i jak jest to zrobione bo idę na jakość a nie na ilość. Każdemu zamówieniu poświęcam dużo czasu żeby było idealne.

Nie mogę się uporać z rwa tak mnie złapała dzisiaj ze się poplakalam z bólu. Pośladek boli mnie nadal niestety:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    wichrowe, bierz sie do roboty, zeby twoja mala na golasa nie latala :P no ja sie juz mega wkrecilam w wyprawke. dobrze, ze pracuje, bo tak to bym non stop siedziala w necie albo latala po sklepach :)
    hahah :D w liście jakieś ją ubiorę :P

Nienawidzę zakupów. A jeszcze takie, o których nie mam pojęcia...nawet nie mam siły się wgłębiać w tę tematykę, równie interesujące dla mnie jak zeszłoroczny śnieg :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Mam pytanie,

czy ktoras z was NIE WSTAJE w nocy do toalety? Bo ja wlasciwie nie musze, i wydaje mi sie, ze dosyc malo lub normalnie sikam.Zastanawiam sie czy to nie jest problem.

Ja nie wstaję, ale dlatego że kocham spać i nauczyłam się spać z mega pełnym pęcherzem byle nie wstawać :D I niestety teraz to nie jest zbyt dobre :/

A pijesz dużo? ja póki piję to sikam, ale jak na noc nie popiję, to też nie musze:)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Podobno w sierpniu ma być nowa pula MDM uruchomiona :)

My braliśmy kredyt na początku zeszłego roku i korzystaliśmy z MDM-u (swoją drogą, świetna sprawa, dali nam duże dofinansowanie + dają kasę jak się dziecko urodzi w przeciągu 5 lat od wzięcia kredytu- ale wiem że nie w każdym wypadku się opłaca go brać, warto zawsze porównać ze zwykłym kredytem hipotecznym). No więc w lutym składaliśmy papiery na kredyt, jakoś w marcu dostaliśmy odpowiedź a w banku nam powiedziano, że mieliśmy szczęście bo już nie ma środków :o a to był dopiero początek roku!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Lepiej bym tego nie ujęła. Być może dlatego, że bywało że sama skorzystałam z "pomocy" teściowej :)

ja nawet nie mam szans :D Ona i tak uważa, że ja wszystko robię najlepiej-to raz. Dwa- nie ma w ogóle siły przebicia i mąż prędzej by ją wyśmiał, a mnie się jeszcze czasem boi :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    A twardnieje Wam brzuch, macica? Ja ma takie wrażenie znowu -zwiększyłam dawkę Magnezu i nawet wzięłam nospę kilka razy. Nie wiem, czy to normalne. Mój gin powiedział, że to możliwe przy pierworódce, jak macica się rozrasta, i że mam brać właśnie Mg i nospę, ale ja się boję tego skracania szyjki... Ale nie są to silne bóle, taki dyskomfort...
    Mnie każe się kłaść. I faktycznie, jak chwilę poleżę jest lepiej. Ale magnez piję, wtedy jest i magnez i nawodnienie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, a taki magnez do rozpuszczenia można kupić bez recepty? Jaki bierzesz?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę najzwyklejszy typu "pszszsz" ;) Jak Pluszsz, czy coś. Nawet w Lidlu są przy kasach- wit C, multiwitamina, magnez...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja biorę najzwyklejszy typu "pszszsz" ;) Jak Pluszsz, czy coś. Nawet w Lidlu są przy kasach- wit C, multiwitamina, magnez...

Aha, bo mi moja ginka w DE wypisala ostatnio receptę na magnez, zaszłam do apteki sprawdzić ile kosztuje i 20 euro... nie kupiłam bo nie miałam przy sobie euro akurat (mieszkam przy niemieckiej granicy i mam rzut beretem). I tak sie zastanawiałam czy to wszystko tak na receptę i że trochę drogo jak na magnez do picia...hmmm. żelazo też chyba pójdę po prostu jutro do apteki i niech mi babka coś dobierze, powiem że to co brałam źle na mnie działało. Bo chyba kupię żelazo bez recepty? Sorry bo może glupie pytania, ale od ciąży z córką nie suplementowalam sie niczym, a w DE na wszystko dają recepty i zglupialam już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 00:13

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - w Polsce magnez bez recepty :) ja w chwili obecnej biorę MagneB6 Max. Dzienna dawka zamyka się w maksymalnie 2 tabletkach a nie 4-6 jak przy zwykłych. Ale fakt, że jest droższy - ponad 20 zł. Żelazo też bez recepty pewnie dostaniesz :) ale nic nie polecę, bo póki co nie biorę.
    Przed ciążą brałam Szelazo. Takie kapsułki z żelazem, kwasem foliowym, Wit. B6 i jeszcze jakimś jednym składnikiem. Całkiem spoko było. Ale nie chciałam dublować kwasu i odstawiłam.

No-spy staram się za często nie brać. Ale wczoraj niestety musiałam. Całe popołudnie miałam jakieś dziwne parcie na krocze :/ pewnie w dużej mierze to wina zaparć.
    A brzuch mi twardnieje jak mam wzdęcia :p bo tak to nic nie czuję.
    Chociaż ja to mogę przegapić takie rzeczy, bo będę myślała, że to normalne ;)

Wichrowe wzgórza - w listopadzie to Ty liści za wiele nie uraczysz ;) szykuj ubranka dla bobasa :p
    Ja to wczoraj jak zobaczyłam te wszystkie ubranka to micha mi z buzi nie schodziła ;) nawet mąż się wciągnął :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 06:53

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Oczywiście że taka Madera brzmi milion razy atrakcyjniej niż polskie morze pełne turystów :D W dodatku zapewne Madere o wiele tańsza :D
    Natomiast te które zostają w Polsce napisały wprost, że głównie ze względu na to żeby w razie czego być na miejscu na ojczyźnie, a nie się tułać po szpitalach za granicą.

My długo się zastanawialiśmy też ze względu na szpital właśnie. Jestem panikarą :) ale w zasadzie od początku ciąży nic się nie działo, poza drobną ranką kilka tygodni temu. W związku z tym chciałabym, żeby i teraz nic podobnego się nie stało. A wiecie, że ja i tak najbezpieczniej czuje się w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz... byłam u rodziców ostatnio 150 km od Warszawy i coś mnie zakuło i ja już panika :p.

Co do kredytu to my się właśnie nie załapaliśmy na MDM. Obliczaliśmy z doradcą na kilka sposobów i plusy mniej więcej równały nam się z minusami. Więc w końcu zdecydowaliśmy się na zwykły hipoteczny.

A wiecie, że chwilowo mieszkamy u teściów ? Bo wczoraj weszliśmy z pracy do domu to w całym mieszkaniu tak śmierdziało farbą, że aż bolała głowa. Malują nam klatkę schodową, nawet ogłoszenia nie było, a malują tą farbą olejną wiec śmierdzi niesamowicie. Teściowie na szczęście na urlopie :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos magnezu, ja na wypisie ze szpitala dostałam zalecenie Magnezin 3 x 1, ale na razie wybiorę Chela Mag Mama ktory mam, a potem przerzucę sie na ten. Z twardnieniami to póki co mam tak 1-2 razy dziennie po kilkanaście sekund, przyvpessarze w ogole ich nie powinno chyba byc :/ dziewczyny pessarowe w tej lub poprzednich ciążach, jak było u Was?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś wczoraj kupiliśmy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6757622c46.jpg

Heh, a to twardnienie brzucha to dokładnie czym się objawia? Bo ja wczoraj wieczorem miałam tak wzdęty, że cały wieczór był twardy :p i nie wiem czy to to? Ciągnięcia jakiegoś nie czułam.

Invis, sara9555, Katarzynaa, Pani Moł, antonna, Karola___, Jooozefka, annggela, Asia_89 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mysle ze raczej tego nie przeoczysz - chodzi o skurcz macicy, mnie to nie boli ale widzę na brzuchu, ze jest spięty jak taka skala, troche jakby to nie był moj brzuch tylko przyklejony, po czym za kilka - kilkanaście sekund puszcza. I czuć nie ból, ale taki dyskomfort, jakby zasysanie.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jakie cudne ciuszki

Żelazo jest bez recepty i to kilka odmian bo kupuje babci swojej także coś dobiera i to grosze kosztuje i magnez to magneB6 jeden z lepszych i też nie drogi. Dobrze mieć stara babcie której się po leki czasami idzie ;p

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja też wczoraj wpadłam i kupiłam znowu kilka rzeczy dla malucha :P Chyba muszę przystopować już przynajmniej z ubrankami. Może w przyszłym miesiącu pozamawiam już inne tekstylia (kocyki, śpiworek do spania i do wózka jesienno-zimowy, pościel do łóżeczka) bo teraz kończę urządzanie pokoju córce :)

Twardnienie brzucha - również nie jestem pewna, czy rozpoznam ale... gdy ostatnio dopadły mnie skurcze brzucha to z rozpoznaniem nie miałam problemu. Myślę że każda z nas intuicyjnie będzie potrafiła stwierdzić że coś jest "nie tak", jeśli coś się będzie działo.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Dziewczyny! Leżę sobie z laptopem i przeglądam forum. Nagle poczułam ruchy, kilka było takich naprawdę solidnych i patrzę, a mój brzuch się unosi w rytm tych kopniaczków! Wpatrywałam się jak zaczarowana - przecudowne to uczucie i widok!
    tez ok kilku dni widze jak brzuch mi podskakuje. wczesniej tylko czulam. dzisian z rana maly ulozyl sie tak, ze mialam gulke z jednej strony brzucha :) tez urocze, widziec, ze ktoś sie tam w srodku gramoli :)

Invis, Katarzynaa lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ