X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Takie coś wczoraj kupiliśmy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6757622c46.jpg

Heh, a to twardnienie brzucha to dokładnie czym się objawia? Bo ja wczoraj wieczorem miałam tak wzdęty, że cały wieczór był twardy :p i nie wiem czy to to? Ciągnięcia jakiegoś nie czułam.
    slodkie :) zamowila podobny zestaw w h&m, tylko bialo-szary z miskami czy innym stworkami.

Blondik lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej ruchów nie czuje ani bąbelkow ani nic innego

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam sie wczoraj do szkoly rodzenia. zajecia zaczynaja sie 15 wrzesnia. sa ta bardziej takie kameralne spotkania z polozna i nauczycielka jogi. lacznie 6 albo 8 (nie pamietam dokladnie) spotkan po 120 min. pierwsze spotkanie z mezem, na ktorych omawiany bedzie przebieg porodu i rola meza, w sytuacji, gdy polozna na porodowce nie bedzie miala czasu itp. Drugie spotkanie o karmieniu piersia (tylko w gronie kobiecym). a kolejne spotkania to joga dla ciezarnych. wydaje mi sie sensowne. brakuje mi tylko kursu pierwszej pomocy, bo wydaje mi sie to bardzo wazne.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Antonna ja już w ciąży latałam kilka razy samolotem, wiecznie gdzieś jeżdżę pociągiem, nosi mnie hehe. Przed podróżą konsultowałam się z lekarzem. Na razie ciążę mam książkową więc żadnych przeciwskazań nie widział do podróży.
    Na twoim miejscu wybrałabym samolot, samochód jest jednak bardziej męczący i zwyczajnie wolałabym lecieć 2h zamiast tłuc się 12...
    Mój problem urlopu rozwiązał się sam, bo mój mąż nie dostanie wakacji teraz więc kicha, a jak dostanie to już za późno będzie na latanie. Ja nad morze lubię odpoczywać, ale sezon letni nad polskim morzem kojarzy mi się ze wszystkim tylko nie z odpoczynkiem, ale co kto lubi. A propos wycieczki w góry w ciąży to polecam olać Tatry i wybrać się w fajniejsze mnie zatłoczone i mniej wymagające tereny górskie w Polsce. W Górach Sowich czy Stołowych w zeszłym roku mieliśmy super wakacje bez tabunów turystów i z pięknymi widokami. Nie wiem jak wam, ale mi się świetnie odpoczywa bez towarzystwa setek innych turystów i kolejek ;)

Ach Góry Sowie i okolice :) uwielbiam...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem taka, że dopóki na 100% nie będę wiedziała, że coś złego się dzieje to nie pojadę na IP tylko będę się czaić. Taki człowiek ze mnie :p

Invis - my dopiero pierwsze ciuszki kupiliśmy ;) więc jeszcze mogę poszaleć :p
    Tylko oczywiście mam ten problem, że nie wiem jak z tymi rozmiarami celować ,) body wczoraj wzięłam 56 a komplet 62.

Charlutek - nam się takie szare body w owieczki podobały. Ale były od rozmiaru 68, więc sobie darowaliśmy.
    W tym rozmiarze akurat sporo ciuszków dostaliśmy :)

Pieluszkowazabawa - cierpliwości :) jeszcze 1-2 tygodnie i poczujesz ruchy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Nie martw się, u mnie to samo, a jutro zaczynam 20 tydzień ;) Spokojnie, mamy jeszcze czas :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Widzę, że jestem dalej od Ciebie a co do ruchów to od czasu do czasu coś tam poczuje, a przynajmniej tak mi się wydaje. Także myślę, że nie masz powodów do zmartwień, prędzej ja powinnam, choć wiem, że jeszczd teoretycznie czas ;)

My jeszcze nie znamy płci i jakoś tak nie ciągnie mnie do kompletowania wyprawki... Chociaż jest mnóstwo uniwersalnych kolorów tak na prawdę.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, w nocy budził mnie ból brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony, a na koniec kilka serii kłucia w pochwie, jak z karabinu maszynowego, i cisza... Wiem, że już pisałyście o tych kłuciach, to jest normalne, czy się martwić? Bo już sama nie wiem...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    My braliśmy kredyt na początku zeszłego roku i korzystaliśmy z MDM-u (swoją drogą, świetna sprawa, dali nam duże dofinansowanie + dają kasę jak się dziecko urodzi w przeciągu 5 lat od wzięcia kredytu- ale wiem że nie w każdym wypadku się opłaca go brać, warto zawsze porównać ze zwykłym kredytem hipotecznym). No więc w lutym składaliśmy papiery na kredyt, jakoś w marcu dostaliśmy odpowiedź a w banku nam powiedziano, że mieliśmy szczęście bo już nie ma środków :o a to był dopiero początek roku!
    My też skorzystaliśmy z MDM, kredyt braliśmy pod koniec 2015 i załapaliśmy się na pierwszy styczniowy rzut MDM. Minusem był fakt, że nie mogliśmy dobrać w kredycie na remont i wyposażenie, w związku z tym po 1,5 roku mieszkania jeszcze nie zrobiliśmy wszystkiego :) ale w sumie lubię ten etap urządzania, dzięki temu cieszy mnie każdy progres, nowa podłoga, pomalowane pomieszczenie, nowy mebel. Tylko ten bałagan wkurza, gdy jakieś grubsze prace znów rozkręcamy.

Kaczorka, te bodziaczki z kapturem są boskie! Będę musiała przypolować na coś takiego :)

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka miej cos mniejszego tez, dzieciaki po narodzinach to takie przykurczone kurczaki. Sliczne ciuszki, ale mysle, ze komplecik zalozysz dopiero po jakims czasie:-)

Ja lubie jeszcze dzial dzieciecy w C&A no i FF tesco, dobre gatunkowo i sliczne wzory. A ostatnio odkrylam rewelacyjny lumpek, pieknych ciuszkow az za duzo! W koncu nic nie kupilam, musze przejrzec co mam po córce:-)

Moja miala bardzo dlugo kolki, wiec staralam sie unikac ubranek typu spodnie, leginsy ciasne w pasie itd.

Odradzam kupowanie spiochow rozpinanych z boku albo tych, ktorych nie mozna rozpiac do konca, niewygodne to.. No i zadnych guzikow, zamków na plecach tez nie polecam.
    Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura, rampersy.
    No i śpiwór do wózka mialam, z polarem:-) Kombinezon zamiast kurtki. Skarpetki na dlonie zamiast wiecznie spadających rekawiczuszek na dworze, ot taki patent wielu mam;-)

Dziewczyny dziekuje za wypowiedz odnosnie mdm-u... Nie udalo mi sie znalezc tej informacji, że nowa pula ma byc od sierpnia..:| W maju skoncze 35 lat, wiec byloby pozamiatane, Mąż starszy.. A czy korzystalyscie z uslug jakiegos doradcy finansowego, czy tez same chodzilyscie od banku do banku?

Sunshine nikt tego nie zagwarantuje, ale chyba prawie kazda ma te klocia i pobolewania brzucha..Raczej normalne..Hmm..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Kurcze, w nocy budził mnie ból brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony, a na koniec kilka serii kłucia w pochwie, jak z karabinu maszynowego, i cisza... Wiem, że już pisałyście o tych kłuciach, to jest normalne, czy się martwić? Bo już sama nie wiem...
    A kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Bo jeśli jakiś dłuższy termin a Cię to zaniepokoiło, to może chociaż telefonicznie się warto skonsultować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Dziewczyny dziekuje za wypowiedz odnosnie mdm-u... Nie udalo mi sie znalezc tej informacji, że nowa pula ma byc od sierpnia..:| W maju skoncze 35 lat, wiec byloby pozamiatane, Mąż starszy.. A czy korzystalyscie z uslug jakiegos doradcy finansowego, czy tez same chodzilyscie od banku do banku?
    Na stronie mdm coś jest :)
    http://mieszkaniedlamlodych.com/juz-w-sierpniu-2017-r-beda-dodatkowe-srodki-na-doplaty-programie-mdm-mieszkanie-dla-mlodych/
    My mieliśmy doradcę finansowego i nie żałuję, bo to naprawdę ułatwia sprawę. Sam złożył w ttzech bankach wnioski, dopilnował formalności, mówił co jeszcze możemy zrobić, żeby przejść weryfikację w banku itp. Fajna sprawa i duża pomoc, zwłaszcza gdy ktoś (tak jak my) pierwszy raz kupuje nieruchomość.

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do magnezu to kupujcie takie preparaty, ktore w skladzie mają albo cytrynian magnezu, albo mleczan magnezu. Inne formy sie juz nie wchlaniaja za dobrze.

Kaczorka super ten bodziak z uszkami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:23

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kaczorka miej cos mniejszego tez, dzieciaki po narodzinach to takie przykurczone kurczaki. Sliczne ciuszki, ale mysle, ze komplecik zalozysz dopiero po jakims czasie:-)

Ja lubie jeszcze dzial dzieciecy w C&A no i FF tesco, dobre gatunkowo i sliczne wzory. A ostatnio odkrylam rewelacyjny lumpek, pieknych ciuszkow az za duzo! W koncu nic nie kupilam, musze przejrzec co mam po córce:-)

Moja miala bardzo dlugo kolki, wiec staralam sie unikac ubranek typu spodnie, leginsy ciasne w pasie itd.

Odradzam kupowanie spiochow rozpinanych z boku albo tych, ktorych nie mozna rozpiac do konca, niewygodne to.. No i zadnych guzikow, zamków na plecach tez nie polecam.
    Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura, rampersy.
    No i śpiwór do wózka mialam, z polarem:-) Kombinezon zamiast kurtki. Skarpetki na dlonie zamiast wiecznie spadających rekawiczuszek na dworze, ot taki patent wielu mam;-)

Sunshine nikt tego nie zagwarantuje, ale chyba prawie kazda ma te klocia i pobolewania brzucha..Raczej normalne..Hmm..

Bardzo przydatne informacje co do ubranek :)

Ja nie korzystałam z usług doradcy, dopiero w banku w którym już braliśmy kredyt. Nam się udało, bo kredyt MDM dostaliśmy na kupno domu który budował dla nas deweloper, pod klucz (czyli urządzone w środku). Wszystko oczywiście pod nasz projekt. Fajnie, bo wkład własny mieliśmy z głowy, to co miało iść na wkład własny przeznaczyłam na moją wymarzoną kuchnię :P Oczywiście mimo tego że dostaliśmy kredyt trzeba było mieć sporo odłożonych swoich pieniędzy na różne, często nieprzewidziane rzeczy głównie w wykończeniu a później na ogródek, także trochę poszło - i nadal idzie bo co miesiąc coś dokupujemy do domu, nadal się urządzamy powoli choć na pierwszy rzut oka wszystko jest, to np. oświetlenie w wielu pomieszczeniach jest prowizoryczne, a w niektórych miejscach wziąć go brakuje i wiszą kable :P Ale takie urządzanie powolne też ma swój urok :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po polowkowych. Wszystko na miejscu i dziala. Dlugo mnie badala, pokazywala rozne rzeczy ktorych ja nei widzialam (np nerki, ja tam nic nie widzialam hehe). Wszystkie przeplywy super.

Nadal jest dziewczynka :D! Czyli moja dieta moze podzialala ;P.

Nie bardzo chciala sie dzieciatko pokazac ale chyba bedzie miec znowu duze usta po tatusiu :)

Niestety prawdopodobnie znowu bedzie duza glowka bo teraz juz wyrabia 93% normy (obwod 16,9cm).

Wazy 264g - dla porownania moj synek tydzien pozniej wazyl 440g...

Szyjka 4,9 cm

Mozecie mi podac jakie wam wyszly obwody glowek i w ktorm to bylo dokladnie tygodniu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:34

Majblanca, Blondik, czarnulka24, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja dziewczynka wczoraj miala 18.5 cm :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja tez jeszcze nie czuje :) czekamy cierpliwie.
    Mi te kłucia nie dawały spokoju i idę dzisiaj na wizytę, co prawda tylko ginekologicznie bo nie ma usg w gabinecie śle zawsze cos. W razie czego wyślę mnie dalej(oby nie). I tez dzisiaj dopytam k twardnienie brzucha bo nie jestem pewna.
    A Wy ten magnez bierzecie same z siebie czy zaleceń lekarza?
    W ogóle to zamówiłam ostatnio na stronie smyka ciuszki, zapłaciłam. Po czym przychodzi MEiL ze 2 rzeczy nue było na magazynie :/ wczoraj tez kupiłam stacjonarnie body 5pak a tam 5 różnych rozmiarów.. strasznie się zawiodłam ::

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to body jest w zestawie z czapeczką ;) to nie kapturek :p
    I wiem, że nie założę od razu - taki był cel :) specjalnie wzięłam 62.

Moja młoda od wczoraj jakaś nadspokojna. Coś tam się poruszy, ale mało i leniwie. Może ma jakiś gorszy dzień ;) albo doszła do tego samego wniosku co jej mamusia - że dziś mamy dzień lenia :p

MAGNEB6 MAX ma cytrynian :) specjalnie sprawdziłam :) czyli można brać :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Melduje sie po polowkowych. Wszystko na miejscu i dziala. Dlugo mnie badala, pokazywala rozne rzeczy ktorych ja nei widzialam (np nerki, ja tam nic nie widzialam hehe). Wszystkie przeplywy super.

Nadal jest dziewczynka :D! Czyli moja dieta moze podzialala ;P.

Nie bardzo chciala sie dzieciatko pokazac ale chyba bedzie miec znowu duze usta po tatusiu :)

Niestety prawdopodobnie znowu bedzie duza glowka bo teraz juz wyrabia 93% normy (obwod 16,9cm).

Wazy 264g - dla porownania moj synek tydzien pozniej wazyl 440g...

Szyjka 4,9 cm

Mozecie mi podac jakie wam wyszly obwody glowek i w ktorm to bylo dokladnie tygodniu??

U mojego synka obwód główki czyli HC w 20t5d ciąży wynosił 18,2cm, a więc widzę że podobnie jak u antonny. Gratuluję pomyślnych wyników <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:47

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura , rampersy.

No wlasnie. Dla mnie wszelkie bluzki z kapturem dla dzieci ktore jeszcze nie siedz ato w ogole jakis strasznie glupi pomysl. No chyba ze sie ten kaptur dziecku ciagle zaklada ale ja na przyklad nie lubie lezec w bluzie z kapturem bo mi to poprostu przeszkadza.

Tak samo jak niecierpie dla mnalutkich dzieci spodni z jeansu! Wyglada cool, jasne, ale czy to jest wygodne?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ