X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Jeszcze jedne pytanie do Was. Czy odczuwacie takie jakby kłucie w pochwie? Mam tak czasami, a przez to ze na ostatnim usg miałam trochę krótsza szyjkę to zaczęłam o tym bardziej myśleć. I się stresować.,.

Mam takie kłucia czasami jakby mi ktoś igłę wbijał. A czasami takie pulsowanie - boli podobnie jak uciskanie siniaka. Mówiłam o tym ginekolog ostatnio to się tylko uśmiechnęła i nie kazała się martwić.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Jeszcze jedne pytanie do Was. Czy odczuwacie takie jakby kłucie w pochwie? Mam tak czasami, a przez to ze na ostatnim usg miałam trochę krótsza szyjkę to zaczęłam o tym bardziej myśleć. I się stresować.,.

Ja czasem tak mam. Ale raczej rzadko. Mam tez takie dziwne wrazenie jakbym byla tam spuchnieta. Musze pogadać o tym z lekarzem

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O te klucia ostatnio pytałam ginekologa mojego i mówił że to może się leciutko szyjka skracac ale nie zawsze. Powiedział że szyjka naturalnie się odrobinę skraca (mówił tu o przypadkach takich normalnych nie zagrażających porodem ) bo wkoncu to dziecko musi jakoś potem wyjść i nie będzie jej długość przez całą ciążę taka sama.

Rozmawiałam z tesciowa powiedziała że zadzwoni do niego na Skype i uświadomić że ciąża to wcale nie jest taki zajebisty stan jak mu się wydaje. Ona sama urodziła 6 dzieci. No zobaczymy może kogoś z boku posłucha chociaż troszkę. Powiedziała że mam rację i że to że poproszę go o coś to nie powinno mu robić różnicy tym bardziej że robię to hmm prawie wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 16:53

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jedno pytanko która z Was była na NFZ na połówkowym??? Powiedzcie mi dziewczyny czy na NFZ robią też w obrazie 3-4 d??? Czy tylko zwykłe??? Chce sie zapisac prywatnie jeszcze jutro a teraz nie wiem czy brac 3-4 d czy zwykłe i później isc dodatkowo sobie po 30 tygodniu na to usg czy odrazu brac w takim obrazie.

Jaka ja jestem zielona czasami to szok. Dobrze ze znam sie na wyprawce pościelowo kocykowej chociaz bo juz by mi wstyd chyba było:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Sara - przy 5 l to bym lala pod siebue Haha :D
    Co do zabawek to ja tez niezbędne dziecku niczego zabraniać albo mowić ze o dziewczęce choć mój syn w zabawkowym stoi przy maskotkach lub przy autkach.
    Dzis od rana siedzi ze mną w łazience , dzień w spa domowy :) moczył ze mną nóżki, próbował wypałować pazurki a jak wacika dorwie to oczyszcza twarz hehe śmieszny jest. Wlasnie zasnął wiec mam 3 godziny dla siebie :)
    A ty myslisz ze co my robilysmy? Lezenie, picie, spacerek odniesc naczynia po objedzie i sikac xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mam takie kłucia czasami jakby mi ktoś igłę wbijał. A czasami takie pulsowanie - boli podobnie jak uciskanie siniaka. Mówiłam o tym ginekolog ostatnio to się tylko uśmiechnęła i nie kazała się martwić.
    Oo, dokładnie mam to samo. Klucia plus takie pobolewanie jak przy uciskaniu siniaka :) ale w piątek mierzyli mi szyjkę i ma 5cm - czyli tyle, co podczas wizyty u mojego lekarza 3 tyg temu.
    Mój mąż na szczęście nie robi takich numerów. Ogólnie nie miewamy takich spin. Staramy się zawsze wszystko obgadać i wydaje mi się, że obydwoje potrafimy dość dobrze wczuć się w swoje sytuacje i znaleźć wyjście bez kłotni. Jak byłam mlodsza to było ze mną trudniej ;) na szczęście ludzie trochę ewoluują. Poza tym T.chciał bardzo dziecko zanim jeszcze ja tak na max to poczułam. W sumie gdy się zaręczyliśmy 3 lata temu, mieliśmy po 26 lat i T.od razu mówił, że dziecko jak najszybciej, ja jeszcze musiałam do tego dojrzeć.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - czyli te kłucia to tak w pakiecie do ciąży dodają ;)

Oj my z mężem to się porozumiewamy czasami bez słów :p on tylko na mnie spojrzy i już wie co za chwile powiem ;) ogólnie jest super, mam w nim największe wsparcie.
    Tylko czasami się grzebie za bardzo :p tzn. niby biega, robi a nic z tego nie wynika :p jak gdzieś wychodzimy to zwykle to ja stoję przy drzwiach i go poganiam ;)

Pogoda dziś na północnym zachodzie tragiczna! Cyklicznie nachodzą ulewy. A w przerwach jest tak duszno, że wróciłam z krótkiego spaceru cała upocona. A termometr pokazuje tylko 19℃.
    A na ten tydzień jakieś piekielne upały zapowiadają!! Już się boję.. znowu w domu sauna będzie :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A ty myslisz ze co my robilysmy? Lezenie, picie, spacerek odniesc naczynia po objedzie i sikac xd
    Hehehe :D przerąbane , najgorzej jest hak jestem na mieście i młody mi po pęcherzu skacze :/ nic tylko ubierać pieluchy

Kaczorka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hehehe :D przerąbane , najgorzej jest hak jestem na mieście i młody mi po pęcherzu skacze :/ nic tylko ubierać pieluchy

Uwielbiam to ;)
    A jeszcze lepiej jak żadnego WC nie ma w pobliżu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) jednak taka grupa to duże wsparcie. Tymbardziej w pierwszej ciąży, gdzie wszystko niepokoi.

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    mam jeszcze jedno pytanko która z Was była na NFZ na połówkowym??? Powiedzcie mi dziewczyny czy na NFZ robią też w obrazie 3-4 d??? Czy tylko zwykłe??? Chce sie zapisac prywatnie jeszcze jutro a teraz nie wiem czy brac 3-4 d czy zwykłe i później isc dodatkowo sobie po 30 tygodniu na to usg czy odrazu brac w takim obrazie.

Jaka ja jestem zielona czasami to szok. Dobrze ze znam sie na wyprawce pościelowo kocykowej chociaz bo juz by mi wstyd chyba było:P:P:P

USG 3D-4D to głównie chyba dla rodziców jeśli robią, żeby sobie pooglądać buźkę i dziecko :) A wracając do pytania, to ja miałam połówkowe na NFZ i wszystko było badane normalnie w 2D, ale w pewnym momencie włączył nam to 4D, zrobil zdjęcie twarzyczki i w ogóle. Może to zależy od sprzętu, przychodni. Podejrzewam, że to nie jest jakieś obowiązkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:43

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:

Taaa, ostatnio ja w kawiarni: sikuuuu TERAZZZZ. Poszłam do wc i NIC. ;)

Pani Moł, masz szyjkę jak...żyrafa :D Mnie mówił gin, że dobre 4cm, na usg 38mm i powiedział lekarz, że to bardzo długa i bardzo dobra :)

My z mężem jakoś jesteśmy z różnych światów, sami się dziwimy że nam się tak chce być ze sobą i że się generalnie dogadujemy :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis na NFZ robię w invicta także jestem aż ciekawa czy przełączy bo nie wiem jak tam się zapisać mam na prywatne

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które korzystały z monitorów oddechu: Babysense czy Angelcare? Jakieś doświadczenia, coś możecie polecić?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Invis na NFZ robię w invicta także jestem aż ciekawa czy przełączy bo nie wiem jak tam się zapisać mam na prywatne

Ja byłam prywatnie na USG I trymestru i nie kojarzę żeby przełączał na 3D, ale ja też nie dostałam żadnych zdjęć. Zapytaj lekarza, bo on sam z siebie niewiele mówi :/

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ty u Gniadka byłaś prawda???
    Prywatnie to wiem że albo masz zwykle albo dopłacam z do tego 3d dlatego jestem ciekawa jak to jest na NFZ

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilką u mnie była taka, podwójna od początku do końca. Szkoda, że nie zmieściła się w obiektywie cała :(
    8249bbc8b8f0fd96.jpg

Kaczorka, Pani Moł, PsotkaKotka, wichrowe_wzgórza, Majblanca, KasiaHaBe, Asia_89, Charlutek lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety prywatnie idę na połówkowe, więc ciężko mi powiedzieć. U nas doktorek na koniec robi zdjęcia 3D.

A ja zaczęłam zgłębiać temat wyprawki i utknęłam na majtkach poporodowych.. jakoś dziwnie mnie dobił ten temat :/ czy w ogóle są potrzebne, jakie, ile. I co w przypadku rany po ewentualnym CC.
    Niby taka pierdoła a więcej wątpliwości niż przy wyborze wózka!!

Laktator to pewnie trzeba taki jak reszta butelek? Żeby gwinty pasowały.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jaka piękna tęcza aż miło popatrzeć.

Kaczorka ja kupuje większe bawełniane wolę mieć komfort na tyłku niż się denerwować ra siateczka. Otworzyłam w sklepie jest i postanowiłam o tych bawełnianych dzięki temu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Paulina Ty u Gniadka byłaś prawda???
    Prywatnie to wiem że albo masz zwykle albo dopłacam z do tego 3d dlatego jestem ciekawa jak to jest na NFZ

Zgadza się, byłam u niego :) na stronie invicty był tylko 1 cennik i nikt o nic nie pytał.

Kaczorka czytałam gdzieś o majtkach to pisali żeby patrzeć gdzie jest ta "guma"? żeby były takie niższe w razie jakby właśnie było cc. Majtki poporodowe są chyba wielokrotnego użytku, więc pewnie 2, 3 pary wystarczą.
    O laktatorach właśnie czytałam na październikowym wątku i dziewczyny pisały, że zazwyczaj do danego laktatora pasują butelki właśnie tej samej firmy. Ew można przelewać.

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ