Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Gratulacje pieluszkowazabawa ;) Insta jest spoko!

Dziewczyny ile z was jeszcze pracuje? Do kiedy zamierzacie pracować? Pytam bo momentami zaczynam czuć się jak ostatnia frajerka, ostatnio z kim nie rozmawiam i powiem, że jeszcze pracuje to robi wielkie oczy/puka w głowę i dziwi się, że ja jeszcze nie na zwolnieniu :| a ja się w sumie dobrze czuję, pracę mam biurkową, mam trochę wolnego czasu w godzinach pracy. No nie wiem, jakoś nie uśmiecha mi się siedzieć w domu całymi dniami, dodam jeszcze że w pracy mam klimę i jestem głównozarządzającą pilotem od niej, a w domu klimy niet :P

Ja też pracuje. Plan jest taki ze do konca lipca (bo w sierpniu urlop) ale zobaczymy jeszcze...bo coraz bardziej jestem zmeczona zwlaszcza popoludniami jak wróce . Holibka rób tak zeby dla ciebie było ok, dostosowuj do swoich możliwości i potrzeb.

Dzis chyba wszyscy jak ćmy, senno strasznie....

Pieluszkowa spokojnie z tymi ruchami wielokrotnie juz było ze w pierwszej ciązy to grubo po 20tyg mogą być

Z tymi pomiarami dziecka tez bylabym spokojna bo naprawde parametry na tym etapie o niczym nie przesadzaja , przeciez to dopiero polowa ciązy, dziecko rośnie różnie na różnych etapach ciązy. Ale z ciekawości az sprawdziłam i u nas HC 16,6 dla wieku 19w+4d podaję dla porównania bo któraś pytała

Co do ciuszków bo temat wraca ja jednak bede miec od 50, bo u nas od takich zaczynaliśmy. Natomiast o tym przeciez tez mozna zdecydowac pod koniec ciązy, i dokupic nawet w ostatniej chwili, kiedy beda oszacowane parametry urodzeniowe.

inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:01

Holibka lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy chłopięce do preferowałam takie:

e5ad001ed1efe53bmed.jpg

Na zdjęciu jest mój chory synek w wieku chyba 4 lat (pajac w rozmiarze 104 był) ...ale zawsze własnie podobnie go ubierałam, zielenie granaty...a teraz jeszcze włączyły mi się biele z napisami szarymi, czarnymi czy granatem...a dopóki choroba go nie dopadła i był zwyczajnym małym chłopcem to sporo jeansów i koszulek typu polo :) kaszkiet, szelki i spodnie w kancik, mucha, krawat i urocze koszule :) czyli styl raczej na małego mężczyznę :)

a u dziewczyn róż, fiolet i teraz era biało- niebieska...ale koronki, kokardki to nasz must have ;) falbanki rzecz jasna też mają miejsce w naszym życiu...a później weź człowieku prasuj to :) życie ;P

Holibka lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka, mnie tez te kolory się podobają dla chłopca:) Buziaki dla Twojego Synka!
    Odnośnie wylęgarni chorób to Was przebiję- pracuję w żłobku- toż to dopiero siedlisko!;)
    Skorpiony? Znam same miłe i łagodne, więc nie wierzę...póki co;)
    Holibka dzięki za info odnośnie mdmu, ja zupełnie nie wiem, od czego zacząć..

Jutro mam połówkowe i denerwuje się... Wstepnie zarezerwowalam dziś domek w Sarbinowie.. Mam nadzieję, że Maleńka ma się dobrze, że jest zdrowa, a ja nie musze leżeć.. Ale co ma być, to będzie, przyjmę wszystko z pokorą.
    Mała na pewno sporo przybrała, bo zdarzyło mi sie już powiedzieć "ałłaa" podczas Jej wyglupów w brzusiu;)

Jooozefka, madzialenka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG, u maluszka wszystko ok. Bez zastrzeżeń. Waży 310g.
    Lekarz stwierdził, że na 100% dziewczynka :-)
    Następne USG 13 lipca, a później pewnie pod koniec sierpnia.

Od czwartku idę na zwolnienie już do końca :-)

agagaga, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Mama2kituszek, Majblanca, antonna, Asia_89 lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.

Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez waga :-) Najważniejsze aby wszystko bylo ok

Majblanca lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skorpion :) Jak córa bd miała mój charakter to.... będzie wyzwanie :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez waga :-) Najważniejsze aby wszystko bylo ok

Co do łagodności nie wiem, ale pisałam o ładności, tzn.o urodzie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, znacie wózki polskiej firmy Dymex???

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.

Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!

W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:26

Jooozefka lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .

Jeśli mogę spytać, to dlaczego twierdzisz że Neosine to pic na wodę? Nie jestem może lekarzem, ale i bez tego wiem, że nie każdy lek każdemu na wszystko pomaga... u nas ten lek pomógł jednak dwóm osobom, nic innego nie stosowaliśmy, poza standardowo wit. C. Może po prostu dotyczy to Twoich doświadczeń? Chętnie się dowiem.
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół
    Ja aplikatorem. Tyle ile wejdzie :P Wydaje mi się że aplikatorem najszybciej, najlepiej i nie ma wrażenia, że zbyt płytko została wsadzona tabletka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:37

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

ja to pchałam w opór :P raz mi tabletka wypadła, tak że.... ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:41

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy rozumiem ja próbowałam kiedyś aplikatorem to później lekko krwawilam i teraz jak wsadzam to tak do połowy palca mam nadzieje ze to wystarczy

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Joozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.

Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!

W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałam

Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...

I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...

I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe :)

przykro mi...db że macie opiekę ,wsparcie i pomoc. 3mam kciuki za twoją ciąże, naprawdę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:56

Jooozefka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bliźniak a mój mąż lew i dogadujemy się super :) mój tatuś to wodnik.. ciężki charakter :p
    A ze skorpionami mam ciężkie relacje, bo jestem za miękka ;)

Heh, naciągnęłam męża na przytarganie mi do domku arbuza :D 5 kg pyszności!!

Wichrowe wzgórza - pierwsze słyszę o tej firmie. Ale widzę, że wózki podobne do większości ;) najlepiej by było przejść jazdę testową, bo jednak są różnice w prowadzeniu :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię pewnie, bo obczaiłam jakiś sklep. Robię postępy :P
    Dorwałam kilka opinii i generalnie chwalone właśnie za lekkość prowadzenia.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    to nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"

Ja rozumiem gdybym JA to brała i działałoby to na zasadzie efektu placebo, ale syrop pije nieświadome niczego dziecko i mu pomaga więc... :D

No nie wiem, ciężko mi się zgodzić z tym co piszesz że nic nie daje. O reklamę nie chodzi bo nie oglądam tv i nawet nie wiem czy to reklamują czy nie- ale nie od dziś wiadomo, że tak jak już pisałam, jednemu jeden lek pomoże a drugiemu już nie. I faktem jest, że dużo lekarzy przepisuje leki "w ciemno", na zasadzie "spróbujmy". Nie bez powodu, chyba. Dobra, nie będę się kłócić bo dużo doświadczeń z chorobami nie mamy na szczęście, wiem co nam na pewno pomogło i tyle :) Chyba nie ma uniwersalnego syropu w tym przypadku, który zawsze każdemu pomaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:05

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie korzystać z łóżeczek czy z koszy na początek? Kosz mojżeszowy na koleżanka i jest zachwycona, dopiero po 4 m-cach przenieśli dziecko do łóżeczka. Mnie się podoba bardzo to rozwiązanie i się zastanawiam, czy właśnie w koszyk nie iść na początku.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ