X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A to body jest w zestawie z czapeczką ;) to nie kapturek :p
    I wiem, że nie założę od razu - taki był cel :) specjalnie wzięłam 62.

A to ślepa jestem :D Wyglądało mi to na słodki kapturek <3 Ale tak czy siak jest śliczne to body :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza u nas 2 dni różnicy na suwaczku więc pewnie będziemy rodzić razem hehehe:) Ja z tymi ruchami to już się złoszcze bo to taki komfort by mi dało ze wszystko ok tam u niego. A tak to musze wierzyc ze jet dobrze. No nic czekam cierpliwie dalej.

JA miałam wczoraj isc po sklepach połazic ale spotkalam kolezanke i wyladowalam na basenie:P Takze moze dzisiaj mi sie uda gdzies wyskoczyc. Zaraz koleznaka ma byc z trójka dzieci potem do pracy na chwilke a potem wkoncu zakupy musze jakies bluzki kupic bo juz ciasno sie robi w moich starych w cyckach. Rosna jak oszalale

Zuza91 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A to ślepa jestem :D Wyglądało mi to na słodki kapturek <3 Ale tak czy siak jest śliczne to body :)

Mnie urzekły te koty :p Ale to dlatego, że ja kociara jestem! "Ślinię" się na widok wszystkich kotów i najchętniej wszystkie bym adoptowała ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no to moje kociarki do mnei do sklepu kilka dni temu dziewczyna wstawiła śpioszki właśnie takie :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/012b6e3beb88.jpg

mam tylko 5 sztuk ale nie umialam jej odmówic

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam w C&A mega słodkie "Jeansy" dla mojego chłopca. Piszę jeansy, bo wyglądają jak jeansy ale są z jakiegoś miękkiego, elastycznego materiału :) Ale boskie są!

Blondik lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te Wasze ubranka, ja już też zaczęłam kupować. w Pepco sa super promocje teraz pokupowałam spodnei ze stopkamiza 4i 6zł, kilka pajacyków. ja osobiście najbardziej lubiłam ubierac zestaw body plus spodnie, jak Madzia miała pajacyki pieluszka nie zawsze trzymała jak tzreba i zdarzały się wycieki. Body jednak najlepiej trzyma pampersa w miejscu, no i zimą cieplej w plecki.

Ja już też po połówkowych (wczoraj). MAciuś na 100% to MAciuś, chetnie pokazywał tylko siusiaka, resztę doktorek musiał się namęczyć żeby zbadać. Wazy już 404g :) Wyglada na to, że zdrowy jak rybka. Łożysko się podniosło i jest teraz wysoko.
    Psotka, nie wydaje mi się żeby Twój maluch miał duża głowę. MAciuś wczoraj miał HC 189,9mm i jets w połowie widełków normy

Invis, antonna, czarnulka24, wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Charlutek, Biedroneczka83, Aasienkaa, Pani Moł lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana - 29 listopad :)

Cześć dziewczyny :)
    Dołączam do Was :)

Blondik, Majblanca, wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Pani Moł lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dżoana czyżby moja imienniczka???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha odpaliłam wczoraj instagram jestem wielka:):) Kurcze powiem Wam ze jakoś powalaja mnie juz te portale i nie ogarniam.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pieluszkowazabawa ;) Insta jest spoko!

Dziewczyny ile z was jeszcze pracuje? Do kiedy zamierzacie pracować? Pytam bo momentami zaczynam czuć się jak ostatnia frajerka, ostatnio z kim nie rozmawiam i powiem, że jeszcze pracuje to robi wielkie oczy/puka w głowę i dziwi się, że ja jeszcze nie na zwolnieniu :| a ja się w sumie dobrze czuję, pracę mam biurkową, mam trochę wolnego czasu w godzinach pracy. No nie wiem, jakoś nie uśmiecha mi się siedzieć w domu całymi dniami, dodam jeszcze że w pracy mam klimę i jestem głównozarządzającą pilotem od niej, a w domu klimy niet :P

age.png

age.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka weź jaki obciach hehe nei mogłam sie tam zalogowac wogole:P
    Stara baba a taka ciemna hihihihi

JA bede pracowac do konca ale ja wiadomo robie sama na siebie nie przemeczam sie juz robie tyle ile mam sile (tzn ja szyje i robie zamówienia) a w sklepiej bywam ostatnio jako gosc niz własciciel

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam! Leżę sobie i postanowiłam zmienić kanał w TV, więc szukam pilota. Nie mogłam go znaleźć! Na co wszedł do pokoju brat. Pytam go czy nie widzi pilota. A on na to: "przecież go trzymasz"!
    Chyba mózg mi się gdzieś zawieruszył w ostatnich miesiącach :p

Holibka - jak Ci dobrze to pracuj :) ja swojej pracy nie lubię, generuje za dużo stresu, więc jak lekarz postanowił mnie wypchnąć na L4 to poszłam :)

Holibka, PsotkaKotka, Mama2kituszek, Pani Moł lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Padłam! Leżę sobie i postanowiłam zmienić kanał w TV, więc szukam pilota. Nie mogłam go znaleźć! Na co wszedł do pokoju brat. Pytam go czy nie widzi pilota. A on na to: "przecież go trzymasz"!
    Chyba mózg mi się gdzieś zawieruszył w ostatnich miesiącach :p

Holibka - jak Ci dobrze to pracuj :) ja swojej pracy nie lubię, generuje za dużo stresu, więc jak lekarz postanowił mnie wypchnąć na L4 to poszłam :)

Ostatnio też szukałam czegoś co trzymałam w dłoni :D To się nazywa pieluszkowe zapalenie mózgu ;) A ja mam teorię, że mózg dziecka rośnie po prostu kosztem mojego.

Ja z lekarzem mam taką umowę, że jak będę czuła że nie daję rady, że jestem zmęczona itp. to mam przyjść po zwolnienie, a jak chcę to żebym pracowała bo on przeciwwskazań nie widzi.

age.png

age.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Melduje sie po polowkowych. Wszystko na miejscu i dziala. Dlugo mnie badala, pokazywala rozne rzeczy ktorych ja nei widzialam (np nerki, ja tam nic nie widzialam hehe). Wszystkie przeplywy super.

Nadal jest dziewczynka :D! Czyli moja dieta moze podzialala ;P.

Nie bardzo chciala sie dzieciatko pokazac ale chyba bedzie miec znowu duze usta po tatusiu :)

Niestety prawdopodobnie znowu bedzie duza glowka bo teraz juz wyrabia 93% normy (obwod 16,9cm).

Wazy 264g - dla porownania moj synek tydzien pozniej wazyl 440g...

Szyjka 4,9 cm

Mozecie mi podac jakie wam wyszly obwody glowek i w ktorm to bylo dokladnie tygodniu??

U mnie obwod glowki HC 15.20
    Drugi maluch 15.45
    U mnie byl to z miesiączki 17+ 2 ale ogolnie to dzidziuś jeden jest tydzień starszy czyli jakby 18+2
    Wedlug usg wychodziło 18+0 i drugi dzidziuś 18+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 12:01

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Holibka ja ostatnio szukałam telefonu przez który rozmawialam zeby mamie przeczytac smsa ktorego dostalam. I chodze i chodze i juz zaczełam przeklinac gdzie ja sierota go położyłam na co moja mama przez słuchawke przez telefon co ty szukasz no tu mowie ze telefonu i tylko usłyszlam "ogarnij sie przeciez przez niego gadasz"

Invis, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja z tym pieluszkowym-ciążowym zapaleniem mózgu też tak mam... ale chyba gorzej :P Szukam czegoś co trzymam w dłoni, chodzę po domu góra-dół-góra-dół, bo zapominam że chciałam coś wziąć z góry, a później próbuję sobie przypomnieć czego ja w ogóle na górze szukałam... raz otworzyłam niechcący pracującą zmywarkę bo pomyliłam ją ze śmietnikiem. Znowu wczoraj zawołałam w sklepie moją córką imieniem mojego psa...nie mówiąc już o tym że mam "lekki problem" w składaniu zdań dosyć często, co widać po moich często edytowanych postach :D Mam milion myśli na sekundę. hm tak, ciężko ze mną. Czasem sama mam siebie dość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 12:12

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Psotka, nie wydaje mi się żeby Twój maluch miał duża głowę. MAciuś wczoraj miał HC 189,9mm i jets w połowie widełków normy

Tylko ze ja bylam wczoraj w 19+0tc i na widelkach byl to najbardziej odsuniety do sredniej pomiar (93%).
    To nie znaczy ze ona jest za duza, bo odpowiada dobrze wiekowi ciazy. Tylko, ze wlasnie, przynajmniej wedlugo programu ktorego tutaj uzywaja, wartos jest w bardzo gornej granicy normy.

Natomiast u Dominika w 21+0tc bylo 194,4 mm i tez na samym koncu widelek. I wyszlo z tego 37,5cm przy porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 12:20

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jzu taka tablice korkowa gdzie mam poprzyczepiane kartki i jak cos zrobie to odrazu wyrzucam i przechodze do czegos innego bo inaczej to bym sie chyba zagubila.

I pomyslec ze zawsze bylam taka poukladana ....

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa, Asia? :)

Ja od 7 tyg jestem ma zwolnieniu, wprawdzie na przymusowym...

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżoana90 tak :) Miałam być Anan ale mojemu ojcu sie pomysliło w urzędzie hehe

nzjdvfxmh01bn5c2.png

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ