Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHolibka wrote:Gratulacje pieluszkowazabawa
Insta jest spoko!
Dziewczyny ile z was jeszcze pracuje? Do kiedy zamierzacie pracować? Pytam bo momentami zaczynam czuć się jak ostatnia frajerka, ostatnio z kim nie rozmawiam i powiem, że jeszcze pracuje to robi wielkie oczy/puka w głowę i dziwi się, że ja jeszcze nie na zwolnieniua ja się w sumie dobrze czuję, pracę mam biurkową, mam trochę wolnego czasu w godzinach pracy. No nie wiem, jakoś nie uśmiecha mi się siedzieć w domu całymi dniami, dodam jeszcze że w pracy mam klimę i jestem głównozarządzającą pilotem od niej, a w domu klimy niet
Ja też pracuje. Plan jest taki ze do konca lipca (bo w sierpniu urlop) ale zobaczymy jeszcze...bo coraz bardziej jestem zmeczona zwlaszcza popoludniami jak wróce . Holibka rób tak zeby dla ciebie było ok, dostosowuj do swoich możliwości i potrzeb.
Dzis chyba wszyscy jak ćmy, senno strasznie....
Pieluszkowa spokojnie z tymi ruchami wielokrotnie juz było ze w pierwszej ciązy to grubo po 20tyg mogą być
Z tymi pomiarami dziecka tez bylabym spokojna bo naprawde parametry na tym etapie o niczym nie przesadzaja , przeciez to dopiero polowa ciązy, dziecko rośnie różnie na różnych etapach ciązy. Ale z ciekawości az sprawdziłam i u nas HC 16,6 dla wieku 19w+4d podaję dla porównania bo któraś pytała
Co do ciuszków bo temat wraca ja jednak bede miec od 50, bo u nas od takich zaczynaliśmy. Natomiast o tym przeciez tez mozna zdecydowac pod koniec ciązy, i dokupic nawet w ostatniej chwili, kiedy beda oszacowane parametry urodzeniowe.
inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:01
Holibka lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ciuchy chłopięce do preferowałam takie:
Na zdjęciu jest mój chory synek w wieku chyba 4 lat (pajac w rozmiarze 104 był) ...ale zawsze własnie podobnie go ubierałam, zielenie granaty...a teraz jeszcze włączyły mi się biele z napisami szarymi, czarnymi czy granatem...a dopóki choroba go nie dopadła i był zwyczajnym małym chłopcem to sporo jeansów i koszulek typu polokaszkiet, szelki i spodnie w kancik, mucha, krawat i urocze koszule
czyli styl raczej na małego mężczyznę
a u dziewczyn róż, fiolet i teraz era biało- niebieska...ale koronki, kokardki to nasz must havefalbanki rzecz jasna też mają miejsce w naszym życiu...a później weź człowieku prasuj to
życie ;P
Holibka lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Joozefka, mnie tez te kolory się podobają dla chłopca:) Buziaki dla Twojego Synka!
Odnośnie wylęgarni chorób to Was przebiję- pracuję w żłobku- toż to dopiero siedlisko!
Skorpiony? Znam same miłe i łagodne, więc nie wierzę...póki co;)
Holibka dzięki za info odnośnie mdmu, ja zupełnie nie wiem, od czego zacząć..
Jutro mam połówkowe i denerwuje się... Wstepnie zarezerwowalam dziś domek w Sarbinowie.. Mam nadzieję, że Maleńka ma się dobrze, że jest zdrowa, a ja nie musze leżeć.. Ale co ma być, to będzie, przyjmę wszystko z pokorą.
Mała na pewno sporo przybrała, bo zdarzyło mi sie już powiedzieć "ałłaa" podczas Jej wyglupów w brzusiu;)Jooozefka, madzialenka84 lubią tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Ja już po USG, u maluszka wszystko ok. Bez zastrzeżeń. Waży 310g.
Lekarz stwierdził, że na 100% dziewczynka
Następne USG 13 lipca, a później pewnie pod koniec sierpnia.
Od czwartku idę na zwolnienie już do końcaagagaga, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, Mama2kituszek, Majblanca, antonna, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko
W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka
Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne
Na myśl o wyprawce nadal mnie mdliNie rozróżniam nawet pajaca od body
Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez wagaNajważniejsze aby wszystko bylo ok
Majblanca lubi tę wiadomość
-
Iw-onka wrote:Jestem wagą październikową i nie wiem czy jestem łagodna zależy kiedy. Czasami ciężko ze mną wytrzymac. W domu dwa byki i lew, ja waga a teraz mała skorpionkowa kobieta. U mnie raczej na wagę się nie przesunie, ale wiem że z wagami sie wcale łatwo nie żyje. tata tez waga
Najważniejsze aby wszystko bylo ok
Co do łagodności nie wiem, ale pisałam o ładności, tzn.o urodzie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyJoozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.
Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!
W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:26
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
kameelka wrote:inozyna (czyli magiczne Neosine) = pic na wode nie działa, co najwyżej efekt placebo . jeżeli już to db doświadczenia mamy z Entitisem jest wersja dla niemowlaków (saszetki) dzieciorów (tbl do ssania po 3rż) i dorosłych .
Jeśli mogę spytać, to dlaczego twierdzisz że Neosine to pic na wodę? Nie jestem może lekarzem, ale i bez tego wiem, że nie każdy lek każdemu na wszystko pomaga... u nas ten lek pomógł jednak dwóm osobom, nic innego nie stosowaliśmy, poza standardowo wit. C. Może po prostu dotyczy to Twoich doświadczeń? Chętnie się dowiem.
czarnulka24 wrote:Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko półWydaje mi się że aplikatorem najszybciej, najlepiej i nie ma wrażenia, że zbyt płytko została wsadzona tabletka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:37
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny na ile wkladacie luteine dopochwowo tak ze cały palec wkladacie do pochwy czy tylko pół
ja to pchałam w opórraz mi tabletka wypadła, tak że....
czarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyto nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:41
-
Yhy rozumiem ja próbowałam kiedyś aplikatorem to później lekko krwawilam i teraz jak wsadzam to tak do połowy palca mam nadzieje ze to wystarczy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
kameelka wrote:Joozefka kolorystyka u nas podobna była. Równiez kciuki za twojego chłopca, w jakiej formie jest teraz twój synek? radzicie sobie? macie jakaś spichrzeniówke? metabolike? nie wiem czy pisalas o tym może mi uciekło jesli to za trudne to wybacz pytania, nie pisz.
Mama 2 kituszek potwierdzam złobek i p kole to najwieksze siedlisko mutantów chorobotwórczych!!
W znaki zodiaku w przełożeniu na charaktery... to ja chyba nie bardzo wierze...też nigdy w to nie wnikałam
Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...
I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualnyJooozefka wrote:Spichrzeniówkę niestety...sulfatazy niszczę mielinę...obecnie od 3 lat jest w śpiączce, a jego stan według lekarzy jest określony mianem wegetatywnego...oczywiście Franio jest w domku, ale jesteśmy pod opieką paliatywną hospicjum Małego Księcia...dziękuję Bogu, że jest jak jest....bo wiem, że za jakiś czas będzie jeszcze gorzej...
I modlę się by Młode z brzucha było zdrowe
przykro mi...db że macie opiekę ,wsparcie i pomoc. 3mam kciuki za twoją ciąże, naprawdę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:56
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Ja bliźniak a mój mąż lew i dogadujemy się super
mój tatuś to wodnik.. ciężki charakter :p
A ze skorpionami mam ciężkie relacje, bo jestem za miękka
Heh, naciągnęłam męża na przytarganie mi do domku arbuza5 kg pyszności!!
Wichrowe wzgórza - pierwsze słyszę o tej firmie. Ale widzę, że wózki podobne do większościnajlepiej by było przejść jazdę testową, bo jednak są różnice w prowadzeniu
-
kameelka wrote:to nie sa tylko moje doswiadczenia tylko wiekszosci lekarzy, poprostu nic nie daje, dobra reklama i tyle, co najwyzej może czasem piszemy w infekcjach VZV (ospa polpasiec) ja osobiscie nigdy. Oczywiscie kazdy lek ma efekt placebo 30% "ze cos bierzesz i pomaga"
Ja rozumiem gdybym JA to brała i działałoby to na zasadzie efektu placebo, ale syrop pije nieświadome niczego dziecko i mu pomaga więc...
No nie wiem, ciężko mi się zgodzić z tym co piszesz że nic nie daje. O reklamę nie chodzi bo nie oglądam tv i nawet nie wiem czy to reklamują czy nie- ale nie od dziś wiadomo, że tak jak już pisałam, jednemu jeden lek pomoże a drugiemu już nie. I faktem jest, że dużo lekarzy przepisuje leki "w ciemno", na zasadzie "spróbujmy". Nie bez powodu, chyba. Dobra, nie będę się kłócić bo dużo doświadczeń z chorobami nie mamy na szczęście, wiem co nam na pewno pomogło i tyleChyba nie ma uniwersalnego syropu w tym przypadku, który zawsze każdemu pomaga?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:05
-
Chcecie korzystać z łóżeczek czy z koszy na początek? Kosz mojżeszowy na koleżanka i jest zachwycona, dopiero po 4 m-cach przenieśli dziecko do łóżeczka. Mnie się podoba bardzo to rozwiązanie i się zastanawiam, czy właśnie w koszyk nie iść na początku.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023