Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Jeszcze jedne pytanie do Was. Czy odczuwacie takie jakby kłucie w pochwie? Mam tak czasami, a przez to ze na ostatnim usg miałam trochę krótsza szyjkę to zaczęłam o tym bardziej myśleć. I się stresować.,.

Mam takie kłucia czasami jakby mi ktoś igłę wbijał. A czasami takie pulsowanie - boli podobnie jak uciskanie siniaka. Mówiłam o tym ginekolog ostatnio to się tylko uśmiechnęła i nie kazała się martwić.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Jeszcze jedne pytanie do Was. Czy odczuwacie takie jakby kłucie w pochwie? Mam tak czasami, a przez to ze na ostatnim usg miałam trochę krótsza szyjkę to zaczęłam o tym bardziej myśleć. I się stresować.,.

Ja czasem tak mam. Ale raczej rzadko. Mam tez takie dziwne wrazenie jakbym byla tam spuchnieta. Musze pogadać o tym z lekarzem

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O te klucia ostatnio pytałam ginekologa mojego i mówił że to może się leciutko szyjka skracac ale nie zawsze. Powiedział że szyjka naturalnie się odrobinę skraca (mówił tu o przypadkach takich normalnych nie zagrażających porodem ) bo wkoncu to dziecko musi jakoś potem wyjść i nie będzie jej długość przez całą ciążę taka sama.

Rozmawiałam z tesciowa powiedziała że zadzwoni do niego na Skype i uświadomić że ciąża to wcale nie jest taki zajebisty stan jak mu się wydaje. Ona sama urodziła 6 dzieci. No zobaczymy może kogoś z boku posłucha chociaż troszkę. Powiedziała że mam rację i że to że poproszę go o coś to nie powinno mu robić różnicy tym bardziej że robię to hmm prawie wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 16:53

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jedno pytanko która z Was była na NFZ na połówkowym??? Powiedzcie mi dziewczyny czy na NFZ robią też w obrazie 3-4 d??? Czy tylko zwykłe??? Chce sie zapisac prywatnie jeszcze jutro a teraz nie wiem czy brac 3-4 d czy zwykłe i później isc dodatkowo sobie po 30 tygodniu na to usg czy odrazu brac w takim obrazie.

Jaka ja jestem zielona czasami to szok. Dobrze ze znam sie na wyprawce pościelowo kocykowej chociaz bo juz by mi wstyd chyba było:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Sara - przy 5 l to bym lala pod siebue Haha :D
    Co do zabawek to ja tez niezbędne dziecku niczego zabraniać albo mowić ze o dziewczęce choć mój syn w zabawkowym stoi przy maskotkach lub przy autkach.
    Dzis od rana siedzi ze mną w łazience , dzień w spa domowy :) moczył ze mną nóżki, próbował wypałować pazurki a jak wacika dorwie to oczyszcza twarz hehe śmieszny jest. Wlasnie zasnął wiec mam 3 godziny dla siebie :)
    A ty myslisz ze co my robilysmy? Lezenie, picie, spacerek odniesc naczynia po objedzie i sikac xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mam takie kłucia czasami jakby mi ktoś igłę wbijał. A czasami takie pulsowanie - boli podobnie jak uciskanie siniaka. Mówiłam o tym ginekolog ostatnio to się tylko uśmiechnęła i nie kazała się martwić.
    Oo, dokładnie mam to samo. Klucia plus takie pobolewanie jak przy uciskaniu siniaka :) ale w piątek mierzyli mi szyjkę i ma 5cm - czyli tyle, co podczas wizyty u mojego lekarza 3 tyg temu.
    Mój mąż na szczęście nie robi takich numerów. Ogólnie nie miewamy takich spin. Staramy się zawsze wszystko obgadać i wydaje mi się, że obydwoje potrafimy dość dobrze wczuć się w swoje sytuacje i znaleźć wyjście bez kłotni. Jak byłam mlodsza to było ze mną trudniej ;) na szczęście ludzie trochę ewoluują. Poza tym T.chciał bardzo dziecko zanim jeszcze ja tak na max to poczułam. W sumie gdy się zaręczyliśmy 3 lata temu, mieliśmy po 26 lat i T.od razu mówił, że dziecko jak najszybciej, ja jeszcze musiałam do tego dojrzeć.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - czyli te kłucia to tak w pakiecie do ciąży dodają ;)

Oj my z mężem to się porozumiewamy czasami bez słów :p on tylko na mnie spojrzy i już wie co za chwile powiem ;) ogólnie jest super, mam w nim największe wsparcie.
    Tylko czasami się grzebie za bardzo :p tzn. niby biega, robi a nic z tego nie wynika :p jak gdzieś wychodzimy to zwykle to ja stoję przy drzwiach i go poganiam ;)

Pogoda dziś na północnym zachodzie tragiczna! Cyklicznie nachodzą ulewy. A w przerwach jest tak duszno, że wróciłam z krótkiego spaceru cała upocona. A termometr pokazuje tylko 19℃.
    A na ten tydzień jakieś piekielne upały zapowiadają!! Już się boję.. znowu w domu sauna będzie :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A ty myslisz ze co my robilysmy? Lezenie, picie, spacerek odniesc naczynia po objedzie i sikac xd
    Hehehe :D przerąbane , najgorzej jest hak jestem na mieście i młody mi po pęcherzu skacze :/ nic tylko ubierać pieluchy

Kaczorka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hehehe :D przerąbane , najgorzej jest hak jestem na mieście i młody mi po pęcherzu skacze :/ nic tylko ubierać pieluchy

Uwielbiam to ;)
    A jeszcze lepiej jak żadnego WC nie ma w pobliżu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) jednak taka grupa to duże wsparcie. Tymbardziej w pierwszej ciąży, gdzie wszystko niepokoi.

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    mam jeszcze jedno pytanko która z Was była na NFZ na połówkowym??? Powiedzcie mi dziewczyny czy na NFZ robią też w obrazie 3-4 d??? Czy tylko zwykłe??? Chce sie zapisac prywatnie jeszcze jutro a teraz nie wiem czy brac 3-4 d czy zwykłe i później isc dodatkowo sobie po 30 tygodniu na to usg czy odrazu brac w takim obrazie.

Jaka ja jestem zielona czasami to szok. Dobrze ze znam sie na wyprawce pościelowo kocykowej chociaz bo juz by mi wstyd chyba było:P:P:P

USG 3D-4D to głównie chyba dla rodziców jeśli robią, żeby sobie pooglądać buźkę i dziecko :) A wracając do pytania, to ja miałam połówkowe na NFZ i wszystko było badane normalnie w 2D, ale w pewnym momencie włączył nam to 4D, zrobil zdjęcie twarzyczki i w ogóle. Może to zależy od sprzętu, przychodni. Podejrzewam, że to nie jest jakieś obowiązkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:43

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:

Taaa, ostatnio ja w kawiarni: sikuuuu TERAZZZZ. Poszłam do wc i NIC. ;)

Pani Moł, masz szyjkę jak...żyrafa :D Mnie mówił gin, że dobre 4cm, na usg 38mm i powiedział lekarz, że to bardzo długa i bardzo dobra :)

My z mężem jakoś jesteśmy z różnych światów, sami się dziwimy że nam się tak chce być ze sobą i że się generalnie dogadujemy :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis na NFZ robię w invicta także jestem aż ciekawa czy przełączy bo nie wiem jak tam się zapisać mam na prywatne

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które korzystały z monitorów oddechu: Babysense czy Angelcare? Jakieś doświadczenia, coś możecie polecić?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Invis na NFZ robię w invicta także jestem aż ciekawa czy przełączy bo nie wiem jak tam się zapisać mam na prywatne

Ja byłam prywatnie na USG I trymestru i nie kojarzę żeby przełączał na 3D, ale ja też nie dostałam żadnych zdjęć. Zapytaj lekarza, bo on sam z siebie niewiele mówi :/

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ty u Gniadka byłaś prawda???
    Prywatnie to wiem że albo masz zwykle albo dopłacam z do tego 3d dlatego jestem ciekawa jak to jest na NFZ

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilką u mnie była taka, podwójna od początku do końca. Szkoda, że nie zmieściła się w obiektywie cała :(
    8249bbc8b8f0fd96.jpg

Kaczorka, Pani Moł, PsotkaKotka, wichrowe_wzgórza, Majblanca, KasiaHaBe, Asia_89, Charlutek lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety prywatnie idę na połówkowe, więc ciężko mi powiedzieć. U nas doktorek na koniec robi zdjęcia 3D.

A ja zaczęłam zgłębiać temat wyprawki i utknęłam na majtkach poporodowych.. jakoś dziwnie mnie dobił ten temat :/ czy w ogóle są potrzebne, jakie, ile. I co w przypadku rany po ewentualnym CC.
    Niby taka pierdoła a więcej wątpliwości niż przy wyborze wózka!!

Laktator to pewnie trzeba taki jak reszta butelek? Żeby gwinty pasowały.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jaka piękna tęcza aż miło popatrzeć.

Kaczorka ja kupuje większe bawełniane wolę mieć komfort na tyłku niż się denerwować ra siateczka. Otworzyłam w sklepie jest i postanowiłam o tych bawełnianych dzięki temu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Paulina Ty u Gniadka byłaś prawda???
    Prywatnie to wiem że albo masz zwykle albo dopłacam z do tego 3d dlatego jestem ciekawa jak to jest na NFZ

Zgadza się, byłam u niego :) na stronie invicty był tylko 1 cennik i nikt o nic nie pytał.

Kaczorka czytałam gdzieś o majtkach to pisali żeby patrzeć gdzie jest ta "guma"? żeby były takie niższe w razie jakby właśnie było cc. Majtki poporodowe są chyba wielokrotnego użytku, więc pewnie 2, 3 pary wystarczą.
    O laktatorach właśnie czytałam na październikowym wątku i dziewczyny pisały, że zazwyczaj do danego laktatora pasują butelki właśnie tej samej firmy. Ew można przelewać.

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ