X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Gratulacje pieluszkowazabawa ;) Insta jest spoko!

Dziewczyny ile z was jeszcze pracuje? Do kiedy zamierzacie pracować? Pytam bo momentami zaczynam czuć się jak ostatnia frajerka, ostatnio z kim nie rozmawiam i powiem, że jeszcze pracuje to robi wielkie oczy/puka w głowę i dziwi się, że ja jeszcze nie na zwolnieniu :| a ja się w sumie dobrze czuję, pracę mam biurkową, mam trochę wolnego czasu w godzinach pracy. No nie wiem, jakoś nie uśmiecha mi się siedzieć w domu całymi dniami, dodam jeszcze że w pracy mam klimę i jestem głównozarządzającą pilotem od niej, a w domu klimy niet :P

Ja też pracuje. Plan jest taki ze do konca lipca (bo w sierpniu urlop) ale zobaczymy jeszcze...bo coraz bardziej jestem zmeczona zwlaszcza popoludniami jak wróce . Holibka rób tak zeby dla ciebie było ok, dostosowuj do swoich możliwości i potrzeb.

Dzis chyba wszyscy jak ćmy, senno strasznie....

Pieluszkowa spokojnie z tymi ruchami wielokrotnie juz było ze w pierwszej ciązy to grubo po 20tyg mogą być

Z tymi pomiarami dziecka tez bylabym spokojna bo naprawde parametry na tym etapie o niczym nie przesadzaja , przeciez to dopiero polowa ciązy, dziecko rośnie różnie na różnych etapach ciązy. Ale z ciekawości az sprawdziłam i u nas HC 16,6 dla wieku 19w+4d podaję dla porównania bo któraś pytała

Co do ciuszków bo temat wraca ja jednak bede miec od 50, bo u nas od takich zaczynaliśmy. Natomiast o tym przeciez tez mozna zdecydowac pod koniec ciązy, i dokupic nawet w ostatniej chwili, kiedy beda oszacowane parametry urodzeniowe.

inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:01

Holibka lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy chłopięce do preferowałam takie:

e5ad001ed1efe53bmed.jpg

Na zdjęciu jest mój chory synek w wieku chyba 4 lat (pajac w rozmiarze 104 był) ...ale zawsze własnie podobnie go ubierałam, zielenie granaty...a teraz jeszcze włączyły mi się biele z napisami szarymi, czarnymi czy granatem...a dopóki choroba go nie dopadła i był zwyczajnym małym chłopcem to sporo jeansów i koszulek typu polo :) kaszkiet, szelki i spodnie w kancik, mucha, krawat i urocze koszule :) czyli styl raczej na małego mężczyznę :)

a u dziewczyn róż, fiolet i teraz era biało- niebieska...ale koronki, kokardki to nasz must have ;) falbanki rzecz jasna też mają miejsce w naszym życiu...a później weź człowieku prasuj to :) życie ;P

Holibka lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka, mnie tez te kolory się podobają dla chłopca:) Buziaki dla Twojego Synka!
    Odnośnie wylęgarni chorób to Was przebiję- pracuję w żłobku- toż to dopiero siedlisko!;)
    Skorpiony? Znam same miłe i łagodne, więc nie wierzę...póki co;)
    Holibka dzięki za info odnośnie mdmu, ja zupełnie nie wiem, od czego zacząć..

Jutro mam połówkowe i denerwuje się... Wstepnie zarezerwowalam dziś domek w Sarbinowie.. Mam nadzieję, że Maleńka ma się dobrze, że jest zdrowa, a ja nie musze leżeć.. Ale co ma być, to będzie, przyjmę wszystko z pokorą.
    Mała na pewno sporo przybrała, bo zdarzyło mi sie już powiedzieć "ałłaa" podczas Jej wyglupów w brzusiu;)

Jooozefka, madzialenka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG, u maluszka wszystko ok. Bez zastrzeżeń. Waży 310g.
    Lekarz stwierdził, że na 100% dziewczynka :-)
    Następne USG 13 lipca, a później pewnie pod koniec sierpnia.

Od czwartku idę na zwolnienie już do końca :-)

agagaga, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Mama2kituszek, Majblanca, antonna, Asia_89 lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.

Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez waga :-) Najważniejsze aby wszystko bylo ok

Majblanca lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skorpion :) Jak córa bd miała mój charakter to.... będzie wyzwanie :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez waga :-) Najważniejsze aby wszystko bylo ok

Co do łagodności nie wiem, ale pisałam o ładności, tzn.o urodzie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, znacie wózki polskiej firmy Dymex???

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.

Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!

W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:26

Jooozefka lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .

Jeśli mogę spytać, to dlaczego twierdzisz że Neosine to pic na wodę? Nie jestem może lekarzem, ale i bez tego wiem, że nie każdy lek każdemu na wszystko pomaga... u nas ten lek pomógł jednak dwóm osobom, nic innego nie stosowaliśmy, poza standardowo wit. C. Może po prostu dotyczy to Twoich doświadczeń? Chętnie się dowiem.
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół
    Ja aplikatorem. Tyle ile wejdzie :P Wydaje mi się że aplikatorem najszybciej, najlepiej i nie ma wrażenia, że zbyt płytko została wsadzona tabletka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:37

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

ja to pchałam w opór :P raz mi tabletka wypadła, tak że.... ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:41

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy rozumiem ja próbowałam kiedyś aplikatorem to później lekko krwawilam i teraz jak wsadzam to tak do połowy palca mam nadzieje ze to wystarczy

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Joozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.

Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!

W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałam

Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...

I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...

I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe :)

przykro mi...db że macie opiekę ,wsparcie i pomoc. 3mam kciuki za twoją ciąże, naprawdę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:56

Jooozefka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bliźniak a mój mąż lew i dogadujemy się super :) mój tatuś to wodnik.. ciężki charakter :p
    A ze skorpionami mam ciężkie relacje, bo jestem za miękka ;)

Heh, naciągnęłam męża na przytarganie mi do domku arbuza :D 5 kg pyszności!!

Wichrowe wzgórza - pierwsze słyszę o tej firmie. Ale widzę, że wózki podobne do większości ;) najlepiej by było przejść jazdę testową, bo jednak są różnice w prowadzeniu :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię pewnie, bo obczaiłam jakiś sklep. Robię postępy :P
    Dorwałam kilka opinii i generalnie chwalone właśnie za lekkość prowadzenia.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    to nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"

Ja rozumiem gdybym JA to brała i działałoby to na zasadzie efektu placebo, ale syrop pije nieświadome niczego dziecko i mu pomaga więc... :D

No nie wiem, ciężko mi się zgodzić z tym co piszesz że nic nie daje. O reklamę nie chodzi bo nie oglądam tv i nawet nie wiem czy to reklamują czy nie- ale nie od dziś wiadomo, że tak jak już pisałam, jednemu jeden lek pomoże a drugiemu już nie. I faktem jest, że dużo lekarzy przepisuje leki "w ciemno", na zasadzie "spróbujmy". Nie bez powodu, chyba. Dobra, nie będę się kłócić bo dużo doświadczeń z chorobami nie mamy na szczęście, wiem co nam na pewno pomogło i tyle :) Chyba nie ma uniwersalnego syropu w tym przypadku, który zawsze każdemu pomaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:05

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie korzystać z łóżeczek czy z koszy na początek? Kosz mojżeszowy na koleżanka i jest zachwycona, dopiero po 4 m-cach przenieśli dziecko do łóżeczka. Mnie się podoba bardzo to rozwiązanie i się zastanawiam, czy właśnie w koszyk nie iść na początku.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ