X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ładowana outlet i mi fb siadł:/ tylko jeden koc wsadziłam tam ehhhh

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie, ale po znajomościach więc nie wiem jak to wygląda "normalnie".

Majtki poporodowe to fajna sprawa, pewnie kupię sobie góra 5 szt, bo mają tendencję do darcia się. Przydatne pierwsze parę dni po porodzie. Ja 2 razy rodziłam sn więc nie wiem jak się sprawdzają po cc.

Laktator i tak ma butelkę jakąś więc w najgorszym razie zawsze można przelać.

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jak on tak mało mówi to pewnie wyjdę wkurzony od niego

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - ale bawełniane takie duże babciowe czy są jakieś specjalne poporodowe z bawełny?

Paulina - te z niską gumką to chyba takie naprawdę mikro! Bo ponoć teraz tną na linii majtek ;)

No i same widzicie, że to skomplikowane :p chyba będę musiała pojechać tam gdzie wczoraj byłam - może znów jakaś miła ekspedientka się mną zaopiekuje i odpowie na milion moich pytań :p

A tęcza piękna!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - byłaś prywatnie na prenatalnych i nie dostałaś nawet jednego zdjęcia? Chyba bym się zdenerwowała..

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) troszkę mnie nie bylo, wróciłam na trochę do pracy. Poza tym w ubiegłym tyg pilnie pogoniłam do lekarza bo było podejrzenie sączenia wód, ale całe szczęście okazało się, że to nie wody :)
    Jutro mam wizytę u swojego gin a w sobotę połówkowe :)Młody kopie na całego od 2 tyg, wcześniej tak różnie było, teraz już regularnie.
    Co do przygotowań mamy pokój prawie gotowy, ściany pomalowane, meble pomalowane, jeszcze dywan kupić :) Bryka dla Juniora jest już, zdecydowaliśmy się na Adamex Barletta Rainbow, kupiliśmy używany w idealnym stanie na gwarancji:) prowadzi się świetni.
    Teraz wracam na L4 i biorę się za wyprawkę.
    Pieluszkowazabawa proszę podeślij mi link do sklepu:)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam też trochę o kosmetykach dla dzieci. Głównie na blogu SROKAO i się bardzo rozczarowałam, że firmy które są typowo dla dzieci mają tak słaby skład :/
    Wg autorki bloga dość dobrą opinią cieszą się rossmanowe baby dream i hipp (z małymi wyjątkami).

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka no coś w stylu tych babcinych tylko ładne kupię jakieś. Ale właśnie o takie chodzi one są przewiewne bo te sia5eczkowe to jakiś obłęd nie włosem tego na tylek za nic w świecie.

Paulina jak mi nie są zdjęcia to go zagryze tam chyba. Jakbym była prywatnie i w6walila u niego te 280 zł to bym na skargę poszła że nie dał mi zdjęcia

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się majteczki poporodowe jednorazowe super sprawdziły po porodzie sn. Wystarczy maksymalnie 5szt - warto mieć w wyprawce do szpitala. Nie wiem natomiast jak to się ma po porodzie przez cc, ale chyba też się krwawi tam dołem, prawda?

Ja na USG prenatalnym w 12 tygodniu nie dostałam zdjęć w 3D (tylko w 2D), a na połówkowych już dostałam (a nawet Wam się nimi chwaliłam :)) Obydwa badania w ramach NFZ, także jestem zadowolona. Chociaż tyle mam z naszego NFZ-u.

Aasienkaa super że wszystko ok :) i pokoik dla dzidziusia gotowy! Ja to bym najchętniej już wszystko też przygotowała i kupiła ;) Chciałabym mieć z głowy.

Kaczorka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam, że przy porodzie SN te gatki się fajnie sprawdzają. A po CC jednak trzeba na te szwy uważać i tu zaczyna się problem ;)
    A ja muszę być przygotowana na wszystko.

My już na prenatalnych dostaliśmy fotki 3D, więc gdyby teraz było inaczej to bym była zawiedziona! Z tym, że ja idę prywatnie.
    No ale grunt, żeby bobas był zdrowy :)

Paulina - co do kosmetyków to już kilka osób mówiło, że te rossmannowe są najlepsze. I chyba najtańsze! Taki psikus ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no do 17 lipca muszę wytrzymać chociaż ciekawość mnie zezre chyba :)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie czytałam, że przy porodzie SN te gatki się fajnie sprawdzają. A po CC jednak trzeba na te szwy uważać i tu zaczyna się problem ;)
    A ja muszę być przygotowana na wszystko.

My już na prenatalnych dostaliśmy fotki 3D, więc gdyby teraz było inaczej to bym była zawiedziona! Z tym, że ja idę prywatnie.
    No ale grunt, żeby bobas był zdrowy :)

Paulina - co do kosmetyków to już kilka osób mówiło, że te rossmannowe są najlepsze. I chyba najtańsze! Taki psikus ;)

Tak, te BabyDream Rossmannowskie nie dość że najtańsze, to i podobno najlepszy skład. Tylko mi się zapach nie podoba w nich, no ale :P

A nie wymyślili jeszcze takich majtek po cc? :D Nie byłabym zaskoczona.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - nie natknęłam się ;) ale może za mało wnikliwie szukałam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może takie po cc
    https://www.google.pl/search?q=majtki+po+cc&client=ms-android-tmobile-pl&source=android-browser&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw64LL4dnUAhUiQZoKHRTaB6QQ_AUICSgB&biw=360&bih=512#imgrc=PeEsdfJn_akfWM:

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Paulina - byłaś prywatnie na prenatalnych i nie dostałaś nawet jednego zdjęcia? Chyba bym się zdenerwowała..

Noo, byłam bardzo zła. Ale jeszcze mąż mówił, że może dołączą do wyników razem z testem Pappa..No i nie dołączyli :/ a już było za późno. Później dowiedziałam się, że kolezanka dostała od razu po usg, gdybym to wcześniej wiedziała to bym sie na pewno upomniała!
    Dostaję za każdym razem od mojej gin więc jakoś przebolałam. teraz też mam 4D ale nie potrafię wstawić żeby Wam pokazać.

aasienka super! :)

Invis na tym blogu właśnie minusem w tych kosmetykach jest jedynie zapach. Ale myślę, że do tego da się przyzwyczaić, chociaż jeszcze nie wąchałam ich osobiście.
    A widziałam dzisiaj, że rossman ma już przygotowaną gotową wyprawkę. Można jednym kliknięciem mieć wszystko co potrzeba :) o ile każda dokładnie nie analizuje wszystkiego po kolei tak szczegółowo.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - nie natknęłam się ;) ale może za mało wnikliwie szukałam :p

Mnie ginekolog powiedziała, że w aptekach są dostępne takie majtki dedykowane kobietom po CC - są tak skrojone, żeby się kończyły pod blizną, mają jakby "niższy stan" z przodu.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam kilka pytań co do wyprawki :)
    Tak jak Invis zastanawiam się nad monitorem oddechu, póki co wytypowałam Babysense ale tylko na podstawie opinii w internecie. Ktoś ma z tym jakieś doświadczenie ?

Nie jestem również pewna jaki fotelik samochodowy wybrać, zastanawiam się pomiędzy dwoma: maxi cosi pebble i kiddy evolution pro, ten drugi ma możliwość rozłożenia go do pozycji poziomej.

Jeszcze podgrzewacz i sterylizator. Widziałam, że już o tym pisałyście trochę. Chciałabym karmić piersią, mimo wszystko zdecydowałam się na laktator, wydaje mi się konieczny :) co do podgrzewacza i sterylizatora już zgłupiałam, więc proszę o rady :)

Co do męża, my aktualnie trochę przestaliśmy się kłócić ;p. Obydwoje wyluzowaliśmy. Mąż mi ostatnio powiedział, że tak szczerze to nie odczuwa mojej ciąży i że jak rozmawia z kolegami to nie wie na co narzekają, bo ja nie mam żadnych z tych objawów, które opisują. No poza humorami, czasami nie do zniesienia, ale zdaję sobie z tego sprawę :) a no i w zasadzie twierdzi, że to moja wina, że mi mało pomaga, bo ja go nie informuję, a on sam z siebie to nie wie :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Dziewczyny, ja też mam kilka pytań co do wyprawki :)
    Tak jak Invis zastanawiam się nad monitorem oddechu, póki co wytypowałam Babysense ale tylko na podstawie opinii w internecie. Ktoś ma z tym jakieś doświadczenie ?

Nie jestem również pewna jaki fotelik samochodowy wybrać, zastanawiam się pomiędzy dwoma: maxi cosi pebble i kiddy evolution pro, ten drugi ma możliwość rozłożenia go do pozycji poziomej.

Jeszcze podgrzewacz i sterylizator. Widziałam, że już o tym pisałyście trochę. Chciałabym karmić piersią, mimo wszystko zdecydowałam się na laktator, wydaje mi się konieczny :) co do podgrzewacza i sterylizatora już zgłupiałam, więc proszę o rady :)

Co do męża, my aktualnie trochę przestaliśmy się kłócić ;p. Obydwoje wyluzowaliśmy. Mąż mi ostatnio powiedział, że tak szczerze to nie odczuwa mojej ciąży i że jak rozmawia z kolegami to nie wie na co narzekają, bo ja nie mam żadnych z tych objawów, które opisują. No poza humorami, czasami nie do zniesienia, ale zdaję sobie z tego sprawę :) a no i w zasadzie twierdzi, że to moja wina, że mi mało pomaga, bo ja go nie informuję, a on sam z siebie to nie wie :)

Karola, a brałaś pod uwagę może fotelik Recaro Privia? Wraz z bazą otrzymał on większą notę w testach bezpieczeństwa niż jakikolwiek fotelik Maxi Cosi. Kilku sprzedawców szczerze nam go polecało i taki wybraliśmy. Tego kiddy evolution pro nie znam szczerze mówiąc.

Jeśli chodzi o podgrzewacz i sterylizator, to z tego co się orientowałam to można kupić takie urządzonko 2w1 - jeśli nie upierasz się na np. znanej firmie typu Avent, to można je nabyć za niewielkie pieniądze. Mi się wydaje że warto mieć, później nawet do podgrzewania jakiś słoiczków itd.

Monitor oddechu- póki co właśnie bazując na opiniach z internetu, skłaniam się bardziej ku Babysense. Zobaczę jeszcze czy może nasze dziewczyny coś doradzą :)

Karola___ lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabyDream mam szampon, najlepszy skład ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INVIS ja mam w domu angelcare po Emilce i bylam bardzo zadowolona, uzywalam ponad rok czasu. Teraz bede uzywac przy tym bobasie

MAJTKI POPORODOWE uzywalam normalne siateczkowe, jednorazowe i super sie sprawdzily. Mialam CC i nic mi nie przeszkadzaly , chyba byly dosc wysokie. Blizne od CC mam ponizej lini owlosienia lonowego,wiec ciecie bylo bardzo nisko.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ