X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Takie coś wczoraj kupiliśmy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6757622c46.jpg

Heh, a to twardnienie brzucha to dokładnie czym się objawia? Bo ja wczoraj wieczorem miałam tak wzdęty, że cały wieczór był twardy :p i nie wiem czy to to? Ciągnięcia jakiegoś nie czułam.
    slodkie :) zamowila podobny zestaw w h&m, tylko bialo-szary z miskami czy innym stworkami.

Blondik lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej ruchów nie czuje ani bąbelkow ani nic innego

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam sie wczoraj do szkoly rodzenia. zajecia zaczynaja sie 15 wrzesnia. sa ta bardziej takie kameralne spotkania z polozna i nauczycielka jogi. lacznie 6 albo 8 (nie pamietam dokladnie) spotkan po 120 min. pierwsze spotkanie z mezem, na ktorych omawiany bedzie przebieg porodu i rola meza, w sytuacji, gdy polozna na porodowce nie bedzie miala czasu itp. Drugie spotkanie o karmieniu piersia (tylko w gronie kobiecym). a kolejne spotkania to joga dla ciezarnych. wydaje mi sie sensowne. brakuje mi tylko kursu pierwszej pomocy, bo wydaje mi sie to bardzo wazne.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Antonna ja już w ciąży latałam kilka razy samolotem, wiecznie gdzieś jeżdżę pociągiem, nosi mnie hehe. Przed podróżą konsultowałam się z lekarzem. Na razie ciążę mam książkową więc żadnych przeciwskazań nie widział do podróży.
    Na twoim miejscu wybrałabym samolot, samochód jest jednak bardziej męczący i zwyczajnie wolałabym lecieć 2h zamiast tłuc się 12...
    Mój problem urlopu rozwiązał się sam, bo mój mąż nie dostanie wakacji teraz więc kicha, a jak dostanie to już za późno będzie na latanie. Ja nad morze lubię odpoczywać, ale sezon letni nad polskim morzem kojarzy mi się ze wszystkim tylko nie z odpoczynkiem, ale co kto lubi. A propos wycieczki w góry w ciąży to polecam olać Tatry i wybrać się w fajniejsze mnie zatłoczone i mniej wymagające tereny górskie w Polsce. W Górach Sowich czy Stołowych w zeszłym roku mieliśmy super wakacje bez tabunów turystów i z pięknymi widokami. Nie wiem jak wam, ale mi się świetnie odpoczywa bez towarzystwa setek innych turystów i kolejek ;)

Ach Góry Sowie i okolice :) uwielbiam...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem taka, że dopóki na 100% nie będę wiedziała, że coś złego się dzieje to nie pojadę na IP tylko będę się czaić. Taki człowiek ze mnie :p

Invis - my dopiero pierwsze ciuszki kupiliśmy ;) więc jeszcze mogę poszaleć :p
    Tylko oczywiście mam ten problem, że nie wiem jak z tymi rozmiarami celować ,) body wczoraj wzięłam 56 a komplet 62.

Charlutek - nam się takie szare body w owieczki podobały. Ale były od rozmiaru 68, więc sobie darowaliśmy.
    W tym rozmiarze akurat sporo ciuszków dostaliśmy :)

Pieluszkowazabawa - cierpliwości :) jeszcze 1-2 tygodnie i poczujesz ruchy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Nie martw się, u mnie to samo, a jutro zaczynam 20 tydzień ;) Spokojnie, mamy jeszcze czas :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Widzę, że jestem dalej od Ciebie a co do ruchów to od czasu do czasu coś tam poczuje, a przynajmniej tak mi się wydaje. Także myślę, że nie masz powodów do zmartwień, prędzej ja powinnam, choć wiem, że jeszczd teoretycznie czas ;)

My jeszcze nie znamy płci i jakoś tak nie ciągnie mnie do kompletowania wyprawki... Chociaż jest mnóstwo uniwersalnych kolorów tak na prawdę.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, w nocy budził mnie ból brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony, a na koniec kilka serii kłucia w pochwie, jak z karabinu maszynowego, i cisza... Wiem, że już pisałyście o tych kłuciach, to jest normalne, czy się martwić? Bo już sama nie wiem...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    My braliśmy kredyt na początku zeszłego roku i korzystaliśmy z MDM-u (swoją drogą, świetna sprawa, dali nam duże dofinansowanie + dają kasę jak się dziecko urodzi w przeciągu 5 lat od wzięcia kredytu- ale wiem że nie w każdym wypadku się opłaca go brać, warto zawsze porównać ze zwykłym kredytem hipotecznym). No więc w lutym składaliśmy papiery na kredyt, jakoś w marcu dostaliśmy odpowiedź a w banku nam powiedziano, że mieliśmy szczęście bo już nie ma środków :o a to był dopiero początek roku!
    My też skorzystaliśmy z MDM, kredyt braliśmy pod koniec 2015 i załapaliśmy się na pierwszy styczniowy rzut MDM. Minusem był fakt, że nie mogliśmy dobrać w kredycie na remont i wyposażenie, w związku z tym po 1,5 roku mieszkania jeszcze nie zrobiliśmy wszystkiego :) ale w sumie lubię ten etap urządzania, dzięki temu cieszy mnie każdy progres, nowa podłoga, pomalowane pomieszczenie, nowy mebel. Tylko ten bałagan wkurza, gdy jakieś grubsze prace znów rozkręcamy.

Kaczorka, te bodziaczki z kapturem są boskie! Będę musiała przypolować na coś takiego :)

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka miej cos mniejszego tez, dzieciaki po narodzinach to takie przykurczone kurczaki. Sliczne ciuszki, ale mysle, ze komplecik zalozysz dopiero po jakims czasie:-)

Ja lubie jeszcze dzial dzieciecy w C&A no i FF tesco, dobre gatunkowo i sliczne wzory. A ostatnio odkrylam rewelacyjny lumpek, pieknych ciuszkow az za duzo! W koncu nic nie kupilam, musze przejrzec co mam po córce:-)

Moja miala bardzo dlugo kolki, wiec staralam sie unikac ubranek typu spodnie, leginsy ciasne w pasie itd.

Odradzam kupowanie spiochow rozpinanych z boku albo tych, ktorych nie mozna rozpiac do konca, niewygodne to.. No i zadnych guzikow, zamków na plecach tez nie polecam.
    Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura, rampersy.
    No i śpiwór do wózka mialam, z polarem:-) Kombinezon zamiast kurtki. Skarpetki na dlonie zamiast wiecznie spadających rekawiczuszek na dworze, ot taki patent wielu mam;-)

Dziewczyny dziekuje za wypowiedz odnosnie mdm-u... Nie udalo mi sie znalezc tej informacji, że nowa pula ma byc od sierpnia..:| W maju skoncze 35 lat, wiec byloby pozamiatane, Mąż starszy.. A czy korzystalyscie z uslug jakiegos doradcy finansowego, czy tez same chodzilyscie od banku do banku?

Sunshine nikt tego nie zagwarantuje, ale chyba prawie kazda ma te klocia i pobolewania brzucha..Raczej normalne..Hmm..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Kurcze, w nocy budził mnie ból brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony, a na koniec kilka serii kłucia w pochwie, jak z karabinu maszynowego, i cisza... Wiem, że już pisałyście o tych kłuciach, to jest normalne, czy się martwić? Bo już sama nie wiem...
    A kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Bo jeśli jakiś dłuższy termin a Cię to zaniepokoiło, to może chociaż telefonicznie się warto skonsultować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Dziewczyny dziekuje za wypowiedz odnosnie mdm-u... Nie udalo mi sie znalezc tej informacji, że nowa pula ma byc od sierpnia..:| W maju skoncze 35 lat, wiec byloby pozamiatane, Mąż starszy.. A czy korzystalyscie z uslug jakiegos doradcy finansowego, czy tez same chodzilyscie od banku do banku?
    Na stronie mdm coś jest :)
    http://mieszkaniedlamlodych.com/juz-w-sierpniu-2017-r-beda-dodatkowe-srodki-na-doplaty-programie-mdm-mieszkanie-dla-mlodych/
    My mieliśmy doradcę finansowego i nie żałuję, bo to naprawdę ułatwia sprawę. Sam złożył w ttzech bankach wnioski, dopilnował formalności, mówił co jeszcze możemy zrobić, żeby przejść weryfikację w banku itp. Fajna sprawa i duża pomoc, zwłaszcza gdy ktoś (tak jak my) pierwszy raz kupuje nieruchomość.

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do magnezu to kupujcie takie preparaty, ktore w skladzie mają albo cytrynian magnezu, albo mleczan magnezu. Inne formy sie juz nie wchlaniaja za dobrze.

Kaczorka super ten bodziak z uszkami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:23

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kaczorka miej cos mniejszego tez, dzieciaki po narodzinach to takie przykurczone kurczaki. Sliczne ciuszki, ale mysle, ze komplecik zalozysz dopiero po jakims czasie:-)

Ja lubie jeszcze dzial dzieciecy w C&A no i FF tesco, dobre gatunkowo i sliczne wzory. A ostatnio odkrylam rewelacyjny lumpek, pieknych ciuszkow az za duzo! W koncu nic nie kupilam, musze przejrzec co mam po córce:-)

Moja miala bardzo dlugo kolki, wiec staralam sie unikac ubranek typu spodnie, leginsy ciasne w pasie itd.

Odradzam kupowanie spiochow rozpinanych z boku albo tych, ktorych nie mozna rozpiac do konca, niewygodne to.. No i zadnych guzikow, zamków na plecach tez nie polecam.
    Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura, rampersy.
    No i śpiwór do wózka mialam, z polarem:-) Kombinezon zamiast kurtki. Skarpetki na dlonie zamiast wiecznie spadających rekawiczuszek na dworze, ot taki patent wielu mam;-)

Sunshine nikt tego nie zagwarantuje, ale chyba prawie kazda ma te klocia i pobolewania brzucha..Raczej normalne..Hmm..

Bardzo przydatne informacje co do ubranek :)

Ja nie korzystałam z usług doradcy, dopiero w banku w którym już braliśmy kredyt. Nam się udało, bo kredyt MDM dostaliśmy na kupno domu który budował dla nas deweloper, pod klucz (czyli urządzone w środku). Wszystko oczywiście pod nasz projekt. Fajnie, bo wkład własny mieliśmy z głowy, to co miało iść na wkład własny przeznaczyłam na moją wymarzoną kuchnię :P Oczywiście mimo tego że dostaliśmy kredyt trzeba było mieć sporo odłożonych swoich pieniędzy na różne, często nieprzewidziane rzeczy głównie w wykończeniu a później na ogródek, także trochę poszło - i nadal idzie bo co miesiąc coś dokupujemy do domu, nadal się urządzamy powoli choć na pierwszy rzut oka wszystko jest, to np. oświetlenie w wielu pomieszczeniach jest prowizoryczne, a w niektórych miejscach wziąć go brakuje i wiszą kable :P Ale takie urządzanie powolne też ma swój urok :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po polowkowych. Wszystko na miejscu i dziala. Dlugo mnie badala, pokazywala rozne rzeczy ktorych ja nei widzialam (np nerki, ja tam nic nie widzialam hehe). Wszystkie przeplywy super.

Nadal jest dziewczynka :D! Czyli moja dieta moze podzialala ;P.

Nie bardzo chciala sie dzieciatko pokazac ale chyba bedzie miec znowu duze usta po tatusiu :)

Niestety prawdopodobnie znowu bedzie duza glowka bo teraz juz wyrabia 93% normy (obwod 16,9cm).

Wazy 264g - dla porownania moj synek tydzien pozniej wazyl 440g...

Szyjka 4,9 cm

Mozecie mi podac jakie wam wyszly obwody glowek i w ktorm to bylo dokladnie tygodniu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:34

Majblanca, Blondik, czarnulka24, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja dziewczynka wczoraj miala 18.5 cm :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja tez jeszcze nie czuje :) czekamy cierpliwie.
    Mi te kłucia nie dawały spokoju i idę dzisiaj na wizytę, co prawda tylko ginekologicznie bo nie ma usg w gabinecie śle zawsze cos. W razie czego wyślę mnie dalej(oby nie). I tez dzisiaj dopytam k twardnienie brzucha bo nie jestem pewna.
    A Wy ten magnez bierzecie same z siebie czy zaleceń lekarza?
    W ogóle to zamówiłam ostatnio na stronie smyka ciuszki, zapłaciłam. Po czym przychodzi MEiL ze 2 rzeczy nue było na magazynie :/ wczoraj tez kupiłam stacjonarnie body 5pak a tam 5 różnych rozmiarów.. strasznie się zawiodłam ::

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to body jest w zestawie z czapeczką ;) to nie kapturek :p
    I wiem, że nie założę od razu - taki był cel :) specjalnie wzięłam 62.

Moja młoda od wczoraj jakaś nadspokojna. Coś tam się poruszy, ale mało i leniwie. Może ma jakiś gorszy dzień ;) albo doszła do tego samego wniosku co jej mamusia - że dziś mamy dzień lenia :p

MAGNEB6 MAX ma cytrynian :) specjalnie sprawdziłam :) czyli można brać :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Melduje sie po polowkowych. Wszystko na miejscu i dziala. Dlugo mnie badala, pokazywala rozne rzeczy ktorych ja nei widzialam (np nerki, ja tam nic nie widzialam hehe). Wszystkie przeplywy super.

Nadal jest dziewczynka :D! Czyli moja dieta moze podzialala ;P.

Nie bardzo chciala sie dzieciatko pokazac ale chyba bedzie miec znowu duze usta po tatusiu :)

Niestety prawdopodobnie znowu bedzie duza glowka bo teraz juz wyrabia 93% normy (obwod 16,9cm).

Wazy 264g - dla porownania moj synek tydzien pozniej wazyl 440g...

Szyjka 4,9 cm

Mozecie mi podac jakie wam wyszly obwody glowek i w ktorm to bylo dokladnie tygodniu??

U mojego synka obwód główki czyli HC w 20t5d ciąży wynosił 18,2cm, a więc widzę że podobnie jak u antonny. Gratuluję pomyślnych wyników <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:47

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Zimą sprawdzaly mi sie bodziaki, pajace, bluzy bez kaptura , rampersy.

No wlasnie. Dla mnie wszelkie bluzki z kapturem dla dzieci ktore jeszcze nie siedz ato w ogole jakis strasznie glupi pomysl. No chyba ze sie ten kaptur dziecku ciagle zaklada ale ja na przyklad nie lubie lezec w bluzie z kapturem bo mi to poprostu przeszkadza.

Tak samo jak niecierpie dla mnalutkich dzieci spodni z jeansu! Wyglada cool, jasne, ale czy to jest wygodne?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ